Nešto mi se nije ni pisalo oko ove teme da li je BVB veliki klub ili nije. Po meni je to suludo pisati....Ali nešto mogu samo na brzinu.....
@PEP: Kod tebe je već poznato da voliš samo Bayern (i ja ga volim, to jeste svakako zajedničko), a prema BVB-u uglavnom izražavaš preziranje i to svi vide. A da budemo iskreni više si im puta ovde spamao po temi. Ja jesam za prcanje, provokacije, ali i tu treba imati mjeru. Postane dosadno kad se ponavljaju omalovažavanja neka.
I slažem se generalno sa svima koji su iznijeli prije mene mišljenje (kako ovi forumaši
Bavarci, pa i ostali).
Ovde nije poenta, ko kad i kako gotivi Dortmund i da li ga neko voli ili ne voli, nego treba biti realan.
A ja ću ti samo kratko navest zašto je BVB veliki klub?
1997 osvojena Liga prvaka, nakon toga dolazi polufinale 1998. godine. Prije toga 95 i 96 osvojene dvije titule njemačkog prvaka zaredom. 2002. godine prvaci Njemačke, finalisti Kupa Uefa, 2011. i 2012. god prvaci Njemačke. 2013. godine finalisti Lige prvaka.
Davno su ko što je već prije spomenuto osvojili Kup kupova, imaju i to finale i u trećem evropskom natjecanju. A gore će ti godine pokazati, da oni nisu klub koji jednom osvoji, pa ga nema nikako 20-30 godina.
Kod Arsenala je npr stvar drugačija, oni su veliki jer redovno su među osam najboljih u Evropi, a imaju i te neke titule. Parametri su znači različiti. Ali Bvb ima dovoljno parametara po kojima ga možemo uvrstiti u velike klubove. Bayern je veći klub, ali to ne znači odmah da su oni mali. I da Bog da uvijek bili dovoljno moćni da se predstave u dobrom svjetlu i da nam budu konkurencija. To je samo prednost.....
I samo ću ti još reči: Sammer, Moller, Kohler, Riedle (ovo su samo od nekih od sjajne generacije iz 90-tih i dovoljni kao argument, jer prvi nabrojani je bio proglašen i za najboljeg fudbalera Evrope, a ostali su bili izuzetna klasa i internacionalno izuzetno priznati). Ovo su sasvim dovoljni argumenti o veličini tog kluba.
Dobro je bodrit, volit omiljeni klub, ali treba biti i realan i poštovat i druge....

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland