drakensang je napisao/la: ↑20 nov 2019, 02:36
Realno, teren u Vrapcicima je top 3 terena lige. Sve zivo su oranice sem grbavice i bp, a retardirano je tako napamet pricat. Moze bit suh, sto je govorio amar, al los nije uopce, bas se pazi po tom pitanju
Prvo, ne sere niko za teren, niti je neko levat, nego se samo realno priča. Baš ste čudna sorta. Znači, apsolutno ne dozvoljavate realan kometar i sve vaše e idealno i najbolje. Daj bolan budite realni.
Teren uz Vrapčićima je očajan. Dakle, u ovoj državi imamo dva kako treba terena, a to su Grbavica i Bilino Polje. Od ovih ostalih, što zbog drenaže kvalitetne na nekim, što zbog toga što je nekad prije decenija i decenija urađeno kako treba za to vrijeme, što jer ga održavaju, mogu se smatrati prihvatljivim tereni na Koševu, Pecari i Bijelom Brijegu. I ovo ne može u ozbiljnu priču sa Grbavicom i BP da se razumijemo, nego su ravni, mekši od drugih i može se nešto učiniti s njima. Banja Luka ima solidne oscilacije, ali kad im je ćejf, mogu ga dovesti u ok stanje. Na Tušnju je teren pretvrd. Sve što ima ok, ubija ga ta čvrstina i nema lijepog fudbala. U Bijeljini također. U Kaknju je neravan, mada oni prave pitu od govana realno. I najzad, u Vrapčićima je i tvrd i neravan. Nije tvrd ko u Tuzli, ali bi uz samo bolje održavanje mogli da ga naprave boljim. Međutim, niti ima drenaže, niti je ravan. I, to vi kao navijači Veleža znate plaho dobro. Imam hejbet familije u Vrapčićima, nadomak stadiona, pa sam na istom bio 100 puta. I nema nikakve veze što nemaju para, rade ogorman posao i sl. Slažem se, cijenim, ali to ne znači da ću tvrditi da im je teren najbolji.
I čisto da ne kenjate, obzirom na sve ovo, draži mi je Velež nego ijedan klub u BiH izuzev Sarajeva. Međutim, stvarno čudna sorta.