nadam se da grijesi, ali oni porazi u pripremnim tekmama nagovjestavaju krvoprolice...
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
12 mjesto na tabeli bi sigruno vratilo raju.Kantanje od Žepča, labudova iz Orašja i sličnih velikana bi vratilo publiku na stadion.Poserem se ja na svu tu "publiku".Kad smo bili u vnimago svi su pričali e da hoće Željo opet biti stari bilo bi nas 10 milja na tekmama.Evo Željo 5 sezona zaredom uzme makar jedan trofej, dupla kruna (jedini u historiji lige), odbranjena titula (jedini u historiji lige), naša djeca igraju.Ja ne znam onda više šta je potrebno da ljudi dođu na utakmicu ?DARE_DEVIL_SA je napisao/la:Radmilo je napisao/la:samo se stagnira što se tiče nas i čitave lige umjesto da mi jačamo i idemo naprijed mi padamo, za koji će nam **** da budemo i nosioci kad nemamo tim za LŠ nemamo ništa po meni bespotrebno osvajamo ligu.
Valjda to tako treba vidis da nema niko nista protivovo je jedan cirkus.
I kaze Amar sto nema raje na proslavi ili tekmama, raja se zasitila sve jedno te isto i nista se ne radi da se promjeni (stadion, marketing itd)
POTPISBaja_Zvjerka je napisao/la:Znas kako ja vidim te posjete utakmicama... Organizuj koridu umjesto utakmice i imat ces 40.000 svaku koridu, svaki 2 vikend, samo nek je dzaba ulaz uz prigodnu cijenu PIVI... Isto tako, kulturna muzika, Tifa, 2-3000 ljudi, Gile, grand, kic i sund 40.000... Seljaci, ne znaju sta je kultura utakmica, ocekivanje svemirskih igraca, pogresni idoli (Manchester, Bayern...), nacionalna zatupljenost...
P.S. Aco je na malo kulturniji nacin ovo isto objasnio, ali tako sam i ja pokusavao, pa ne ide, smire se 1h pa nastave po istom...
Nema se ovde sta dodati,jako si lijepo i detaljno objasnio ,mada je ovo vec ko zna koji put da pojedini pokusavaju detaljno i realno da naprave sliku koja je bas takva.Evo,nije ti bilo mrsko da jos jednom ti to uradis i to je otprilike to.Glodar je napisao/la:Pile i Stole, dobri postovi ;
Zaista ne znam šta ljudi očekuju od Želje i Amara.
Nismo nosioci u Europi, znači, ulaganja nam ne donose nikakvu garanciju da možemo proći pretkolo ( kao što ga nećemo proći ) dok nam s druge strane prave problem jer moraš isplatiti dogovoreno. Šta si na kraju uradio, potrošio 100.000-200.000-300.000 više, bezveze. Ispali iz Europe na glavu kao što bi svakako uradili i bez tih dodatnih troškova.
Ljudi ne shvataju da pare od Europe, ulaznica, "spoznora", omladinskog pogona i transfera jednostavno nisu dovoljne za preživljavanje ( plate igračima, pripreme, održavanje terena, putovanja, smještaj ), a kamoli za pojačanja. Spominje se Dinamo koji ima budžet od preko 12 miliona eura ( sad su ga kao smanjili )![]()
Također se zaboravlja da su pare odlično potrošene, pet titula u četiri godine. Svi igrači na kojima se može zaraditi su pod ugovorima ( osim Bekrića koji nije htio potpisati novi ugovor ). Kvesić, Zolotić ( obojica su potpisala prije povreda, to što smo pehovi, to je neki drugi par rukava ), Svraka, Adilović, B. Čolić, Stanić su također pod ugovorima. U komparaciji sa ostalim ekipama mi smo giganti. Sarajevu su otišli Torlak, Huseinović, Hadžić, Belošević i Sesar za total od 200.000 KM- plafon, Borac je ostao bez Maletića, Trivunovića i još mase igrača - džaba, Čelik je ostao bez Travančića, Mešanovića, vjerovatno i Kajkuta - džaba. Jel to nema razlike između nas i njih ? Jel se to ne vidi i ne primjeti ?
Mlade nade potpisuju dugogodišnje ugovore ( Bajić, Kjosevski ).
Trebali bi biti nositelji naredne sezone. Dva pretkola EL i nadam se u drugom pretkolu LŠ.
