Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Hmm mislim da ovaj asus monitor nema ulaz DP, samo dvi, vga i hdmi
27.10.2020
Nemaš šta pokušat. Čekaj jbt... pa nisi zar monitor koji si pričao da si kupio od 144hz spojio na HDMI?
HDMI je limitiran na 60hz, ne možeš na njemu išta više dobit. 1.2 ovaj klasični.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 10 mar 2020, 16:49, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Zar ti ovakve neistine da širiš
Nije mu monitor 4k koliko znam tako da nije limitiran na 60HZ.
Na 1440p mozes dobiti 144hz sa HDMI 2.0 i preko, a to je kod njega.
https://www.asus.com/us/Monitors/VA326H/
Mogu ga svakako spojiti samo na HDMI, DVI i VGA. Zasto onda lazu na official stranici
Note: 1920 x 1080 @ 144Hz only works with Dual-link DVI and HDMI port.
Konverter samo ostaje da uzmem ybg
eto @Blejzer sve ispravio
27.10.2020
Problem mi je samo sto ne mogu sad da spojim na TV, zato cekam konverter, DP to HDMI da mogu i TV spojiti. Nema drugog nacina za ovaj monitor. Isto kad budem spajao drugi monitor, gledat cu da ima DP izlaz i to je to.
27.10.2020
Nemam pojma koji mu je monitor i kakve ulaze ima na GPU. 1.20 obični HDMI ne može više od 60hz.Blejzer10 je napisao/la: ↑10 mar 2020, 16:49Zar ti ovakve neistine da širiš
Nije mu monitor 4k koliko znam tako da nije limitiran na 60HZ.
Na 1440p mozes dobiti 144hz sa HDMI 2.0 i preko, a to je kod njega.
Zbunjuje dečko jer je neki dan pisao da mu ide sve glat na 144hz a sad kaže da ne zna uopšte na koliko RR igra
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Sad imas, postavio sam ti gore. Naveo sam i prije to. Pa ide glatko, nisam doduse mjerio FPS, eto ti slika settingsa pa vidi
Nema trzanja, nema nista
Nema trzanja, nema nista
27.10.2020
Pa dobro, on misli da ispod 60 fps znači da igrica štopa tako da...
Pa jesam rekao da sam Skyrim igrao 2011 ne znam jel bilo 20 fps i islo glatko sve, na low. Nidje veze, cuj ne znam. Pa konzola vrti na 30 fps lol.
Samo kazem koliko su ljudi govorili o RDR2 da nije optimizovana, toliko tih errora, a realno jedna od jace uradjenih igara. Ne znam jel to sad ispravljeno s novim update zadnja 2 mjeseca, jer sam prije igrao samo na konzoli par puta samo.
Samo kazem koliko su ljudi govorili o RDR2 da nije optimizovana, toliko tih errora, a realno jedna od jace uradjenih igara. Ne znam jel to sad ispravljeno s novim update zadnja 2 mjeseca, jer sam prije igrao samo na konzoli par puta samo.
27.10.2020
Ukljucivao si kabal u maticnu a imas graficku?
Kvaltietnija slika na HDMI?
Decko ti sta mozes napisati u 1 il 2 posta meni lose bude.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Neee, nego kao sto sam rekao monitor mi je na HDMI jer nemam na njemu DP ulaz. Htio sam samo da spojim na graficku i TV da imam nekad da mogu gledat filmove. Iz graficke ima samo jedan HDMI izlaz pa ne mogu. Pa sam narucio konverter DP to HDMI da bi iz graficke mogao i TV spojiti. Pa sam probao sa maticnom da vidim moze li tako.
Pa HDMI bi trebao da je kvalitetniji od VGA i DVI. Ne znam sta nije jasno?
27.10.2020
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ma DP nema skoro nijedan TV, svi idu na HDMI, kao i konzole, jos sad prelaze na hdmi 2.1, LG Oled vec ima zadnje dvije serije C9 i Cx, a i XBox isto je sad najavio na novoj konzoli, tako da ce VRR biti moguc napokon.
Ceka se jos da i AVR proizvodjaci isto izbace nove modele sa 2.1, tipa Yamahe, Denona i Marantza.
Ceka se jos da i AVR proizvodjaci isto izbace nove modele sa 2.1, tipa Yamahe, Denona i Marantza.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Nekako je logicno da ne mozes spojiti nikakav output sa maticne ako imas graficku.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
koji je to monitor
samo bas stariji high refresh rate monitori nemaju DP
samo bas stariji high refresh rate monitori nemaju DP
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Xbox One X vec podrzava VRRrio_Ferdy88 je napisao/la: ↑10 mar 2020, 18:43Ma DP nema skoro nijedan TV, svi idu na HDMI, kao i konzole, jos sad prelaze na hdmi 2.1, LG Oled vec ima zadnje dvije serije C9 i Cx, a i XBox isto je sad najavio na novoj konzoli, tako da ce VRR biti moguc napokon.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Al nije bio 2.1 mislim, sad je ovaj novi tekmiki_92 je napisao/la: ↑10 mar 2020, 18:46Xbox One X vec podrzava VRRrio_Ferdy88 je napisao/la: ↑10 mar 2020, 18:43Ma DP nema skoro nijedan TV, svi idu na HDMI, kao i konzole, jos sad prelaze na hdmi 2.1, LG Oled vec ima zadnje dvije serije C9 i Cx, a i XBox isto je sad najavio na novoj konzoli, tako da ce VRR biti moguc napokon.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Pa posto monitor mora preko HDMI kao i TV onda nista ne preostaje drugo nego kupit konverter taj i to je to ybg
I mene cudi da nema ovaj monitor DP
I mene cudi da nema ovaj monitor DP
27.10.2020
jest, samo sto nisi imao TV u to vrijeme koji je bio 2.1 compatiblerio_Ferdy88 je napisao/la: ↑10 mar 2020, 18:49Al nije bio 2.1 mislim, sad je ovaj novi tekmiki_92 je napisao/la: ↑10 mar 2020, 18:46Xbox One X vec podrzava VRRrio_Ferdy88 je napisao/la: ↑10 mar 2020, 18:43Ma DP nema skoro nijedan TV, svi idu na HDMI, kao i konzole, jos sad prelaze na hdmi 2.1, LG Oled vec ima zadnje dvije serije C9 i Cx, a i XBox isto je sad najavio na novoj konzoli, tako da ce VRR biti moguc napokon.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.