Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
12%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
23
34%
4) St.Pauli
15
22%
5) Mainz
9
13%
6) Augsburg
9
13%
7) Union Berlin
3
4%

Ukupno glasova: 67

FRANK RIBERY
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 avg 2014, 15:30

Omerbavarac je napisao/la:Seferovic u Eintrachtu za 3 miliona.

Dakle, napad Valdez - Seferovic.
:D

Jak napad uzevši u obzir i Kadleca koji je odličan igrač. U veznom redu mnogo opcija, Aigner, Paizon, Inui, Meier, Stendera, Ignjovski, Flum, Hasebe...

Još ako to sve Schaaf posloži, mogli bi biti opasni.

------------------------------------------------------Trapp/Wiedwald--------------------------------------------------

CHANDLER/Ingnovski-----ZAMBRANO/Kisombo---------ANDERSON/Madlung/Russ------Ozcipka/DJAKPA

----------------------------------------------------------------------FLUM/Ignovski/Lanig/-----------------------------

-------------------------------------------HASEBA/Stendera--------------------------------------------------------------

AIGNER/Kadlec/Gerezgiher---------------------------------------------------------------PAIZON/Inui/Gerezgiher

-----------------------------------------MEIER/Valdez/Kadlec--------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------SEFEROVIĆ/Waldschmidt------------------------

ZA njih prelazni rok siguran sam nije gotov.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 01 avg 2014, 16:16

Predvidjam im borbu za opstanak, jer ce im puno duvati u odbrani.Ovaj sastav nista nije bolji od Werderovog pre dve sezone.

Schaaf je precenjen trener.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 01 avg 2014, 16:58

DrDule je napisao/la:Predvidjam im borbu za opstanak, jer ce im puno duvati u odbrani.Ovaj sastav nista nije bolji od Werderovog pre dve sezone.

Schaaf je precenjen trener.
+1

Sent from my ST25i using Tapatalk
Agieren statt reagieren

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 02 avg 2014, 21:46

Frankfurt gubi od Sampdorie na pol. sa 4:1 :kafa:
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 avg 2014, 22:09

Schaaf je bio dobar prije. Werder je godinama iza Bayerna igrao najljepsi fudbal u Njemackoj, dugo vremena su bili trn u oku Bayernu. Sjetite se samo ljutite reakcije Schweinsteigera kada je napucao loptu u reklamu pri vodstvu Werdera od 5:0 na Allianz Areni. Schaaf je nekako oslabio tokom godina, prije je konstantno pravio odlicne igrace poput Ozila ili Diega a sada nista.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 03 avg 2014, 13:53

Transferi pred realizacijom.

Joshua Guilavogui u Wolfsburg za 14,5 mil eura. Još nije potvrđeno, vijest je sa twitera.
Jorge Benitez u Gladbach za 3 mil eura.
Kyriakos Papadopoulus na posudbu u BAyer , vjerovatno sa otkupnom klauzulom.
Valon Behrami u HSv.
Nicolai Muller na korak od HSv-a, lomi se oko obeštećenja jer MAinz traži 5 mil eura.
Matthias Ostrozolek takodjer prema Hamburgu, još uvijek je problem obeštećenje jer Beiersdorfer pokušava da uštedi pare za ostale pozicije, no izvijesno je da će ova tri igrača završiti u Hamburgu.
MArco Fabian an korak od Stuttgarta, po običaju najškrtiji klub u Njemačkoj pokušava da dovede igrača za marku. MArco je odličan igrač i jeftin je jer mu je ostalo manje od 6 mjeseci ugovora, inače ga Stuttgart ne bi imao u vidu, o njihovoj škrtosti roman se može napisati. :lol:
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 03 avg 2014, 14:35

Evo moja prognoza za sezonu 2014/15 :
1.Bayern
2.BVB
3.Schalke 04
4.VfL Wolfsburg
5.Leverkusen
6.Mönchengladbach
7.1899 Hoffenheim
8.Mainz 05
9.FC Augsburg
10.HSV
11.Hannover 96
12.VfB Stuttgart
13.Werder Bremen
14.Hertha BSC
15.SC Freiburg
16.Eintracht Frankfurt
17.FC Köln
18.SC Paderborn
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Bundesliga

Post Postao/la JoseMourinho » 03 avg 2014, 16:43

Ma po meni Mainz ove godine u borbi za opstanak, mislim da je tuchel veliki uticaj imo, isto tako očekujem hertu u top 8 ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 avg 2014, 18:41

Što se tiče ove prognoze tabele, većim dijelom se slažem. Samo što mislim (a i nadam se) da će Hertha biti sigurno među prvih 10. HSV kako sada dobro radi (i kako pametno odradiše transfer s Behramijem, Beiersdorf već pukao šamar pojedinim bundesligaškim menadžerima), mislim da bi mogao vrlo visoko, pa ako im se posreći možda i među prvih 6. Ali ovdje je naznaka na ono MOŽDA. Ima tu još mogućnosti naravno. Ali eto recimo da sam siguran da će HSV i Hertha biti više plasirani u odnosu na ovu prognoziranu tabelu. Isto to mislim i za Koeln i Eintracht.
Freiburg i posebno Paderborn su meni kandidati za ispadanje.

A velika je grupa ekipa koje su blizu po kvalitetu, nakon ovih prvih 5-6, tako da svi mogu i gore i dole...Mnogi se mogu nenadano naći u borbi za opstanak...

P.S. A da....Nije mi jasno po čemu neki smatraju da je Schaaf precijenjen trener. Pa on je s jako malo sredstava uzeo prvenstvo, uzimao kupove i dolazio do finala EL. Neki kao da nisu svjesni koliko je manji potencijal u jednom Bremenu u odnosu npr na jedan Leverkusen. A jedan Werder(sa Schaafom) je npr više muke zadao Bayernu, nego jedan Leverkusen (svaka čast naravno onom Leverkusenu sa Daumom, kada su bili dosta ozbiljniji, žešći konkurent).
Samo je pitanje kako će se Schaaf uklopit u posebnoj sredini kakva je Eintracht. Tamo nisu mirni i staloženi sjevernjaci na koje je Schaaf navikao. Tamo su fanovi i okolina zahtjevniji.
A mislim da bi Thomas mogao odraditi tamo dobar posao....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 avg 2014, 20:49

effe_sa je napisao/la:P.S. A da....Nije mi jasno po čemu neki smatraju da je Schaaf precijenjen trener.

Nije ti jasno da neko ima drukčije mišljenje :?

Za mene previše jednodimenzinalan, taktički mu ekipa (werder samo dosad) nije nikad imala više taktičkih modaliteta u igri , previše orijentiran na ofanzivu, teže se uspostavljao balans između defanzive i ofanzive ...

To što je on harao s Werderom je lijepa priča, ali priča za rubriku historijat Bundeslige ... Fudbal je mnogo napredovao u posljednih 10 godina a imam osjećaj da je Thomas trener staroga kova i da ga je vrijeme pregazilo ... Nadam se da griješim jer mi je Schaff iznimno drag čova i da će sa Eintrachtom odraditi dobru sezonu, ali kad sagledam sve činjenice meni to smrdi na borbu za opstanak.
Agieren statt reagieren

Klare

Post Postao/la Klare » 04 avg 2014, 01:37

Sta radi Rasenballsport. :thumbup:

U Cvajti imaju vecu kupovnu moc od pola Bundesligasa :cool: , sta ce biti kada se domognu najveceg ranga. :)

Ovo je preozbiljan projekat, mogli bi uraditi nesto kao u f1, s tim sto ce ovdje naravno biti ispred svih osim Bayerna kojeg za stotinu godina dostici ne mogu. ;)

Na pojacanja su potrosili 11, a vrijednost igraca koje su doveli iznosi 20miliona, sto znaci da se jos k tome i pametno ulaze. :)

Bruno, Sabitzer, Boyd, Comper, Khedira, Kalmar, a evo sada i hrvatski reprezentativac Ante Rebic, predobar igrac za Cvajtaske uslove.

I ko zna sta ce do kraja jos uciniti, pare nisu problem, trebali bi vec u prvoj sezoni biti medju favoritima za visi rang.

Sto se Bundeske tice Frankfurt se proteklih dana lijepo pojacao, uz Paderborn najslabiji je Freiburg, barem na papiru, a ovaj Augsburg udrio po napadacima, jesu ih natrpali nije normalno. :?

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 04 avg 2014, 11:30

Kako gledate na rad Stuttgarta ove sezone? Po meni, oni su najbolje investirali u momčad (prema mogućnostima).
Iz tog razloga, mislim da će oni i Hoffenheim biti iznenađenje ove sezone tj. mišljenja sam da će sezonu okončati na puno boljoj poziciji nego lani.
Švabama i Hoffi predviđam mjesta 5-7.

Kao razočarenje sezone vidim MGladbach (sorry Pale). Tačno je da su doveli nekoliko brzih igrača i da će im se igra promijeniti no u toj promjeni ja i vidim problem. Jednostavno je tu previše novih igrača za takvu jednu taktičku promjenu. S druge strane, ne treba zaboraviti ko je napustio klub. To su ter Stegen i Arango. O njihovom značaju za klub proteklih sezona ne treba ništa pisati. Svi znamo koliko su oni doprinijeli uspjehu ovog kluba proteklih godina.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 04 avg 2014, 11:41

http://sportsport.ba/ino_fudbal/chelsea ... rtu/137209" onclick="window.open(this.href);return false;
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 avg 2014, 11:52

Eto ja bas imam malo drugacije misljenje po pitanju Gladbacha i mislim da ce oni biti jedno veliko iznenadjenje ali u pozitivnom smislu.
Djeluju mi onako zrelo i spremno za velike stvari.

Sto se tice flopa, ocekujem da Mainz podbaci jer su ove sezone vrlo lose igracki popunjeni i ne vjerujen da ce uspjeti ostvariti neki znacajan rezultat.

Romeu, dobar potez Svaba ali nazalost samo je posudba u pitanju, tako da nece imati pravo Otkupa Romeua sto je mozda i najlogicnije jer ima lik jos 3 - 4 godine ugovora.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Andrej
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la Andrej » 04 avg 2014, 13:52

Mladi fudbaler Čelsija Oriol Romeu poslat je na jednogodišnju pozajmicu u nemački Štutgart.
slika
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 avg 2014, 15:11

Pale_Companion je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:P.S. A da....Nije mi jasno po čemu neki smatraju da je Schaaf precijenjen trener.
Nije ti jasno da neko ima drukčije mišljenje :?
Nije problem u drugačijem mišljenju....Hvala Bogu pa se mišljenja razlikuju i u tome ima čari. A ti si npr pokazao da znaš biti u određenim stvarima u pravu (generalno cijenim tvoje stavove), a i kad pogriješiš znaš priznat da si pogriješio (što je isto veličina). Ovdje me više iznenadilo kada ti i drDule (koji je isto forumaš koji dobro frcera :D ) previše potcjenjujete Schaafa. A ja iskreno malo vidim osnova tu da se on potcjenjuje i smatra s druge strane precijenjenim. Naime ako čovjek u maloj sredini i klubu s malim mogućnostima (male su itekako naspram giganata evropskog fudbala pa i onih malo manjih giganata, iako Werder nije klub bez rejting i ugleda) napravi velike stvari onda se za njega mora reći da je izuzetno stručan.
Pale_Companion je napisao/la: Za mene previše jednodimenzinalan, taktički mu ekipa (werder samo dosad) nije nikad imala više taktičkih modaliteta u igri , previše orijentiran na ofanzivu, teže se uspostavljao balans između defanzive i ofanzive ...

