KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Madafaka
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Madafaka » 19 mar 2026, 00:54

Haliloviću, budi čovjek i potpiši sporazumni raskid ugovora. Za tvoju ogromnu platu možemo dovesti neku zvijer koja će čupati obruč.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 mar 2026, 01:12

Tramvaji29877 je napisao/la:
19 mar 2026, 00:40
Bosna igra sezonu bez ozbiljnog centra, ja ne znam sta hocemo vise od ovoga?
A vidi ironije, centar (Halilovic) ti top 2-3 najplacenija igraca u rosteru.

Al nemoj to, Miki je nas, kapiten repke bio itd.Haj sto smo ga cekali mjesec-dva da se vrati od povrede (uredno se isplacivala plata), nego lik nista ne pruza na terenu otkako se vratio niti moze da pruzi i da hoce.Svako ko iole poznaje kosarku, a Bosna mu je draga, ce pocupati svoju kosu nakon sto vidi 2 njegova defanzivna posjeda.Ne moras nista vise dalje da gledas.

Znas kako se ova njegova situacija rjesava u ozbiljnom klubu? Priznas da si napravio gresku i ucinis ga bivsim dok si rekao keks.Predlozis mu sporazumni ili mu kazes, ako to odbije, da vise minute nece vidjeti, pa nek sjedi na tribinama i tako sebi sje.be karijeru do kraja.

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 19 mar 2026, 01:32

Prvo, imam potrebu da se vecini zahvalim na konstruktivnim komentarima, jedna od rijetkih sportskih tema gdje ces vecinski procitati kvalitetne postove/misljenja

Drugo, smatram da mi svi od sve zelje da u i oko KK Bosna uspije gledamo u “tu” posjetu kao zalog za uspjeh u sadasnjosti i buducnosti i onda opijeni zeljom budemo razocarani i ne vidimo realne smetnje u tome, a to je pitanje infrastrukture. Hajmo posteni biti i iskreno reci da je s vecine obicnih mjesta u Zetri utakmica totalno negledljiva i da je bolje ispred tv-a gledati (vise vidis) i da takvu poziciju u dvorani, koja je pri tome i neudobna, platis oko 30 KM, a ako ides s barem jednom osobom to je oko 60 KM, a kupujuci preko entrio 66 KM, skoro 70 KM.
Samim tim utakmica sama po sebi postaje luksuz.

Trece, Dubravko i svi i i oko kluba trebaju znati da svi, neko stidljivo, a neko javno prate i raduju se uspjehu KK Bosna. Treba nam vremena (sezona) da se stvori sinergija i da odlazak na utakmicu bude u modi. Naravno, uz otklanjanje gore pomenutih nedostataka.
NON MOLLARE MAI

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 19 mar 2026, 01:35

Morate svariti 2 stvari. Prvo je da Bosna nema navijacku bazu, 15 godina vecina ljudi nije znala ni koja je Bosna liga, a kamoli da idu na utakmice. To tek treba da se izgradi.
Druga stvar je da patetika i kuknjava kako treba dolaziti jer eto nesto se desava, prica za 98 godinu kad se u gradu nije desavalo haman nista i ljudi se lozili na sve. Danas imas 100 nacina da potrosis pare i vrijeme u Sarajevu. Ako hoce publiku onda se za istu moraju i boriti. Ljudi trebaju dobiti osjecaj da ono sto im se prodaje i vrijedi tih para i tog vremena.

Cijene ulaznica i centarska pozicija, jedine dvije greske koje su napravljene po meni. Sve ostalo je meni prilicno dobro. I rezultatski, a i posjeta ove sezone kada se uzme sve u obzir. Cak bih rekao da smo u oba slucaja prebacili moja ocekivanja.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 19 mar 2026, 02:01

TETRAPAK je napisao/la:
19 mar 2026, 01:35
Morate svariti 2 stvari. Prvo je da Bosna nema navijacku bazu, 15 godina vecina ljudi nije znala ni koja je Bosna liga, a kamoli da idu na utakmice. To tek treba da se izgradi.
Druga stvar je da patetika i kuknjava kako treba dolaziti jer eto nesto se desava, prica za 98 godinu kad se u gradu nije desavalo haman nista i ljudi se lozili na sve. Danas imas 100 nacina da potrosis pare i vrijeme u Sarajevu. Ako hoce publiku onda se za istu moraju i boriti. Ljudi trebaju dobiti osjecaj da ono sto im se prodaje i vrijedi tih para i tog vremena.