Znači, imamo rezultate, osvajamo titule, većina igrača nam ne ide džaba, većina igrača je pod ugovorima i olpet kuknjava, dobio nas Aluminij, razbiće nas Plzen, hoćemo pojačanja, hu-ha. Šta bi tek bilo da nismo uspješni ? Ne smijem ni da pomislim.
Da se razumijemo, kritike su poželjne, nije totalitarizamali te kritike ( dobronamjerne ) koriste dušmani i tjeraju vodu na svoj mlin. Europa se bliži, kod nas NEGATIVNA ATMOSFERA, osjeća se tenzija. Nije to samo od sebe došlo, dušmanluk pokušava, ruje, spletkari, priča, kopa nebil nešto sjebo.
Razmislite malo. Ima vremena za kritike
Sta da ti kazem. Grad je postao 80% doseljenicki. Eto, skoro pa cemo postati drugi NEW YORK, svega ima, samo Sarajliju ces prije naci u Pekingu (ziva istina iz zivotnog iskustva), Berlinu, DC-u, Londonu, Dubaiju samo veoma tesko u Sarajevo. Nije sada da se ovim doseljenicima nabija na zivot sto su dosli, jer ih je zivot, rat ili nesto trece natjeralo, ali vise je poznata cinjenica da ti doseljenici nemaju gradske kulture, vec samo praktikuju nacin zivota koji jedini znaju. Tako, fakticki ti ne mozes od nekoga ocekivati, ko nije naucio da se Zeljo voli, i da se na Zelju ne ide zbog rezutlata, prijatelja ili nekog treceg, vec sto se voli i postuje.Baja_Zvjerka je napisao/la:Znas kako ja vidim te posjete utakmicama... Organizuj koridu umjesto utakmice i imat ces 40.000 svaku koridu, svaki 2 vikend, samo nek je dzaba ulaz uz prigodnu cijenu PIVI... Isto tako, kulturna muzika, Tifa, 2-3000 ljudi, Gile, grand, kic i sund 40.000... Seljaci, ne znaju sta je kultura utakmica, ocekivanje svemirskih igraca, pogresni idoli (Manchester, Bayern...), nacionalna zatupljenost...
P.S. Aco je na malo kulturniji nacin ovo isto objasnio, ali tako sam i ja pokusavao, pa ne ide, smire se 1h pa nastave po istom...
http://en.metalist.ua/news/5509.html" onclick="window.open(this.href);return false;ipetm je napisao/la:Danas protiv Metalista u 18:00 sati
http://fkzeljeznicar.ba/danas-protiv-me ... sati/5762/" onclick="window.open(this.href);return false;
lijepo se nadatinime_tm87 je napisao/la:Ove godine prolazimo 2. pretkolo i onda sljedece 100% nosioci i grupna faza....![]()
Prije toga tezak okrsaj s nekim velikanom u 3. pretkolo gdje nesretno ispadamo i onda play off EL dobijamo jakog protivinika, neizvjesno do kraja... nastavice se
Već par dana pratim postove vezano za budžet, troškove igranja u PL i LP te eventualna pojačanja i povlačenja paralela sa NK Dinamom iz Zagreba. Neophodno je pri tome istaći činjenicu da NK Dinamo samo od Grada Zagreba godišnje dobije cca. 7-8 miliona EUR uz besplatno korištenje stadiona (troškovi održavanja stadiona nisu zanemarljivi) zatim tu su sredstva od jakih sponzora (kod nas ih više nema) županije, državnog nivoa i znatno bogatijeg F/N Saveza. Ako uzmemo u obzir da je godišnji budžet našeg kluba cca. 1,75 miliona EUR i da se radi o projektovanom iznosu koji se najvjerojatinije neće ili će se teško ostvariti jasno je ćemu se možemo nadati.Radmilo je napisao/la:samo se stagnira što se tiče nas i čitave lige umjesto da mi jačamo i idemo naprijed mi padamo, za koji će nam **** da budemo i nosioci kad nemamo tim za LŠ nemamo ništa po meni bespotrebno osvajamo ligu.
Dobro je sto imaju jednu takmicarsku utakmicu prije nas,morat ce igrati na visem nivou za razliku od ovih pripreminih a mozda se i kakva povreda desi(P.S.uz brz oporavak igracu u slucaju povredeRadmilo je napisao/la:sad 12.07 igraju super kup sa Jablonecom valjda će ih neko ići gledati.
Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Levin, Lordiox101 i 43 gosta.