Možda su ga jednostavno stigle godine?
Kada fudbaler može igrati na visokom nivou sa 33-34 godine, može i teniser, moje mišljenje
Tako da godine po meni nisu u pitanju, rođenje blizankinja je imalo znatan utjecaj...
Roddick je bio najmanje konkurentan od svih. Njegova igra je toliko šuplja da bi mi trebalo mnogo vremena da opišem sve slabosti amerikanca.
Ne slažem se s tobom, Roddickova igra je pogotovo dolazila do izražaja na brzim podlogama, servis-volej igra, jednostavno Federer je za njega pronašao rješenje, u tome je fazon...
Federer je do dolaska Nadala bio prvi reket svijeta. Dolaskom Nadala, sve se to debelo promijenilo.
Nadalu je trebalo 3-4 godine da pretekne Federera, do dolaska Nadala Federer nije imao neke rezultate na zemlji pa se i ne može govoriti da su se desile neke promjene, a znamo kako je Federer bio ubitačan i na travnatoj i na tvrdoj podlozi iako je iste te turnire igrao i Nadal...
2008. je na maestralan način osvojio Aussie Open, pa je onda osvojio pet mastersa. Uvijek je bio blizu i kad-tad je igrač njegovog kalibra morao eksplodirati. Nemoj zaboraviti da Novak ima samo 23. godine, u nedjelju mu je rođendan.
Dakle ima 24 godine

Federer je sa toliko imao već par Grand Slamova, čak ja mislim 3 od 4, a dok Đoković sa toliko ima 1 od 4
Odigrao je 2008. maestralan pa mu je trebalo 3 godine da isto to ponovi, a u međuvremenu Rafa i Roger su sve redom osvajali
Ne znam zašto Novaka trpaš u isti koš? Pet mjeseci sjajnog tenisa ne znači ništa. Morat će on odigrati još mnogo ovakvih mečeva da bi išao u istu rečenicu sa Nadalom, pa tek onda sa Federerom.
Jbg, ne smiju se zanemariti tek tako ovi rezultati koje trenutno postiže, jer on je trenutno bolji i od Rafe i Rogera barem u segmentu igre, a u segmentu trofeja nije on ni u Top 10