Eurobasket 2015

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

dean33
Kontakt:

Re: Eurobasket 2015

Post Postao/la dean33 » 10 sep 2015, 16:59

Unofficialpage je napisao/la:
Izbacit će vas Finci, kad polude i sve budu ubacivali u koš. :mrgreen:
neće im Srbi dopustiti da (lako) ubacuju....
znači vrlo vjerojatno u četvrtfinalu Hrvatska - Srbija....mogu se samo nadati da će Srbi imati loš dan, a Hrvatska dosta dobar...
tko zna, možda ih stane u četvrtfinalu....

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 sep 2015, 17:04

djoleprijedor je napisao/la:
djoleprijedor je napisao/la:Belgijanci poslali Ukrajinu kući,što je očekivano.Eto nama Finaca u 1/8f,dok će Talijani na Izrael(smijaće mi se mnogi zbog ovog,ali imam jeb.en osjećaj da će im napraviti samo takve probleme Izraelce,možda i senzaciju vidimo).Poljska vjerovatno na Špance a Francuzi bi trebali ugostiti i Turke.

EDIT:I FRJM je kući :wave: Gruzija sa 4.pozicije na prvog u D(Litvaniju ili Češku)
Hoće,al' u Hokeju,možda :mrgreen:
Kad Ahonen krene skakat, ima da vas nema. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

neO1
Kontakt:

Post Postao/la neO1 » 10 sep 2015, 17:04

Danilo pojeo prvenstvo u grupnoj fazi. Covjek na 8.4 osutanih lopti ima prosjek 21p. Samo mi nije jasno zbog cega Gentile ima ovolike ovlasti kod Talijana.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 10 sep 2015, 17:09

djoleprijedor je napisao/la:Belgijanci poslali Ukrajinu kući,što je očekivano.Eto nama Finaca u 1/8f,dok će Talijani na Izrael(smijaće mi se mnogi zbog ovog,ali imam jeb.en osjećaj da će im napraviti samo takve probleme Izraelce,možda i senzaciju vidimo).Poljska vjerovatno na Špance a Francuzi bi trebali ugostiti i Turke.

EDIT:I FRJM je kući :wave: Gruzija sa 4.pozicije na prvog u D(Litvaniju ili Češku)
možda ali ne vjerujem
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 10 sep 2015, 17:10

neO1 je napisao/la:Danilo pojeo prvenstvo u grupnoj fazi. Covjek na 8.4 osutanih lopti ima prosjek 21p. Samo mi nije jasno zbog cega Gentile ima ovolike ovlasti kod Talijana.

Sta nije jasno?
16 pts, 5 reb, 4,2 as.
Slobodna bacanja 75%.
2P, 47,2%.
3P, 33,3%.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 10 sep 2015, 17:13

Znaci po svemu sudeci ceka nas derbi u cetvrtfinalu :D uh bit ce vatreno :D
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

neO1
Kontakt:

Post Postao/la neO1 » 10 sep 2015, 17:14

BernardBarnjak je napisao/la:
neO1 je napisao/la:Danilo pojeo prvenstvo u grupnoj fazi. Covjek na 8.4 osutanih lopti ima prosjek 21p. Samo mi nije jasno zbog cega Gentile ima ovolike ovlasti kod Talijana.

Sta nije jasno?
16 pts, 5 reb, 4,2 as.
Slobodna bacanja 75%.
2P, 47,2%.
3P, 33,3%.
U ovakvom sastavu Talijani nikako ne moze Gentile biti glavni potrosac lopti. I to da opuca mal te ne duplo vise lopti nego Danilo.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 10 sep 2015, 17:19

neO1 je napisao/la:
BernardBarnjak je napisao/la:

Sta nije jasno?
16 pts, 5 reb, 4,2 as.
Slobodna bacanja 75%.
2P, 47,2%.
3P, 33,3%.
U ovakvom sastavu Talijani nikako ne moze Gentile biti glavni potrosac lopti. I to da opuca mal te ne duplo vise lopti nego Danilo.
Hm. Gentile je odlican igrac. Statisticki nema losu brojku. Prvi asistent. Treci atrijelac. Drugi skakac. A procenti suta vrlo dobri.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

neO1
Kontakt:

Post Postao/la neO1 » 10 sep 2015, 17:21

Pa dobro isto tako mogu i ja tebi postaviti statistiku po kojoj i Galinari i Barnjani imaju bolje procente od njega. Realno je da bi trebao biti treci po potrosnji lopti, a ne da je lopta 90% napada kod njega.

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 10 sep 2015, 17:22

SGD53 je napisao/la:
Hrvatska me totalno razočarala, koliko su to najavljivali ja sam mislio da će oni igrati u najmanju ruku kao Italija što sada igra, a ove utakmice su katastrofalne, ne govorim o tome što su protivnike jedva pobijeđivali nego o činjenici da u trenutcima igra Hrvatske ne liči ni na što, možeš protiv Holandije 3 sekunde prije kraja sa Simonom ići na neka polaganja ili uzdati se na ofanzivni skok Žorića, protiv iole ozbiljnije reprezentacije to sve pada u vodu.
Ko reče da je Hezonja igrač sa mudima gadno se prevario, igra protiv Grčke je to i dokazala. Osim toga kao da se ova Hrvatska reprezentacija ni ne poznaje tako dobro, vidjeli smo pasove Grka i Francuza pa i Srba, dok kod Hrvata to na momente šteka.

Od ostalih reprezentacija vrijedi spomenuti Talijane koji igraju dosta lijepo srčano i kvalitetno i mogli bi dogurati do polufinala te Špance koji kako god ovo mučenje bilo svakako imaju individualne snage da doguraju donekle, fali tu dosta igrača ali i ovo što ima je dobar tim.

Litvanija ove godine ipak ispodprosječna njihova reprezentacija mada je to i rooster prije prvenstva govorio, nadam se ipak da će dogurati do kvalifikacionih pozicija za OI.
Nekoliko krupnih grešaka u zapažanju.

1. Hrvati, ne znam zašto su oni razočarali bilo koga? Jedan meč su igrali bez Bogdanovića, grupe bez Tomasa. Što se ostatka tiče, sa izuzetkom Šarića, Simona,Bogdanovića, Tomića i Hezonje, radi se o prosjeku koji nije navikao na velike mečeve. Oni su pobjedili, kad je trebalo biti na nivou, to su odradili. I Grke bi dobili da je Bojan igrao. Sasvim korektno djeluju i vjerujem da će oni tek da pokažu neke stvari.

2. Hezonja je veliki potencijal, sa strašnim atleticizmom, sačekajmo da vidimo hoće li to materijalizovati. On objektivno ne može trenuto biti igrač odluke, baš kao ni Šarić.

3. Italijani igraju sve, samo ne kvalitetno. Igraju bez odbrane, a to svaka ozbiljna ekipa u takmičarskom meču kažnjava. Individualnim kvalitetom ne možeš ako je s druge strane tim. Medalju ne osvaja ofanziva, već defanziva.

4. Litvanci su doživjeli smjenu generacija, prolaze kroz ono kroz šta su prije njih prošli Srbi, Francuzi (djelimično) pa i Grci. Biće oni za par godina ponovo u vrhu, jer su zemlja košarke.
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 10 sep 2015, 17:23

Epidaurus je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:Opalaaaa tri utakmice izmedju 17 i 30 i 18 casova. Bosna-Rusija, Spanija-Nemacka i Gruzija-Hrvatska. Ako neko bude imao link za utakmicu koju prenosi Avdic neka ostavi ovde . Hvala.
http://www.jagledam.com/Federalna-Telev ... ivo-stream

eto ti stream na netu za Federalnu
Hvalaaaa :thumbup:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 10 sep 2015, 17:40

neO1 je napisao/la:Pa dobro isto tako mogu i ja tebi postaviti statistiku po kojoj i Galinari i Barnjani imaju bolje procente od njega. Realno je da bi trebao biti treci po potrosnji lopti, a ne da je lopta 90% napada kod njega.

Konfuzan si. Postavio si pitanje a ja odgovorio. To sto pricas nema veze sa vezom. Ja sam jos gori sto hocu lijepo da ti objjasnim. Cini mi se da ni ti sam ne znas sta zelis da pitas!

neO1
Kontakt:

Post Postao/la neO1 » 10 sep 2015, 17:45

Nije to bilo pitanje, vise konstatacija. Ako Gentile nastavi da bude glavni potrosac Italija nece daleko.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 10 sep 2015, 17:47

A zamislite senzaciju, Svabe salju Spance kuci! :mrgreen:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 10 sep 2015, 17:48

neO1 je napisao/la:Nije to bilo pitanje, vise konstatacija. Ako Gentile nastavi da bude glavni potrosac Italija nece daleko.

Ovo 90% da je lopta kod gentilea je statisticki podatak ili slobodna procjena? :mrgreen:
Haj da ne idemo u rapravu malo se i salimo. Gentile mi je drag igrac pa...

Link za Hrvatsku??

neO1
Kontakt:

Post Postao/la neO1 » 10 sep 2015, 17:52

Ma iznervirao me danas cek'o Galinarija za pare pa sam se morao negdje isprazniti :D Sasvim slobodna procjena je tih 90%.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 10 sep 2015, 17:53

Ljudi, koliko vidim Estonija ako dobije Latviju ide dalje umjesto njih?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 10 sep 2015, 18:04

FaraonTM je napisao/la:Ljudi, koliko vidim Estonija ako dobije Latviju ide dalje umjesto njih?
Da.

Bosna. :facepalm: Napravise im Rusi seriju 15-0. :facepalm:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 10 sep 2015, 18:04

Mogli bi Francuzi mozda pustit Izrael veceras da bude prvi da idu u onaj dio zrijeba u kojem su Italijanil, Hrvati, Srbi i Litvanci. Ne vjerujem da bi imali problema da izbace Italijane a sigurno im je lakse u polufinalu ugrat sa Srbima/Hrvatima nego Spancima/Grcima ...

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 10 sep 2015, 18:05

Gunner4 je napisao/la:A zamislite senzaciju, Svabe salju Spance kuci! :mrgreen:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ipak takvi podvizi nisu česti. Objektivno, Španije je razred više. Tako da ćemo ciganjerose gledati i u nastavku. Dirk je daleko od onih najslavnijih dana, Španci će zaustaviti Šredera i odraditi rutinski posao.
Mogli bi Francuzi mozda pustit Izrael veceras da bude prvi da idu u onaj dio zrijeba u kojem su Italijanil, Hrvati, Srbi i Litvanci. Ne vjerujem da bi imali problema da izbace Italijane a sigurno im je lakse u polufinalu ugrat sa Srbima/Hrvatima nego Spancima/Grcima ...
Ne bih baš rekao da im je lakše igrat sa Srbima od kojih su gubili u poslednjih nekoliko navrata, nego sa Špancima koje su dobili na njihovom terenu...
Zadnja izmjena: 44Bertans, dana/u 10 sep 2015, 18:07, ukupno mijenjano 1 put.
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []