Prvo reci skoči, pa hop.Bosco je napisao/la:Paja svako malo i dobije banod "pravedne" administracije. Ali nebitno.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis
Prvo reci skoči, pa hop.Bosco je napisao/la:Paja svako malo i dobije banod "pravedne" administracije. Ali nebitno.
Bosco je napisao/la:Paja svako malo i dobije banod "pravedne" administracije. Ali nebitno.
Ima i Cesc saigrače samo bolje se zaj*bavat po terenu i praviti faca nego malo potrudit se. Kad se zaguzvalo na Nou Campu on staje na stranu Barcinih igrača nešto odvlači Jacka, smiruje robina, šta li. I to mi kapetan ? Da je imalo moralan dao bi tu traku onom ko je zaslužuje. A da ne govorim kako u toj utakmici izvodi petu na 20 metara od našeg gola i pi zbog njegove zahebancije primamo gol. Pa vise je pasova imao Valdes u toj utakmici nego on. Što se mene tiče sretan mu put bio, nadam se da će ga Barca konačno dovesti i samim tim završiti jednu veliku sapunicu oko ove mamine maze. Da ne pričam da on ide gledat formulu u Katalonju a taj isti dan Arsenal igra važnu utakmicu.Kako ga nije stid ?
Mene su ovdje neki prozvali, ti dolaziš niotkuda i samo pišeš gluposti, a ja sam od početka u ovoj raspravi koja je zahvaljujuci pojedincima otišla u krivom smjeru.mandraX je napisao/la:Bosco, pa et' pogledaj svoj zadnji post na ovoj temi i reci mi imal' isti ikakve veze sa Arsenalom?
Potpuno pogrešna logika.Ako je tako Hawking bi trebao biti najbogatiji čovjek, pa nije. Mnogi drugi, da Vinci-ji nisu najbogatiji.Znanje na zapadu je puno vrijednije od kapitala.MaGiCa je napisao/la:Imetak je merilo sposobnosti, a na Zapadu i znanja, jer se stice u legalnim okvirima kapitalizma.Arnelinho je napisao/la: Uh, mene učiše svemu, al' da je imetak mjerilo znanja -nikad.O ljudi ,ljudski
![]()
![]()
Arsenal makar slovi kao klub sa najboljom scoutingom, npr. A po čemu je i jedan od tih klubova danas najbolji?
Arsenal je klub koji na stadionu nekoliko godina uzastopno ima najbolju travu, djevojke prvaci engleske
![]()
U nečem su najbolji, a Italijani?![]()
Normalno da je bogatiji u svim tim parametrima, jer si nabroj'o 3 kluba i porediš sa 1.![]()
Danas, a samo danas je važno, Arsenal ima organizovaniji i definiraniji tim od sva tri velikana sa sjevera čizme.
I ne znam kakvo je mjerilo B.dorŠta hoćeš time reći?Ta fudbal je timska igra.
![]()
Ja ne sporim kvalitet italijana, al' zasigurno nije ništa veći od Arsenalovog, što ti,haman, pokušavaš da prezentiraš.![]()
Al' ne znam čemu slava N'hamu Forestu,kad truHne ili Ajaxu kad ga D. Zagreb razbije na proste faktore
Ako ne znas za Ballon d'Or i njegovu auru, nema potrebe da nastavljamo diskusiju.
Ja sam poredio bilo koji od tri Talijana sa Arsenalom i Arsenal je manji od njih. Ne sva tri vs Arsenal.
A N.Forest jeste za porediti sa triom iz Italije. Klub koji ima 1 titulu i 2 KESa moze da se poredi sa klubovima koji imaju po 20ak titula i 12 KES/LS trofeja zajedno. Dobra ti je logika. Ista kao i kad si poredio medalje sa OI u spustu na divljim vodama i u tenisu. Genijalno.
Pa objasni mi tu tvoju "kontekstualizaciju", onda.Arnelinho je napisao/la:Potpuno pogrešna logika.Ako je tako Hawking bi trebao biti najbogatiji čovjek, pa nije. Mnogi drugi, da Vinci-ji nisu najbogatiji.Znanje na zapadu je puno vrijednije od kapitala.Imetak je merilo sposobnosti, a na Zapadu i znanja, jer se stice u legalnim okvirima kapitalizma.
Ako ne znas za Ballon d'Or i njegovu auru, nema potrebe da nastavljamo diskusiju.
Ja sam poredio bilo koji od tri Talijana sa Arsenalom i Arsenal je manji od njih. Ne sva tri vs Arsenal.
A N.Forest jeste za porediti sa triom iz Italije. Klub koji ima 1 titulu i 2 KESa moze da se poredi sa klubovima koji imaju po 20ak titula i 12 KES/LS trofeja zajedno. Dobra ti je logika. Ista kao i kad si poredio medalje sa OI u spustu na divljim vodama i u tenisu. Genijalno.![]()
Kapital je vladar zapada, k'o što Marks kaže-svijeta, al' neki pokazatelj nečega sigurno nije. Daleko od toga da je Paris Hilton pametnija od mene.
A naravno da znam što je zlatna loptica, ne umiješ čitati kontekst,nego izvlačiš, al' otom potom.
N.Forest je klub koji trune i nek' se slobodno diči svojom historijom, eto mu sada. Naši balkanski umovi se jedini diče historijom,koja je nadasve glorifikovana u velikoj mjeri,pa i nije slučaj da se toliko mnogo puta gubi kontekt sa realnošću.
