Alen Halilović

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

delpiero20
Kontakt:

Re: Alen Halilović

Post Postao/la delpiero20 » 18 okt 2012, 23:23

Znam ja to..nije problem u kako? nego u zasto?

Vi ste krema..sto ce vam beze Brazilci u ekipi kad imate svoje odlicne :D

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 18 okt 2012, 23:24

bekicamir je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:pa mi samo cekamo da ga maminjo utali nekom velikanu pa da mali na miru moze reci da ce igrati za nas...sad to ne smije, al polako...
Pa zasto sada ne igra za mladje selekcije BiH?! :?
nije jednostavno momku (djetetu) od 16 god da igra za hrvatski klub, rodjen je tamo, hrani se tamo, a da igra za BiH....kad ode iz dinama, to je vec druga prica...a da je on hrvatina, ne bi se dvoumio, nego bi jasno rekao da hoce za vas...al et, samo sabura...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

bekicamir
Kontakt:

Post Postao/la bekicamir » 18 okt 2012, 23:26

delpiero20 je napisao/la:Znam ja to..nije problem u kako? nego u zasto?

Pa vjerovatno zato sto su odlicni igraci ! :roll:
Isto kao crnje u kosarkaskim reprezentacijama,uzela je BiH Bajana samo nije napravio karijeru,to sto je nasa liga nakaradna pa nemozes u njoj naci niti domaceg igraca za repke a kamoli brazilca,evo zeba je statisticki najbolji igrac premijer lige a ne moze prismrditi seniorskoj selekciji BiH!
Normalno da smo krema medju prvih 20 selekcija svijeta ima vec vise od 10 godina!

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 18 okt 2012, 23:30

bekicamir je napisao/la:

Pa vjerovatno zato sto su odlicni igraci ! :roll:
Isto kao crnje u kosarkaskim reprezentacijama,uzela je BiH Bajana samo nije napravio karijeru,to sto je nasa liga nakaradna pa nemozes u njoj naci niti domaceg igraca za repke a kamoli brazilca,evo zeba je statisticki najbolji igrac premijer lige a ne moze prismrditi seniorskoj selekciji BiH!
Normalno da smo krema medju prvih 20 selekcija svijeta ima vec vise od 10 godina!
Odlicnoj reprezentaciji ne trebaju odlicni strani igraci osim ako nisu bolji od samih tih iz reprezentacije...
Dobri ste vi, ali ne toliko dobri koliko mislite da jeste..

Kod nas je druga stvar, dobri smo ali svi se stide da to kazu..Nego ono pa eto nismo mi nesto bas, psuju susicu i to, sve jer ne znamo da cijenimo svoje..

Nasa liga je nakaradna..jedna od najgorih liga, vidis sve kad neko ode u Evropu kako prodje :)

Za tog Halilovica, talenat..nemam nista protiv njega ako bude igrao za Hrvatsku, cak mislim da to treba da uradi ;) Palamudim ovdje previse oko njega..neka odluci kako hoce. Mada mene cudi to kako vas nije iznervirao sa ovim "nisam jos odlucio". Meni najvecu ulogu kad neko treba da zaiga za reprezentaciju igra zelja i srce..

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 19 okt 2012, 09:34

bekicamir je napisao/la:Sto bi mi smetao napredak BiH,samo malo realnosti u pisanju postova jer sto se vise dizete u nebesa to ce vise portugala da se desi!
Za ovoga Halilovica bi bilo bolje da izabere Hrvatsku jer ce tako lakse doci do transfera u neki jaci klub !
Ti si osoba koja na ovom forumu najviše gluposti piše, ti si sampion.
Nemam pojma u kojem si ti filmu ak' misliš da više voliš Hrvatsku od mene, al eto.Nema novca i transfera koji mogu donijeti prevagu za koga će mali igrati.Za mene on nikako nije dobar čovjek ako bude igrao za Hrvatsku jer bi izgubio ČAST , ipak mu je otac igrao za BiH , a kako smo mi Hrvati ponosan narod, pazi PONOSNI, a ne "uvjek vjerni" možda shvatiš.Kloni se suludih rasprava, jer takvih Halilovića ima u HR koliko poželiš, samo neki imaju sportsko prezime , a neki ne.Nek se pale levati na ovu priču il' jednostavno ti nisi Ponosan, samo uvjek vjeran, a takvih mi je pun kura.c.A pročitao sam da si na jednom mjestu i napisao da te srbija razočarala, ti nisi stvarno dobar.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 19 okt 2012, 15:21

pusti ovog,ja cu ti teci iako vjerovatno znas i sam...

