Mladi fudbaler Veleža Denis Zvonić (19) dobio je poziv i biće učesnik Svjetskog kampa za talente, koji se održava u Dubaiu (Ujedninjeni Arapski Emirati). U kampu će se okupiti veliki broj talenata iz cijelog svijeta, a održat će se od 09. do 21. januara.
Treba istaći da je Zvonić za odlazak u ovaj kamp dobio saglasnost kluba, što je pokazatelj profesionalnog odnosa agencije koja radi organizaciju jednog ovakvog okupljanja talenata iz cijelog svijeta.
- Drago mi je da sam dobio priliku da pokažem svoj potencijal na jednoj ovakvoj smotri. Tu će biti skauti vodećih svjetskih klubova. Odigrat ću tri utakmice. Dobio sam saglasnost svog kluba i propustit ću prvih 15-tak dana priprema, ali obzirom da sam intenzivno radio tokom pauze vratit ću se spreman i priključiti pripremama, istako je Zvonić, koji je jutros sa zagrebačkog aerodroma odletio za Emirate.
Zvonić je ljetos sa Veležom potpisao četverogodišnji ugovor sa „Rođenim“ i tokom prvog dijela sezone ubilježio nekoliko nastupa i za prvi tim. Obzirom na svoj potencijal, sigurno da je u ovom trenutku u Veležovom kadru jedan od najzanimljivih igrača i za međunarodno tržište.