FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Konzerva
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Konzerva » 08 jul 2013, 12:12

ja mislim da ce nas cesi preklati ko sto se kolju janjad za kurban bajram, zivi bili pa vidjeli :(

nadam se da grijesi, ali oni porazi u pripremnim tekmama nagovjestavaju krvoprolice...
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 08 jul 2013, 12:15

DARE_DEVIL_SA je napisao/la:
Radmilo je napisao/la:samo se stagnira što se tiče nas i čitave lige umjesto da mi jačamo i idemo naprijed mi padamo, za koji će nam **** da budemo i nosioci kad nemamo tim za LŠ nemamo ništa po meni bespotrebno osvajamo ligu.

Valjda to tako treba vidis da nema niko nista protiv :) ovo je jedan cirkus.
I kaze Amar sto nema raje na proslavi ili tekmama, raja se zasitila sve jedno te isto i nista se ne radi da se promjeni (stadion, marketing itd)
12 mjesto na tabeli bi sigruno vratilo raju.Kantanje od Žepča, labudova iz Orašja i sličnih velikana bi vratilo publiku na stadion.Poserem se ja na svu tu "publiku".Kad smo bili u vnimago svi su pričali e da hoće Željo opet biti stari bilo bi nas 10 milja na tekmama.Evo Željo 5 sezona zaredom uzme makar jedan trofej, dupla kruna (jedini u historiji lige), odbranjena titula (jedini u historiji lige), naša djeca igraju.Ja ne znam onda više šta je potrebno da ljudi dođu na utakmicu ?
DRUG NEBI TI PUNCA

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 08 jul 2013, 12:23

Da igraš lopte ne prvo kolo protiv travnika pun stadion bude ti odigraš 1-1 i oni što su i nakanili se došli neće sljedeći put oidmah pola raje manje na stadionu to je do ekipe, igrača i svega okolo tima.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 08 jul 2013, 12:40

Znas kako ja vidim te posjete utakmicama... Organizuj koridu umjesto utakmice i imat ces 40.000 svaku koridu, svaki 2 vikend, samo nek je dzaba ulaz uz prigodnu cijenu PIVI... Isto tako, kulturna muzika, Tifa, 2-3000 ljudi, Gile, grand, kic i sund 40.000... Seljaci, ne znaju sta je kultura utakmica, ocekivanje svemirskih igraca, pogresni idoli (Manchester, Bayern...), nacionalna zatupljenost...

P.S. Aco je na malo kulturniji nacin ovo isto objasnio, ali tako sam i ja pokusavao, pa ne ide, smire se 1h pa nastave po istom...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Plavetnilo
Kontakt:

Post Postao/la Plavetnilo » 08 jul 2013, 12:42

Ma takvom navijaču kojem je prvo kolo ili loš start na početku sezone mjerilo kako će Željo igrati treba doživotno zabraniti da dolazi na utakmice.

J.ebala vas više i kritika kad ne znate normalno kritizirati i ko god vam pokuša kojom pametnom dokazati i ukazati da vam mišljenje nije ispravno i da se na kraju krajeva ni ne razumijete u to što govorite i o čemu govorite odmah ste ugroženi.
Pa dokle više mislite tupiti, što ne pišete kad je nešto dobro, što ne pohvalite nešto, nekoga, pojavite se u pauzama i kad loše startamo i to je to.

Ovdje ima dosta forumaša koji su ukazivali i ukazuju na loše stvari ili pojave vezano za igrače i klub ali to čine na fin način, argumentirano iznose svoje mišljenje s kojim se možemo i ne moramo složiti ali ljudi to čine smisleno i kulturno, može se s njima ući u normalnu raspravu al brate ima i onih koji već danima isto, mješaju kruške i jabuke, izmišljaju nekakve cifre, imaju muzičke želje ...de ohanite malo, dosta vas je više.

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 08 jul 2013, 12:49

Baja_Zvjerka je napisao/la:Znas kako ja vidim te posjete utakmicama... Organizuj koridu umjesto utakmice i imat ces 40.000 svaku koridu, svaki 2 vikend, samo nek je dzaba ulaz uz prigodnu cijenu PIVI... Isto tako, kulturna muzika, Tifa, 2-3000 ljudi, Gile, grand, kic i sund 40.000... Seljaci, ne znaju sta je kultura utakmica, ocekivanje svemirskih igraca, pogresni idoli (Manchester, Bayern...), nacionalna zatupljenost...

P.S. Aco je na malo kulturniji nacin ovo isto objasnio, ali tako sam i ja pokusavao, pa ne ide, smire se 1h pa nastave po istom...
POTPIS

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 08 jul 2013, 12:49

Ja samo prenosim ono što sam čuo na sjeveru kad kažu baš stariji navijači evo došo sam ali mi **** sve ako me vidiš opet ove sezone, pa prvo kolo je a se vidi kakva je ekipa šta se to tamo negdje na pripremama radilo itd, ako u prvom kolu podbaciš šta onda očekivati za dalje, da se neko sekira i jede muda zbog nekih šetača po terenu.

Željo je bio i sa Osimom i bez njega šta da se radi doći će dan i da ode treba raditi časno pošteno i kvalitetno ko god da bude nema onda straha.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 08 jul 2013, 12:52

Glodar je napisao/la:Pile i Stole, dobri postovi ;

Zaista ne znam šta ljudi očekuju od Želje i Amara.

Nismo nosioci u Europi, znači, ulaganja nam ne donose nikakvu garanciju da možemo proći pretkolo ( kao što ga nećemo proći ) dok nam s druge strane prave problem jer moraš isplatiti dogovoreno. Šta si na kraju uradio, potrošio 100.000-200.000-300.000 više, bezveze. Ispali iz Europe na glavu kao što bi svakako uradili i bez tih dodatnih troškova.

Ljudi ne shvataju da pare od Europe, ulaznica, "spoznora", omladinskog pogona i transfera jednostavno nisu dovoljne za preživljavanje ( plate igračima, pripreme, održavanje terena, putovanja, smještaj ), a kamoli za pojačanja. Spominje se Dinamo koji ima budžet od preko 12 miliona eura ( sad su ga kao smanjili ) :mrgreen:

Također se zaboravlja da su pare odlično potrošene, pet titula u četiri godine. Svi igrači na kojima se može zaraditi su pod ugovorima ( osim Bekrića koji nije htio potpisati novi ugovor ). Kvesić, Zolotić ( obojica su potpisala prije povreda, to što smo pehovi, to je neki drugi par rukava ), Svraka, Adilović, B. Čolić, Stanić su također pod ugovorima. U komparaciji sa ostalim ekipama mi smo giganti. Sarajevu su otišli Torlak, Huseinović, Hadžić, Belošević i Sesar za total od 200.000 KM- plafon, Borac je ostao bez Maletića, Trivunovića i još mase igrača - džaba, Čelik je ostao bez Travančića, Mešanovića, vjerovatno i Kajkuta - džaba. Jel to nema razlike između nas i njih ? Jel se to ne vidi i ne primjeti ?

Mlade nade potpisuju dugogodišnje ugovore ( Bajić, Kjosevski ).

Trebali bi biti nositelji naredne sezone. Dva pretkola EL i nadam se u drugom pretkolu LŠ.

Znači, imamo rezultate, osvajamo titule, većina igrača nam ne ide džaba, većina igrača je pod ugovorima i olpet kuknjava, dobio nas Aluminij, razbiće nas Plzen, hoćemo pojačanja, hu-ha. Šta bi tek bilo da nismo uspješni ? Ne smijem ni da pomislim.

Da se razumijemo, kritike su poželjne, nije totalitarizam :mrgreen: ali te kritike ( dobronamjerne ) koriste dušmani i tjeraju vodu na svoj mlin. Europa se bliži, kod nas NEGATIVNA ATMOSFERA, osjeća se tenzija. Nije to samo od sebe došlo, dušmanluk pokušava, ruje, spletkari, priča, kopa nebil nešto sjebo.

Razmislite malo. Ima vremena za kritike ;)
Nema se ovde sta dodati,jako si lijepo i detaljno objasnio ,mada je ovo vec ko zna koji put da pojedini pokusavaju detaljno i realno da naprave sliku koja je bas takva.Evo,nije ti bilo mrsko da jos jednom ti to uradis i to je otprilike to.
Razlog zbog kojeg sam te citirao je sto imam samo potrebu malo da se nadovezem i da nadogradim vezano za pripremne utakmice i pomenutu utakmicu protiv slovenaca.

Ja sam siguran da ovde postoje osobe koje su svojevremeno prolazile kroz teske trenazne procese ,pa da i nije fudbal u pitanju.Svaki sport ima svoj specifican nacin priprema,ali pripreme kao takve su tezak radni proces u fizickom i mentalnom smislu.Mozda nema puno takvih osoba ovde koji su to prosli na jedan takav tezak nacin,jer vidim kroz postove kako se komentarise jedan poraz od slovenackog drugoligasa,koji je zaista bio ubjedljiv i mozda nije bio potreban.
Svakako da kada osvane naslov da je jedan Zeljeznicar izgubio od ekipe Aluminija sa 4 razlike,dovodi sve laike u pitanje,kakva smo mi zapravo momcad i dovodi do zakljucka da je to sramota itd itd. Zapravo to zaista tako i zvuci.Ali samo za one koji ne shvataju takvu vrstu trenaznog procesa.Za takvu kritiku je ipak potrebno znati sta znaci dupli trening,sta znaci anaerobno izdrzati teske napore i ganjati koncentraciju za dobar pas,za poentiranje u varijanti kada si na terenu apsolutno izmoren od zestokih napora koji su se desavali ranije tog dana.
Mi smo u fazi priprema kada se desavaju tako intenzivni treninzi,da su veliki bolovi u nogama,da je mlijecna kiselina itekako prisutna u misicima i to je jako bolna opcija,da igraci tesko mogu da probave hranu koju unose u medjuvremenu,jer organizam ne moze da apsorbuje sve to na pravi nacin.
OGROMNA je razlika kada neko ima pripreme samo 7 dana duze od npr. Zelje.Ogromna je razlika kada Slaven Belupo igra generalku protiv nase ekipe koja je u sredini svega toga sto je Belupo radio petnaest dana ranije.
Cilj ovog dijela priprema ima odredjena znacenja,a to je da pored ogromnih fizickih napora da se ustanovi i da se analizira,kako odredjeni igraci mogu reagovati u utakmici kada su izmoreni,jer je poznato da izmoren igrac ne posjeduje koncentraciju u odredjenoj reakciji,tj,otprilike kada je u sansi da poentira,ili kada vezni igrac treba da proturi jednu korisnu loptu,a nije to bas u stanju zbog iscrpljenosti.Postoje igraci koji to dobro savladavaju,naravno i oni koji tu koncentraciju nemaju.Ima sve svoje razloge.
Tako da rezultat neke pripremne utakmice ne mora da znaci i stanje kvaliteta nekog tima.Mi smo igrali prve utakmice i imali dobre rezultate,protiv realno jacih ekipa od Aluminija.Poenta je zapravo sto smo mi dobili utakmice protiv ekipa koji su sigurno u istoj ili slicnoj fazi priprema.Treba malo sagledati sve te faze i mirnije reagovati na sam rezultat neke pripremne utakmice.Mnogo toga se tu desava i nije samo u pitanju postavka igre,11 igraca koji su izasli itd. , vec i sve ovo gore iznad sto sam napisao. Tripujemo se oko svega i sirimo nezadovoljstvo jer samo vidimo rezultat i odmah smo takvi da smjenjujemo ,rastu nam rogovi,svadjamo se i vrijedjamo jedni druge.
Moja jedina prava zamjerka vezana za zadnju pripremnu utakmicu jeste sto se u timu pojavio golman Karic.Nije mi jasno zasto se u pripremne utakmice stavljaju igraci za koje se zna da nikako nece dobiti ni minutu na terenu u narednoj sezoni.Karic nikada nece zaigrati ni minut,zasto bi onda to radio na pripremama.Bilo bi mi logicnije da su opet stajala prva dva golmana,bez obzira na napore,jer tim golmanima treba rutina koju nisu imali u zadnje vrijeme,jer je poznato da obojica nisu branili zvanicne utakmice prilicno dugo.E to je malo moj problem.Cak ne vidim varijantu ni sto je Kjosevski branio,mada eto mlad je i nema veze,ako je htio Amar da odmori prva dva golmana,onda je Kjosevski trebao da odbrani citavu tekmu.Igracki kadar ce Amar vec da poslozi,i sada pretura po timu,daje sanse svima na svoj nacin,kombinuje i samo on ima u glavi na sta ce to sve izaci,jer je Amar taj koji je 24h dnevno sa svim tim igracima.Gleda ih kako spavaju,gleda ih kako se hrane,gleda ih kako setaju,gleda ih kako se druze,gleda ih na treningu,gleda ko se s kim dobro slaze,gleda ko nije u dobrim odnosima,gleda ko se najbolje trudi,gleda ko je u formi,gleda ko je sklon kiksu...sve Amar gleda.Zato i jeste najbolji trener.Zato na kraju i imamo ove trofeje,a ne zato sto imamo neke puno bolje igrace.On ce od tog E.Colica da uzme ono sto njemu koristi u datom momentu za ekipu.I onda bude trofej.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 08 jul 2013, 12:53

