ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
-
patriota44
- Kontakt:
Re: ATP Tour
Jedan jedini jedinstveni i najbolji----samo nas i niciji drugi Novak Djokovic.Sretna je Srbija jer ima Novaka...
1 Nadal, Rafael (ESP)----------12,070
2 Djokovic, Novak (SRB) -----11,665
3 Federer, Roger (SUI)---------8,390
4 Murray, Andy (GBR)----------6,085
400 poena razlike
2 Djokovic, Novak (SRB) -----11,665
3 Federer, Roger (SUI)---------8,390
4 Murray, Andy (GBR)----------6,085
400 poena razlike
When you walk through a storm hold your head up high
And don't be afraid of the dark
At the end of a storm is a golden sky,
And you'll never walk alone
You'll never, ever walk alone.
The Blood Is Red For A Reason!
Liverpool FC FK SARAJEVO
And don't be afraid of the dark
At the end of a storm is a golden sky,
And you'll never walk alone
You'll never, ever walk alone.
The Blood Is Red For A Reason!
Liverpool FC FK SARAJEVO
Samo je turnir u Nici dosta jak, ali mislim da su se svi bolji igrači zayebali što su se prijavili. Ako se en varam prošlogodišnje finale su odigrali Guska i Nando i toliko su se ispraznili da se nisu oporavili do kraja sezone. Čak je Guska prokockao zbog umora 2:0 protiv Murraya u prvom kolu RG-a. Ima li neko da zna koji je posljednji teniser osvojio GS,a da je sedmicu prije GS-a stigao do završnice turnira?
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Federer je osvajao par puta Halle i odmah zatim Wimbledon, a isto je uradio i Rafa, osvojio čini mi se Queens i onda Wimbledon...Znam da ova turnira idu prije Wimbledona 7 dana, za ostale GS-ove ne znam...Begonja je napisao/la:Samo je turnir u Nici dosta jak, ali mislim da su se svi bolji igrači zayebali što su se prijavili. Ako se en varam prošlogodišnje finale su odigrali Guska i Nando i toliko su se ispraznili da se nisu oporavili do kraja sezone. Čak je Guska prokockao zbog umora 2:0 protiv Murraya u prvom kolu RG-a. Ima li neko da zna koji je posljednji teniser osvojio GS,a da je sedmicu prije GS-a stigao do završnice turnira?
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Imaju dva turnira između Hallea/Queensa i Wimbledona.Bianconeri1988 je napisao/la:Federer je osvajao par puta Halle i odmah zatim Wimbledon, a isto je uradio i Rafa, osvojio čini mi se Queens i onda Wimbledon...Znam da ova turnira idu prije Wimbledona 7 dana, za ostale GS-ove ne znam...Begonja je napisao/la:Samo je turnir u Nici dosta jak, ali mislim da su se svi bolji igrači zayebali što su se prijavili. Ako se en varam prošlogodišnje finale su odigrali Guska i Nando i toliko su se ispraznili da se nisu oporavili do kraja sezone. Čak je Guska prokockao zbog umora 2:0 protiv Murraya u prvom kolu RG-a. Ima li neko da zna koji je posljednji teniser osvojio GS,a da je sedmicu prije GS-a stigao do završnice turnira?
-
patriota44
- Kontakt:
Nole ce prvi poraz doziveti na Serbian openu 2012 godine kada ce ga pobediti junior Dusan Lajovic...
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Dobro je neko napis'o:"Hvala Đokoviću što je uzrokov'o ovakvu diskusiju." Ne pamtim kad sam uz jutarnju dozu kofeina čitao postove na ss.ba forumu. @Magica, @Virtu4l, @Valencia i @Bianconeri - kapa do poda momci. Kapa do poda. @Mister No, @Retro i @Fromance su se ušutili, al' kada bismo i njih natjerali da se raspišu, mislim da bi se i Višković registrov'o na ovaj forum (znam da Višković nije @Virtual i @Valencia, jer on je veliki fan Liverpoola
).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Višković i Pralica me malo nerviraju u zadnje vrijeme, otišli su predaleko. Madrid i Rim nisu Davis Cup...
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Jbga, Djokovic je trenirao sa Pralicom u mladjim kategorijama, a Viskovic zna Djokovica od 10-11 godine.Virtu4l je napisao/la:Višković i Pralica me malo nerviraju u zadnje vrijeme, otišli su predaleko. Madrid i Rim nisu Davis Cup...
Tesko je tu biti objektivan.
Mene nervira drugi lik. Onaj smrad Pesikan sa ESa, koji nikada nije objektivan i koji kada komentarise WTA, porazi AI i JJ uvek budu "usled nedostatka srece" i sl. Smesan lik.
Sportklub je ok. Njihovi komentatori su dobri, neki cak i izuzetni, jedino je onaj mentol Jurisevic tu zalutao.
Glede Viskovica, @Monolog - najjacu utakmicu koju je on komentarisao, nije igrao Liverpool,
To je bila ona legendarna protiv Leedsa (3-4), kad se Sir Bobby radovao kao malo dete, pre 10ak godina.
Nemoj da napisem postinu dugu 2 stranice o Federeru, mog'o sam davno, al' kad nadjem vremena, fizika ceka...Monolog je napisao/la:Dobro je neko napis'o:"Hvala Đokoviću što je uzrokov'o ovakvu diskusiju." Ne pamtim kad sam uz jutarnju dozu kofeina čitao postove na ss.ba forumu. @Magica, @Virtu4l, @Valencia i @Bianconeri - kapa do poda momci. Kapa do poda. @Mister No, @Retro i @Fromance su se ušutili, al' kada bismo i njih natjerali da se raspišu, mislim da bi se i Višković registrov'o na ovaj forum (znam da Višković nije @Virtual i @Valencia, jer on je veliki fan Liverpoola).
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Federer je oduvijek najbolji i ostat će
bez obzira na ranking listu 
Philadelphia Eagles
Chicago Bulls
Philadelphia 76ers
Philadelphia Flyers
New York Yankees
The Best American Clubs!!!!
Forever!!!!
Chicago Bulls
Philadelphia 76ers
Philadelphia Flyers
New York Yankees
The Best American Clubs!!!!
Forever!!!!
Ma naravno, zato se i ne treba raspravljati ovdje oko toga. On je nedvojbeno najbolji igrač ikada...Hrvatska je napisao/la:Federer je oduvijek najbolji i ostat ćebez obzira na ranking listu
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Ali i na svetu.Virtu4l je napisao/la:Jeste, ali u Švicarskoj
Pa dobro, većina Švicarsku smatra 'svetom'MaGiCa je napisao/la:Ali i na svetu.Virtu4l je napisao/la:Jeste, ali u Švicarskoj
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Da kojim slucajem nastupa za BiH, dvoumio bi se izmedju njega i Mirze Basica, tu je to negdjeVirtu4l je napisao/la:Jeste, ali u Švicarskoj
Izdržati, to je temelj vrline!
Ivan Bosanac
Roger tek krece sa svojom karijerom, ovo dosad je samo uveritrasoba 39 je napisao/la:Rodžer jeste veliki a bio bi najveći kad bi se na vrijeme povukao
Roger Federer the greatest of all time!
toliko neobjektivnosti pisete i gluposti.Vecina ne svi osporavate nadalov nevjerovatan talenat.Rodjen da bude najbolji kad bukvalno.Covjek koji cim se pojavio davao je jasan signal : Ja sam najbolji i bit cu bolji i od najboljeg.
Klinac koji dobije Rogera u prvom mechu za vrijeme Federerove vladavine na njegovoj podlozi je nesto sto se rodi jednom u 200 godina.Nadal je covjek koji ima bukvalno neke super moći.Covjek koji se prilagodi nebitno kakvi su uslovi da je snijeg mislim da bi on igrao svoju igru.
Niko od vas ne moze dokazati da bi Federer koji bi sada imao nekih 25 godina bio uopste umjesan u pricu najboljeg ikada.Konkurencija danas i ona kada je Roger uzeo jedno 12 prvih GS titula je smjesna za porediti.Tadasnja konkurenicja nije imala bukvalno niti jednog igraca koji moze nanjeti stetu Rogeru.Nit je bilo udaraca niti nekoga koji se savrseno krece i igra ofanzivu i defanzivu nevjerovatno.Sve su to bili igraci koji upisu poraz prije mecha.Danas su sve to fantasticni igraci koji se vise i ne mogu nabrojati.Jedan Verdasco u toj konkurenciji bi dominirao.Psihicki nije stabilan ali igracki je fantastican.Sto on recimo ne bi Hjuita, Rodika, Agasija , Samprasa i ostale dobivao ????
Neke polemike oko tih 16-8 se vode.To je golema razlika mnogo veca nego sto bi trebala biti izmjedu dva najveca.Nadal je igrac koji ima sve da bi dominirao nad Federerom.Narusio mu je vjeru u sbe , samopouzdanje.Ima sve moguce udarce da ga porazi i da bude bolji.Mnogo puta ga je ponizio , pa cak ga natjerao i na suze.Te price da Federer nije u formi mislim okaci macku o rep.kako covjek koji dodje u finale Gren Slema nije u formi molim te ????Federer je konstanta on svoju igru ne moze podizati samo je razlika u sitnim detaljima.Nadal je taj koji ima mnogo vise opcija.Moze napadati , riskirati vise, a moze se i braniti, moze tjerati Rogera da igra duge poene ili ti ga da grijesi.Federer je dosta limitiran.Nejjak je u defanzivi poprilicno i dosta ranjiv kod bekenda i forhenda pod pritiskom.Njegov servis je nesto sto ga cini samom elitom.Velika je razlika izmedju najuspjesnijeg koja se lahko moze promjeniti i toga ko je najbolji.Nadal je za sada sigurno najbolji igrac ikada.Ima sve.Borac je , mentalno je kao brdo, fizicki je fantaestican, njegovi udarci nekada izgledaju nerealno koliko su prodorni.nekome je lijepo jedno nekome drugo, ljepota je u ocima posmatraca.Medjutim Od Nadala ce te vidjeti poene koji su neralni i u ofanzivi i u defanzivi i neke banan udarce bukvalno sav repertoar.Federer je ofanzivac koji je svjestan da ako ga stegne rival i odalji van osnovne linije on je tu nemocan.Njegovi udarci tada nit su brzi, nit jaki niti su ubitacni.Nadal je druga prica.On te moze ubiti u mozak igrom u terenu, na liniji ili 4 metra van terena.To se zove kompletnost.ja zaista mnogo postujem Rogera donio je nesto novo , podigao tenis na visi novio ,ali to je uradio i Nadal.Pocevsi kako kazu neki : Najvece rivalstvo u sportu.Za to su potrebna dvoica a ne 1.Tenis je danas jedan od najpopularnijih sportova koji je poceo dizati Federer a rapidno ga Nadal popularisao.Nadal je nesto novo sto tenis nikada nije vidio.Igra cudesno, po nekada neralno.Ima nesto sto bukvalno je nemoguce nauciti.Nesto sa cime se rodis.Te udace gdje ti iz punog trka 3 metra van terena zakuca paralelu , ili iz totalne defanzive predje jednim potezom u "gotov" poen.Tako mocna ofanzica protiv koje se ne mozes braniti nego probati odigrati jos agresivnije pa sta bude.Poksavati igrati na samom rubu i pogadjati neke udarce da bi mu nanio stetu.Biti konstantno agresivan jer ako mu pustis teren on ce te smlaviti.Poput divlje zvjeri je.Das li mu prostor da razvije svoju igru on ti to vrati bez kostiju.
Djokovic je trenutno fantastican ali razne price sam procitao i po meni velikih gluposti procitao.Djokovic je trenutno fantastican ali trenutno.Koliko ce biti ovakav niko ne zna.Ali ovakvom Novaku niko ne garantuje titule na GS takmicenjima.Nadal na GS je drugi svijet nego na "malim" turnirima.Roger na Gs je takodzer drugi svijet.Novak sada igra pod pritiskom, koliko god osvojio nije svjestan sta ga ceka sljedece godine.On igra bez pritiska.Do godine nece biti lahko udariti forhend koji ti moze otkinuti 1000 bodova i glumiti da ti je svejedno.Veliki je to teret, mnogo je u ulogu i velika je stjena na ramenima Nadala.Ovo nije era Rogera da igraci to ne znaju iskoristiti ili pak su nejjaki da to urade.Ja se divim ovom sto radi Novak , nikad nisam uspjeh umanjivao kao vecina fanova Rogera nekom formom ili necim drugim.Nema tu alibija.Covjek je najbolji i to dokazuje.Sto je najbolji to on zna i vjerovatno Nadal i ostatak ekipe koje redovno sad vec tuce.Ako nastavi do kraja godine ovako sto je za ocekivati.Do godine to nece ici glatko.Doci na GS turnir gdje branis titulu a pri tome imas ravnopravne rivale koji te zele "ubiti" nije ni malo lahko.Malo kom igracu je to poslo za ruku a vidjecemo moze li Novaku.Uvjek sam ga smatra odlicnim teniserom.Uvjek je bio jako kompletan i veoma dopadljiv momak.Ali reci da Novak drzi sve u svojim rukama.Da on uvjek odlucuje ko ce biti pobjednik je velika stvar.Novak jeste kvalitetan ali sta reci za Rafu i Rogera ???Njih dva posjeduju nesto sto te moze ubiti u mozak.Smlaviti te, posebno ovaj prvi.Jednim udarcem ce te spustiti i do kraja mecha ces djelovati kao amater.Novak to nema.Novak igra takticki totalno ispravno ali sta ce biti kada Nadal pronadje recepr za ovu njegovu igru ??? On ima fantastican bekend i forhend.Ali nema on to sto Nadal recimo ima u svom forhendu da te ono bas ponizi.On ima totalno ispravne tehnicki i precizne udarce ali nema tu gracioznost i lucidnost.
Opet ponavljam Novak je vanserijski igrac i neradja se cest , igra fenomenalno i ja mu se divim.Njabolji je sportista trenutno u svijetu.Ali pravo lice Novaka ce se otkriti vec u januaru 2012 godine....
Klinac koji dobije Rogera u prvom mechu za vrijeme Federerove vladavine na njegovoj podlozi je nesto sto se rodi jednom u 200 godina.Nadal je covjek koji ima bukvalno neke super moći.Covjek koji se prilagodi nebitno kakvi su uslovi da je snijeg mislim da bi on igrao svoju igru.
Niko od vas ne moze dokazati da bi Federer koji bi sada imao nekih 25 godina bio uopste umjesan u pricu najboljeg ikada.Konkurencija danas i ona kada je Roger uzeo jedno 12 prvih GS titula je smjesna za porediti.Tadasnja konkurenicja nije imala bukvalno niti jednog igraca koji moze nanjeti stetu Rogeru.Nit je bilo udaraca niti nekoga koji se savrseno krece i igra ofanzivu i defanzivu nevjerovatno.Sve su to bili igraci koji upisu poraz prije mecha.Danas su sve to fantasticni igraci koji se vise i ne mogu nabrojati.Jedan Verdasco u toj konkurenciji bi dominirao.Psihicki nije stabilan ali igracki je fantastican.Sto on recimo ne bi Hjuita, Rodika, Agasija , Samprasa i ostale dobivao ????
Neke polemike oko tih 16-8 se vode.To je golema razlika mnogo veca nego sto bi trebala biti izmjedu dva najveca.Nadal je igrac koji ima sve da bi dominirao nad Federerom.Narusio mu je vjeru u sbe , samopouzdanje.Ima sve moguce udarce da ga porazi i da bude bolji.Mnogo puta ga je ponizio , pa cak ga natjerao i na suze.Te price da Federer nije u formi mislim okaci macku o rep.kako covjek koji dodje u finale Gren Slema nije u formi molim te ????Federer je konstanta on svoju igru ne moze podizati samo je razlika u sitnim detaljima.Nadal je taj koji ima mnogo vise opcija.Moze napadati , riskirati vise, a moze se i braniti, moze tjerati Rogera da igra duge poene ili ti ga da grijesi.Federer je dosta limitiran.Nejjak je u defanzivi poprilicno i dosta ranjiv kod bekenda i forhenda pod