To što je on harao s Werderom je lijepa priča, ali priča za rubriku historijat Bundeslige ... Fudbal je mnogo napredovao u posljednih 10 godina a imam osjećaj da je Thomas trener staroga kova i da ga je vrijeme pregazilo ... Nadam se da griješim jer mi je Schaff iznimno drag čova i da će sa Eintrachtom odraditi dobru sezonu, ali kad sagledam sve činjenice meni to smrdi na borbu za opstanak.
E sad si dao od prilike obrazloženje tog mišljenja..... :D I hajd da ovdje ne ulazim toliko u detalje (mogao bi sada biti jako opširan), ali samo kratko....
Evo u većini gore stvari se mogu i moram složit (u većini). Ali pod broj 1 opet kažem imao je uspjeha itekako, a pad Werdera nije došao zbog njega, nego zbog pucanja, naglog nedostatka sredstava (znamo šta im se sve sastavilo). Drugo, Thomas je još mlad trener (relativno, nije sad starac), zašto on ne bi mogao još napredovati i usavršiti neke stvari kod sebe. Pa Heynckes je bio veliki trener prije ove svoje zadnje epizode u Bayernu, pa je čak u tim poznim godinama, uspio da u nekim stvarima napreduje i da postane i malo moderniji.

A nije npr sve ni u različitim taktičkim modalitetima, nema ih ni Klopp mnogo. Ali je zbog drugih karakteristika dobar trener.
Jedino što je po meni kod Schaafa veliko pitanje, kako će se snaći u nekom drugom klubu izuzev Werdera. Predugo je bio u Bremenu, tamo je skoro cijeli dosadašnji život proveo. Prilagođavanja će kod njega biti najveći problem i to je jedini rizik zbog kojeg bi on po meni u Frankfurtu mogao zakazat...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 avg 2014, 17:12

Effe slazem se u dosta stvari koje si naveo, moguće je sve. Možda mu je ova pauza i godila i uspio je usavršiti svoj opus trenerskih i taktičkih mogućnosti. Opet ponavljam volio bih da uspije tamo i da Eintracht odradi stabilnu sezone.

Gubitak. Veha, Junga, Rodea, Schweglera, donekle Barnette i Joselua je ipak tezak udarac za njih da bi to mogli kroz jednu sezonu da nadomjeste. I fussballgott Maier je ostario i često je povrijeđen.

Eintracht je solidno popunio rupe u ofanzivi ali na sredini terena i u odbrani mi ima puno gnoja... Treba tu jedan špek igrač :grin:

Sent from my ST25i using Tapatalk
Agieren statt reagieren

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 05 avg 2014, 17:12

Hertha i onako odličan prelazni rok pokušava učini fantastičnim. Do kraja avgusta nastojače dovesti Skjelbreda i Mitroglua kao zamjenu za Ramosa. Obojica su sjajni igrači i sa njima Hertha je kandidat za evropska takmičenja. Bravo Hertha, izgleda da su Ameri stabilizovali klub.

Sad zamislite ekipu:

------------------------------------------Mitroglu/Schieber/Haraguchi----------------------------------

Stocker/Ben-Hatira/Schultz------Skjelbred/Baumjohan/Mukhtar------------Beerens/Allagui

----------------------------Hosogai/Niemeyer-----------------------Cigerci/Hegeler--------------------

Plattenhardt/Van den Bergh---Lustenberger/Brooks--Heitinga/Langkamp-----Pekarik/Ndjeng

---------------------------------------------Kraft/Jarstein/Gerbeck-------------------------------------------

Puno kvaliteta za ekipu poput Herthe.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 avg 2014, 21:03

Iskreno se nadam da Hertha moze uloviti Grka, svakako bi to bio jedan veliki bum.

Odusevili su me stvarno ove sezone aa tim pojacanjima a ocigledno da na istim ne planiraju stati.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 05 avg 2014, 21:46

Hertha će sa ovim timom biti između 8. - 15. mjesta, bez obzira došao Mitar ili ne. :kafa:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []