To ti je 16:9 widescreenNeprilagodjen je napisao/la:malo bosanskog patriotizma ne bi nikome skodilo,a ja imam hrt i mogu vam reci da su srezali sliku na pola ekrana tako da je to negledljivo,nisam ni jednu utakmicu pogledao tamo.
Kupi veci TV
Moderator/ica: admin
To ti je 16:9 widescreenNeprilagodjen je napisao/la:malo bosanskog patriotizma ne bi nikome skodilo,a ja imam hrt i mogu vam reci da su srezali sliku na pola ekrana tako da je to negledljivo,nisam ni jednu utakmicu pogledao tamo.
Evo, uzmimo Marjana i Muratovića(čisto usporedbe radi). Dakle, ovaj prvi je sinonim za kvalitet, ovaj drugi nije vrijedan pažnje. Reci mi kolika je razlika i da li je ima u plati ovog komentatorskog dvojca?admin je napisao/la: a kvalitet inače pada s neba i ništa ne košta.
e takvima se mora zatamniti ekran jer oni ne znaju drugačije.
iskreno ne znam uopšte ko je ovaj drugi, pa ne bih o razlikama, ali, moraš uzeti u obzir ne samo razliku u plati komentatora, već i njegovog urednika, direktora, onog ko ih zapošljava, sekretarice koja mu kafu nosi, onog iz tehnike koji ih spaja, isl. nije to samo tako jednostavno kao što se čini na prvu.Bečki Kongres je napisao/la:Evo, uzmimo Marjana i Muratovića(čisto usporedbe radi). Dakle, ovaj prvi je sinonim za kvalitet, ovaj drugi nije vrijedan pažnje. Reci mi kolika je razlika i da li je ima u plati ovog komentatorskog dvojca?admin je napisao/la: a kvalitet inače pada s neba i ništa ne košta.
e takvima se mora zatamniti ekran jer oni ne znaju drugačije.
Da, ovo stoji, to niko ne može i ne smije opovrgnuti. Ali, sponzori ne dolaze sami, moraš ih privući. Kod nas su to samo 2 sponzora i gle čuda, oba su mrežni operateri. Tehnički direktori ovih gore kuća su mogli i morali privoliti i druge jake kompanije u zemlji da budu sponzor ovog projekta. Uzmimo primjer Dnevnog Avaza(ne čitam ga, ali je najjači dnevni list kod nas), zašto ne i Bosnalijek-a(iako bi to bilo malo morbidno)...admin je napisao/la:hoću da kažem, hrvatski sistem je mnogo skuplji od našeg (time i mnogo kvalitetniji), između ostalog i zato što ih mi gledamo, na npr. Faks, Ornel, Zirodent, Kraš, Cedevita i mnogi drugi plate samo HRTu i pokriju i naše tržište. zato oni napreduju, a mi tavorimo i pričamo kako ne valjamo, a "pare stavljamo u kovertu i šaljemo za Zg".
griješiš. sponzore prvo interesuje gledanost, a evo ti zastupađš tezu da SP treba gledati na HRTu a ne na BHT. nakon toga, ukoliko se radi o stranim kompanijama gledaju da pare ostanu u njihovoj državi. ta priča "privoliti nekog da se reklamira", to vrijedi u sistemu bh. stranačke mahale (čitaj: telekomi, isl. upravo ono što i ima), ali čim pređeš granicu (a tamo je prava lova) na to zaboravi. malo (5%) može djelovati i sposobna individua na mjestu "tehničkog direktora" kako kažeš, ali i on radi za novac. mala plata - slab direktor, velika plata - dobar direktor.Bečki Kongres je napisao/la:Ovaj drugi je prenosio Bundesligu na FTV-u, a sad je, osim Kemala Ahmetovića, jedini sa FTV-a koji komentariše utakmice. Nebitno, toliko je kvalitetan da ga i ne znaš, to je ono što želim reći.
Da, ovo stoji, to niko ne može i ne smije opovrgnuti. Ali, sponzori ne dolaze sami, moraš ih privući. Kod nas su to samo 2 sponzora i gle čuda, oba su mrežni operateri. Tehnički direktori ovih gore kuća su mogli i morali privoliti i druge jake kompanije u zemlji da budu sponzor ovog projekta. Uzmimo primjer Dnevnog Avaza(ne čitam ga, ali je najjači dnevni list kod nas), zašto ne i Bosnalijek-a(iako bi to bilo malo morbidno)...admin je napisao/la:hoću da kažem, hrvatski sistem je mnogo skuplji od našeg (time i mnogo kvalitetniji), između ostalog i zato što ih mi gledamo, na npr. Faks, Ornel, Zirodent, Kraš, Cedevita i mnogi drugi plate samo HRTu i pokriju i naše tržište. zato oni napreduju, a mi tavorimo i pričamo kako ne valjamo, a "pare stavljamo u kovertu i šaljemo za Zg".
upravo tako, samo što treba tačno identificirati pravi razlog zbog kojeg smo uskraćeni za bolji program. on se stvara novcem od pretplate koju većina pametnjakovića neće da plaća i reklama koje zavise direktno od gledanosti. znači, mala gledanost i izmišljeni razlog da se ne plaća pretplata (sve proizvod sjajne propagande onih koji najviše profitiraju - a ti skontaj ko je to) = loš kvalitet programa.Bečki Kongres je napisao/la:Poenta je da su kod nas i ti ljudi nestručni pa smo zato uskraćeni za bolji program. Uostalom, zar su do sad bili tako seksistički i šovinistički nastrojeni pa su odjednom sad odlučili da u studiju bude voditeljski par?! Bitno je naglasiti da dotične dame ne znaju ništa o sportu, tako da je njihova kompetentnost ravna nuli. ?
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.