eduardo okej,onda je bio odlican,a nismo imali prave napadace i jos ga je mamic htio jos bolje unovcit preko reprezentacije i uspio je.eduardo je miljenik hrvatske.

dok je sammir pozvan iz nekog lopovskog razloga.kovacic je za njega avion.svaki nas veznjak je bolji od spomenutog.
90% hrvatske se ne slaze s tim pozivom,ali **** rade po svom.i nadam se da ga nikad necu vidjeti vise u nasem dresu.

da se narod pitalo niti jedan ne bi igrao u reprezentaciji,ali mamic i co. rade po svom.nama brazilci ne trebaju vec treba pozvat sammira jer ga mora vise prodat..lik je 6 godian u dinamu,pa da nesto vrijedi igrao bi vec vani.

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 19 okt 2012, 15:25

i da hrvatska ne stagnira ;)

sta bi znacilo da stagniramo? to sto smo imamo 10 bodova u jacoj skupini od vase?

to sto na euru nismo prosli grupu iako smo odigrali fantasticno? ne razumijem.i bih i hrvatska imaju isti borj bodova,ali eto hrvatska stagnira :lol:

niste mi jasni.izvukli bod u grckoj,a mi popusili i zbog toga ste bolji?

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 okt 2012, 15:27

Topic, ne budite dosadni yebo ga led !
Šta stalno spammate teme svojim glupostima, isto ste djeca, možda i jeste, to ne mogu da znam.
Pišite o njegovom statusu u Dinamu, postavljajte slike, radite nešto normalno u pi.zdu materinu, šta ste tako tvrdoglavi.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Kenonan
Kontakt:

Post Postao/la Kenonan » 19 okt 2012, 16:55

Hrvatska vodi protiv turaka i bez Halilovica, ocito su u pravu oni koji su gledali prethodne dvije utakmice, neki drugi klinci zaokupljuju vise paznje od Alena.

Ali ruka je glavna

slika

emir_

Post Postao/la emir_ » 19 okt 2012, 17:02

alen, ako bude pametan, izabraće hrvatsku! Sta mu to mi imamo ponuditi, jedno veliko ništa :mrgreen:
4-IN-A-ROW

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 19 okt 2012, 17:08

normalno da ce drzati ruku. ne moze on samo tako prebrisati činjenicu da se rodio u Hrvatskoj, da tamo živi, da su mu tamo najbolji prijatelji, na kraju krajeva i pola familije mu je tamo. sasvim je logično da osjeća povezanost sa Hrvatskom kao što vjerovatno isto osjeća i za BiH. nijanse ce biti u pitanju kad bude donosio odluku o igranju za neku A reprezentaciju. nadam se da će ipak prevagnuti želja da zamjeni oca u Zmajevima, ali i ako tako ne bude nije problem. samo se nadam da će odluka biti 100% njegova, ništa više

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 19 okt 2012, 17:13

emir_ je napisao/la:alen, ako bude pametan, izabraće hrvatsku! Sta mu to mi imamo ponuditi, jedno veliko ništa :mrgreen:
nemoj tako, nudimo mu sjedenje na Recaro stolicama :mrgreen:

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 19 okt 2012, 17:17

Kenonan je napisao/la:Hrvatska vodi protiv turaka i bez Halilovica, ocito su u pravu oni koji su gledali prethodne dvije utakmice, neki drugi klinci zaokupljuju vise paznje od Alena.
imaju onog malog iz hajduka što ga porede sa alenom, kapiten reprezentacije, on je valjda najbolji, a alen je drugi ;) ;)

Kenonan
Kontakt:

Post Postao/la Kenonan » 19 okt 2012, 19:41

Ima ih 3 ili 4 zanimljivih, Basic, Roguljic, Brodic, Halilovic. Sve veza i napad, obrana dosta nestabilna, ali primaju manje nego napad zabije pa je dobro.

Basic je taj, na ove tri utakmice najvise pokazao. Cim ih prate toliki skauti velikih klubova, znaci da nesto vrijede.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 okt 2012, 21:00

maximusdecimus je napisao/la: nemoj tako, nudimo mu sjedenje na Recaro stolicama :mrgreen:
Nisu ono Recaro, ono je neka divlja marka :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

nevera
Kontakt:

Post Postao/la nevera » 19 okt 2012, 21:01

Kenonan je napisao/la:Ima ih 3 ili 4 zanimljivih, Basic, Roguljic, Brodic, Halilovic. Sve veza i napad, obrana dosta nestabilna, ali primaju manje nego napad zabije pa je dobro.

Basic je taj, na ove tri utakmice najvise pokazao. Cim ih prate toliki skauti velikih klubova, znaci da nesto vrijede.
Nemoze se njih uporedit, svi igraju na nekoj drugoj poziciji i imaju razlicite zadatke. Tako da se nemoze bas rec ko je vise ili manje pokazao. Npr. kod Roguljica sve izgleda spektakularno jer taj momak ima najbolju tehniku i najbolji dribling od ove trojice ali zato mora dosta popraviti pas igru i zavrsnicu. Halilovic je vise igrac poteza, nesto kao Nedved. On dirigira taj vezni red i moze sa jednom akcijom rijesit utakmicu. Basic nema takvu tehniku kao Roguljic ili Halilovic ali ima nevjerovatan nos za gol i zavrsen sut, on je nesto kao Müller u Bayernu ili Podolski u Arsenalu.
Malo koja U17 reprezentacija u Europi se moze hvalit da ima takav vezni red ( Basic-Halilovic-Roguljic). A jos imaju i Kovacica i Radosevica koji su samo jednu ili dvije godine stariji od njih, mislim da Hr nikad prije nije imala tako talentovanu generaciju. Ovu petoricu netrazi dzaba cijela Europa ( Od Reala preko Uniteda i Citya do Arsenala)....ALI daleko su oni jos od toga da su ozbiljni igraci, mnogo veci talenti su u tim godinama propali i zato ih se netreba previse gurat nego treba im dopustit da se na miru razvijaju.
Inace, sto je jos zanimljivo vec prije 3-4 godina kad ta trojica jos nisu bili toliko poznati su pitali Alena ko su ti najbolji prijatelji, skime se najvise druzis a on je vec tada reko da mu je najbolji prijatelj upravo Ante Roguljic i da se bas snjim i Josipom ( Basic) najvise druzi. Mislim da bas zato i tako zavrseno harmoniraju na terenu, jer ih i pored terena veze veliko prijateljstvo i nema neke ljubomore izmedju njih.

EDIT: Ta generacija Hrvatske ( u17/u18) me dosta podsjeca na danasnju BiH-reprezentaciju. Imaju zavrsen vezni red i napad ( medju najtalentovanijim u Europi) ali im je obrana bez veze. Kao sto se i sad vidjelo, oni mogu svakome uvalit 4-5 komada ali tako i protiv svakoga toliko primit. Ako nista, bar znas da te ceka neki spektakel kad njih gledas, jer neznaju igrat bunker :D

pozdrav svima iz Njemacke :)

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 19 okt 2012, 21:09

zizu1991 je napisao/la:
maximusdecimus je napisao/la: nemoj tako, nudimo mu sjedenje na Recaro stolicama :mrgreen:
Nisu ono Recaro, ono je neka divlja marka :lol:
ma znam,zato sam baš i napisao Recaro :)

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 19 okt 2012, 21:23

nate je napisao/la:i da hrvatska ne stagnira ;)

sta bi znacilo da stagniramo? to sto smo imamo 10 bodova u jacoj skupini od vase?

to sto na euru nismo prosli grupu iako smo odigrali fantasticno? ne razumijem.i bih i hrvatska imaju isti borj bodova,ali eto hrvatska stagnira :lol:

niste mi jasni.izvukli bod u grckoj,a mi popusili i zbog toga ste bolji?
Joj stari jesi ti meni sega.
Covjece,sve je jasno, "vi" ste velesila,razvaljujete,idete na SP, Alen ce "sigurno" igrat za vas jer voli Croatiu vise nego i majku i oca. Samo si ti dos'o nama pacenicima da to iz Ljubuskog malo pojasnis jer ne znamo bas najbolje.

A sto se ovih ostalih tice (ono,sta mu mozemo ponudit i sl.), pa znatel vi sta je ponos Zemlje Tisućljetne, Tvrtkovo naslijeđe? Kakav vam je osjecaj pobudilo ono silovanje Rumuna prije dvije godine? Kad ljudi vode u 60.-toj,a ipak vide da moraju izgubit jer ovi momci su tako odlucili???
Cuj,sta mu ima ponudit???
Sta fali Pjanicu,Dzeki,Spahicu,Misimovicu???
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 20 okt 2012, 01:58

Evo mu Babuka :D Gledajte kako igra... Halilovic ce biti idol nacije... Kakav Dzeko, Spahic ili Pjanic... on ce omasiti sve ;)

[youtube][/youtube]

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 20 okt 2012, 03:25

AlenHalilovic je napisao/la:Evo mu Babuka :D Gledajte kako igra... Halilovic ce biti idol nacije... Kakav Dzeko, Spahic ili Pjanic... on ce omasiti sve ;)

[youtube][/youtube]
evo da popravim posto se nevidi :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.