Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

__EmIr__
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la __EmIr__ » 07 apr 2012, 01:14

I niz se nastavlja... Sta reci ? Svi na nivou ponovo demba ba malo indisponiran al dobro krenut ce i njega nadam se. Sto je najbolje od svega raspored do kraja sezone je vise nego dobar sad cekamo na kiks(eve) tottenham-a i chelsea-a da se umjesamo i za to cetvrto mjesto, mada je i trece teoretski dostizno ( kako ovo dobro zvuci samo ha @monolog ? :D ). Ja i dalje tvrdim da idemo u LP ko i od pocetka sezone sto govorim :D
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 07 apr 2012, 01:34

Svaka čast Newcastleu, zaista. Kapa do poda. Mislim da je prije početka sezone bio mali broj onih koji su uopće mislili da će Newcastle završiti među top 10, jer su na ljetnom prijelaznom roku izgubili najvažnije igrače.

Međutim Pardew i klapa su pokazali kako se sve može uz dosta rada. U potpunosti su pogodili sa transferima (naravno tu se ističe prije svega Ba, pa onda i Cisse) i sada su tu, na korak od LP. Svim srcem navijam za njih, te se nadam da će do kraja uspijeti da izbore bar :mrgreen: 4. mjesto.

Inače mislim da nema razloga za zabrinutost što Ba ne pogađa u zadnje vrijeme. Ako ćemo realno, samo Messi i Ronaldo mogu tako konstantno pogađati protivničke mreže. Pa ljudi moji, čak se i RvP umorio. :mrgreen: Uostalom ako sam dobro primijetio od dolaska Cissea, Ba više djeluje po krilu i sigurno da je i to razlog lošije golgeterske forme. A opet, mislim da nema razloga za zabrinutost sve dok Cisse pogađa. Lik je (što bi @Monolog rek'o) nenadyebiva mašina. 8-)

P.S. Naredne tri tekme su pod "must win". Kući protiv Boltona i Stokea, te gostovanje kod Wigana. Ukoliko tu prođu neokrznuti i uzmu maximalnih 9 bodova onda sam poprilično ubjeđen da mogu do LP. Tu je i gostovanje na SB-u al' Chelsea će imati i 2 maratonska meča protiv Barce tako da sve je moguće. Onda se igra i protiv Citya na (St.James Parku, jbg novo ime nikako da zapamtim :oops: ) i tu je sve moguće. Ukoliko City bude već izgubio utrku za titulom onda bi Svrake i tu mogle do bod/ova.
FK Pjetlovi

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 apr 2012, 13:33

Opala, za nešto više od 2 sata će meč protiv Boltona na St. James Parku. 8-) Prilika da se dođe do pete uzastopne pobjede i da se sa nestrpljenjem čeka večerašnji meč između Fulhama i Chelsea gdje ćemo navijati za pobjedu domaćina. :mrgreen:

Inače, u posljednja 4 meča je Newcastle uknjižio isto toliko pobjeda uz gol razliku 8:1. 8-) Zašto ne nastaviti niz? Bolton je kao stvoren za to. :mrgreen: Uostalom, siguran sam da će Pardewovi izabranici dati sve od sebe da večeras dođu do 3 boda, jer narednu utakmicu dočekuju ekipu Stokea, ali tek za 12 dana. :mrgreen: Dakle, biće dovoljno vremena da se napune baterije pred najvažnije mečeve; mečeve nakon kojih ćemo znati da li će se na St. James Parku igrati klupska evropska takmičenja naredne godine. 8-)

Inače, u prethodnih 117 mečeva kontra Boltona, ne može se reći da je Newcastle dominantan. Bolji jeste, ali ne toliko koliko bismo rekli na prvu. Uknjižili su 54 pobjede, 21 put remizirali, a izgubili 42 puta. Dakle, danas će se ganjati ta 55. pobjeda koja će donijeti to dugo priželjkivano 5. mjesto koje vodi u Evropu (podsjećanja radi, Newcastle je istu igrao prije 6 godina). 8-)

Tiotea po svemu sudeći neće biti (povreda je u pitanju), ali postoje naznake da će se u ekipu vratiti Coloccini. :D Ukoliko se to desi, onda bi to ovako moglo biti:
Krul - Simpson, Coloccini, Williamson, Santon - Cabaye, Perch, Jonas, HBA - Ba, Cisse.
Mada, ukoliko Coloccini ne bude spreman, vjerovatno će Raylor ići u vezu, a Perch će biti prebačen na poziciju stopera.

Povrede muče ekipu, što jest jest. Best, Vučkić, Saylor, Guthrie, gore pomenuti Tiote, Lovenkrads, zatim Coloccini (pod znakom pitanja), Marveaux. Jednostavno, previše izostanaka za ovakvu ekipu, ali mora se priznati da je Pardew izvukao maksimum i da je nadmašio očekivanja.

Uglavnom, nadam se pobjedi i usudiću se prognozirati rezultat - 3:1 za Newcastle. Red je da i Demba zabije gol nakon deset godina i to iz penala. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 apr 2012, 16:53

Loše poluvrijeme. Ne zna se ko je gori, Newcastle ili Bolton?!
Činjenica da je Coloccini bio umiješan u 2-3 poluprilike sve govori. Moguće je da su igrači umorni (ali Bolton je igrao u subotu), ali ovo mi više djeluje kao da je bitnije ne izgubiti negoli pobijediti. Kao da se boje krenuti naprijed; čeka se neki prekid, ali nije bilo situacija koje su mirisale na gol.
Nadam se da će drugo poluvrijeme biti gledljivije i da će na kraju Njukaš slaviti pobjedu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 09 apr 2012, 17:09

Monolog je napisao/la:Loše poluvrijeme. Ne zna se ko je gori, Newcastle ili Bolton?!
Činjenica da je Coloccini bio umiješan u 2-3 poluprilike sve govori. Moguće je da su igrači umorni (ali Bolton je igrao u subotu), ali ovo mi više djeluje kao da je bitnije ne izgubiti negoli pobijediti. Kao da se boje krenuti naprijed; čeka se neki prekid, ali nije bilo situacija koje su mirisale na gol.
Nadam se da će drugo poluvrijeme biti gledljivije i da će na kraju Njukaš slaviti pobjedu.
Ja sam gledao prvih 20 minuta i onda sam poceo gledati Spurse.Ono sto sam vidio mi ne lici na Newcastle iz zadnjih kola.Ali evo izgleda drugo poluvrijeme ce biti zanimljivije.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 apr 2012, 17:33

Ben Arfaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Nadmašio je samog sebe ovim golom. U primanju lopte izbaciti jednog igrača, pretrčati još dvojicu (pretrpiti 2 faula) i zabiti gol. Strašno.
Ah, da napomenem kako je loptu primio na svojoj polovini. :o

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 09 apr 2012, 17:33

Ja prodora Ben Arfe ovo bi trebalo konkurisat za gol sezone.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 09 apr 2012, 17:36

slalom.... 8-)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 apr 2012, 17:42

Hvala Cisse. 8-)
Ameobi odlično probio po desnoj strani i asistirao Senegalcu. 8-)

StevieG
Kontakt:

Post Postao/la StevieG » 09 apr 2012, 17:43

Podržavam Svrake do kraja sezone, te se nadam kako mogu izboriti CL. 8-)
Remember friend, as you pass by.
As you are now, so once was I.
As I am now, you soon shall be.
So, prepare for death, and follow me.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 09 apr 2012, 17:45

Shola ubio po strani hahaha drama :)))

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 apr 2012, 17:57

Bolton bolji do onog remek djela Ben Arfe. Poslije je sve išlo na mlin Svraka, a Bolton nakon toga nije prešao centar. Ne pretjerujem, vjerujte. :mrgreen:
Nego, sreća što nije odlučio gol Cissea, jer postoji mogućnost da je bio u ofsajdu. No, režiser nije nijednom pokazao to sa strane, tako da ne mogu ništa komentarisati. U glavnom, bilo je opet "povuci-potegni". Al', dobro je pa je Hatem prije toga zabio, tako da se i u slučaju ofsajda ovaj gol neće gledati lupom nepravde. :mrgreen:
Cisse zabio 10. gol ove sezone u 9 odigranih utakmica. :mrgreen: Briljantno.
Demba se nije pozdravio sa Pardewom koji ga je zamijenio, tako da postoji mogućnost da ćemo sljedeće sezone Dembu gledati u nekom drugom timu. No, nadam se da griješim.
Hatem Ben Arfa je na asistenciju Cabayjea u 73. matirao Adama Bogdana
:lol: Jes', dod'o mu lotpu, a ovaj predribl'o sve igrače Boltona i zabio nakon 50 metara trčanja. Krasna asistencija Cabayea. :mrgreen:

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 09 apr 2012, 17:58

Svaka vam čast, Spursi su izgubili, LP je pred nosom
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 09 apr 2012, 18:01

Njukaš djelovo bezidejno ali ste ubacili u brzinu više,čestitke na pobjedi i nadam se samo jednom Londonskom timu u LP naredne godine,jeli potrebno napominjati kojem ? :mrgreen:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 apr 2012, 18:04

Uprava Newcastlea radi odličan posao doveli sjajne igrače za siću a uvale flopa za masne pare znamo kome. :mrgreen:

Volio bi da izbore CL ali biće teško u najgorem slučaju mogli bi u EL što bi opet bio veliki uspjeh za klub.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 09 apr 2012, 18:08

Monolog je napisao/la:
:lol: Jes', dod'o mu lotpu, a ovaj predribl'o sve igrače Boltona i zabio nakon 50 metara trčanja. Krasna asistencija Cabayea. :mrgreen:
Jel` se to opet zajebav`o u stilu Messija? :mrgreen: :mrgreen:

Bgmi Svrake na dobrom putu, mogla bi se i Liga prvaka gledati iduce sezone na St Jamesu. :)
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 09 apr 2012, 18:10

dajte gol arfe ko Boga vas molim
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 09 apr 2012, 18:58

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 09 apr 2012, 20:20

Monolog je napisao/la:
Ovo je klasični izvještaj sa rezultati . com. Vide u zagradi asistenta i onda opale. Naravno, u većini slučaja bi bilo dovoljno al' bogme ne i danas. :D
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 09 apr 2012, 20:42

Zakasnio sam za neki komentar vidim @monolog sve napisao vec :D . Isto mislim da bi dembu ba mogli gledati u drugoj ekipi slijedece sezone ono dok je izlazio je bilo bas ruzno za vidjeti. A i ne znam sta mu je pardew kriv uopste? Kako god ostvaruju se moje prognoze uoci sezone :D (morao sam ponoviti) :lol:
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.