Zapadni svijet (u kog Italija jedva da spada,spada,al' jedva)gleda samo sadašnjost i planira budućnost, a u tome se niti jedan od Italijanskih klubova ne može mjeriti sa Arsenalom.![]()
Btw. Svaki sport je sport,ti nisi nikakvo mjerilo da orediš jeli taj sport zaslužuje naziv sporta, ako je ona njemu data ,onda ta disciplina i predstavlja sport, koji ne može biti neravnopravan,jer je sport u istoj mjeri kao što je neki drugi sport sport. A ja divlje vode nisam pomen'o u svojoj novijoj 'istoriji.![]()
Mislim da je red da počneš čitati kontekst i uvažavaš svaku riječ u rečenici, jer ja na dugo i široko nemam namjere pisati.
Toliko i idem sad prileći.
Zato sto je Jan Mulder (kome je uspeh karijere igranje u S04) rekao da je DB najbolji, zato je BdO precenjen trofej. O, yeah.AllGunsBlazing je napisao/la:Cek cek, ovdje navijaci Milana nabijaju nama(''navijacima'') Arsenala to sto Arsenal nije osvojio 6 godina, a njihov Milan 7 godina nije mogao osvojiti ono ruglo od nekada dobre lige..
a za Bergkampa:
In April 2006, Simon Kuper wrote in the Financial Times:
"One night last year some legends of Dutch football gathered for dinner in an Amsterdam house. Around midnight conversation turned to an old question: who was the best Dutch footballer ever? Dutchmen have been voted European Footballer of the Year seven times, more than any other nationality except Germans. Yet Jan Mulder, a great centre-forward turned writer, chose a player who had never even threatened to win the award nor, at the time, a Champions League: 'Bergkamp. He had the finest technique', said Mulder. Guus Hiddink, the great Dutch manager, nodded, and so the matter was settled."
Hvala dovidjenja i prijatno...
Zato sto se u Evropi vidi ko je ko. Domaci trofeji mogu da budu plod nedostatka konkurencije, ali u Evropi uvek postoji konkurencija.AllGunsBlazing je napisao/la:Jesi ti zapeo za tu Evropu, evo Barca osvoji 4 puta od toga 3 puta sudijskim greskama, i jel se to moze nazvati postenim osvajanjem??? Ako je Arsenal tako trebao osvojiti onda bolje sto nije..
on nije nikad igrao za SchalkeMaGiCa je napisao/la:Zato sto je Jan Mulder (kome je uspeh karijere igranje u S04) rekao da je DB najbolji, zato je BdO precenjen trofej. O, yeah.AllGunsBlazing je napisao/la:Cek cek, ovdje navijaci Milana nabijaju nama(''navijacima'') Arsenala to sto Arsenal nije osvojio 6 godina, a njihov Milan 7 godina nije mogao osvojiti ono ruglo od nekada dobre lige..
a za Bergkampa:
"One night last year some legends of Dutch football gathered for dinner in an Amsterdam house. Around midnight conversation turned to an old question: who was the best Dutch footballer ever? Dutchmen have been voted European Footballer of the Year seven times, more than any other nationality except Germans. Yet Jan Mulder, a great centre-forward turned writer, chose a player who had never even threatened to win the award nor, at the time, a Champions League: 'Bergkamp. He had the finest technique', said Mulder. Guus Hiddink, the great Dutch manager, nodded, and so the matter was settled."
Hvala dovidjenja i prijatno...![]()
A Cruijff, Van Basten i Gullit su slabiji igraci od Bergampa.![]()
Smesno je kad decurlija uzme da govori o vremenima o kojima je samo slusala od starijih.
Faraone ne mozemo mi sa njim pricati, on zna vise od Hiddinka, to ti je pravi strucnjak..Faraon iz Visokog je napisao/la:
on nije nikad igrao za Schalke
Da li se ti smijes i sebi? Smijesno je da ti pricas o Mulderu a veze nemas da to nije taj covjek.MaGiCa je napisao/la:Zato sto je Jan Mulder (kome je uspeh karijere igranje u S04) rekao da je DB najbolji, zato je BdO precenjen trofej. O, yeah.AllGunsBlazing je napisao/la:Cek cek, ovdje navijaci Milana nabijaju nama(''navijacima'') Arsenala to sto Arsenal nije osvojio 6 godina, a njihov Milan 7 godina nije mogao osvojiti ono ruglo od nekada dobre lige..
a za Bergkampa:
Hvala dovidjenja i prijatno...![]()
A Cruijff, Van Basten i Gullit su slabiji igraci od Bergampa.![]()
Smesno je kad decurlija uzme da govori o vremenima o kojima je samo slusala od starijih.
OK. Pomesao sam ga sa sinom njegovim. Youri je igrao za Schalke.Faraon iz Visokog je napisao/la: on nije nikad igrao za Schalke
prvo: to si ti???MaGiCa je napisao/la:OK. Pomesao sam ga sa sinom njegovim. Youri je igrao za Schalke.Faraon iz Visokog je napisao/la: on nije nikad igrao za Schalke
Nema to nikakve veze. 1, 2 ili 3 coveka mogu da smatraju Bergkampa najboljim Holandjaninom svih vremena, ali velika vecina relevantnih fudbalskih radnika nema dilemu. Cruijff ili Van Basten, treceg nema.
Upravo tako.babilonTM je napisao/la:Ovo je tema gdje se Bosco i Paja međusobno ližu te je svako drugačije razmišljanje od njihovih odmah napad, i odmah niko nema pojma o fudbalu, zato ovu temu sve manje posjećujem, a pišem gotovo nikad!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.