_dreamer_ je napisao/la:Saban je napisao/la:
Pa cekaj malo, zasto ne reagujes kada tip kaze da je MOZDA Subasic platio da igra za mladu reprezentaciju? Zasto ne reagujes kada tip vrijedja i druge reprezentativce koju su izgarali i izgraju na terenu, poput jednon Elvira Rahimica, tvrdnjom da je nekakav Cocalic bolji od njega, da Rahimic nije borben ni agresivan, da je nikakav ?????????? Pa jos kada nekome nesto pripise da je rakao, a kada se zatrazi citat - onda ni mukajet. Kako sijestako ces i brati jarane. Njegovo MOZDA za Subasica i pare da igra za mladu reprezentaciju, potpuno opravdava nesto slicno prema njemu samome, a ti se ne pridrzavas sam svoga nacela da nisu niciji advokat, vec si bas advokat i to onaj neprimjerni koji donosi presude bez sudjenja i ikakve porote. Ili je i tebi vazno ono MOZDA, a koliko ja znam pravo slabo poznaje tu rijec, bar ne kao cinjenicu.
Izvini care, ali ti ovdje mjesas kruske i jabuke! Moje sam misljenje iznio u par postova iznad i stojim iza njega. Zeljovac sigurno na momente pretjeruje s komentarima, ali isto tako i mnogi drugi - ali u drugom kontekstu. Necu da se ponavljam, rekao sam da svako ima pravo na svoje misljenje,
a njegovo misljenje jeste mozda podcjenjivacko, ali nije vrijedjanje!
To sto se ono tebi ne svidja, ne kvalifikuje isto u ravan sa uvredama. Uvreda je teska rijec.
A razlog zbog kojeg sam ti rekao da si presao granicu je taj sto si sa nekakve forumaske rasprave presao u indirketno vrijedjanje momka, i to na licnoj osnovi. Dakle, nije isto spominjati to tvoje MOZDA
u kontekstu s nekim X igracem i sa necijim roditeljima.
.. To je za mene neukusno (da ne upotrijebim kakvu drugu rijec) i nema mjesta na ovom forumu. Ti i ja dobro znamo sta si htio onom recenicom da kazes... Napisao bih ti nesto i u PP, ali si ocigledno deaktivirao tu opciju... Uglavnom, iskljucujem se iz daljnje rasprave.
Ja cijenim tvoj nacin diskutovanja, ali ne cijeni prostrasnost iz ne znam kojeg razloga. Ako te smijem pitati, za koji klub navijas u BiH ligi. Da ne idemo dalje sa misljenjem i vrijedjanjem, valjda je dovoljno to sto je momak optuzen da je mozda platio da igra za mladu reprezentaciju BiH i tvrdi da ono mozda maltene iskljucuje ono sto je receno posle toga. Ako cemo tako onda ta osoba treba da se suoci sa onim mozda kada je i on u pitanju odnosno da izbrise sve ono sto ide posle toga po istoj osnovi. Muhamed Subasic nije neki X igrac, on je reprezentativac BiH i po nekakvome mome shvatanju ne bi se trebalo tako ponasati prema njemu, narocito ako su informacije neprovjerene, ako i onaj koji pise nije uopste siguran u to pa stavlja to mozda. Da ne ulazimo u to da je on takodje neciji sin, brat, rodjak...da ne ulazimo u to da li je ili nije uvreda i za njegove roditlje ako neko napise da je platio da igra za mladu reprezentaciju. Kazem ti ponovo, ono sto naj vise iritira je cinjenica da se teme o reprezentaciji i o momcima koji nas predstavljaju pretvaraju u nadjebavanje i poredjenje sa igracima tima za koji se navija, pa se onda ne biraju sredstva...Za svoga ce reci da skace nebu pod oblake, da je bez mane i straha, a za nase - bosanske da su nikakvi da ce se vratiti glavom bez obzira, ako se kakvom
prevarom dokopaju belgijske lige???? Nikada nisam poznavao nikoga u familiji Muhameda Subasica, nista mi taj momak ne znaci da ga branim po nekvom emotivnom, poslovnom ili bilo kojem drugom planu, isto kao ni Elvir Rahimic, Samir Muratovic...ama svi oni koji se bez kalkulacije odazovu da igraju za BiH i sto kazemo, ostave srce na terenu ce imati moju podrsku i odbranu pa makar to dovelo da privremenog ili stalnog iskljucenja sa bilo kojeg foruma. Ako se vrijedjau oni, isto kao da je to rekao meni pa shodno tome cu i odgovoriti. Ako se ti momci ne mogu da mjere sa Makaleleom, Coleom, Gerardom...pa po Bogu zar im mi to mozemo zamjerti i bezobzirno se ponasati prema njima. Mi smo mali narod, mala drzava i vidis da su nama dobri momci koji tek startaju da igraju u nekim ligama,,,Besic je vec za nas igracina, Bicakcic takodje, treba ih podrzati, dati im sansu, tako cemo pridobiti i druge mladice koji se nalaze na pragu seniorske konkurencije. Istina imaju ljudi pravo da kazu da im se neko od njih ne svidja, ali brate ismijaviti ih samim postavljanjem nekakvih "million" smajlija, nekakvim suludim optuzbama u kojima je glavna cinjenica mozda, e tu se vec na radi samo o misljenju, to prelazi u b(r)ezobrazluk i izivljavanja. Ja toliko, budi mi pozdravljan, za PP cu vidjeti, pa bujrum - izvoli, javi se ako te bilo sta muci.