071 je napisao/la: ↑19 mar 2026, 09:16
VensanKasel je napisao/la: ↑19 mar 2026, 02:01
TETRAPAK je napisao/la: ↑19 mar 2026, 01:35
Morate svariti 2 stvari. Prvo je da Bosna nema navijacku bazu, 15 godina vecina ljudi nije znala ni koja je Bosna liga, a kamoli da idu na utakmice. To tek treba da se izgradi.
Druga stvar je da patetika i kuknjava kako treba dolaziti jer eto nesto se desava, prica za 98 godinu kad se u gradu nije desavalo haman nista i ljudi se lozili na sve. Danas imas 100 nacina da potrosis pare i vrijeme u Sarajevu. Ako hoce publiku onda se za istu moraju i boriti. Ljudi trebaju dobiti osjecaj da ono sto im se prodaje i vrijedi tih para i tog vremena.
Cijene ulaznica i centarska pozicija, jedine dvije greske koje su napravljene po meni. Sve ostalo je meni prilicno dobro. I rezultatski, a i posjeta ove sezone kada se uzme sve u obzir. Cak bih rekao da smo u oba slucaja prebacili moja ocekivanja.
Na kojih 100 načina misliš ?
Željo i Sarajevo igraju protiv poznatih evropskih timova , pune Grbavicu ili Koševo ?
Rukometni Klub Bosna igra protiv evropskih velikana ?
Noćni život ?
Dolaze najbolji svijetski DJ-evi ?
Posjeta mora biti bolja , ne znam djele li se ulaznice za škole košarke , to je osnova .
Što je @DirkNowitzki napisao Dubai je pokazao kako treba .
Isto sam krenuo napisati... kakvih 100 stvari u Sarajevu? Naleti poneka predstava, ostalo reciklirane ex-yu pjesme i nargilhane. U kojem paralelnom svemiru ovi ljudi žive?
U nargilhani ces naci ljudi da napunis 4 Zetre. Moze to nekome biti glupo, ali je tako. Eto ti jedan nacin. Kino, piva, kafa, droga, pa te rijetke predstave, koncerti, internet, televizija, muzej, netflix, liga prvaka, mozes buljiti u telefon, mozes skakati po planinama, mozes voziti biciklo, mozes jesti **** ako ti je to cejf.
Vas dvojica ocito shvatili da bi neko nesto stavio ispred Bosne mora biti bolje, jos ludje mora vama dvojici biti bolje? Realnost je da je Bosna razonoda i da se za publiku takmici sa ostalim razonodama kojih mozes po gradu naci koliko hoces, ako ne mozes onda je jbga do tebe. Samo Sarajevo i Zeljo imaju neku bazu koja sve u zivotu podredjuje utakmicama, Bosna nema. Ljudi trose svoje vrijeme na razne gluposti, potpuno subjektivna stvar, na Bosni je da takve privuce jer realno zabavnije je otici na utakmicu i zajebavati se 3 sata nego gledati u ekran. Ali ocito ljudi biraju ovo drugo jer puno vise losih nego dobrih posjeta imamo.
Sarajevo i Zeljo nemaju veze sa ovom pricom, kada igraju protiv velike obarske doci ce vise ljudi nego na Bosnu.