Premijer liga BiH - aktuelno

donDondon
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la donDondon » 19 mar 2024, 08:18

Mislim da je vrijeme da se stane ,ko je stao stao ko nije njije
da e okrenemo svakodnevnim temama,ko ce u drugoligasko drustvo a ko ostaje u ovoj ligi
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 19 mar 2024, 08:30

U cijelom ovom cirkusu kojeg im je priredila uprava, shizopitari su genijalno detektovali glavni problem: Velež i veležovci :rol:

Vi momci ili ste glupi ko qrac ili ste potpuno poremećeni, ja bih se kladio na jedan jak kombo, uglavnom veze vi s mozgom nemate.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 19 mar 2024, 08:36

Balorda je napisao/la:
19 mar 2024, 08:30
U cijelom ovom cirkusu kojeg im je priredila uprava, shizopitari su genijalno detektovali glavni problem: Velež i veležovci :rol:

Vi momci ili ste glupi ko qrac ili ste potpuno poremećeni, ja bih se kladio na jedan jak kombo, uglavnom veze vi s mozgom nemate.
Jos tebe i mene etiketirase kao mrzitelje Sarajeva jer im samo prijateljski otvaramo oci :tokralju:

Napoleon digli smo i na Grbavici za stradalu djecu Sarajeva i uvijek cemo ali cemo vam isto tako otvarati oci i ukazivati sa par samara kada niste u pravu

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 19 mar 2024, 08:41

Na korak ste da vas pocnu nazivati cetnicima :rol:

Cak i Igman ih odyebo :tokralju:

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 19 mar 2024, 08:43

Mirvić jak ko Bajden, a svi ga odhebaše.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

nicaze95
Kontakt:

Post Postao/la nicaze95 » 19 mar 2024, 09:20

Riziko je napisao/la:
19 mar 2024, 08:43
Mirvić jak ko Bajden, a svi ga odhebaše.
trenutno jest odjheeban al mislim da ce se ljeti druga pjesma pjevat

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 19 mar 2024, 09:20

Ismir jači populista od pola domaćih političara.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 19 mar 2024, 09:22

Koga onda da okrive sto su ispali od Torpeda iz Gruzije u Evropi?

bagniadiluca
Kontakt:

Post Postao/la bagniadiluca » 19 mar 2024, 09:29

FK Odjjebano :rol:
LETS GO FIGHTER

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 19 mar 2024, 09:33

slika

HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 19 mar 2024, 09:33

Balorda je napisao/la:
19 mar 2024, 08:30

Nema potrebe da se izdvojeni slučajevi sa obje strane tretiraju kao pravilo. RA su prava raja i baš mi je gušt kad dođu na Koševo i kada zajedno gledamo tekmu i zafrkavamo se na Zapadu gledajući tekmu bez ikakvih tenzija, u prijateljskom tonu.

Takav odnos treba njegovati i sigurno se mogu i ostali ugledati na nas. A administracije klubova treba da rade svoj posao i štite interes klubova i rade sve što treba u cilju očuvanja integriteta kluba koji im daje platu.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 19 mar 2024, 09:35

Jel danas izricanje kazne ?

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 19 mar 2024, 09:42

Sto bi se neko odazvao kad svima budžet zavisi od politike a savez politički formiran. Ne možeš ujedati ruku koja te hrani. Kad si politička kuja moraš igrati kako politika svira.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 19 mar 2024, 09:44

Kako su se udruzili plavi i ovi iz Platonove.
Divota. :bih: :bih:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 19 mar 2024, 09:47

RubikovaKocka je napisao/la:
19 mar 2024, 09:35
Jel danas izricanje kazne ?
Petak

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 19 mar 2024, 09:49

Pantelija je napisao/la:
19 mar 2024, 01:35
tutankamon1905 je napisao/la:
19 mar 2024, 01:20
Mislim da ce ova vasa borba trajat krace nego njihova..S tim sto su oni popizdili jer ih je bas klalo, a vi krenuli u ovo iz dosade i zbog pokusaja da se skrene prica o katastrofalnim rezultatima i igrama.

Srecom ostali klubovi su shvatili o cemu se radi. Daj Boze da netko nesto pokrene iskrenim i cistim namjerama, vrlo brzo bi se mnogi odazvali..al ovakvi pokusaji su smjesni
Samo u dva zadnja meča sa borcem na nama je izdrkan racku na bolestan nacin... Da jedan klub napravi 30+ faulova po tekmi i da drugi klub zabija iz 4 metra ofsajda...
U ovom dijelu prvenstva mi jesmo igrali lose, ali to ne znaci da nas se treba klati, od penala nedosudjenih, do golova iz ofsajda, sviranih nepostojecih ofsajda. U kupu u Banjaluci prvi meč dva penala ko kuca nisu svirana nam... Da se ne vracam ranije kada smo prosuli 11 bodova sta nam se radilo i sviralo.

Fk Sarajevo je trn u oku, ko je radio u fudbalu to zna dobro. Nekada se moglo mesetariti sa igracima, danss zbog plata koje daje sarajevo mora se dobro zavuci ruka u dzep, nekada su se djeca uzimala kako je ko htio, danas djecu moraju kriti od fk sarajeva a djeci iz akademije ukidati poziv u reprezentaciju.

Fk Sarajevo nije ovo uradilo iz kako ti kazes interesa, ovo je bukvalno spas fudbala, jer ne znam koliko si upucen, nasa liga nije ni na malo lijepom glasu. Ovo sto se radi od dolaska Vice je postalo predmet sprdnje, s tim sto ste vi, zrinjski, usli u kolo i zaigrali igru.

Da te podsjetim Sarajevu nije prvi put da pokrece i bude dio necega ovakvog pa ste i tada vi i vama slicni to opstruirali. Kada se islo u to da se organizuje udruzenje premjerligasa kao sto postoji u svakoj normalnoj zemlji jer onda svako ima jednake uslove i svako moze zaustaviti i sprijexiti cirkus, ili svesti na minimum, vibste i banjaluka opstruirali to.
Kada se mladost izbacila iz lige na pravdi Boga a kasnije pola rimova nema reflektore i osnovne uslove za ligu, samo SARAJEVO je stalo iza mladosti i ponudilo stadion i pomoc.
Kada je velez naguzen od VAS za stadion, Sarajevo je stalo uz velez i ostalo bez evrope i pretprilo za to vrijeme dobar finansijski udarac. Sarajevo je i organizator 4R ili kako se zvalo to pa ostalo do kraja jedino uz Velez., iako isti pokusavaju slagati da smo mi kao izasli ili sta vec, a njihova uprava govori suprotno.

Dakle, lazes ovdje da neko to radi iz intereda, sarajevo to radi jer bi u normalnoj ligi i normalnim uslovima sa novcem koji ima u dogledno vrijeme napravilo dobre stvsri i zastitilo svoju investiciju. To je jasno i vama i Borcu koji ste zauzeli pozicije u Savezu rakve da ste zasticeni i vama ovakvo jadno stanje i odgovara. I vi se i borite za to da ostane ovako jer se u ovom blatu najbolje snalazite... Samo, ne znam do kada ce to tako trajati, a jednom kada pukne Bgm, neka vam je Bog na pomoci jer svaka batina ima dva kraja.
Kljucno je pitanje gdje ste bili, zasto niste podrzali npr TC kad su klečali, sto ste sutili itd itd kad je suđenje islo vama u korist i kad su drugi pljackani?? Vec sam navodio primjer Gigovica i ŠB na Koševu kad se nije moglo doc do 30-40m od gola i ubacit u 16m faul svirao neprestano. Tada ste mu pljeskali i hvalili ga, cerekali se ovdje i govorili sta je problem sa suđenjem bilo (čast par izuzetaka koji su odmah priznali).
Dok vam je koristilo suđenje a vjeruj zakinuti su mnogi protiv vas i pogurani stw i ove i prosle sezone onda ste sutili i sta bi sad svi trebali skakat uz Sarajevo kad najebe. Mos mislit.

Eo Široki je oštećen i zadnju utakmicu u Posusju, gol iz ofsajda, udaranja bez lopte, laktanje. Izmisljanje faulova i zadrzavanje igre. Sivac se samo smijucka. Koga boli **** za to? Nikoga

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 19 mar 2024, 09:50

Komsije drage okrenite pricu u drugom smjeru vrag je odnio salu za sve.

Ne tako davno smo sjedili jedni pored drugih i bodrili svoje klubove. Nije bilo tampon zona vec je iskljucivo bilo navijacko nadmetanje.

Pogledajte samo ovaj klip i ovu utakmicu na kojoj sam i sam bio. Stajali smo jedni do drugih i svak je bodrio svoj klub.

Grad Sarajevo zasluzuje da ima ovakva DVA jaka kluba, i nikada klubovi iz manjih sredina nece dozivjeti ovo.

Ova liga moze biti jaka samo ako u njoj ucestvuju Zeljo, Sarajevo, Velez, Sloboda, Celik, Borac, Zrinjski, Siroki.

Bez omalozavanja ikoga ali klubovi iz manjih sredina ne mogu doprinijeti napretku lige, jer nemaju infrastrukturu niti NAVIJACE kao nabrojani klubovi.

Ista stvar je i u susjedstvu u Srbiji imate par "pravih" klubova Zvezda, Partizan, Vojvodina, u Hrvatskoj su to Dinamo, Hajduk, Osjek, ostali klubovi su tu samo da bi se popunilo brojno stanje lige.

Smatram da je nasa liga dosta dobra, pogotovo sa nabrojanim klubovima i samo treba ici u smjeru da se igracki i infrastrukturno ojaca, pokusati eliminisati nacionalni kljuc 4 4 4 i uvjeren sam da onda svake godine mozemo ocekivati neki nas klub u grupama evropskih takmicenja.

Sve dok se tezi nacionalnom kljucu 4 4 4 mi cemo nazadovat

bagniadiluca
Kontakt:

Post Postao/la bagniadiluca » 19 mar 2024, 09:51

brig je napisao/la:
19 mar 2024, 09:49
Pantelija je napisao/la:
19 mar 2024, 01:35
tutankamon1905 je napisao/la:
19 mar 2024, 01:20
Mislim da ce ova vasa borba trajat krace nego njihova..S tim sto su oni popizdili jer ih je bas klalo, a vi krenuli u ovo iz dosade i zbog pokusaja da se skrene prica o katastrofalnim rezultatima i igrama.

Srecom ostali klubovi su shvatili o cemu se radi. Daj Boze da netko nesto pokrene iskrenim i cistim namjerama, vrlo brzo bi se mnogi odazvali..al ovakvi pokusaji su smjesni
Samo u dva zadnja meča sa borcem na nama je izdrkan racku na bolestan nacin... Da jedan klub napravi 30+ faulova po tekmi i da drugi klub zabija iz 4 metra ofsajda...
U ovom dijelu prvenstva mi jesmo igrali lose, ali to ne znaci da nas se treba klati, od penala nedosudjenih, do golova iz ofsajda, sviranih nepostojecih ofsajda. U kupu u Banjaluci prvi meč dva penala ko kuca nisu svirana nam... Da se ne vracam ranije kada smo prosuli 11 bodova sta nam se radilo i sviralo.

Fk Sarajevo je trn u oku, ko je radio u fudbalu to zna dobro. Nekada se moglo mesetariti sa igracima, danss zbog plata koje daje sarajevo mora se dobro zavuci ruka u dzep, nekada su se djeca uzimala kako je ko htio, danas djecu moraju kriti od fk sarajeva a djeci iz akademije ukidati poziv u reprezentaciju.

Fk Sarajevo nije ovo uradilo iz kako ti kazes interesa, ovo je bukvalno spas fudbala, jer ne znam koliko si upucen, nasa liga nije ni na malo lijepom glasu. Ovo sto se radi od dolaska Vice je postalo predmet sprdnje, s tim sto ste vi, zrinjski, usli u kolo i zaigrali igru.

Da te podsjetim Sarajevu nije prvi put da pokrece i bude dio necega ovakvog pa ste i tada vi i vama slicni to opstruirali. Kada se islo u to da se organizuje udruzenje premjerligasa kao sto postoji u svakoj normalnoj zemlji jer onda svako ima jednake uslove i svako moze zaustaviti i sprijexiti cirkus, ili svesti na minimum, vibste i banjaluka opstruirali to.
Kada se mladost izbacila iz lige na pravdi Boga a kasnije pola rimova nema reflektore i osnovne uslove za ligu, samo SARAJEVO je stalo iza mladosti i ponudilo stadion i pomoc.
Kada je velez naguzen od VAS za stadion, Sarajevo je stalo uz velez i ostalo bez evrope i pretprilo za to vrijeme dobar finansijski udarac. Sarajevo je i organizator 4R ili kako se zvalo to pa ostalo do kraja jedino uz Velez., iako isti pokusavaju slagati da smo mi kao izasli ili sta vec, a njihova uprava govori suprotno.

Dakle, lazes ovdje da neko to radi iz intereda, sarajevo to radi jer bi u normalnoj ligi i normalnim uslovima sa novcem koji ima u dogledno vrijeme napravilo dobre stvsri i zastitilo svoju investiciju. To je jasno i vama i Borcu koji ste zauzeli pozicije u Savezu rakve da ste zasticeni i vama ovakvo jadno stanje i odgovara. I vi se i borite za to da ostane ovako jer se u ovom blatu najbolje snalazite... Samo, ne znam do kada ce to tako trajati, a jednom kada pukne Bgm, neka vam je Bog na pomoci jer svaka batina ima dva kraja.
Kljucno je pitanje gdje ste bili, zasto niste podrzali npr TC kad su klečali, sto ste sutili itd itd kad je suđenje islo vama u korist i kad su drugi pljackani?? Vec sam navodio primjer Gigovica i ŠB na Koševu kad se nije moglo doc do 30-40m od gola i ubacit u 16m faul svirao neprestano. Tada ste mu pljeskali i hvalili ga, cerekali se ovdje i govorili sta je problem sa suđenjem bilo (čast par izuzetaka koji su odmah priznali).
Dok vam je koristilo suđenje a vjeruj zakinuti su mnogi protiv vas i pogurani stw i ove i prosle sezone onda ste sutili i sta bi sad svi trebali skakat uz Sarajevo kad najebe. Mos mislit.

Eo Široki je oštećen i zadnju utakmicu u Posusju, gol iz ofsajda, udaranja bez lopte, laktanje. Izmisljanje faulova i zadrzavanje igre. Sivac se samo smijucka. Koga boli **** za to? Nikoga
To se moj ti druže Brig zove Egoizam i Licemjerje.... :salut:
LETS GO FIGHTER

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 mar 2024, 10:03

Svi su pročitali Mirvića i FK Sarajevo, zato mu se niko nije ni odazvao. Veoma jednostavno da jednostavnije ne može.

Ne možeš biti toliko licemjeran, radovati se kad odluke idu u tvoju korist, pa i provocirati, a onda dizati ustanke kad ti nešto ne odgovara. Sarajevo je uz Borac najviše pogurano ove sezone i tu priča počinje i završava.

Samo zbog hips don't lie nemaju pravo da se ikada više oglase i požale. Da jedan klub može pasti toliko nisko, to mi je nevjerovatno. Nije važno sad je li igrao rukom ili nije, ali poštuj taj Velež sa kojim imaš odlične odnose. Ne provociraj, karma je čudo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 19 mar 2024, 10:10

itatabisine je napisao/la:
19 mar 2024, 09:50
Komsije drage okrenite pricu u drugom smjeru vrag je odnio salu za sve.

Ne tako davno smo sjedili jedni pored drugih i bodrili svoje klubove. Nije bilo tampon zona vec je iskljucivo bilo navijacko nadmetanje.

Pogledajte samo ovaj klip i ovu utakmicu na kojoj sam i sam bio. Stajali smo jedni do drugih i svak je bodrio svoj klub.

Grad Sarajevo zasluzuje da ima ovakva DVA jaka kluba, i nikada klubovi iz manjih sredina nece dozivjeti ovo.

Ova liga moze biti jaka samo ako u njoj ucestvuju Zeljo, Sarajevo, Velez, Sloboda, Celik, Borac, Zrinjski, Siroki.

Bez omalozavanja ikoga ali klubovi iz manjih sredina ne mogu doprinijeti napretku lige, jer nemaju infrastrukturu niti NAVIJACE kao nabrojani klubovi.

Ista stvar je i u susjedstvu u Srbiji imate par "pravih" klubova Zvezda, Partizan, Vojvodina, u Hrvatskoj su to Dinamo, Hajduk, Osjek, ostali klubovi su tu samo da bi se popunilo brojno stanje lige.

Smatram da je nasa liga dosta dobra, pogotovo sa nabrojanim klubovima i samo treba ici u smjeru da se igracki i infrastrukturno ojaca, pokusati eliminisati nacionalni kljuc 4 4 4 i uvjeren sam da onda svake godine mozemo ocekivati neki nas klub u grupama evropskih takmicenja.

Sve dok se tezi nacionalnom kljucu 4 4 4 mi cemo nazadovat
Ma buraz džaba pišeš , došla je nova generacija debila i tu nema povratka . SDA je unazadila generacije ljudi , ubili su svaki sport u državi . Suze mi krenule kada pogledam ovaj video , ta dobra stara sretna vremena . Navijaš , nemaš glasa na kraju utakmice , na Koševo ideš bez ikakvog straha od problema . Poslije derbija navijači sjede zajedno na pivi i podyebavaju se ko je glasniji bio :tokralju:

A sada ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: ebi46, HariTz, jurisicduska, Pablo11 i 41 gost.