KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

hamzaTM87
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la hamzaTM87 » 19 mar 2026, 10:33

Amirutah1988 je napisao/la:
19 mar 2026, 10:30
Jarodwest je napisao/la:
19 mar 2026, 10:18
19 mar 2026, 09:25
Zasto Bosna ne bi potpisala Marka Kovacevica iz Jahorine,vrlo dobar igrac,Dusan Makitan iz Borca,Alikadica iz Radnickog.
I naravno dovesti dva provjerena centra
Hamelji, ako hocemo naprijed moramo potpisivati igrace nivoa butiela, plummera, vlade, collinsa, rorija
Ne moze se citav tim svoditi na stranim igracima,imamo mi i u nasoj ligi dobrih talentovanih igraca,sa kojima se moze raditi i koji mogu sigurno vise pruziti od Delalica,Halilovica,Kovacevica,Salica i Zubca.
Treba malo misliti i na pametnu "štednju",jer ko zna kakvo ce biti finansiranje kluba u sljedecim sezonama
Bukvalno nemamo. Uz dužno poštovanje, ako imaš 26 godina i igraš za Radnički iz Goražda koji ima 5 pobjeda u 20 utakmica u BiH ligi, nemaš šta tražiti blizu Bosne.

Razlika između recimo kvalitetnih Eurokup igrača i Kovačevića/Šalića/Delalića, je ništa manja nego razlika između Kovačevića/Šalića/Delalića i ovih cirkusanta iz naše lige
ZELJEZNICAR 1921!

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 19 mar 2026, 10:40

hamzaTM87 je napisao/la:
19 mar 2026, 10:33
Jarodwest je napisao/la:

Hamelji, ako hocemo naprijed moramo potpisivati igrace nivoa butiela, plummera, vlade, collinsa, rorija
Ne moze se citav tim svoditi na stranim igracima,imamo mi i u nasoj ligi dobrih talentovanih igraca,sa kojima se moze raditi i koji mogu sigurno vise pruziti od Delalica,Halilovica,Kovacevica,Salica i Zubca.
Treba malo misliti i na pametnu "štednju",jer ko zna kakvo ce biti finansiranje kluba u sljedecim sezonama
Bukvalno nemamo. Uz dužno poštovanje, ako imaš 26 godina i igraš za Radnički iz Goražda koji ima 5 pobjeda u 20 utakmica u BiH ligi, nemaš šta tražiti blizu Bosne.

Razlika između recimo kvalitetnih Eurokup igrača i Kovačevića/Šalića/Delalića, je ništa manja nego razlika između Kovačevića/Šalića/Delalića i ovih cirkusanta iz naše lige
Tako je! Od nasih igrača emir, gega, atara, ammar, maric da se mogu dovesti ovo ostalo je hamelj.

Naravno da bih volio da benjo igra za nas, ali muha mu ne bi dao ni sekunde kao ni novaku. Guro bi panja zubca

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 19 mar 2026, 10:53

hamzaTM87 je napisao/la:
19 mar 2026, 10:33
Jarodwest je napisao/la:

Ne mozes suditi na osnovu onoga za koji klub igra određeni igrac.
Alikadic,Makitan,Kovacevic mozda nemaju taj level za Partizan,Zvezdu i pojedine protivnike u Fiba Europe Cupu,ali molim lijepo niti su se Halilovic Zubac,Kovacevic,Salic,a reci cu i Delalic (iako je bio povrijeđen,ali i bez toga njegov ucinak je slab)nesto proslavili.
Sva ova trojica igraca evidentno napreduju,to sto igraju za Radnicki,Borac,Jahorinu ne govori da ne mogu isto tako dobro igrati i za Bosnu

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 19 mar 2026, 12:53

071 je napisao/la:
19 mar 2026, 09:16
VensanKasel je napisao/la:
19 mar 2026, 02:01
TETRAPAK je napisao/la:
19 mar 2026, 01:35
Morate svariti 2 stvari. Prvo je da Bosna nema navijacku bazu, 15 godina vecina ljudi nije znala ni koja je Bosna liga, a kamoli da idu na utakmice. To tek treba da se izgradi.
Druga stvar je da patetika i kuknjava kako treba dolaziti jer eto nesto se desava, prica za 98 godinu kad se u gradu nije desavalo haman nista i ljudi se lozili na sve. Danas imas 100 nacina da potrosis pare i vrijeme u Sarajevu. Ako hoce publiku onda se za istu moraju i boriti. Ljudi trebaju dobiti osjecaj da ono sto im se prodaje i vrijedi tih para i tog vremena.

Cijene ulaznica i centarska pozicija, jedine dvije greske koje su napravljene po meni. Sve ostalo je meni prilicno dobro. I rezultatski, a i posjeta ove sezone kada se uzme sve u obzir. Cak bih rekao da smo u oba slucaja prebacili moja ocekivanja.
Na kojih 100 načina misliš ?
Željo i Sarajevo igraju protiv poznatih evropskih timova , pune Grbavicu ili Koševo ?
Rukometni Klub Bosna igra protiv evropskih velikana ?
Noćni život ?
Dolaze najbolji svijetski DJ-evi ?

Posjeta mora biti bolja , ne znam djele li se ulaznice za škole košarke , to je osnova .
Što je @DirkNowitzki napisao Dubai je pokazao kako treba .
Isto sam krenuo napisati... kakvih 100 stvari u Sarajevu? Naleti poneka predstava, ostalo reciklirane ex-yu pjesme i nargilhane. U kojem paralelnom svemiru ovi ljudi žive?
U nargilhani ces naci ljudi da napunis 4 Zetre. Moze to nekome biti glupo, ali je tako. Eto ti jedan nacin. Kino, piva, kafa, droga, pa te rijetke predstave, koncerti, internet, televizija, muzej, netflix, liga prvaka, mozes buljiti u telefon, mozes skakati po planinama, mozes voziti biciklo, mozes jesti **** ako ti je to cejf.
Vas dvojica ocito shvatili da bi neko nesto stavio ispred Bosne mora biti bolje, jos ludje mora vama dvojici biti bolje? Realnost je da je Bosna razonoda i da se za publiku takmici sa ostalim razonodama kojih mozes po gradu naci koliko hoces, ako ne mozes onda je jbga do tebe. Samo Sarajevo i Zeljo imaju neku bazu koja sve u zivotu podredjuje utakmicama, Bosna nema. Ljudi trose svoje vrijeme na razne gluposti, potpuno subjektivna stvar, na Bosni je da takve privuce jer realno zabavnije je otici na utakmicu i zajebavati se 3 sata nego gledati u ekran. Ali ocito ljudi biraju ovo drugo jer puno vise losih nego dobrih posjeta imamo.

Sarajevo i Zeljo nemaju veze sa ovom pricom, kada igraju protiv velike obarske doci ce vise ljudi nego na Bosnu.

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 19 mar 2026, 16:49

VensanKasel je napisao/la:
19 mar 2026, 10:15
newton_heath_lyr je napisao/la:
19 mar 2026, 09:14
Atić,Plummer,Young,Joessar,West,Manojlović da ostanu. Ostali svi ,hvala i prijatno.
Znači otjerati više od pola ekipe . Ok .

Dovesti 10+ igrača ? Koliko će im trebati da se uigraju ?
Da se naviknu na život u Sarajevu ? Koja je garancija da će biti bolji i da će napraviti bolji rezultat ?
Ako naprave super , ako ne naprave šta ćemo onda ? Da opet tjeramo više od pola ekipe i idemo iz neuspjeha u neuspjeh ?
Pa Partizan gotovo svake godine mijenja više od pola ekipe. Nema ovo veze sa uigravanjem. Ne možeš uigrati ove koji nisu na spisku kad su preloši.
BosnaE

MrArsenal
Kontakt:

Post Postao/la MrArsenal » 19 mar 2026, 17:22

Ne mogu da shvatim da smo juče imali situaciju gdje su njihovi visoki igrači bili opterećeni ličnim greškama (sa po 4 lične), a mi to uopšte nismo iskoristili, nego Šalić na početku napada uzima šut za tri poena (msm da je bilo u prvih 5 sec.)
Igramo dobru sezonu i očekivanja su nam malo porasla. Može li mi neko objasniti sistem ABA lige odnosno ovaj sad format ako završimo, recimo, kao sedmi, da li opet igramo neko doigravanje i s kim?
Halilović možda u kk kakanj na probu..

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 19 mar 2026, 18:41

MrArsenal je napisao/la:
19 mar 2026, 17:22
Ne mogu da shvatim da smo juče imali situaciju gdje su njihovi visoki igrači bili opterećeni ličnim greškama (sa po 4 lične), a mi to uopšte nismo iskoristili, nego Šalić na početku napada uzima šut za tri poena (msm da je bilo u prvih 5 sec.)
Igramo dobru sezonu i očekivanja su nam malo porasla. Može li mi neko objasniti sistem ABA lige odnosno ovaj sad format ako završimo, recimo, kao sedmi, da li opet igramo neko doigravanje i s kim?
ako si 7i igras s 8im, ko izgubi igra protiv pobjednika iz duela 9v10 da ostane 8i il ispadne iz playoffa

MrArsenal
Kontakt:

Post Postao/la MrArsenal » 19 mar 2026, 19:20

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 19 mar 2026, 19:50

Gdje ces porediti utakmice Dubaija sa utakmicama Bosne.
Dubai je najveci nivo kosarke u Evropi i pare koje ulazu i trebaju zaraditi su mizerne za njih.

Dok je u Bosni skroz druga situacija. Taj Dubai prati ova lazna elita, influenseri, opet obicne kosarkaske publike je malo. Izuzimajuci djecu koja su pozvana.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 19 mar 2026, 19:59

Bosna za povratnicku sezonu top. Dosli su na nivo da su top 8 regionalne lige i po meni jaca je od politicke prcije iz Laktasa. Kako je sezona krenula dok nije prezeo Pasalic, ovo je odlicno.
Mozda mana pustena velika prednost protiv Olimpije, ali eto vratilo se protiv Spartaka.
Dobila se Regiana, Mursija (15 razlike).

Sve u svemu ako budemo sampioni sezona je iznad mojih svih ocekivanja. Eh sad neko je mozda planirao da budemo ravnopravni sa Partizanom ili Dubaijem.

Za buducnost sve ce zavisiti od budzeta. Neces imati budzet da dovedes Puntera, Butiela. Plummer je luda srece neka.
Nekako sam uvijek za to da bar okupimo mi te reprezentativce i najbolje igrace Bosne i Hercegovine.

Samo se nadam da nece doci do raspada.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 19 mar 2026, 20:02

Sezona je stvarno dobra. Ja se nadam do kraja da će uzeti našu ligu da sezona bude odlična.
Kad spominješ ekipu od domaćih igrača budimo realni koga od naših dovesti, a da je dobar? Evo primjer Halilovića. Ekipa se mora praviti od regionalnih igrača + stranci koji su baš prevaga.

Student94
Kontakt:

Post Postao/la Student94 » 19 mar 2026, 20:07

Salic i Kovacevic su puno bolji od Halilovica, Delalica, Zubca i Gutica. Sad kolike su im plate ne znam, ako nisu previse treba ih ostaviti obojicu. Kovacevic se popravio dosta od prosle sezone i nabacio kila, znaci da ima žar da bude bolji. On je za razliku od ovih jos mlad, malo je sad u losoj formi ali proci ce to. Bio jw kvalitetan tokom sezone sad radi 2-3 utakmice da otpisemo je bezveze. Šalic je dobar samo ne moze biti centar broj 1, pusti pricu zna 3 a visok uvijek ima mjesta za njega. Tipa ekipa ima nekog centra jakog pod obrucem, sa Salicem ga izvlacis na 3.

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 19 mar 2026, 20:35

Student94 je napisao/la:
19 mar 2026, 20:07
Salic i Kovacevic su puno bolji od Halilovica, Delalica, Zubca i Gutica. Sad kolike su im plate ne znam, ako nisu previse treba ih ostaviti obojicu. Kovacevic se popravio dosta od prosle sezone i nabacio kila, znaci da ima žar da bude bolji. On je za razliku od ovih jos mlad, malo je sad u losoj formi ali proci ce to. Bio jw kvalitetan tokom sezone sad radi 2-3 utakmice da otpisemo je bezveze. Šalic je dobar samo ne moze biti centar broj 1, pusti pricu zna 3 a visok uvijek ima mjesta za njega. Tipa ekipa ima nekog centra jakog pod obrucem, sa Salicem ga izvlacis na 3.
Šalić, Kovačević, Delalić, Zubac, West imaju poprilično skromne plate u odnosu na ostatak ekipe, mislim da je Halilović najplaćeniji igrač a to @Dirk najbolje zna.

U svakom slučaju treba sačuvati nekoliko igrača iz rotacije za sljedeću sezonu, nemamo mi baš para na bacanje pa da imamo 10-12 kvalitetnih igrača koji su nivo Plummera, Younga, Atića, Joesaara.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 19 mar 2026, 22:13

071 je napisao/la:
19 mar 2026, 09:25
Argentina je napisao/la:
19 mar 2026, 09:20
Ovo je mozda najlosija posjeta u zadnje 2 sezone, najbitnija tekma. A npr puna dvorana protiv Partizana, uslovno receno nebitna tekma za Bosnu.
Puna zbog Lukavice, Pala i ovih nazovi influencera koji su čuli za Partizan, pa došli da vide o čemu se radi. To ti je otprilike isto kada je Koševo na ljeto puno kada dođe Craiova i dijaspora, a u ligi prosjek 2.000 ljudi. Ljudi jednostavno ne vole svoj klub i to ti je to.
Ne mislim da je tako sto si napisao, jer je Zetra dobro posjecena bila kad je dosao Dubai danigra sa Baskonijom.

Problem posjete postoji, a moze se i rjesiti jer ljudi vole kosarku, a i dolazili su gledati. Treba i klub poraditi malo iskreno.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 11 gostiju.