pritiskom.Njegov servis je nesto sto ga cini samom elitom.Velika je razlika izmedju najuspjesnijeg koja se lahko moze promjeniti i toga ko je najbolji.Nadal je za sada sigurno najbolji igrac ikada.Ima sve.Borac je , mentalno je kao brdo, fizicki je fantaestican, njegovi udarci nekada izgledaju nerealno koliko su prodorni.nekome je lijepo jedno nekome drugo, ljepota je u ocima posmatraca.Medjutim Od Nadala ce te vidjeti poene koji su neralni i u ofanzivi i u defanzivi i neke banan udarce bukvalno sav repertoar.Federer je ofanzivac koji je svjestan da ako ga stegne rival i odalji van osnovne linije on je tu nemocan.Njegovi udarci tada nit su brzi, nit jaki niti su ubitacni.Nadal je druga prica.On te moze ubiti u mozak igrom u terenu, na liniji ili 4 metra van terena.To se zove kompletnost.ja zaista mnogo postujem Rogera donio je nesto novo , podigao tenis na visi novio ,ali to je uradio i Nadal.Pocevsi kako kazu neki : Najvece rivalstvo u sportu.Za to su potrebna dvoica a ne 1.Tenis je danas jedan od najpopularnijih sportova koji je poceo dizati Federer a rapidno ga Nadal popularisao.Nadal je nesto novo sto tenis nikada nije vidio.Igra cudesno, po nekada neralno.Ima nesto sto bukvalno je nemoguce nauciti.Nesto sa cime se rodis.Te udace gdje ti iz punog trka 3 metra van terena zakuca paralelu , ili iz totalne defanzive predje jednim potezom u "gotov" poen.Tako mocna ofanzica protiv koje se ne mozes braniti nego probati odigrati jos agresivnije pa sta bude.Poksavati igrati na samom rubu i pogadjati neke udarce da bi mu nanio stetu.Biti konstantno agresivan jer ako mu pustis teren on ce te smlaviti.Poput divlje zvjeri je.Das li mu prostor da razvije svoju igru on ti to vrati bez kostiju.
Djokovic je trenutno fantastican ali razne price sam procitao i po meni velikih gluposti procitao.Djokovic je trenutno fantastican ali trenutno.Koliko ce biti ovakav niko ne zna.Ali ovakvom Novaku niko ne garantuje titule na GS takmicenjima.Nadal na GS je drugi svijet nego na "malim" turnirima.Roger na Gs je takodzer drugi svijet.Novak sada igra pod pritiskom, koliko god osvojio nije svjestan sta ga ceka sljedece godine.On igra bez pritiska.Do godine nece biti lahko udariti forhend koji ti moze otkinuti 1000 bodova i glumiti da ti je svejedno.Veliki je to teret, mnogo je u ulogu i velika je stjena na ramenima Nadala.Ovo nije era Rogera da igraci to ne znaju iskoristiti ili pak su nejjaki da to urade.Ja se divim ovom sto radi Novak , nikad nisam uspjeh umanjivao kao vecina fanova Rogera nekom formom ili necim drugim.Nema tu alibija.Covjek je najbolji i to dokazuje.Sto je najbolji to on zna i vjerovatno Nadal i ostatak ekipe koje redovno sad vec tuce.Ako nastavi do kraja godine ovako sto je za ocekivati.Do godine to nece ici glatko.Doci na GS turnir gdje branis titulu a pri tome imas ravnopravne rivale koji te zele "ubiti" nije ni malo lahko.Malo kom igracu je to poslo za ruku a vidjecemo moze li Novaku.Uvjek sam ga smatra odlicnim teniserom.Uvjek je bio jako kompletan i veoma dopadljiv momak.Ali reci da Novak drzi sve u svojim rukama.Da on uvjek odlucuje ko ce biti pobjednik je velika stvar.Novak jeste kvalitetan ali sta reci za Rafu i Rogera ???Njih dva posjeduju nesto sto te moze ubiti u mozak.Smlaviti te, posebno ovaj prvi.Jednim udarcem ce te spustiti i do kraja mecha ces djelovati kao amater.Novak to nema.Novak igra takticki totalno ispravno ali sta ce biti kada Nadal pronadje recepr za ovu njegovu igru ??? On ima fantastican bekend i forhend.Ali nema on to sto Nadal recimo ima u svom forhendu da te ono bas ponizi.On ima totalno ispravne tehnicki i precizne udarce ali nema tu gracioznost i lucidnost.
Opet ponavljam Novak je vanserijski igrac i neradja se cest , igra fenomenalno i ja mu se divim.Njabolji je sportista trenutno u svijetu.Ali pravo lice Novaka ce se otkriti vec u januaru 2012 godine....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.