Problemi za Plzen: Napadač Duris propušta duel sa bh. šampionom

kod njih bas losa situacija kondicija, povrede, nezadovoljstvo navijača itd itd. Iskoristicemo ovo ;)

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 08 jul 2013, 12:54

Baja_Zvjerka je napisao/la:Znas kako ja vidim te posjete utakmicama... Organizuj koridu umjesto utakmice i imat ces 40.000 svaku koridu, svaki 2 vikend, samo nek je dzaba ulaz uz prigodnu cijenu PIVI... Isto tako, kulturna muzika, Tifa, 2-3000 ljudi, Gile, grand, kic i sund 40.000... Seljaci, ne znaju sta je kultura utakmica, ocekivanje svemirskih igraca, pogresni idoli (Manchester, Bayern...), nacionalna zatupljenost...

Sta da ti kazem. Grad je postao 80% doseljenicki. Eto, skoro pa cemo postati drugi NEW YORK, svega ima, samo Sarajliju ces prije naci u Pekingu (ziva istina iz zivotnog iskustva), Berlinu, DC-u, Londonu, Dubaiju samo veoma tesko u Sarajevo. Nije sada da se ovim doseljenicima nabija na zivot sto su dosli, jer ih je zivot, rat ili nesto trece natjeralo, ali vise je poznata cinjenica da ti doseljenici nemaju gradske kulture, vec samo praktikuju nacin zivota koji jedini znaju. Tako, fakticki ti ne mozes od nekoga ocekivati, ko nije naucio da se Zeljo voli, i da se na Zelju ne ide zbog rezutlata, prijatelja ili nekog treceg, vec sto se voli i postuje.

Mozda jedino kada se promijene dvije ili tri generacije, pa djeca ovih doseljenika dobiju taj ostecaj jer oni sada zive tu, osim ako prije ne odu negdje drugu, a vjerovatno je tako.

EDIT: Samo da pitam ove koji misle da ce nama pozija nosioca, nesto vise znaciti po pitanju transfera. Recimo, evo ove godine nas potrefilo da smo nosioci. Od kojih finansijskih sredstava vi ocekujete da mi dovedemo pojacanja koji svi tako zeljno ocekuju? Pa valjda da smo u poziciji da dovodimo i kupujemo, davno bi se spremali profesionalno za ligu prvaka a ne za izlet u ligu prvaka!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 08 jul 2013, 12:57

Ove godine prolazimo 2. pretkolo i onda sljedece 100% nosioci i grupna faza.... ;) 8-) Prije toga tezak okrsaj s nekim velikanom u 3. pretkolo gdje nesretno ispadamo i onda play off EL dobijamo jakog protivinika, neizvjesno do kraja... nastavice se
Zadnja izmjena: nime_tm87, dana/u 08 jul 2013, 12:58, ukupno mijenjano 1 put.

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 08 jul 2013, 12:58

Džole objasnio ;) .
FK Željezničar
Chelsea FC

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 08 jul 2013, 12:59

sad 12.07 igraju super kup sa Jablonecom valjda će ih neko ići gledati.

maho_sa
Kontakt:

Post Postao/la maho_sa » 08 jul 2013, 12:59

ipetm je napisao/la:Danas protiv Metalista u 18:00 sati

http://fkzeljeznicar.ba/danas-protiv-me ... sati/5762/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://en.metalist.ua/news/5509.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Šteta što se ne može gledati ova utakmica. Definitivno jačeg protivnika u ovom zadnjem periodu nismo imali a čak bi se moglo reći po rezultatima (i snazi) da su jači od Plzena. Bilo bi dobro, ako smo do sada već eksperimentisali sa sastavom, da ovaj put izvedemo najjače što imamo, pa da vidimo možemo li parirati ovima. Mada bi oni trebali biti motivisani i ne znam da li smo im mi generalka pred skori start Ukrajinskog prvenstva.

