MaGiCa je napisao/la:
Nije mi ni bila namera da pogodim. Niti me zanima tvoj posao, ni strucna sprema. Niti bilo sta sto je u vezi sa tobom. Ali me kopka, otkud to veliki psiholozi-analiticari nalaze za shodno da zalaze na ss.ba forum

Ti tako nastupas, pa me cisto onako zanima.
Pa eto i ti si veliki psiholog-analitičar, pa
zalaziš ovde. U čemu je sad bila ovde poenta?

Ispade sad analitičari ne smiju ovde doći. To hoćeš da kažeš da je forum i ova cjelokupna stranica smeće?
Dobro sad šalu na stranu. Ja ću ti samo reči Magica da si ti jako tvrdoglav i temperamentan čovjek. U početku sam mogao s tobom diskutovat, ali vremenom si se činio previše opsjednut talijanskim fudbalom , npr. talijanska neka ekipa izgubi, odmah to ispadne kao zavjera protiv Talijana, kao nesreća, kao Talijani se ne trude.
Mislim možeš ti uvijek više volit Talijane, talijanski fudbal, ko što ja vaše volim Nijemce i njemački fudbal. Ali nekad treba biti realan. Meni sinoćnji poraz Elf-a naravno nije drag, ali to je samo fudbal, siguran sam da Nijemci mogu pobijedit Talijane na velikim takmičenjima i razbit taj maler. Obje su to velike fudbalske nacije. Ali mnogo više simpatizera talijanskog fudbala neke stvari diže u nebo, nego neki njemački simpatizeri ovde. Iako s obje strane ima ljudi koji su jako realni.
A nekad ovako kad dođu vaši momenti onda bi čovjek rekao samo Talijani vladaju svjetskim i evropskim fudbalom. Odkud onda Nijemcima 3 titule i tolika finala. To kao slučajno jel? I svako ko je sinoć kao bio siguran u poraz Njemačke, pobjedu Italije, samo šupljira bez veze. Ja sam vjerovao u pobjedu Nijemaca, ali ne bi ruku stavio u vatru, jer se igralo protiv protivnika koji znači dosta u fudbalu. Nije igrao sinoć Elf protiv Tanzanije. I neko omalovažavanje njemački fudbalera je presmiješno. Eto cijela javnost hvali te mnoge fudbalere, a talijanski simpatizeri sa ss.ba ih smatraju prosječnim. Samo čovjek može reči: Halo ba, šta vam je? Govorim sad općenito. Sinoć da je Njemačka pobijedila Italiju, meni bi bilo drago, ali ne bi se naslađivao nekim navijačima koji plaču. Ne govorim sad o tebi, nego o ovim pojedinim forumašima drugim. Nijemci se stalno na ovom forumu dovode u vezu sa nacizmom, ratovima. Pa eto da vidim te hrabre da sad odemo do nekih njemački diplomata, zvaničnika, pa nek ponove to što ovde pričaju?
Ovaj forum zna često biti poprište sjajne diskusije, ali meni je bolesno dovodit ratove i politiku u vezu sa sportskim stvarima. Ovo je koliko vidim sportski forum i ja se toga držim i nije mi jasno kako neki mogu biti toliko zatrovani pa samo pucat odvratnu i ogavnu priču. Kad se nema elemenata i argumenata, onda se krene o priči o ratovima i slično. A onda treba se prvo osvrnut na činjenicu da u jednoj njemačkoj reprezentaciji igraju ljudi različiti konfesija i vjera i osjećaju se ko Nijemci i niko ih ne diskriminira kao takve. Ali naravno omladini s balkanski prostora to neće pasti na pamet. Bitno je širit ljubomoru i zavist na tu ekonomsku evropsku silu, koja još kreditima pomaže druge države da bi ih spasila od kolapsa. Bitno je nazivat Nijemce kobasičarima, iako neki opšte pojma nemaju, što su Bayernovi navijači kobasičari, a pogotovo onda pojma nemaju što je za Nijemce pravi izraz kobasičar. Ako su kobasičari, mogu biti i pivopije. Znači opet to pišu ljudi koji pojma nemaju o njemačkoj kulturi. Pojedincima je glavni argument keezzzz i to ovakav

ili ovakav

. Jesu li ovo novi balkanski argumenti? Meni ne liči na to.....
Onda isto tako je važno prebrojavat njemačke neuspjehe (totalna opterečenost pojedinaca koja je krenula pogotovo od momenta kada je BuLi prestigla Serie A po koeficijentu), a totalno zanemarit njemačke uspjehe, jer su oni malobrojni valjda.
Ovim navedenim stvarima i tezama, samo sam htio pokazat koliko se zapravo neki opterečuju njemačkim fudbalom. Pa šta se ima ko opterečavat, kad su Nijemci na margini, prosječni i nesposobni da bilo šta urade u ovom sportu?

Nije mi onda jasno što opterečavanje....

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland