ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Virtu4l
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Virtu4l » 16 maj 2011, 21:12

Bianconeri1988 je napisao/la:Može se sad nagađati kako je njegovo prošlo, da je lošiji nego ikad itd, a jeste li ikad pomislili da se čovjek jednostavno zasitio i da mu treba neka inspiracija kako bi se vratio?
Možda su ga jednostavno stigle godine?
Bianconeri1988 je napisao/la:Isto tako vidim govorite kako Federer nije imao konkurenciju u svom prime timeu, kao što to imaju Đoković ili Nadal, ne znam kako ne može neko smatrati Roddicka nekonkurentnim koji je poznat kao najbolji server i Hewita koji je do dolaska Federera bio broj 1 i sl.
Roddick je bio najmanje konkurentan od svih. Njegova igra je toliko šuplja da bi mi trebalo mnogo vremena da opišem sve slabosti amerikanca.
Bianconeri1988 je napisao/la:Federer je bio 4-5 godina broj 1, dok Nadal jednu godinu igra, a sljedeću provede u povredama tj nema konstantu izuzev na Roland Garrosu, Đoković je počeo tek da igra ove sezone na nivo Federera, jer protekih sezona mečeve protiv njega je Federer nekako rutinski dobivao, mada se to po rezultatima čini kao da je to bilo neizvjesno...
Federer je do dolaska Nadala bio prvi reket svijeta. Dolaskom Nadala, sve se to debelo promijenilo.
Bianconeri1988 je napisao/la:Đoković uopšte nije imao neke zapažene rezultate, mislim da je u ovoj sezoni osvojio više Mastersa neko u dosadašnjoj karijeri...
2008. je na maestralan način osvojio Aussie Open, pa je onda osvojio pet mastersa. Uvijek je bio blizu i kad-tad je igrač njegovog kalibra morao eksplodirati. Nemoj zaboraviti da Novak ima samo 23. godine, u nedjelju mu je rođendan.
Bianconeri1988 je napisao/la:Jednostavno proći će još dugo vremena da se može reći kako su Nadal i Đoković bolji od Federera...
Ne znam zašto Novaka trpaš u isti koš? Pet mjeseci sjajnog tenisa ne znači ništa. Morat će on odigrati još mnogo ovakvih mečeva da bi išao u istu rečenicu sa Nadalom, pa tek onda sa Federerom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 maj 2011, 21:14

Edin TM87 je napisao/la: Momak objasnio, pokrijte se po usima yebo vas nadal i dokovic :D
+1

slika

:lol:

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 16 maj 2011, 21:14

Valencia je napisao/la:
1. Nemjerljivo je ono sto je Federer dao tenisu. Svakako jedinstveno, lijepo, graciozno, ubitacno,... Al' je jednako tako nemjerljivo i ono sto je Nadal dao tenisu,... Gratis je to sto je bolji i kompletniji igrac, sto nema bag u svojoj igri. Svakako jeste bila slabija. Nadal i Djokovic su za klasu-dvi bolji od tih igraca (izuzev Agasija koji je bio u godinama, tako da nije bio dostojan rival, al' je i on slabiji igrac od Nadala i Djokovica). .
Nadal nema bag? A servis, a backhand?
AL izjaviti da je Agassi slabiji igrač od Nadala i Đokovića može samo Srđan Đoković i neko ko nikad nije gledao Agassija.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 16 maj 2011, 21:19

Servis je njegova najveca boljka, uvijek bila i bit ce.
Udarce sa osnovne je doveo do savrsenstva.

Djokovic bolji igrac od Agassia. 8-) :lol:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 maj 2011, 21:20

Canal +
DjokoLand

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Voli te tvoje Sarajevo.

djuturum

Post Postao/la djuturum » 16 maj 2011, 21:21

Grand Slam OSVAJAC

Don Budge 1938.
Maureen Connolly 1953.
Rod Laver 1962. i 1969
NOVAK DJOKOVIC 2011

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 16 maj 2011, 21:38

Možda su ga jednostavno stigle godine?
Kada fudbaler može igrati na visokom nivou sa 33-34 godine, može i teniser, moje mišljenje :D
Tako da godine po meni nisu u pitanju, rođenje blizankinja je imalo znatan utjecaj...
Roddick je bio najmanje konkurentan od svih. Njegova igra je toliko šuplja da bi mi trebalo mnogo vremena da opišem sve slabosti amerikanca.
Ne slažem se s tobom, Roddickova igra je pogotovo dolazila do izražaja na brzim podlogama, servis-volej igra, jednostavno Federer je za njega pronašao rješenje, u tome je fazon... :D
Federer je do dolaska Nadala bio prvi reket svijeta. Dolaskom Nadala, sve se to debelo promijenilo.
Nadalu je trebalo 3-4 godine da pretekne Federera, do dolaska Nadala Federer nije imao neke rezultate na zemlji pa se i ne može govoriti da su se desile neke promjene, a znamo kako je Federer bio ubitačan i na travnatoj i na tvrdoj podlozi iako je iste te turnire igrao i Nadal...
2008. je na maestralan način osvojio Aussie Open, pa je onda osvojio pet mastersa. Uvijek je bio blizu i kad-tad je igrač njegovog kalibra morao eksplodirati. Nemoj zaboraviti da Novak ima samo 23. godine, u nedjelju mu je rođendan.
Dakle ima 24 godine :D Federer je sa toliko imao već par Grand Slamova, čak ja mislim 3 od 4, a dok Đoković sa toliko ima 1 od 4 :D

Odigrao je 2008. maestralan pa mu je trebalo 3 godine da isto to ponovi, a u međuvremenu Rafa i Roger su sve redom osvajali :D
Ne znam zašto Novaka trpaš u isti koš? Pet mjeseci sjajnog tenisa ne znači ništa. Morat će on odigrati još mnogo ovakvih mečeva da bi išao u istu rečenicu sa Nadalom, pa tek onda sa Federerom.
Jbg, ne smiju se zanemariti tek tako ovi rezultati koje trenutno postiže, jer on je trenutno bolji i od Rafe i Rogera barem u segmentu igre, a u segmentu trofeja nije on ni u Top 10 :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 16 maj 2011, 21:43

Najvise volim ove magice i valencie koji ce pobjec na kilometar kad Roger osvoji sve GS-ove do kraja!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

djuturum

Post Postao/la djuturum » 16 maj 2011, 21:51

Tenis

* Naslovna
* Vesti
* Livescore

ponedeljak 16.05.2011 | 20:17
Nadal: “Novak je favorit u Parizu”
Izvor: , Reuters

Prvi reket sveta Rafael Nadal priznao je da je Novak Đoković glavni favorit za osvajanje Rolan Garosa, koji počinje 22. maja.

Španac, koji je pet puta u poslednjih šest godina trijumfovao u Parizu, je u nedelju izgubio od Đokovića sa 6:4, 6:4, i to četvrti put ove godine, a drugi zaredom na šljaci.

“Novak igra najbolje od svih u ovom trenutku. U poslednjih nekoliko meseci je na potpuno drugačijem nivou. Radi neverovatne stvari, igra sa velikim samopouzdanjem i on je veliki favorit”, rekao je Nadal.

Prethodnih sezona Nadal je imao ubedljivo više pobeda od Đokovića u međusobnim duelima, ali se situacija od starta 2011. godine potpuno preokrenula.

“Veliki šampioni nisu samo oni koji mogu da pobeđuju svake nedelje, već oni koji su u stanju da čekaju pravi momenat. Pobeđivao sam ga ranije, a sada on pobeđuje mene. Uvek postoje usponi i padovi tokom karijere”, rekao je Španac.

Nadal je ove nedelje imao problema sa virusom, a sada ističe da mu je prioritet da se potpuno oporavi do starta takmičenja u glavnom gradu Francuske.

“Najvažnije je da u najboljem mogućem stanju stignem na sledeći turnir. Mnoge stvari još moram da popravim”, rekao je Nadal.

Evo malo da vidimo sta nam Rafa kaze.Moj mu je predlog da angazuje Federera za dubl da pokusaju protiv Noleta mozda onda nesto i urade ovako nista....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 maj 2011, 21:52

Bianconeri1988 je napisao/la: Kada fudbaler može igrati na visokom nivou sa 33-34 godine, može i teniser, moje mišljenje :D
Tako da godine po meni nisu u pitanju, rođenje blizankinja je imalo znatan utjecaj...
Fudbal je timska igra, neko krpi tvoje greške, slabosti...
Bianconeri1988 je napisao/la:Ne slažem se s tobom, Roddickova igra je pogotovo dolazila do izražaja na brzim podlogama, servis-volej igra, jednostavno Federer je za njega pronašao rješenje, u tome je fazon... :D
Roddick je bio dobar server i ništa više. Nema niti jedan udarac osim servisa koji bi ga svrstao u isti koš sa najboljim igračima.
Bianconeri1988 je napisao/la:Dakle ima 24 godine :D Federer je sa toliko imao već par Grand Slamova, čak ja mislim 3 od 4, a dok Đoković sa toliko ima 1 od 4 :D

Odigrao je 2008. maestralan pa mu je trebalo 3 godine da isto to ponovi, a u međuvremenu Rafa i Roger su sve redom osvajali :D
Zaboravljaš da ovdje ne upoređujemo Đokovića, Federera i Nadala. Moj odgovor se odnosio na tvoju konstataciju da Novak nije uradio ništa do ove godine.
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 maj 2011, 21:57

@Bianconeri1988

Omasio si temu. A i Virtu4lni ti je to lepo objasnio.

@Edin TM87

Ajde, videcemo i to. ;)

djuturum

Post Postao/la djuturum » 16 maj 2011, 22:03

Federer najveći gubitnik (izgubio 755 bodova)
- Izgubili još Nadal (380) i Soderling (145)
- Bodove povećali Mari (325), Berdih (260), Ferer (325), Melcer (65)...
- I na kraju Novak: poveća bodovni saldo za neverovatnih 5425 bodova!

E POSLIJE OVOGA SVE JE SUVISNO PRICATI

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 16 maj 2011, 22:10

djuturum je napisao/la:Federer najveći gubitnik (izgubio 755 bodova)

Ova ti statistika nije realna, Novak je povečao bodovni saldo na osnovu svih turnira za ovoliko poena, a ne samo na osnovu Rima :D

A računaj da Novaku valja sve ove bodove braniti sljedeće sezone, a koliko ti bio njegov fan, priznaj da će teško u tome uspjeti što jest jest...
Ž '21!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 16 maj 2011, 22:10

Begonja je napisao/la:
Valencia je napisao/la: Al' najjaci i neoborivi dokaz od svih je da je Nadal Federera porazio na njegovim terenima u Vimbldonu i Melburnu, a njega Federer nikada u Parizu. Mozemo mi trabunjati sto godina, al' je lakse oboriti Mont Everest nego ovu cinjenicu :mrgreen: . Ona je dokaz ko je svestraniji i bolji teniser :idea: .
Dokaz je oboriv. Wimbledon je drastično usporen, a ni Melbourne nije što je prije bio. Loptice su sporije i Federer tada nije bio u top formi.
Sto je podloga sporija, to se zahtjeva veci kvalitet,... Sporija podloga zahtjeva snaznije i preciznije udarce za razliku od brzih podloga na kojim ne moras biti toliko precizan da bi osvoji'o poen. Zbog toga su sljakeri najkompletniji igraci, jer sporija podloga izvlaci najvise snage i znanja iz tenisera. Zahtjeva puno puno vise nego brze podloge. Al' oko ovog sam se vec slozio Magicom, da se ne ponavljam bezveze. Poceo sam smarati sam sebe, mogu mislit kako je onima koji citaju :mrgreen: .

Magica, ako si vec apsolutni pobornik ljepote, leprsavosti, gracioznosti, elegancije,... Neizmjerno me cudi kako si simpatizer Italije, a ne recimo Holandije :mrgreen: . Ako bi pravili neke asocijacije sa fudbalom, Federer bi bio Brazil ili Holandija, a Italija Ivo Karlovic ili u najboljem slucaju Endi Marej (Nadal je previse ofanzivan i igra previse dopadljivo :mrgreen: ) :mrgreen: :lol: . Nema logike :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 16 maj 2011, 22:21

Bianconeri1988 je napisao/la:
djuturum je napisao/la:Federer najveći gubitnik (izgubio 755 bodova)

Ova ti statistika nije realna, Novak je povečao bodovni saldo na osnovu svih turnira za ovoliko poena, a ne samo na osnovu Rima :D

A računaj da Novaku valja sve ove bodove braniti sljedeće sezone, a koliko ti bio njegov fan, priznaj da će teško u tome uspjeti što jest jest...
To je tacno ,ali ovo je statistika i ostalih nakon svih turnira .Ono sto je nepobitna istina je da je on OVE GODINE bez konkurencije najbolji igrac svjeta u svim mogucim segmentima.A sto se dogodine tice sumnjam da ce Novak gristi da sacuva sve ovo ,sto je realno stvarno tesko moguce,ali da ce do kraja ove sezone dati sve od sebe da osvoji sve sto se moze osvojiti to je sigurno ,a kako igra i veoma realno.
Otkako je stari Travnik nastao ovakav svjet jos nije rastao ,a mene dugo bilo nije.....

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 16 maj 2011, 22:25

nostradamus je napisao/la: To je tacno ,ali ovo je statistika i ostalih nakon svih turnira .Ono sto je nepobitna istina je da je on OVE GODINE bez konkurencije najbolji igrac svjeta u svim mogucim segmentima.A sto se dogodine tice sumnjam da ce Novak gristi da sacuva sve ovo ,sto je realno stvarno tesko moguce,ali da ce do kraja ove sezone dati sve od sebe da osvoji sve sto se moze osvojiti to je sigurno ,a kako igra i veoma realno.
Nije!

Federer je samo na AO izgubio 1200 poena, a za ostale tenisere ne znam jer ih ne pratim toliko ;)
Ž '21!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 16 maj 2011, 22:40

djuturum je napisao/la:Tenis

* Naslovna
* Vesti
* Livescore

ponedeljak 16.05.2011 | 20:17
Nadal: “Novak je favorit u Parizu”
Izvor: , Reuters

Prvi reket sveta Rafael Nadal priznao je da je Novak Đoković glavni favorit za osvajanje Rolan Garosa, koji počinje 22. maja.

Španac, koji je pet puta u poslednjih šest godina trijumfovao u Parizu, je u nedelju izgubio od Đokovića sa 6:4, 6:4, i to četvrti put ove godine, a drugi zaredom na šljaci.

“Novak igra najbolje od svih u ovom trenutku. U poslednjih nekoliko meseci je na potpuno drugačijem nivou. Radi neverovatne stvari, igra sa velikim samopouzdanjem i on je veliki favorit”, rekao je Nadal.

Prethodnih sezona Nadal je imao ubedljivo više pobeda od Đokovića u međusobnim duelima, ali se situacija od starta 2011. godine potpuno preokrenula.

“Veliki šampioni nisu samo oni koji mogu da pobeđuju svake nedelje, već oni koji su u stanju da čekaju pravi momenat. Pobeđivao sam ga ranije, a sada on pobeđuje mene. Uvek postoje usponi i padovi tokom karijere”, rekao je Španac.

Nadal je ove nedelje imao problema sa virusom, a sada ističe da mu je prioritet da se potpuno oporavi do starta takmičenja u glavnom gradu Francuske.

“Najvažnije je da u najboljem mogućem stanju stignem na sledeći turnir. Mnoge stvari još moram da popravim”, rekao je Nadal.

Evo malo da vidimo sta nam Rafa kaze.Moj mu je predlog da angazuje Federera za dubl da pokusaju protiv Noleta mozda onda nesto i urade ovako nista....
E s ovim si ga pretjerao da valja! Potcjenjujes najboljeg igraca svih vremena (Roger) i covjeka koji je trenutno, bez obzira na posljednjih 4-5 mjeseci, najbolji igrac (Nadal). A uzdizez ovog malog Djokovica koji igra tenis na vrhunskom nivou tek 5-6 mjeseci (igrao je on i ranije vrhunski tenis, ali ne onaj koji je bio na nivou Fedexa i Rafe)- Tako da, molim te suzdrzi se djecijih komentara! Iako ne volim ni Nadala, volio bih i da on osvoji ovaj prestojeci RG, samo da to ne bude Djokovic. Pa Srbi ce poceti da lete :lol: :lol: COME ON ROGER!!!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 16 maj 2011, 22:44

Ja mislim da je ovo sve politika, namjerno puštaju da Đoković sve pobjeđuje, a za uzvrat će Srbija nešto izgubiti, zato je jučer i bio Vuk Jeremić na tribinama da provjeri kako se odvijaju stvari!? :lol: :lol: :lol:

Ako se sjetite prije 2-3 godine Marija Šerifović je pobjedila na Eurosongu (takmičenje koje je uglavnom namješteno) da bi zatim Kosovo postalo nezavisno... :lol: :lol:

Gdje ima dima ima i vatre :D :lol:
Ž '21!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 maj 2011, 22:44

Valencia je napisao/la:
Begonja je napisao/la:
Valencia je napisao/la: Al' najjaci i neoborivi dokaz od svih je da je Nadal Federera porazio na njegovim terenima u Vimbldonu i Melburnu, a njega Federer nikada u Parizu. Mozemo mi trabunjati sto godina, al' je lakse oboriti Mont Everest nego ovu cinjenicu :mrgreen: . Ona je dokaz ko je svestraniji i bolji teniser :idea: .
Dokaz je oboriv. Wimbledon je drastično usporen, a ni Melbourne nije što je prije bio. Loptice su sporije i Federer tada nije bio u top formi.
Sto je podloga sporija, to se zahtjeva veci kvalitet,... Sporija podloga zahtjeva snaznije i preciznije udarce za razliku od brzih podloga na kojim ne moras biti toliko precizan da bi osvoji'o poen. Zbog toga su sljakeri najkompletniji igraci, jer sporija podloga izvlaci najvise snage i znanja iz tenisera. Zahtjeva puno puno vise nego brze podloge. Al' oko ovog sam se vec slozio Magicom, da se ne ponavljam bezveze. Poceo sam smarati sam sebe, mogu mislit kako je onima koji citaju :mrgreen: .

Magica, ako si vec apsolutni pobornik ljepote, leprsavosti, gracioznosti, elegancije,... Neizmjerno me cudi kako si simpatizer Italije, a ne recimo Holandije :mrgreen: . Ako bi pravili neke asocijacije sa fudbalom, Federer bi bio Brazil ili Holandija, a Italija Ivo Karlovic ili u najboljem slucaju Endi Marej (Nadal je previse ofanzivan i igra previse dopadljivo :mrgreen: ) :mrgreen: :lol: . Nema logike :mrgreen: .
Fudbal nije usporedev ni sa jednim sportom. Eventualno ga se moze uporediti sa hokejem na ledu, ali i to je pitanje.
A ja volim ofanzivnu baseline igru, jer je to ono sto razdvaja legende od kvalitetnih igraca. Ne volim pusheraj i counterpunching, jer je to samo 1 vid destrukcije drugog igraca.
U fudbalu volim taktiku, jer je ona ta koja razdvaja divlje ekipe od onih prefinjenih. I ko ti je rekao da Italijani igraju ruzan fudbal? U utakmicama Serie A mozes da vidis neke poteze koje igraci EPLa ne bi mogli da izvedu po cenu zivota. Poenta je samo sto se fudbal igra cerebralnije, pa se nevestom oku cini da je to bunkerica. Uostalom, poslednjih sezona, pada vise golova u Serie A nego u EPL.

djuturum

Post Postao/la djuturum » 16 maj 2011, 22:50

Bianconeri1988 je napisao/la:
nostradamus je napisao/la: To je tacno ,ali ovo je statistika i ostalih nakon svih turnira .Ono sto je nepobitna istina je da je on OVE GODINE bez konkurencije najbolji igrac svjeta u svim mogucim segmentima.A sto se dogodine tice sumnjam da ce Novak gristi da sacuva sve ovo ,sto je realno stvarno tesko moguce,ali da ce do kraja ove sezone dati sve od sebe da osvoji sve sto se moze osvojiti to je sigurno ,a kako igra i veoma realno.
Nije!

Federer je samo na AO izgubio 1200 poena, a za ostale tenisere ne znam jer ih ne pratim toliko ;)

ATP lista, 27. decembar:
1.Rafael Nadal (ESP) 12.450
2.Rodžer Federer (SUI) 9.145
3.Novak Đoković (SRB) 6.240
4.Endi Mari (GBR) 5.760
5.Robin Soderling (SWE) 5.580
6.Tomaš Berdih (CZE) 3.955
7.David Ferer (ESP) 3.735
8.Endi Rodik (USA) 3.665
9.Fernando Verdasko (ESP) 3.240
10.Mihail Južnji (RUS) 2.920

Trenutno stanje

Nadal 12076
Federer 8390

Pa izgleda da je ipak tacno...

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.