Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

mandraX
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la mandraX » 30 maj 2011, 23:51

Bosco je napisao/la:Paja svako malo i dobije ban ;) od "pravedne" administracije. Ali nebitno.
Prvo reci skoči, pa hop. :twisted: :mrgreen:

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 30 maj 2011, 23:52

E paja pretjero si,Sheva je bog,odma iza Titija
Rođen s tobom da budem

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 30 maj 2011, 23:52

Bosco je napisao/la:Paja svako malo i dobije ban ;) od "pravedne" administracije. Ali nebitno.

Ima i Cesc saigrače samo bolje se zaj*bavat po terenu i praviti faca nego malo potrudit se. Kad se zaguzvalo na Nou Campu on staje na stranu Barcinih igrača nešto odvlači Jacka, smiruje robina, šta li. I to mi kapetan ? Da je imalo moralan dao bi tu traku onom ko je zaslužuje. A da ne govorim kako u toj utakmici izvodi petu na 20 metara od našeg gola i pi zbog njegove zahebancije primamo gol. Pa vise je pasova imao Valdes u toj utakmici nego on. Što se mene tiče sretan mu put bio, nadam se da će ga Barca konačno dovesti i samim tim završiti jednu veliku sapunicu oko ove mamine maze. Da ne pričam da on ide gledat formulu u Katalonju a taj isti dan Arsenal igra važnu utakmicu. :oops: Kako ga nije stid ?

znači on po tebi i nije baš neki vrhunski igrač?
ništa od ovoga što si ti napisao da karakteriše cesca nisu odlike vrhunskog igrača.
neki su ovdje znali pisati ne tako davno da je to najbolji igrač na svijetu, kakav obrat :lol:
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 31 maj 2011, 00:02

ma nemoraš ti samnom raspravljati, al sad si oblatio kapitena kluba za koji navijaš kao zadnje smeće, a prije pola godine je bio najveći živući igrač, otkud ta nagla promjena?
da nije možda zbog sve izglednijeg njegovog odlaska iz kluba, pa da bude priča nek je vala otišao bio je loš skroz :?:
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 31 maj 2011, 00:03

mandraX je napisao/la:Bosco, pa et' pogledaj svoj zadnji post na ovoj temi i reci mi imal' isti ikakve veze sa Arsenalom? :roll:
Mene su ovdje neki prozvali, ti dolaziš niotkuda i samo pišeš gluposti, a ja sam od početka u ovoj raspravi koja je zahvaljujuci pojedincima otišla u krivom smjeru.

Tony
Fakat si naporan, ako ti nije mrsko vrati se godinu unazad i više i pročitaj moje mišljenje o Fabregasu kao osobi na ovoj temi. znači kao osobi i karakteru, a ne fudbaleru. ;)

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 31 maj 2011, 00:09

Cek cek, ovdje navijaci Milana nabijaju nama(''navijacima'') Arsenala to sto Arsenal nije osvojio 6 godina, a njihov Milan 7 godina nije mogao osvojiti ono ruglo od nekada dobre lige..
a za Bergkampa:
In April 2006, Simon Kuper wrote in the Financial Times:

"One night last year some legends of Dutch football gathered for dinner in an Amsterdam house. Around midnight conversation turned to an old question: who was the best Dutch footballer ever? Dutchmen have been voted European Footballer of the Year seven times, more than any other nationality except Germans. Yet Jan Mulder, a great centre-forward turned writer, chose a player who had never even threatened to win the award nor, at the time, a Champions League: 'Bergkamp. He had the finest technique', said Mulder. Guus Hiddink, the great Dutch manager, nodded, and so the matter was settled."
Hvala dovidjenja i prijatno...
Celik!3,2,2.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 31 maj 2011, 00:53

MaGiCa je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la: Uh, mene učiše svemu, al' da je imetak mjerilo znanja -nikad. :roll: O ljudi ,ljudski :roll: :lol:

Arsenal makar slovi kao klub sa najboljom scoutingom, npr. A po čemu je i jedan od tih klubova danas najbolji?
Arsenal je klub koji na stadionu nekoliko godina uzastopno ima najbolju travu :lol: , djevojke prvaci engleske :mrgreen:
U nečem su najbolji, a Italijani? :roll:
Normalno da je bogatiji u svim tim parametrima, jer si nabroj'o 3 kluba i porediš sa 1. :lol:

Danas, a samo danas je važno, Arsenal ima organizovaniji i definiraniji tim od sva tri velikana sa sjevera čizme.
I ne znam kakvo je mjerilo B.dor :roll: Šta hoćeš time reći?Ta fudbal je timska igra. :roll:
Ja ne sporim kvalitet italijana, al' zasigurno nije ništa veći od Arsenalovog, što ti,haman, pokušavaš da prezentiraš. :?:

Al' ne znam čemu slava N'hamu Forestu,kad truHne ili Ajaxu kad ga D. Zagreb razbije na proste faktore :roll:
Imetak je merilo sposobnosti, a na Zapadu i znanja, jer se stice u legalnim okvirima kapitalizma.
Ako ne znas za Ballon d'Or i njegovu auru, nema potrebe da nastavljamo diskusiju.
Ja sam poredio bilo koji od tri Talijana sa Arsenalom i Arsenal je manji od njih. Ne sva tri vs Arsenal.
A N.Forest jeste za porediti sa triom iz Italije. Klub koji ima 1 titulu i 2 KESa moze da se poredi sa klubovima koji imaju po 20ak titula i 12 KES/LS trofeja zajedno. Dobra ti je logika. Ista kao i kad si poredio medalje sa OI u spustu na divljim vodama i u tenisu. Genijalno.
Potpuno pogrešna logika.Ako je tako Hawking bi trebao biti najbogatiji čovjek, pa nije. Mnogi drugi, da Vinci-ji nisu najbogatiji.Znanje na zapadu je puno vrijednije od kapitala. ;)
Kapital je vladar zapada, k'o što Marks kaže-svijeta, al' neki pokazatelj nečega sigurno nije. Daleko od toga da je Paris Hilton pametnija od mene.
A naravno da znam što je zlatna loptica, ne umiješ čitati kontekst,nego izvlačiš, al' otom potom.

N.Forest je klub koji trune i nek' se slobodno diči svojom historijom, eto mu sada. Naši balkanski umovi se jedini diče historijom,koja je nadasve glorifikovana u velikoj mjeri,pa i nije slučaj da se toliko mnogo puta gubi kontekt sa realnošću.
Zapadni svijet (u kog Italija jedva da spada,spada,al' jedva)gleda samo sadašnjost i planira budućnost, a u tome se niti jedan od Italijanskih klubova ne može mjeriti sa Arsenalom. ;)

Btw. Svaki sport je sport,ti nisi nikakvo mjerilo da orediš jeli taj sport zaslužuje naziv sporta, ako je ona njemu data ,onda ta disciplina i predstavlja sport, koji ne može biti neravnopravan,jer je sport u istoj mjeri kao što je neki drugi sport sport. A ja divlje vode nisam pomen'o u svojoj novijoj 'istoriji. :mrgreen:

Mislim da je red da počneš čitati kontekst i uvažavaš svaku riječ u rečenici, jer ja na dugo i široko nemam namjere pisati.

Toliko i idem sad prileći. :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 maj 2011, 11:57

Arnelinho je napisao/la:
Imetak je merilo sposobnosti, a na Zapadu i znanja, jer se stice u legalnim okvirima kapitalizma.
Ako ne znas za Ballon d'Or i njegovu auru, nema potrebe da nastavljamo diskusiju.
Ja sam poredio bilo koji od tri Talijana sa Arsenalom i Arsenal je manji od njih. Ne sva tri vs Arsenal.
A N.Forest jeste za porediti sa triom iz Italije. Klub koji ima 1 titulu i 2 KESa moze da se poredi sa klubovima koji imaju po 20ak titula i 12 KES/LS trofeja zajedno. Dobra ti je logika. Ista kao i kad si poredio medalje sa OI u spustu na divljim vodama i u tenisu. Genijalno.
Potpuno pogrešna logika.Ako je tako Hawking bi trebao biti najbogatiji čovjek, pa nije. Mnogi drugi, da Vinci-ji nisu najbogatiji.Znanje na zapadu je puno vrijednije od kapitala. ;)
Kapital je vladar zapada, k'o što Marks kaže-svijeta, al' neki pokazatelj nečega sigurno nije. Daleko od toga da je Paris Hilton pametnija od mene.
A naravno da znam što je zlatna loptica, ne umiješ čitati kontekst,nego izvlačiš, al' otom potom.

N.Forest je klub koji trune i nek' se slobodno diči svojom historijom, eto mu sada. Naši balkanski umovi se jedini diče historijom,koja je nadasve glorifikovana u velikoj mjeri,pa i nije slučaj da se toliko mnogo puta gubi kontekt sa realnošću.
Zapadni svijet (u kog Italija jedva da spada,spada,al' jedva)gleda samo sadašnjost i planira budućnost, a u tome se niti jedan od Italijanskih klubova ne može mjeriti sa Arsenalom. ;)

Btw. Svaki sport je sport,ti nisi nikakvo mjerilo da orediš jeli taj sport zaslužuje naziv sporta, ako je ona njemu data ,onda ta disciplina i predstavlja sport, koji ne može biti neravnopravan,jer je sport u istoj mjeri kao što je neki drugi sport sport. A ja divlje vode nisam pomen'o u svojoj novijoj 'istoriji. :mrgreen:

Mislim da je red da počneš čitati kontekst i uvažavaš svaku riječ u rečenici, jer ja na dugo i široko nemam namjere pisati.

Toliko i idem sad prileći. :D
Pa objasni mi tu tvoju "kontekstualizaciju", onda.
Poredis N.Forest i ACM, Juve i Inter. Daj mi reci kad je to NF uzeo poslednji trofej i kad je igrao u EPL poslednji put :?:
Klub za koji ti navijas nikada nije bio sampion Evrope. Italijanski klubovi su to uradili 12 puta.
Klub za koji ti navijas nikada nije dao Ballon d'Or. Italijanski klubovi su to uradili u 18 navrata.
Klub za koji ti navijas nikada nista nije predstavljao u Evropi do dolaska AWa (samo jedan KPK). Italijanski klubovi su za to vreme dali gomilu extra igraca i uzeli 30ak medjunarodnih trofeja, a od onda jos 10ak.
Da vidim, raspadaju se...
Logika Arsenalovih navijaca ne moze da se podvede pod konvencionalnost.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 31 maj 2011, 11:58

Jesi ti zapeo za tu Evropu, evo Barca osvoji 4 puta od toga 3 puta sudijskim greskama, i jel se to moze nazvati postenim osvajanjem??? Ako je Arsenal tako trebao osvojiti onda bolje sto nije..
Celik!3,2,2.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 maj 2011, 12:02

AllGunsBlazing je napisao/la:Cek cek, ovdje navijaci Milana nabijaju nama(''navijacima'') Arsenala to sto Arsenal nije osvojio 6 godina, a njihov Milan 7 godina nije mogao osvojiti ono ruglo od nekada dobre lige..
a za Bergkampa:

"One night last year some legends of Dutch football gathered for dinner in an Amsterdam house. Around midnight conversation turned to an old question: who was the best Dutch footballer ever? Dutchmen have been voted European Footballer of the Year seven times, more than any other nationality except Germans. Yet Jan Mulder, a great centre-forward turned writer, chose a player who had never even threatened to win the award nor, at the time, a Champions League: 'Bergkamp. He had the finest technique', said Mulder. Guus Hiddink, the great Dutch manager, nodded, and so the matter was settled."
Zato sto je Jan Mulder (kome je uspeh karijere igranje u S04) rekao da je DB najbolji, zato je BdO precenjen trofej. O, yeah. 8-)
A Cruijff, Van Basten i Gullit su slabiji igraci od Bergampa. :lol:
Smesno je kad decurlija uzme da govori o vremenima o kojima je samo slusala od starijih. ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 maj 2011, 12:04

AllGunsBlazing je napisao/la:Jesi ti zapeo za tu Evropu, evo Barca osvoji 4 puta od toga 3 puta sudijskim greskama, i jel se to moze nazvati postenim osvajanjem??? Ako je Arsenal tako trebao osvojiti onda bolje sto nije..
Zato sto se u Evropi vidi ko je ko. Domaci trofeji mogu da budu plod nedostatka konkurencije, ali u Evropi uvek postoji konkurencija.

bold - Kiselo grozdje, decko. Kiselo grozdje.

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 31 maj 2011, 12:05

Ovo je tema gdje se Bosco i Paja međusobno ližu te je svako drugačije razmišljanje od njihovih odmah napad, i odmah niko nema pojma o fudbalu, zato ovu temu sve manje posjećujem, a pišem gotovo nikad!
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 31 maj 2011, 12:09

Evo ljudi Magica zna bolje od muldera i hidinka :lol: :lol: :lol: :lol: BRAVO STRUCNJAK IMAS NAKLON!!!!
Jest bas a sto Realu osporavaju titule a razlog ''nedostatak konkurencije'' :lol: :lol: :lol: :lol:
Celik!3,2,2.

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 31 maj 2011, 12:25

MaGiCa je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Cek cek, ovdje navijaci Milana nabijaju nama(''navijacima'') Arsenala to sto Arsenal nije osvojio 6 godina, a njihov Milan 7 godina nije mogao osvojiti ono ruglo od nekada dobre lige..
a za Bergkampa:

Zato sto je Jan Mulder (kome je uspeh karijere igranje u S04) rekao da je DB najbolji, zato je BdO precenjen trofej. O, yeah. 8-)
Smesno je kad decurlija uzme da govori o vremenima o kojima je samo slusala od starijih. ;)
on nije nikad igrao za Schalke :roll:
Rođen s tobom da budem

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 31 maj 2011, 12:28

Faraon iz Visokog je napisao/la:
on nije nikad igrao za Schalke :roll:
Faraone ne mozemo mi sa njim pricati, on zna vise od Hiddinka, to ti je pravi strucnjak..
Celik!3,2,2.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 31 maj 2011, 12:36

MaGiCa je napisao/la:
a za Bergkampa:

Da li se ti smijes i sebi? Smijesno je da ti pricas o Mulderu a veze nemas da to nije taj covjek.
Youri Mulder je igrac o kojem ti pricas. Jan Mulder je druga osoba. Ako te bas zanima, pomjesao si oca i sina. :mrgreen:

Mnogim ljudima u Holandiji je Bergkamp najbolji igrac svih vremena. Mnogi veliki fudbalski strucnjaci i analisti kazu da je Bergkamp najbolji tehnicar kojeg su ikad imali.
Ja ne kazem da je to tako ali ne kazem ni da nije. U svakom slucaju nije smijesno!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 maj 2011, 12:38

Faraon iz Visokog je napisao/la: on nije nikad igrao za Schalke :roll:
OK. Pomesao sam ga sa sinom njegovim. Youri je igrao za Schalke.
Nema to nikakve veze. 1, 2 ili 3 coveka mogu da smatraju Bergkampa najboljim Holandjaninom svih vremena, ali velika vecina relevantnih fudbalskih radnika nema dilemu. Cruijff ili Van Basten, treceg nema. ;)

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 31 maj 2011, 12:40

MaGiCa je napisao/la:
Faraon iz Visokog je napisao/la: on nije nikad igrao za Schalke :roll:
OK. Pomesao sam ga sa sinom njegovim. Youri je igrao za Schalke.
Nema to nikakve veze. 1, 2 ili 3 coveka mogu da smatraju Bergkampa najboljim Holandjaninom svih vremena, ali velika vecina relevantnih fudbalskih radnika nema dilemu. Cruijff ili Van Basten, treceg nema. ;)
prvo: to si ti???
drugo: to Hiddink nije??? Hajd sad opet pogledaj kriterij pri odabiru najboljeg igraca pa se ponovo ovdje javi, jer vidis kakvog oni igraca smatraju za najboljeg..
Celik!3,2,2.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 maj 2011, 12:41

babilonTM je napisao/la:Ovo je tema gdje se Bosco i Paja međusobno ližu te je svako drugačije razmišljanje od njihovih odmah napad, i odmah niko nema pojma o fudbalu, zato ovu temu sve manje posjećujem, a pišem gotovo nikad!
Upravo tako.
A Arsenal je najklub svih vremena.

@SamoZeljo

Dozvoljavas da se greske desavaju, ne?

@AllGunsBlazing

U redu je decko. Razumeo sam te. Ajde sad sjasi malo i nauci sta znaci BdO i sta znaci evropska konkurencija.
A Arsenal nije ni u svom gradu prvi klub. ;)

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 31 maj 2011, 12:43

Balon oro je lakrdija,Arsenal je najveci makar u Londonu,gdje je Napoli :roll:
Rođen s tobom da budem

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.