Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

hurem
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la hurem » 20 mar 2025, 01:57

Kao prvo gdje piše juniora?!

Kao drugo ne moze se uvesti 5,6 igraca vec 5.
Evo na prvu potencijalna imena koja su mi naumpala, kada bi se riješila papirologija i kada bi rezultat bio očekivan, 3+ razlike:

Oko 75.minute ubaciš Bajcetica i Jasica.

Oko 85. minute ubaciš Alajbegovica i Husica(Gaziantep) ili Hasica(Osijek)
Oko 90.minute ubaciš Kospu.

Ne pratim toliko potencijalne i ovi su mi prvi naumpali...vjerovatno ima i boljih potencijalnih...evo dok tipkam naumpade mi da je neko spominjao Filipa Bilbiju i tako ta neka imena.

Juni je odlična prilika da se isprobaju neki igrači, a neki kaparisu:
Kvalifikacijska protiv San Marina
Prijateljska protiv Slovenije

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 20 mar 2025, 02:51

hurem je napisao/la:
20 mar 2025, 01:57

Evo na prvu potencijalna imena koja su mi naumpala, kada bi se riješila papirologija i kada bi rezultat bio očekivan, 3+ razlike:

Ne pratim toliko potencijalne i ovi su mi prvi naumpali...vjerovatno ima i boljih potencijalnih...evo dok tipkam naumpade mi da je neko spominjao Filipa Bilbiju i tako ta neka imena.

Gdje bas na njega ode. :mrgreen:

Slazem se, s tim sto ja ne bih toliko ni zvao ni isprobao. Za pocetak dosta Jasic, Kospo i Pejcinovic. Husic i pogotovo Bilbija svakako nece doci u obzir kod Svicarske i Njemacke.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 20 mar 2025, 04:28

Ghuraba je napisao/la:
20 mar 2025, 02:51
hurem je napisao/la:
20 mar 2025, 01:57

Gdje bas na njega ode. :mrgreen:

Slazem se, s tim sto ja ne bih toliko ni zvao ni isprobao. Za pocetak dosta Jasic, Kospo i Pejcinovic. Husic i pogotovo Bilbija svakako nece doci u obzir kod Svicarske i Njemacke.
Mislio sam na Pejcinovica jer su pitali Spahica za njega i igra redovno u Cvajti. Nemam pojma otkud sam napisao Bajcetica. Kasno bilo pa haman zbog toga :)
Jeste previše 5 i nerealno takvo što očekivati, ali to više iz neke zelje se tako napise.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 20 mar 2025, 07:44

Ma ubaci i djecu od 13 godina, šta fali.
Ubacit Kospu, dijete koje još ne može da dobaci do B tima Barcelone koja je uvjerljivo zadnja. Dok njegov kolega stoper igra redovno za tu istu Barcelonu B.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 20 mar 2025, 09:38

NoDi80 je napisao/la:
19 mar 2025, 20:00
Coolpanda24 je napisao/la:
19 mar 2025, 19:52
NoDi80 je napisao/la:
19 mar 2025, 19:47
Sta je s Krunicem neki dan je igrao
Je li i njemu taraba u repki?
Ja ne bih rekao da mu je Barba udario tarabu, nego da Krunić više nema želje da igra od kako je došao u CZ.
Moguce i to
Hvala

Jasmine brate opet je blizi prvom timu Barce nego 99% nassih igraca
Gledao sam neki dan dvije utakmice medju najboljima je bio i vidi se da su ona djeca smijesna za njega
Treba u u21 repku sigurno staviti
U 21 je okej.
Pa i nije toliko bolji čim ne može dobaciti do B tima. Daj Boze da bude novi Puyol i zaigra za nas. Ali trenutno mu je max u21 naše reprezentacije.

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 20 mar 2025, 11:42

jeli vrijeme zovnut neke igrace iz u-21 vise gledam ima stvarno onako ok+ igraca kerim, te nidal celik, amar ibrisimovic, niko kovac

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 20 mar 2025, 12:45

Nije. Pogotovo ne te nabrojane.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 mar 2025, 12:58

DjaniTarik je napisao/la:
20 mar 2025, 11:42
jeli vrijeme zovnut neke igrace iz u-21 vise gledam ima stvarno onako ok+ igraca kerim, te nidal celik, amar ibrisimovic, niko kovac
Pozvan je Malic.

Od ostalih (trenutno) niko iz U21 nema kvalitet za A-repku.

boatenkk
Kontakt:

Post Postao/la boatenkk » 20 mar 2025, 14:19

jasmin10 je napisao/la:
20 mar 2025, 07:44
Ubacit Kospu, dijete koje još ne može da dobaci do B tima Barcelone koja je uvjerljivo zadnja. Dok njegov kolega stoper igra redovno za tu istu Barcelonu B.
malog zuluma treba sto prije kaparisati! bude li se razvijao kako se predvidja, moci ce birati izmedu nas i spanije ako ode u barcelonu!

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 20 mar 2025, 14:43

boatenkk je napisao/la:
20 mar 2025, 14:19
jasmin10 je napisao/la:
20 mar 2025, 07:44
malog zuluma treba sto prije kaparisati! bude li se razvijao kako se predvidja, moci ce birati izmedu nas i spanije ako ode u barcelonu!
Reci mi dokle je doslo sa procedurom za Janelta? Sta kaze punica? :yawn:

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 20 mar 2025, 15:45

Uspostavljen je kontakt sa ovim Kospom davno
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 20 mar 2025, 16:01

Ja bi sve te malce zvao na okupljanje kad se budu igrale pripremne. Istina, nisu kalibar trenutno za A repku, mnogi nisu ni igrali seniorski fudbal, ali na taj nacin im dajes do znanja da racunas na njih.

Mozda bi to bila devijacija u kontekstu reprezentativnog fudbala, ne znam da li druge male reprezentacije tako radi, ali mi u ovom momentu moramo da grabimo i rukama i nogama za svakog potencijalnog igraca, pogotovo ovu djecu za koju se osnovano vjeruje da ce napraviti velike karijere, tipa kospo, alajbegovic itd
naprijed rejal

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 20 mar 2025, 19:56

Goalgetter je napisao/la:
20 mar 2025, 12:58
DjaniTarik je napisao/la:
20 mar 2025, 11:42
Pozvan je Malic.

Od ostalih (trenutno) niko iz U21 nema kvalitet za A-repku.
Luka Tunjic zabio go za Hrvatsku U21 nevjerovatno U17 U19 za nas i onda za njih se presaltaju vise stvarno dosadilo ove igrice kao i Vukovic U21 pa onda ceka Srbiju nikad kostur ne mozemo izgradit u Q time kad niko iz U21 Ne prelazi u A

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 20 mar 2025, 20:41

Sveti je napisao/la:
20 mar 2025, 16:01
Ja bi sve te malce zvao na okupljanje kad se budu igrale pripremne. Istina, nisu kalibar trenutno za A repku, mnogi nisu ni igrali seniorski fudbal, ali na taj nacin im dajes do znanja da racunas na njih.

Mozda bi to bila devijacija u kontekstu reprezentativnog fudbala, ne znam da li druge male reprezentacije tako radi, ali mi u ovom momentu moramo da grabimo i rukama i nogama za svakog potencijalnog igraca, pogotovo ovu djecu za koju se osnovano vjeruje da ce napraviti velike karijere, tipa kospo, alajbegovic itd
I onda će svako dijete očekivati poziv u A reprezentaciju i nalaziti se uvrijeđeno ako ga zoveš u mladu.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 20 mar 2025, 20:59

Bilbija (24) danas opet zabio za pobjedu u prijateljskoj, a Huseinbasic (23) asistirao za Koln
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 21 mar 2025, 18:08

Karic igrao danas za Sturm u prijateljskoj
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 22 mar 2025, 13:33

Sama ova garnitura na klupi reprezentacije (Barbarez, Bajramovic, Spahic i ostali) je svojom pojavom pridobila mnoge potencijalne reprezentativce da igraju za nas, bez obzira što smo bili u đerizu 10 godina.

Nakon pobjede protiv Rumunije, a nadamo se i protiv Kipra, to će biti dodatna olakšavajuca okolnost za pridobijanje potencijalnih reprezentativaca.

D97
Kontakt:

Post Postao/la D97 » 22 mar 2025, 15:44

hurem je napisao/la:
22 mar 2025, 13:33
Sama ova garnitura na klupi reprezentacije (Barbarez, Bajramovic, Spahic i ostali) je svojom pojavom pridobila mnoge potencijalne reprezentativce da igraju za nas, bez obzira što smo bili u đerizu 10 godina.

Nakon pobjede protiv Rumunije, a nadamo se i protiv Kipra, to će biti dodatna olakšavajuca okolnost za pridobijanje potencijalnih reprezentativaca.
Ja ti kazem da niko od mladjih igraca nije imao pojma ko je Barbarez. Pogotovo ne dijaspora. Znali su mozda Spahica.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 22 mar 2025, 16:11

Ovaj Malic je jos jedan dokaz da je ono sto sam prije par dana pisao na ovoj temi jedini pravi put, a to je da se izraziti talenti iz Evrope koji mogu igrati za nas sto prije zovu u A tim. To sto neki nemaju kapacitet da razumiju takve stvari, nije do mene. Amateri iz San Marina su idealna prilika bar za dvojicu takvih. Evidentno je da su djeca od 18-20 godina iz dijaspore takticki zrelija i fizicki spremnija od ovih iz BHPL kad su u najboljim igrackim godinama.

Da ti sad jednog Pejcinovica ili Kospu zoves u U21, kako bi se laktao i vjerovatno grijao klupu nekakvom Susicu ili Marceticu iz Borca i kako bi gubio od Kipra - ne pije to vode dok god se te U selekcije ne dovedu u red. Ovako djeci das do znanja da se na njih maksimalno ozbiljno racuna i da ce postati standardni A reprezentativci cim uhvate kontinuitet na seniorskom nivou. Osim toga, pricati o patriotizmu i igrati na kartu toga je jos besmislenije, jer to su djeca koja su rodjena vani i koja su cijeli zivot provela vani.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 22 mar 2025, 16:23

D97 je napisao/la:
22 mar 2025, 15:44
hurem je napisao/la:
22 mar 2025, 13:33

Ja ti kazem da niko od mladjih igraca nije imao pojma ko je Barbarez. Pogotovo ne dijaspora. Znali su mozda Spahica.
Ali znaju njihovi roditelji. A saznaju i oni vrlo brzo. I nije samo to bitno, nego i pristup dotične ekipe prema potencijalnim reprezentativcima, voljni moment, a sada će dodatno biti bitni i rezultati.
San Marino je odlična prilika za Pejcinovica, Kospu...
Mnogo prije ce se ovaj dvojac odlučiti za nas nakon 2 pobjede na startu kvalifikacija nego što bi to učinili da osvojimo 1 ili 3 boda.
Zapravo sve igra ulogu. A sta ce na kraju biti, vidjet ćemo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.