FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Limonene
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Limonene » 13 jul 2013, 17:11

champions1921 je napisao/la:@Limonene
I jos da dodam.. Clansku ne "kupujes" vec placas clanstvo u klubu a to bi trebala da ti bude cast posto se toliko brines o klubu.. Na taj nacin ces mu direktno i konkretno pomoci.. Zeljo je bio puno prije tebe i svih nas a bice dugo i poslije nas.. To se isto odnosi i na igrace.. Nisu igraci Zeljo.. Oni su samo prolaznici kroz klub.. Neki od njih ce biti upamceni po dobrom a neki po manje dobrom.. Zeljo je konstanta i zahvali Bogu sto te uputio da navijas za njega..
ne shvatamo se ti i ja. clanstvo u klub je velika cast, ali primoravanjem mene i bilo koga drugog na to nije lijepo. cijene godisnjih su trebale ostati iste a nek se uclani ko zeli. mozda se ne bi uclanio isti dan kad kupujem godisnju sigurno bih to uradio za par sedmica. isto tako ii drugi ljudi. ovako on mene primorava da se ja sad uclanim jer ako se uclanim bice mi skuplje, molim?
ja koji sam svake godine na grbavici, kupujem godisnje redovno, a na stadionu ne propustam tekmu. pametan potez nase vrlo pametne uprave.

Luca.Toni
Kontakt:

Post Postao/la Luca.Toni » 13 jul 2013, 17:18

Kralju samo KUKAS, JADIS SE, PLJUJES po svemu sto ima veze sa FKŽ i sebe zoves navijacem istog?!

Kako te nije stid?!, nisi nista dobro reko otkad si se prijavio na forum! Da nije Ramazan i da te vidim uzivo dobro bi ti se nagovorioa mozda i ne bi zavrsilo na tom. Zato suti i idi prati Barcelonu Real il koga vec pratis i za koga NAVIJAS!
Razumijes ti mene burazere moj :)

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 13 jul 2013, 17:26

@Limonene
Sam si rekao da bi platio i 200KM kada bi u klub dosli bolji igraci.. I od tog momenta je 100% sigurno da ti i ja nismo na istim talasnim duzinama.. Znaci, ti bi platio da gledas Zebu, Kajkuta ili koga vec sve ne a ovako imas dilemu.. Ja placam da gledam Zelju pa kad bi i u trecoj ligi igrao i bez obzira sa kojim igracima..

I ja sam kriticar rada nase uprave, da se razumijemo i ne opravdavam mnoge njihove poteze, odnosno "nepoteze" ali ne mislim da je ovo poskupljenje toliko radikalno da se pravi ovolika pompa.. Slozio bi se sa @deyo da su trebali mozda uvesti neki popusti za penzionere i to je to.. Na Kosevu placaju iste cijene karata a pate se bez trofeja 6 godina.. Ti gledas visestrukog prvaka i osvajaca kupa i logicno je da platis 10% skuplju kartu.. Prihvatam tvoje misljenje samo ne mogu da prihvatim tvoj destruktivni nacin komunikacije kojim iznosis svoje misljenje a koji meni dokazuje da nisi dobronamjeran..

I naravno da clanovi treba da imaju odredjene povlastice u odnosu na one koji to nisu pa tako i da placaju nize cijene sezonskih karata.. To bi trebalo i tebi da je logicno.. Uclani se ti odmah u cetvrtak i neces imati nikakvih problema..
BUDI ŽELJO !!!

Limonene
Kontakt:

Post Postao/la Limonene » 13 jul 2013, 17:39

champions1921 je napisao/la:@Limonene
Sam si rekao da bi platio i 200KM kada bi u klub dosli bolji igraci.. I od tog momenta je 100% sigurno da ti i ja nismo na istim talasnim duzinama.. Znaci, ti bi platio da gledas Zebu, Kajkuta ili koga vec sve ne a ovako imas dilemu.. Ja placam da gledam Zelju pa kad bi i u trecoj ligi igrao i bez obzira sa kojim igracima..

I ja sam kriticar rada nase uprave, da se razumijemo i ne opravdavam mnoge njihove poteze, odnosno "nepoteze" ali ne mislim da je ovo poskupljenje toliko radikalno da se pravi ovolika pompa.. Slozio bi se sa @deyo da su trebali mozda uvesti neki popusti za penzionere i to je to.. Na Kosevu placaju iste cijene karata a pate se bez trofeja 6 godina.. Ti gledas visestrukog prvaka i osvajaca kupa i logicno je da platis 10% skuplju kartu.. Prihvatam tvoje misljenje samo ne mogu da prihvatim tvoj destruktivni nacin komunikacije kojim iznosis svoje misljenje a koji meni dokazuje da nisi dobronamjeran..

I naravno da clanovi treba da imaju odredjene povlastice u odnosu na one koji to nisu pa tako i da placaju nize cijene sezonskih karata.. To bi trebalo i tebi da je logicno.. Uclani se ti odmah u cetvrtak i neces imati nikakvih problema..
platio bih naravno da imam sta gledati. ovako sam placao isto 50KM jug nisam imao sta vidjeti, sve patnja ali bar je bilo tih titula pa nikad nisam rekao rijec. halal im 50KM. ovdje je sad problem bezobrazluka ili nespobnosti uprave ljudi u klubu da urade nesto logicno i pametno.
ponavljam ti clanstvo u klub su trebali ostaviti ko zeli a to bi sigurno uradilo nas 3 milje koji smo redovni na tekma, a pored toga bi se jos i prodavale godisnje, imao bi sigurnu zaradu.
ovako je uradio da sad niko nece se ni uclaniti a ni kupiti godisnju vec ce ici samo "atraktivne" protivnike a zarade nece imati.
nisam ovdje problem uopste ja. ovdje je problem uprava kluba i ljudi koji rade u njemu jer su svi kompletno nesposobni. bas 3 hiljade ce uvijek biti tu, umjesto da uprava radi na tome pored tih 3 milje privuce jos 3 milje, on rade kontra efekat tih 3 milje sto je trebao privuci otjerat ce (karikiram 3 milje), a svoje standardne navijace koji su uvijek tu te 3 milje ce skoro pola otjerati. tako da ce na stadionu od standardni 3.000 milje biti 1.500, a novih nece biti. ima li tu logike ? kako su tako glupi ?
a necu da ulazim u kvalitet ekipe koje mi nemamo. 0 bodova. sto ti kazes ja cu ici bio amar, ne bi amar, bio zeba ili bio e.colic.
shvati peontu!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 13 jul 2013, 17:51

@Limonene
Shvatio sam ja tebe ali razilaze nam se misljenja.. Da je karta dvije marke opet ti na tekmama nebi bilo vise od 3-4000 ljudi.. Bar je to neko moje vidjenje.. Imas bruku razloga zasto je to tako.. Uprava nije nista uradila u vezi marketinga ili nekih aktivnosti koje bi trebale privuci raju na tekme ali nas dvojica smo poceli raspravu o cijenama karata i tu se mimoilazimo u misljenjima.. Po mom misljenju meni ovo povecanje cijena nije problem.. Klubu je u interesu da pokusa sto vise zaraditi od karata.. I oni su odlucili da je ovaj nacin adekvatan za tako nesto.. O ostaloj problematici bi se dalo diskutovati ali nema svrhe tako da ne zelim gubiti vrijeme..
BUDI ŽELJO !!!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 13 jul 2013, 17:57

Treba jednu tekmu staviti dzaba ulaz npr. u kupu pa da bas vidimo kolko ce naroda biti i da ovi pljuvaci dodju na svoje.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 13 jul 2013, 18:03

Vule potpisa za Divove, Čelik dobro igra na pripremama :(

Ovo će biti jedna od najtežih sezona...
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 13 jul 2013, 18:06

AsharaK je napisao/la:Vule potpisa za Divove, Čelik dobro igra na pripremama :(

Divovi kantaju amatere, po 5 i vise golova im daju, dupla u najavi. Celik je strasno ozbiljan ove sezone, pokusavaju da najbolje igrace dovedu na pripreme, to im je cilj za ovu sezonu, cim ih skupe eto duple krune.. Zrinjski vise od svega hoce da sve igrace koji su slobodni dovede, bas imaju fetis ove sezone, vjerujem da ce ih uigrati i osvojit duplu krunu. Siroki nije puno mijenjao, a dobri su, znaci i njima dupla kruna. Borac se dize iz pepela i zadovoljava se samo titulom. Helem nejse, mi opet izvisismo ko svake sezone.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

EdoM
Kontakt:

Post Postao/la EdoM » 13 jul 2013, 18:07

[quote="champions1921"]Bujrum na trening.. Zovnes Amara i kazes mu sta mislis.. Ipak je Amar glavna vedeta u Zelji.. I za tvoju informaciju nismo ni Dinamo a ni Partizan.. Mi smo Zeljo !!!
8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 jul 2013, 18:08

exbabilon je napisao/la:

Divovi kantaju amatere, po 5 i vise golova im daju, dupla u najavi. Celik je strasno ozbiljan ove sezone, pokusavaju da najbolje igrace dovedu na pripreme, to im je cilj za ovu sezonu, cim ih skupe eto duple krune.. Zrinjski vise od svega hoce da sve igrace koji su slobodni dovede, bas imaju fetis ove sezone, vjerujem da ce ih uigrati i osvojit duplu krunu. Siroki nije puno mijenjao, a dobri su, znaci i njima dupla kruna. Borac se dize iz pepela i zadovoljava se samo titulom. Helem nejse, mi opet izvisismo ko svake sezone.
Sta reci nego - Amare odlazi.

P.S. Sloboda se vraca u PL. ( :roll: )
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 13 jul 2013, 18:08

Raspad sistema,ne gine nam borba za opstanak. :(
ali nema para,sve se rastalilo....

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 13 jul 2013, 18:11

Tarantino je napisao/la:

Raspad sistema,ne gine nam borba za opstanak. :(
I ti ga ujeba sad xd

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

EdoM
Kontakt:

Post Postao/la EdoM » 13 jul 2013, 18:12

avlami97 je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:Zna li neko jeli ovih 170.000 KM dovoljno da se urade normalni WC-i na sjeveru i jugu i da se koliko toliko srede svlacionice?? Kada bi to uradili nas stadion bi opet trebao biti uslovan za odigravanje medjunarodnih tekmi bar ovih U-17, U-19, mozda zenske reprezenacije i prijateljskih utakmica ostalih reprezentacija.. Do nedavno smo na taj nacin zaradjivali solidan novac od saveza koji je bio dovoljan bar za neke osnovne troskove i glupe kazne..
Pa normalno da je dovoljno novca za to što si nabrojao i vjeruj mi da se sve ne bi ni utrošilo, ostalo bi love. Ja sam počeo ovu priču oko ulaganja te love i postavio sam sebi, a i ostalima pitanje, gdje i kako ju je najpametnije uložiti.

Po meni je osnovno pitanje kada će početi "prava" dogradnja i rekonstrukcija Grbavice. Na to pitanje izgleda niko ne zna odgovor. Ukoliko ne počne za 3-4 godine, onda se isplati taj novac "skršiti" i u istočnu tribinu, jer ne znamo kako će taj "Muzej Željo" izgledati na sjeveru.

Nisam građevinski stručnjak, ali nije teško izračunati, koliko bi novca otišlo na saniranje istoka. Napraviti 15 redova sa stolicama. Dimenzija stepenika neka bude 40 cm po verikali i 80 cm po horizontali, što daje 1,2 metra puta 15 jedanko je 18 metara puta 100 metara dužine jednako je 1800 kvadranih metara, puta 10 cm betona (kao mrtva ploča), to je ukupno 180 kubika betona. Kubik betona sa ugradnjom je 120 KM, što daje iznos od 21.600,00KM. S obzirom da se radi na podlozi koja ne iziskuje veliku opterećenost potrebna je mreža "šestica" koja košta 50KM. Takvih mreža je potrebno tačno 75, što znači da bi se za armaturu dalo 3750,00 KM 21.600,00+3750=25.350,00KM Toliko bi se utrošilo na armaturu i beton. Neka bude i 30.000,00KM. Firma koja to bude radila, neka uzme koliko i za materijal, jer poslovi nisu zahtjevni, što daje 60.000,00KM. Može se postaviti u jednom redu najmanje 200 stolica, što znači 3000 stolica za cijelu tribinu i da bude daleko najkomotnija na cijelom stadionu. 3000 stolica po 30KM sa ugradnjom je 90.000,00KM. to je 150.000,00KM. Ostatak novca bi se utrošio u fizičko odvajanje od juga, te pristupne prilaze. Sve bi se moglo uraditi za manje od jednog mjeseca.

Na toj tribini bi bilo najmanje 1000 ljudi na svakoj utakmici i u prvenstvenih 15 utakmica po cijeni od 8KM to je 120.000,00KM. Tri, četri godine, pa računajte zaradu i isplativost. Kada dođe do rekonstrukcije glavnu lovu (stolice), skinuti i ponovo ih postaviti na novoj Grbavici.

Ponavljam, da nisam građevinac, ali nije teško sračunati. Druga je stvar, kada lovu "naši" uzmu u ruke onda se ne može ništa napraviti. Uvjeren sam da se cijela Grbavica može ušminkati sa dobijenim sredstvima. WCi, prilazi tribinama i slično. Hoće li se to desiti. Čisto sumnjam.
Evo dečko, ja sam građevinac po profesiji, diplomirani inženjer građevinarstva i reći ću ti samo da ovo što si napisao ne bi izdržalo ni 1000 djece kad malo poskoče, čuj mreža 6-ica, manite se ljudi ćorava posla.
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 jul 2013, 18:15

Ova prica oko jedne nove tribine a ne stadiona postala utopia. Nikad se nece ostvarit !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

deyo
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la deyo » 13 jul 2013, 18:18

:lol: al je kralj uradi sa 75 mreža 6-ica :D i mtvom pločom,pa bolan hoces da nam se inzinjeru smuči ;)
® GONGASHI POWERHOUSE ® Founder & Capitano ©
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 13 jul 2013, 18:40

znal se koliko je kostala sjeverna tribina stadiona u banjaluci ?

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 13 jul 2013, 18:44

Bezveze prosipate priču oko tih markica. Mi nećemo viditi ni 0.1km od toga :D Čuj još i tribine, da izađemo iz minusa pa ćemo vidit kako i šta ;)

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 13 jul 2013, 18:45

Kad igrači kreću gore ?
ZELJEZNICAR 1921!

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 13 jul 2013, 18:46

hamzaTM87 je napisao/la:Kad igrači kreću gore ?
15og avionom 8-)

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 13 jul 2013, 18:50

Šta je sa Maletićem, jel on još bez kluba ?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.