FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Da imamo jednog pravog "pakera", Renan bi poludio s golovima. Ovako imaš Mustafića kloca koji puca na silu po pet puta dok mu se ljudi otvaraju. Od Avrama sam očekivao također više što se toga tiče. Mali Buljubašić isto nema taj segment igre na nekom nivou, više je onako veznjak koji se zna otvoriti, okrenuti s loptom, ali taj pas koji otvara odbranu nam baš fali.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Mora se to promijeniti. Gledao jučer prije naše tekme malo TSC kući protiv Javora. U zadnjoj trećini uvijek traže saigrača kao prvu opciju, pas, kombinacija na malom prostoru.. nekoliko super prilika tako izrade, i zadnji gol odatle padne (taj sam jedini vidio, možda su i prva dva).napoleon72 je napisao/la: ↑19 dec 2023, 14:25Rozmanova najveca greska je ono sto je sam rekao cim je dosao, da se ne mijesa u zadnju trecinu na terenu. Najvise bodova smo i prosuli radi toga, sto je prepustio nasim balvanima i mentalnim amebama da odlucuju ispred gola. Pa imas Avramovskog u Listici koji puca a ima dva igraca u boljim pozicijama, Mustafica juce, Ziljkica protiv Borca, Penarandina soliranja u prvih 5-6 njegovih utakmica kad Bogu duse ne da...
Ne kažem da baš tako trebamo igrati i mi, nego da se ta napadačka sloboda mora više iskontrolisati. Previše je ovo soliranja, moraju postojati neki automatizmi u napadu jer sigurno imamo dovoljno talenta.. nemoguće je ovako napraviti neki ozbiljan rezultat.
The saddest thing in life is wasted talent.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
grehota da nam se spic jedva sastavi s loptom za 90 minuta. A od 3 sanse zabija 2 90%.. Spic je tu da daje golove, to je njegov posao i ne znam sto ga suigraci ne forsiraju.
Identicno protiv Goska, muci se muci se, nema lopti.. Cim je momak dobio jednu upotrebljivu loptu, upakovao je..
Identicno protiv Goska, muci se muci se, nema lopti.. Cim je momak dobio jednu upotrebljivu loptu, upakovao je..
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Ne znam jeste li upratili govor Rožmana oko mentaliteta na pressici poslije utakmice, gdje kaže da je problem što naši igrači nisu osvajali trofeje prethodnih sezona, već smo dva puta završavali četvrti. Pogodio je s tom izjavom oko pobjedničkog mentaliteta.
Mora se dosta raditi na tom planu, tu je recimo Zrinjski za nas svemirski brod.
Ne, možda se nismo razumjeli ne trazim ovde bilo kakavu zatvorenost forum je vlasništvo portla i nek poše ko god hoče i šta hoče boli me tuki.egocentrik je napisao/la: ↑19 dec 2023, 14:22Ne znam po kojem osnovu to mozes traziti na forumu koji nema veze sa FK Sarajevo, koji nije namijenjen samo nasim navijacima. Ovdje je stanje takvo od početka pisu razne glave i to sto se nekom ne svidja ne znaci da moze od ovog napraviti zatvoreni forum, odnosno traziti identifikaciju prilikom registrovanja. Ako hoce neko pokrenuti novi forum s ciljem da mogu pisati samo clanovi ja cu vrlo rado sudjelovati u finansiranju vjerujem i dosta druge raje ali ovdje ne mozes to traziti.AVNOJ je napisao/la: ↑19 dec 2023, 13:48Na osnovu čega neko ima pravo biti tamo član?????
Da si dobar haver sa nekim...šuplja priča...lafo članovi kluba mojne šuplje....ja kad sam pitao kako forum ima 10.000+ članova a klub 4-5 hiljada ili neko sa članstvom i sezonkom kartom mora biti još haver sa nekim sa tribine da bi dokaza da je navijač. Dobijem trajni ban kao vrjeđanje administracije. Nek su zatvoreni i ne interesuje me.
Ovde sam samo postavio ili napisao nešto da ako želiš da kritikuješ ili podržavaš i treba sa bude javno moraš da imaš nar neki osnov minimalno to članstvo.
Svaki forum mora biti otvoren barem za čitanje i nije ni meni jasno zašto klub nema forum za svoje članove preko zvanične stranice i onda to ovde nebi bilo potrebno.
Nisam za da se bilo kome zabrani da piše ovde forum je javan al eto neču da.čitam post o nekog.levata koji **** mater Šahinoviću a Koševa nije vidio godinama, misli da je dovoljno okačiti miris u obliku grba na retrovizor i imam pravo da pričam šta hoču.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
- Mourinhokilledbarca
- Kontakt:
Ne kazem da ne treba Simona kritkovati u kontekstu kakav si ti naveo, ali valjda je toliko providno ovo javljanje samo nakon poraza da se nesto mora uradit. Normalno je da ces kritikovati poraz, pohvaliti dobro. U gostima smo tanki pravo, svako normalan ce to reci.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑19 dec 2023, 14:16Zasto uvijek moraju biti dvije krajnosti? Ne moramo se grupisati u tabore i etiketirati jedni druge, moze se i normalno diskutovati.
Ko je iole upratio moje postove, zna da sam 100% za Rozmana. I zna da od pocetka govorim da je iluziorno nadati se tituli. Da Ismir ulozi jos 50 miliona, ne mozes je uzeti ako ti savez ne dozvoli. Rozman mora ostati i ne treba ga se tjerati. Izmedju ostalog jer smo prije tjerali, pa nam nije nista donijelo.
ALI
Rozman nije dosao jucer. Je li puno ocekivati da uputimo poneki sut na go u gostima, odigramo normalnu akciju? Je li puno ocekivati da nam nije svaki prekid protivnika pola gola? Da je odbrana bar donekle uigrana? Je li puno ocekivati da postoji neki plan, automatizam u zadnjoj trecini? Nakon pet mjeseci?
Otjerani igraci, dovedeni igraci. Na pauzi ce ih jos biti otjerano i dovedeno. Trener i SD imaju apsolutnu slobodu. To je rijetkost i u ligama petice, da se treneru kaze "OK, raskidamo ugovor s igracem koji je dobio produzenje prije mjesec dana, dovedi ti koga hoces, platicemo sve." I nije jedan igrac, nego vise njih, ali hajde. Mi (a i Rozman!) imamo srece sto je Ismir siroke ruke, pa to dopusta.
Rozman i ekipa imaju sve moguce uslove.
Prosle sezone s Mirzom smo zavrsili cetvrti, iza polu-mrtvog Zeljkana koji se pripremao na plastici u Konjicu. Ovu polusezonu zavrsavamo cetvrti, iza Veleza; kluba koji se finansira iz budzeta, u koji saljemo nase otpadke i kojem posudjujemo igrace. Kluba koji je trenera doveo poslije nas, koji je isto tako doveo dosta novih igraca, otjerao neke. I koji ima koliko puta manji budzet nego mi?
Mirviceve su pare i on ima pravo da ih trosi kako hoce. Ali sa Mirvicevim resursima i u ovim uslovima, ko ne bi uhvatio Europu bez vecih problema, pa i sa slabijim i jeftinijim igracima?
Za tjeranje NISAM, ali imamo pravo da kritikujemo. Imamo pravo da budemo razocarani. Imamo pravo da trazimo vise. Za ovo vrijeme koliko je tu, morao je vise. U drugom dijelu sezone, nema vise izgovora. Supljiranja o igracima koji ce izgarati, ostavljati srce na terenu i to mi se ne svidjaju uopste.
Nije ovo Premiership. Ne vucite paralele sa Kloppovima i Guardiolama. Rozman i Ibricic imaju sve sto pozele od pocetka, imace i na pauzi. Dok vecina lige vaga u par hiljada eura hoce li potpisati ovog ili onog igraca. Eto priprema, prelaznog roka. Pa da vidimo. Izgovora vise nema. Svjetlosnim godinama smo ispred vecine lige finansijski i organizacijski. Ako se to ne moze reflektirati na tabelu, iz raznih nefudbalskih razloga, neka se bar reflektira na igru nase ekipe.
Za pocetak, da ne primamo amaterske golove, da se ne gubimo kao abdest sa soliranjima u zadnjoj trecini, da ne izgledamo u gostima kao ekipa sredine tabele. Zaboravite na plasman, daj da igramo dobro sa minimalnim oscilacijama. Jel puno?
Ali isto tako, svako normalan zna da za bilo kakav posao, pa i onaj koji mi imamo zahtjeva da radis minimalno dvije godine da bi se rezultati neki postigli.
Takvi postovi su zlonamjerni i najvise stete nasem klubu. Grupica tih ljudi se obavezno skupi ovdje da kritikuje i kao da se borimo za opstanak.
Kako ces onda objasniti tim ljudima da moras pustit covjeka da uradi svoj posao do kraja i sudit mu po svim parametrima analiticki i nepristrasno.
Na kraju krajeva, mi ovdje samo serendamo, Mirvic se pita sve na kraju, Horde mi djeluju kao da stoje takodjer uz klub. Znaci da ipak da je vise nas koji shvatamo koliko tezak put predstoji.
1946
Treba Sebiju dovesti,svakako je bez posla sadGalileoGalilei je napisao/la: ↑19 dec 2023, 10:42Evo Sport Centar piše da su nam otišla trojica ljekara (Hadžimuratović, Vrabac i Maksić).

I to je pitanje za struku, svaki iole ozbiljan klub potencira psihu igraca. Moderni trener mora biti takticar, psiholog, otac i maceha igracima. Nisu svi igraci isti, jbg neko se bolje nosi sa pritiskom, neko potone. To je do strukeGalileoGalilei je napisao/la: ↑19 dec 2023, 14:44Ne znam jeste li upratili govor Rožmana oko mentaliteta na pressici poslije utakmice, gdje kaže da je problem što naši igrači nisu osvajali trofeje prethodnih sezona, već smo dva puta završavali četvrti. Pogodio je s tom izjavom oko pobjedničkog mentaliteta.
- feniksptica
- Kontakt:
Nista se od 22.09 nije promijenilofeniksptica je napisao/la: ↑22 sep 2023, 22:14Od prve utakmice Rozmana imam jedno mišljenje koje se nije promijenilo.
Yebu ga bekovi da to bolje posloži. Daleko smo najtanji tu
Daleko smo najtanji ovdje
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- TurkishAirlines
Pa kad su sebicna go.v.na, Renan je sinoc mogao bar 2 puta sam biti na golmanu da kvazi strucnjaci nisu odlucili biti vanserijski igraci...Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑19 dec 2023, 14:41grehota da nam se spic jedva sastavi s loptom za 90 minuta. A od 3 sanse zabija 2 90%.. Spic je tu da daje golove, to je njegov posao i ne znam sto ga suigraci ne forsiraju.
Isto tako i Renan je sinoc imao 1-2 situacije gdje je trebao doati, ali zeljan da osuta on je to i uradio.
Ispod ocekivanja je polusezona, uzasna i katastrofalna.
Free PALESTINA
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
umjesto da predaju loptu kolegi u boljoj situaciji, pa ce tebi kolega vratiti iducu, ides prema nekoj rapsodiji. Kad zabijes 5 golova, tu se i bek upise, i vezni.. Svi sudjeluju, svi sretni raspolozeni.. A sinoc Renan 2,3x isfuran i dobijes to da je ili zeljan osutati ili jednostavno ocaj jer ne dobije lopte. Prije da je ovo drugo, ali vec ti se poyebu odnosi medju igracima. Sto da ja tebi dodam, kad ti meni neces? . U tom Zrinjski zabije 2 pa se vi momci dogovarajte kako cete sta cete..TurkishAirlines je napisao/la: ↑19 dec 2023, 15:31Pa kad su sebicna go.v.na, Renan je sinoc mogao bar 2 puta sam biti na golmanu da kvazi strucnjaci nisu odlucili biti vanserijski igraci...Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑19 dec 2023, 14:41grehota da nam se spic jedva sastavi s loptom za 90 minuta. A od 3 sanse zabija 2 90%.. Spic je tu da daje golove, to je njegov posao i ne znam sto ga suigraci ne forsiraju.
Isto tako i Renan je sinoc imao 1-2 situacije gdje je trebao doati, ali zeljan da osuta on je to i uradio.
Ispod ocekivanja je polusezona, uzasna i katastrofalna.
Pa na terminu se ne tolerisu onakvi potezi, Rozmane POSLJEDNU TRECINU UTEGNITE! ne igraju ti messi suarez nejmar napad..
- 1 9 4 6 -
Sve se slazem, osim za zadnju trecinu. Tu je Rozman u nekom intervju izjavio kako se ne mijesa u zadnju trecinu, vec samo odbrana i sredina. Sad koliko je to dobro, ne znam.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑19 dec 2023, 14:16Zasto uvijek moraju biti dvije krajnosti? Ne moramo se grupisati u tabore i etiketirati jedni druge, moze se i normalno diskutovati.
Ko je iole upratio moje postove, zna da sam 100% za Rozmana. I zna da od pocetka govorim da je iluziorno nadati se tituli. Da Ismir ulozi jos 50 miliona, ne mozes je uzeti ako ti savez ne dozvoli. Rozman mora ostati i ne treba ga se tjerati. Izmedju ostalog jer smo prije tjerali, pa nam nije nista donijelo.
ALI
Rozman nije dosao jucer. Je li puno ocekivati da uputimo poneki sut na go u gostima, odigramo normalnu akciju? Je li puno ocekivati da nam nije svaki prekid protivnika pola gola? Da je odbrana bar donekle uigrana? Je li puno ocekivati da postoji neki plan, automatizam u zadnjoj trecini? Nakon pet mjeseci?
Otjerani igraci, dovedeni igraci. Na pauzi ce ih jos biti otjerano i dovedeno. Trener i SD imaju apsolutnu slobodu. To je rijetkost i u ligama petice, da se treneru kaze "OK, raskidamo ugovor s igracem koji je dobio produzenje prije mjesec dana, dovedi ti koga hoces, platicemo sve." I nije jedan igrac, nego vise njih, ali hajde. Mi (a i Rozman!) imamo srece sto je Ismir siroke ruke, pa to dopusta.
Rozman i ekipa imaju sve moguce uslove.
Prosle sezone s Mirzom smo zavrsili cetvrti, iza polu-mrtvog Zeljkana koji se pripremao na plastici u Konjicu. Ovu polusezonu zavrsavamo cetvrti, iza Veleza; kluba koji se finansira iz budzeta, u koji saljemo nase otpadke i kojem posudjujemo igrace. Kluba koji je trenera doveo poslije nas, koji je isto tako doveo dosta novih igraca, otjerao neke. I koji ima koliko puta manji budzet nego mi?
Mirviceve su pare i on ima pravo da ih trosi kako hoce. Ali sa Mirvicevim resursima i u ovim uslovima, ko ne bi uhvatio Europu bez vecih problema, pa i sa slabijim i jeftinijim igracima?
Za tjeranje NISAM, ali imamo pravo da kritikujemo. Imamo pravo da budemo razocarani. Imamo pravo da trazimo vise. Za ovo vrijeme koliko je tu, morao je vise. U drugom dijelu sezone, nema vise izgovora. Supljiranja o igracima koji ce izgarati, ostavljati srce na terenu i to mi se ne svidjaju uopste.
Nije ovo Premiership. Ne vucite paralele sa Kloppovima i Guardiolama. Rozman i Ibricic imaju sve sto pozele od pocetka, imace i na pauzi. Dok vecina lige vaga u par hiljada eura hoce li potpisati ovog ili onog igraca. Eto priprema, prelaznog roka. Pa da vidimo. Izgovora vise nema. Svjetlosnim godinama smo ispred vecine lige finansijski i organizacijski. Ako se to ne moze reflektirati na tabelu, iz raznih nefudbalskih razloga, neka se bar reflektira na igru nase ekipe.
Za pocetak, da ne primamo amaterske golove, da se ne gubimo kao abdest sa soliranjima u zadnjoj trecini, da ne izgledamo u gostima kao ekipa sredine tabele. Zaboravite na plasman, daj da igramo dobro sa minimalnim oscilacijama. Jel puno?
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
- luckystrike
- Kontakt:
nisam očekivao poraz sinoć, ali nikako. sve sam se nadao da će barem jedno gostovanje odraditi kako treba. kad vratim film, a bio sam na 6/9 gostujućih, mi nijednu jedinu utakmicu u gostima nismo kontrolisali a ne dominirali. nadam se da će prije svega taj segment popraviti, bilo da je problem na mentalnoj strani ili u taktičkom pristupu.
generalno, nakon ove polusezone mislim da nam je taktika slabija strana, ništa posebno, smisleno, prepoznatljivo. volio bih gledati malo uigranije i konkretnije napade. vjerujem da bi dobar ofanzivni vezni pridonio tome.
generalno, nakon ove polusezone mislim da nam je taktika slabija strana, ništa posebno, smisleno, prepoznatljivo. volio bih gledati malo uigranije i konkretnije napade. vjerujem da bi dobar ofanzivni vezni pridonio tome.
Klasično ubleharenje i izmišljanje nekog alibija. Nisu se ni Borčevi igraci naosvajali trofeja zadnjih godina, pa su ubjedljivo prvi. Mislim da je sam Anicic u karijeri osvojio trofeja, vise nego prvih 11 Borca zajedno.GalileoGalilei je napisao/la: ↑19 dec 2023, 14:44Ne znam jeste li upratili govor Rožmana oko mentaliteta na pressici poslije utakmice, gdje kaže da je problem što naši igrači nisu osvajali trofeje prethodnih sezona, već smo dva puta završavali četvrti. Pogodio je s tom izjavom oko pobjedničkog mentaliteta.
- JuricaSpindl
- Kontakt:
" Ma samo dovesti nekoga sa mudima kao Rahmanovic" 

-
- Kontakt:
Evropa losa , nije kriv Rozman , Sloga lose nije kriv Rozman , ostalo je kriv pogotovo tjeranje nekih igrača a da nismo culi drugu stranu price , ok svi smo ga podržali i do kraja sezone cemo ga podržati a vec slijedeća mora biti titula tu nema druge …
Loše smo igrali, baš loše. Hajde onaj dio do penala je i ok, imali dvije prilike meni se čini, zatvorili smo ih dobro i to je bilo ok. Kasnije katastrofa. Kako dođe penal tako smo i pali, a umjesto da smo se izdigli zbog odbranjenog penala. Mi otišli u kontru.
Oba gola su toliko retardirana i glupa da ja to ne mogu opisati. **** te leti ti lopta pola godine, dođe do Bilbije, on mogao raditi šta je htio, a onaj pored njega (ko je ono bio zaboravio sam) nije ga zatvorio najbolje, a imao je vremena. Drugi isto bezveze, leti lopta pet godina i dođe do igrača koji je sam ispred gola, nije ga niko zatvorio, poredali se oko njega i gledaju. Pa bolje da smo primili dva gola majstorska, jedan sa 20 mjetara u rašlje, drugi nakon akcije na nivou Barcelone iz 2011. godine.
Trebat će ovoj ekipi pojačanja naravno, ali nadam se da nećemo pretjerati sa promjenama. Nisu sve promjene dobre. Dovedi stopera, veznjaka ili dva i krilo, otprilike to je to. A golmana smo riješili. Misliti malo i na djecu. Mogu djeca popuniti pojedine pozicije.
Podrška Rožmanu i Ibričiću. Igračima isto podrška, ali većina me nervira sa ponašanjem na terenu, a što nema veze sa trenerom, već je ovo čisto do njih.
Oba gola su toliko retardirana i glupa da ja to ne mogu opisati. **** te leti ti lopta pola godine, dođe do Bilbije, on mogao raditi šta je htio, a onaj pored njega (ko je ono bio zaboravio sam) nije ga zatvorio najbolje, a imao je vremena. Drugi isto bezveze, leti lopta pet godina i dođe do igrača koji je sam ispred gola, nije ga niko zatvorio, poredali se oko njega i gledaju. Pa bolje da smo primili dva gola majstorska, jedan sa 20 mjetara u rašlje, drugi nakon akcije na nivou Barcelone iz 2011. godine.
Trebat će ovoj ekipi pojačanja naravno, ali nadam se da nećemo pretjerati sa promjenama. Nisu sve promjene dobre. Dovedi stopera, veznjaka ili dva i krilo, otprilike to je to. A golmana smo riješili. Misliti malo i na djecu. Mogu djeca popuniti pojedine pozicije.
Podrška Rožmanu i Ibričiću. Igračima isto podrška, ali većina me nervira sa ponašanjem na terenu, a što nema veze sa trenerom, već je ovo čisto do njih.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Crtice vezane za Rozmana:
1. Cinjenica je da smo bolje igrali kada je tek dosao. Igra je poslije derbija postajala progresivno gora.
2. U nekim situacijama je trebao preuzeti odgovornost za losu igru odmah na pocetku izjave.
3. Trebamo dati jednom treneru konacno odrijesene ruke da pravi ekipu po svom sistemu, Sablic je zadnji imao obrise nekog sistema, ali tada nije bilo resursa u klubu, niti je covjeku dato vise od jedne polusezone. Gledajuci nase utakmice, opet generalno vidis da je prisutna neka vizija.
4. Covjek ce se rijesiti svih igraca koji mu se ne uklapaju u sistem igre. Idemo redom:
Serbecic - polusezona 2019. vrhunska, nakon toga polusezona u koroni katastrofa. Ne treba zaboraviti da ga je tada Dupovac poslao na klupu. Kod Mirze jako los, kao i citava zadnja linija. Nije tu sve njegova krivica svakako, ali i u Norveskoj se takodjer nije snasao ni u jednom klubu.
Balta - zahvalan igrac, konstatno bio dobar. Jednostavno nije ono sto Rozman trazi.
Vrancic - kvalitet ima, sjajna karijera, ali kod nas je igrao razocaravajuce s obzirom na finansije, ono sto igra moze igrati i prosjecan igrac ove lige
Zeljkovic - po meni itekako koristan igrac, par utakmica kojih je igrao, bio je u top 3 igraca. Ovdje se djelimicno ne slazem s odlukom da se na njega ne racuna.
Ikic - u losoj formi od trenutka kada je poslan u Tursku, mozda je mogao ostati za rotacije. Trebalo je sacekati do zime.
Avramovski - cjelokupni forumski puk ga baca na njega, a u realnosti nikakav ucinak. Igrac koji se hvali i brani neosnovano. Na momente pokazuje znakove kvaliteta, ali generalno premalo i za te pare, te kilometarski daleko od onoga sto se od njega ocekuje.
Ziljkic - katastrofalna Mirzina odluka da se Besimu oduzme traka i dadne igracu koji je dva mjeseca nas clan. Do septembra apsolutno nas najbolji igrac po svim parametrima. Nakon toga nagli pad forme, te evidentna frustracija i kod njega i kod saigraca. Pored ovoga ima i dosta osobina koje poprilicno nerviraju, ali opet mislim da ima kvaliteta i da ne treba ici sa raskidom. Ovo mu se desilo i u Olimpiji, gdje igra lose, te ispada iz ekipe nakon odlicne prve sezone. Upitan je samo razlog toga.
5. Kada trener izjavi da imena ne igraju, u pravu je. Resursa imamo i vise nego dovoljno, svjestan je da moze traziti i skuplja rjesenja za igracku krizaljku. Treba vidjeti da li ce biti realnih poboljsanja u odnosu na ovaj dio sezone, pa cemo tek nakon toga moci evaluirati Rozmana kao trenera.
1. Cinjenica je da smo bolje igrali kada je tek dosao. Igra je poslije derbija postajala progresivno gora.
2. U nekim situacijama je trebao preuzeti odgovornost za losu igru odmah na pocetku izjave.
3. Trebamo dati jednom treneru konacno odrijesene ruke da pravi ekipu po svom sistemu, Sablic je zadnji imao obrise nekog sistema, ali tada nije bilo resursa u klubu, niti je covjeku dato vise od jedne polusezone. Gledajuci nase utakmice, opet generalno vidis da je prisutna neka vizija.
4. Covjek ce se rijesiti svih igraca koji mu se ne uklapaju u sistem igre. Idemo redom:
Serbecic - polusezona 2019. vrhunska, nakon toga polusezona u koroni katastrofa. Ne treba zaboraviti da ga je tada Dupovac poslao na klupu. Kod Mirze jako los, kao i citava zadnja linija. Nije tu sve njegova krivica svakako, ali i u Norveskoj se takodjer nije snasao ni u jednom klubu.
Balta - zahvalan igrac, konstatno bio dobar. Jednostavno nije ono sto Rozman trazi.
Vrancic - kvalitet ima, sjajna karijera, ali kod nas je igrao razocaravajuce s obzirom na finansije, ono sto igra moze igrati i prosjecan igrac ove lige
Zeljkovic - po meni itekako koristan igrac, par utakmica kojih je igrao, bio je u top 3 igraca. Ovdje se djelimicno ne slazem s odlukom da se na njega ne racuna.
Ikic - u losoj formi od trenutka kada je poslan u Tursku, mozda je mogao ostati za rotacije. Trebalo je sacekati do zime.
Avramovski - cjelokupni forumski puk ga baca na njega, a u realnosti nikakav ucinak. Igrac koji se hvali i brani neosnovano. Na momente pokazuje znakove kvaliteta, ali generalno premalo i za te pare, te kilometarski daleko od onoga sto se od njega ocekuje.
Ziljkic - katastrofalna Mirzina odluka da se Besimu oduzme traka i dadne igracu koji je dva mjeseca nas clan. Do septembra apsolutno nas najbolji igrac po svim parametrima. Nakon toga nagli pad forme, te evidentna frustracija i kod njega i kod saigraca. Pored ovoga ima i dosta osobina koje poprilicno nerviraju, ali opet mislim da ima kvaliteta i da ne treba ici sa raskidom. Ovo mu se desilo i u Olimpiji, gdje igra lose, te ispada iz ekipe nakon odlicne prve sezone. Upitan je samo razlog toga.
5. Kada trener izjavi da imena ne igraju, u pravu je. Resursa imamo i vise nego dovoljno, svjestan je da moze traziti i skuplja rjesenja za igracku krizaljku. Treba vidjeti da li ce biti realnih poboljsanja u odnosu na ovaj dio sezone, pa cemo tek nakon toga moci evaluirati Rozmana kao trenera.
Zadnja izmjena: vedinjo98, dana/u 19 dec 2023, 17:54, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Trenutno korisnika/ca: Ado_77, amypitar, Fort, Google [Bot], Hajdeee, JavierBosnia, johntravolta123, keli, Kyle88, mire971, nedimmmm1337, OsmanhodzicBuco, Proximic, Sinfoc1986, Vjecnobordo i 149 gostiju.