Cijene ulaznica i centarska pozicija, jedine dvije greske koje su napravljene po meni. Sve ostalo je meni prilicno dobro. I rezultatski, a i posjeta ove sezone kada se uzme sve u obzir. Cak bih rekao da smo u oba slucaja prebacili moja ocekivanja.
Na kojih 100 načina misliš ?
Željo i Sarajevo igraju protiv poznatih evropskih timova , pune Grbavicu ili Koševo ?
Rukometni Klub Bosna igra protiv evropskih velikana ?
Noćni život ?
Dolaze najbolji svijetski DJ-evi ?

Posjeta mora biti bolja , ne znam djele li se ulaznice za škole košarke , to je osnova .
Što je @DirkNowitzki napisao Dubai je pokazao kako treba .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 19 mar 2026, 03:27

GokuSSJG je napisao/la:
19 mar 2026, 00:33
<3 LiMes <3 je napisao/la:
18 mar 2026, 23:04
Dobro je neko rekao, ekipa se ne vodi jaranski. Kako objasniti nekom da je Halilovic proveo 20 minuta na parketu, o kakvoj inteligenciji trenera sad pricamo. Covjek isporucuje kriminal od kako je dosao u Bosnu, svaki put je nagradjen ozbiljnom minutazom. 20 godina zatvora se daje za ovo sto ovaj kosarkaski degenerik isporucuje. Sta reci onda za igru Salica, momku je potreban psihijatar i ozbiljna terapija lijekova. Ekipa od poraza od Ilirije ne postoji na terenu, ocajne predstava. Pobjeda protiv Igokea je samo lazna slika onoga sta se desava. Sve je nesto nategnuto, fake, akcije ni na mapi. Karakter se pokazuje u kljucnim trenucima. Mislim da je ekipa imala mnogo vise srece nego kvalitete ove sezone, treba biti iskren pa priznati. Neko to shvata kao kritiku, ali vecina vas na forumu treba da bude malo objektivna, ekipa je vec odavno na svom maksimumu, oni vise nista spektakulaeno ne mogu ponuditi.
Svim kojim je fudbalski grb na slici ili ime nesto u vezi fudbala treba zabraniti na ovaj Forum. Frajer Se zali kako nam jedan centar ima 20 minuta u mecu pa pljuje kako nam je I drugi centar bas los, sam sebi odgovor dao, na ostatak nebuloza sto je momak napisao ne treba Ni obracati paznju klasicna fudbalska toksicnost
Koje zapazanje, svaka cast. Reci ces da nije imao opcija, Kovacevic je pokazao da je bio bolja opcija, Manojlovic bi bio bolji, garantujem. Pricamo od Salicu i Halilovicu, jedan psihicki bolesnik, drugi praznoglavi debil, jesi ti normalan druze. Hajde bas da cujem tvoje kosarkasko sagledavanje kompletne situacije, upisao si titulu jer si kao dobio Igokeu i to je to, bravo.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 19 mar 2026, 05:30

NEZALAGANJE je napisao/la:
19 mar 2026, 01:12
Tramvaji29877 je napisao/la:
19 mar 2026, 00:40
Bosna igra sezonu bez ozbiljnog centra, ja ne znam sta hocemo vise od ovoga?
A vidi ironije, centar (Halilovic) ti top 2-3 najplacenija igraca u rosteru.

Al nemoj to, Miki je nas, kapiten repke bio itd.Haj sto smo ga cekali mjesec-dva da se vrati od povrede (uredno se isplacivala plata), nego lik nista ne pruza na terenu otkako se vratio niti moze da pruzi i da hoce.Svako ko iole poznaje kosarku, a Bosna mu je draga, ce pocupati svoju kosu nakon sto vidi 2 njegova defanzivna posjeda.Ne moras nista vise dalje da gledas.

Znas kako se ova njegova situacija rjesava u ozbiljnom klubu? Priznas da si napravio gresku i ucinis ga bivsim dok si rekao keks.Predlozis mu sporazumni ili mu kazes, ako to odbije, da vise minute nece vidjeti, pa nek sjedi na tribinama i tako sebi sje.be karijeru do kraja.
Lik je lezo na kipru nije htio da napusti, i zena mu je bila sa njim...
Zamisli da bi išta pristo da sporazumno smanji, 45 hiljada keka mjesecno.

Plus je naplatio 7k dnevnica od eura, bez stotinke igre.

Student94
Kontakt:

Post Postao/la Student94 » 19 mar 2026, 08:55

Halilovic-Delalic-Zubac-Gutic oni moraju ici iz kluba jednostavno nisu nivo ABA lige.

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 19 mar 2026, 09:01

Student94 je napisao/la:
19 mar 2026, 08:55
Halilovic-Delalic-Zubac-Gutic oni moraju ici iz kluba jednostavno nisu nivo ABA lige.
+ Salic, Kovacevic.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 19 mar 2026, 09:10

Plummer ne zasluzuje da bude u jednom ovakvom klubu.
80%igraca ne zasluzuje nositi dres Bosne.
Napredak jeste ostvaren,ali se jasno vidi rezultatski pad.
Nadam se brzom oporavku pred ono sto je najvaznije a to je Prvenstvo BIH.

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 19 mar 2026, 09:14

Atić,Plummer,Young,Joessar,West,Manojlović da ostanu. Ostali svi ,hvala i prijatno.
BosnaE

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 19 mar 2026, 09:16

VensanKasel je napisao/la:
19 mar 2026, 02:01
TETRAPAK je napisao/la:
19 mar 2026, 01:35

Na kojih 100 načina misliš ?
Željo i Sarajevo igraju protiv poznatih evropskih timova , pune Grbavicu ili Koševo ?
Rukometni Klub Bosna igra protiv evropskih velikana ?
Noćni život ?
Dolaze najbolji svijetski DJ-evi ?

Posjeta mora biti bolja , ne znam djele li se ulaznice za škole košarke , to je osnova .
Što je @DirkNowitzki napisao Dubai je pokazao kako treba .
Isto sam krenuo napisati... kakvih 100 stvari u Sarajevu? Naleti poneka predstava, ostalo reciklirane ex-yu pjesme i nargilhane. U kojem paralelnom svemiru ovi ljudi žive?

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 19 mar 2026, 09:19

newton_heath_lyr je napisao/la:
19 mar 2026, 09:14
Atić,Plummer,Young,Joessar,West,Manojlović da ostanu. Ostali svi ,hvala i prijatno.
Atica bih izostavio na tom spisku,ima boljih opcija,jedino je protiv Oradea imozda jos 1-2 utakmice odigrao korektno.
Mislim da čak i u nasoj ligi ima bolja jeftinija zamjena za njega

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 19 mar 2026, 09:20

Ljudi su pozelili kosarku, to se vidjelo peoalw godine kad su protiv Ilirije dolazili, a i punila se mala dvorana Skenderije itekako.

Ljudi su dolazili da gledaju Dubai, ok veci nivo kosarke je.

Ovo je mozda najlosija posjeta u zadnje 2 sezone, najbitnija tekma. A npr puna dvorana protiv Partizana, uslovno receno nebitna tekma za Bosnu.

Problem je dijelo Zetra, koliko god to smijesno zvucalo. Ljudi navikli na Skenderiju i to je to.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 19 mar 2026, 09:25

Argentina je napisao/la:
19 mar 2026, 09:20
Ovo je mozda najlosija posjeta u zadnje 2 sezone, najbitnija tekma. A npr puna dvorana protiv Partizana, uslovno receno nebitna tekma za Bosnu.
Puna zbog Lukavice, Pala i ovih nazovi influencera koji su čuli za Partizan, pa došli da vide o čemu se radi. To ti je otprilike isto kada je Koševo na ljeto puno kada dođe Craiova i dijaspora, a u ligi prosjek 2.000 ljudi. Ljudi jednostavno ne vole svoj klub i to ti je to.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 19 mar 2026, 09:25

Zasto Bosna ne bi potpisala Marka Kovacevica iz Jahorine,vrlo dobar igrac,Dusan Makitan iz Borca,Alikadica iz Radnickog.
I naravno dovesti dva provjerena centra

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 19 mar 2026, 09:55

Neki kratki osvrt na utakmicu juče, ovako hladne glave ujutro jer je sinoć bilo dosta emocija pošto maltene od Zadra/Mege nismo imali ovako rezultatski bitnu utakmicu.

Ispod radara je prošao izostanak Atića, koji u kakvoj god formi da je, u trenutnom rosteru i sa svim povredama neizmjerno bitan igrač. Mi smo sinoć bili na jednom jedinom čovejku u rosteru koji je play i koji je sposoban iskreirati nešto za druge, i to je sigurno najveći problem. Najbolje se vidjelo u prvih par minuta kada je Pašalić krenuo sa onom ultra visokom petorkom sa Joesarom na 2 i Plummerom kao nekom jedinicom, gdje pet minuta maltene nismo imali pogled na koš. Čim je Caruthers ušao, dali smo prvi koš specijalom iz auta gdje je našao Joesara na ziceru. I do kraja utakmice, bukvalno svaka mini serija koju su nam napravili Mađari je bila kad je Caruthers bio van parketa, pogotovo nakon one dvije povrede i udarca pred kraj utakmice kada se lomilo.

Young je konačno odigrao dobru utakmicu u Zetri, Joesar nastavio sa dobrom formom i puno je drugačije za igrača njegovog tipa kada igra sa većim samopouzdanjem. Miralem ponovo razočarenje i stvarno je tužno gledati koliko je sav potonuo i koliko bez ikakvog samopouzdanja igra. Zbog svih problema sa povredama i kratkom rotacijom na bekovskim pozicijama i Plummer se umorio na kraju jer je igrao previše sa loptom u rukama.

Sve u svemu, nikome se nema apsolutno išta zamjeriti i držati Mađare oko dvocifrenog zaostatka skoro 30 minuta nije nimalo lagan zadatak. Na kraju su nas koštale 3 minute od ukupno 80 u ovom dvomeču, što je i mana ovog glupog sistema takmičenja. Kao što je i Pašalić rekao, sigurno smo jača ekipa od Mađara i da se igrala bilo kakva serija uz prednost domaćeg terena, ovo bi lagano riješili. Ali šta je tu je.

Što se tiče posjete, ne bih opet napao i direktno uperivao prste u bilo koga, osim u cijene i sve vezano za prodaju karata. Mislim da ima par stvari koji su doprinijeli ovakoj posjeti:

- Bio je radni dan i FIBA ima YT stream koji je kvalitetan, besplatan i dostupan apsolutno svima, za razliku od utakmica ABA lige koje idu samo na Areni
- Sarajevo je u isto vrijeme igralo utakmicu Superkupa u Mostaru
- Cijene karata, jer ako bi lično bio u poziciji da sam primoran birati da li ću svojih 35 KM dati za gledam Bosna - Sombately ili Dubai - PAO, pa draže bi mi bilo vidjeti Lessorta, Hayesa, Atamana i ekipu, pogotovo što je to vjerovatno jedina šansa da će gostovati u Sarajevu u narednih 10-15 godina. Zato nešto se mora naučiti i uraditi u vezi karata za iduću sezonu
- Iz nekog razloga ukidanje da se karte sa popustom mogu kupiti sa FKŽ i FKS članskim, kada člansku kartu Bosne za ovu sezonu ukupno ima 420 ljudi, od kojih vjerovatno pola i ne živi u Sarajevu
- Je.beni Entrio i naknada od 2 KM za svaku kartu, od početka sezone, za tačno šta? Bruka i sramota

Srećom pa su Mađari imali ovu svoju grupicu navijača koja je malo "isprovocirala" i našu raju da bude aktivnije uključena u meč, inače bi bilo još i tužnije (tipa protiv Vienna na početku sezonu). Također, jako mi je drago da je ekipa opet ispraćena aplauzom iz dvorane, i što ove gnusne kritike i ispoljavanje frustracija (tipa Peppermint, JarodWest i ostala ekipa sa foruma) dolazi samo od ljudi koji Zetru ne da nisu vidjeli očima ove sezone, nego je vjerovatno ne bi znali naći ni na mapi. Ono što se Pašaliću mora skinuti kapa je kako je napravio vojsku od ovih momaka gdje se gine jedan za drugoga i za svaku loptu, i jako mi je drago što je i rezultat to ove sezone nagradio.
ZELJEZNICAR 1921!

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 19 mar 2026, 10:15

newton_heath_lyr je napisao/la:
19 mar 2026, 09:14
Znači otjerati više od pola ekipe . Ok .

Dovesti 10+ igrača ? Koliko će im trebati da se uigraju ?
Da se naviknu na život u Sarajevu ? Koja je garancija da će biti bolji i da će napraviti bolji rezultat ?
Ako naprave super , ako ne naprave šta ćemo onda ? Da opet tjeramo više od pola ekipe i idemo iz neuspjeha u neuspjeh ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 19 mar 2026, 10:18

Amirutah1988 je napisao/la:
19 mar 2026, 09:25
Zasto Bosna ne bi potpisala Marka Kovacevica iz Jahorine,vrlo dobar igrac,Dusan Makitan iz Borca,Alikadica iz Radnickog.
Hamelji, ako hocemo naprijed moramo potpisivati igrace nivoa butiela, plummera, vlade, collinsa, rorija

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 19 mar 2026, 10:30

Jarodwest je napisao/la:
19 mar 2026, 10:18
Amirutah1988 je napisao/la:
19 mar 2026, 09:25
Hamelji, ako hocemo naprijed moramo potpisivati igrace nivoa butiela, plummera, vlade, collinsa, rorija
Ne moze se citav tim svoditi na stranim igracima,imamo mi i u nasoj ligi dobrih talentovanih igraca,sa kojima se moze raditi i koji mogu sigurno vise pruziti od Delalica,Halilovica,Kovacevica,Salica i Zubca.
Treba malo misliti i na pametnu "štednju",jer ko zna kakvo ce biti finansiranje kluba u sljedecim sezonama

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.