Uglavnom, svakako zanimljiv test za nas.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 08 jul 2013, 13:00

nime_tm87 je napisao/la:Ove godine prolazimo 2. pretkolo i onda sljedece 100% nosioci i grupna faza.... ;) 8-) Prije toga tezak okrsaj s nekim velikanom u 3. pretkolo gdje nesretno ispadamo i onda play off EL dobijamo jakog protivinika, neizvjesno do kraja... nastavice se
lijepo se nadati :)

@boccacio svaka čast :D
Ja te volim, volim Željo..

Doc Holliday
Kontakt:

Post Postao/la Doc Holliday » 08 jul 2013, 13:03

Radmilo je napisao/la:samo se stagnira što se tiče nas i čitave lige umjesto da mi jačamo i idemo naprijed mi padamo, za koji će nam **** da budemo i nosioci kad nemamo tim za LŠ nemamo ništa po meni bespotrebno osvajamo ligu.
Već par dana pratim postove vezano za budžet, troškove igranja u PL i LP te eventualna pojačanja i povlačenja paralela sa NK Dinamom iz Zagreba. Neophodno je pri tome istaći činjenicu da NK Dinamo samo od Grada Zagreba godišnje dobije cca. 7-8 miliona EUR uz besplatno korištenje stadiona (troškovi održavanja stadiona nisu zanemarljivi) zatim tu su sredstva od jakih sponzora (kod nas ih više nema) županije, državnog nivoa i znatno bogatijeg F/N Saveza. Ako uzmemo u obzir da je godišnji budžet našeg kluba cca. 1,75 miliona EUR i da se radi o projektovanom iznosu koji se najvjerojatinije neće ili će se teško ostvariti jasno je ćemu se možemo nadati.

Procjena kompetentnih ljudi je da bi bilo koji klub bio koliko toliko konkurentan u LP neophodno je da ima minimalan budžet od 10 miliona EUR, što je za nas nemoguća misija. Postoji još jedan mogući put u izgradnji tima koji bi bio koliko toliko usplešan u LP, a to je oslonac na vlastiti pogon iz kojeg će prvi tim crpiti većinu prvotimaca. Najuspješnija Željina generacija koja je igrala polufinale Kupa UEFA je nastala tako što je u periodu od 2,5 godine preko 20 omladinaca prekomandovano u prvi tim. I iz tog fundusa je izrastao novi Željo sa Baždarevićem na čelu.

Sve gore navedeno proizilazi iz vlastitog iskustva i zato mišljenja sam da upravo sad moramo pokazati strpljenje i dati Klubu vremena da naša djeca preuzmu ulogu nosioca igre, a za to je potrebno vrijeme 2-3 godine. Sport je odraz društva iz kojeg potiće i vrlo je teško se izdići iznad društva u kojem su moralne vrijednosti i norme srozane na dno. Zbog toga je sad neophodno strpljenje i naša maksimalna podrška Klubu (uz korisne i dobronamjerne kritike) i nada da sa ovom djecom dolazi bolje vrijeme.

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 08 jul 2013, 13:04

Akreditovanje novinara za Plzen

http://fkzeljeznicar.ba/akreditovanje-n ... lzen/5765/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 08 jul 2013, 13:08

Radmilo je napisao/la:sad 12.07 igraju super kup sa Jablonecom valjda će ih neko ići gledati.
Dobro je sto imaju jednu takmicarsku utakmicu prije nas,morat ce igrati na visem nivou za razliku od ovih pripreminih a mozda se i kakva povreda desi(P.S.uz brz oporavak igracu u slucaju povrede :mrgreen: ) a i da se koliko toliko umore pred nas okrsaj. ;) Sutra igraju prijateljsku sa Clujom.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 08 jul 2013, 13:23

Možda je pisano ovdje al ja nisam upratio il sam zaboravio šta bi sa Obućinom, sad nešto gledo slike od fanshopa pa naletio i na njegovu sliku ???

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 08 jul 2013, 13:29

Odavno Zeljo nije imao tezeg i renomiranijeg protivnika od Metalista danas. Stvarno me iznenadilo kad sam vidio.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Levin, Lordiox101 i 43 gosta.