FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 mar 2012, 23:36

neroazzuro je napisao/la:A sta sve covjek nece procitat na ovom forumu...
Prvo,intelektualac,u Gradačcu nije sklepana nego se jos sredjuje itekako lijepa tribina od 2500 mjesta sa svim sadrzajima.
Sto se tice Slobode i navijaca,sjecam se nekad utakmice sa Lierse-om,netom nakon rata... Dosli momci iz Gracanice navijat za Slobodu (logicno),a Fukare njima: "Seljaci,seljaci..."
Za onog TK,ili kako vec, nije predjednik (Salih) bio menadzer, nego brat mu il sta vec (Adem).
Ove dugove prema Raci,Gavaricu i co. su oni i napravili i ne vidim zasto bi opstina ili kanton vracali te pare. Bolje im je da se zapitaju dje je lova od npr. Huseinovica i sl.
Momci,mnogo laprdanja u prazno...
hajde mars odavdje svasta upravusi sta covjek moze procitat..ljudima iz gracanice govorili seljaci?...pa haloo ta ekipa iz gracanice je sa nama isla i prije toto kupa i ti ljudi sto su dosli znamo ih odlicno jer su isli jos na par gostovanja sa nama...sta ba luprtas tu pa kao da mi nismo bili na utkamici jel?...idi ba ubi se covjece nepisi nesto sto nemas pojma ....svima smo govorili seljaci, ali njima nismo 100%
Ako je iko ovdje laprdao ovo si ti sad uradio i to da valja...da si rekao da smo nekom drugom to govorili pa hajde, ali njima ljudima koji su dolazili i na finala kupa i na druge utakmice nakon rata stvarno si me nasmijao.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 28 mar 2012, 00:02

fukara87 je napisao/la:Nije mi jasno zbog cega Jasmina Imamovica toliko prozivate, pa ljudi moji budimo malo realni, nije taj covjek kriv sto je ovakvo stanje u Slobodi kakvo jest , zna se ko je doveo Slobodu u ovakvu situaciju to je jasno ko dan, dalje Jasmin jos ove godine ce bit nacelnik i on vise nema pravo tako da nemaju izbori nikakve veze sa Slobodom. Da nije Jasmina Imamovica stadion se nebi poceo gradit nikad, isto moramo bit realnii i reci da je to istina, covjek je poceo stadion da radi ali ne moze on sve sam , to jest ne moze opstina sama finansirati Stadion mogli su oni sklepat neke tribine kao sto su u Gradaccu , al dovoljno govori da sama Sjeverna tribina košta nekig 4 miliona i vise tako da nema potrebe govorit bilo sta, mi smo takvi ljudi u gradu, nama sve smeta , fontane, panonsko itd.
Jao ovog,kaze u Gradaccu sklepane tribine,pa ti zgleda nikad nisi vidio kako izgleda nova tribina u Gradaccu.Kapaciteta je 2800, sa posebnim stolicama koje jos nikom nisu postavljene u BiH,sa sadrzajem ispod nove tribine teretana,sauna,stanovi za igrace,restoran,.... sve je uradjeno po UEFA standardima, pa ako ti je to sklepana tribina, sta ces reci za ostale tribine u BiH.Kako ljudi samo lupaju neke neprovjerene informacije ovdje po forumu.Pocetkom maja krece postavljanje krova na novu tribinu.Prema planu citav stadion bi trebao biti gotov 2014. godine.
Posto u Tuzli vlada misljenje da kanton stoji iza Zvijezde,moram da kazem da to nije tacno i da 90% finansiranje izgradnje stadiona,finansiraju lokalni privatnici, a tek nesto malo Opcina Gradacac,TK i Federacija koji su do sada svi zajedno asfaltirali parking ispred stadiona u vrijednosti 160.000 KM.Tako da ni mi nemamo neke podrske od vlasti,nego su se privatnici organizovali i pokrenuli izgradnju,tako isto mislim i za Tuzlu ako budete cekali da vam vlast napravi stadion nece ga napraviti ni za 30 godina.

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 28 mar 2012, 00:15

ma Sloboda je zrtva yebene politike,gdje je preko njenih ledja se lomilo,na vlasti uvijek crveni a u klubu vazda zeleni,Jasminova je greska sto nije postavio svoje ljude u Slobodu,sto od ovih raznoraznih trgovackih lanaca i ostalih nije pribavio neke trajne sponzorske ugovore za Slobodu,ali s druge strane gdje i ti ljudi da posalju svoje pare kada racuni su blokirani,nema kod njih davanja ispod tezge...
moze i Davud nabavit ove pare i sta dalje,cekat opet neki novi dug pa to krpit,koliko nije uplacivano socijalno i zdravstveno,a to svake godine po ovim strozijim pravilima se mora rjesavati,a nove obaveze i placanja se samo gomilaju,sada svi moraju sjesti i vidjet prvo kakvo je stanje i kako postepeno rjesavati dugovanja,koliko je ko napravio duga,gdje su pare od prodaje pojedinih igraca,jer nece opstina dati milion a da je neko taj milion duga zavrno u dzep...
Sloboda se ne smije ugasiti,i zato moraju svi sjesti i Davud i Jasmin i kanton i da se vidi koliko ima duga,kako ga rjesiti,ali se mora i utvrditi kako je dug nastao i ko ga je napravio,kako god ovako vise ne moze,nikakvog sistema nema,niko ne radi nista i svako radi sve u klubu...
a i opstina i kanton moraju pomoci finansijski,pa yebem mu majku nisu to njihove pare koje su dali iz svojih dzepova,to su nase pare i pare nasih roditelja i zato se mora naci rjesenje za Slobodu...
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

TheBlues
Kontakt:

Post Postao/la TheBlues » 28 mar 2012, 13:17

Približava se 31. mart i istek roka koji je odredio N/FS BiH. U Tuzli vrijeme kao da je stalo. O Slobodi se govori sa podsmjehom, a oni koji su se zaklinjali u "crveno - crne" boje pobjegli su u mišje rupe. Šta je s navijača čiji je slogan: "Sloboda do groba". Jesu li se i oni pomirili sa sudbinom najstarijeg sportskog kolektiva u sjeveroistočnoj Bosni. Sloboda je sve bliže grobu, sve više tužnoj sudbini KK Sloboda, koja je prije šest mjeseci ugašena.

Šta je sa čaršijske raje, sa onog dijela građanstva koji se samoinicijativno izjašnjava sa "rođeni Tuzlak". Je li se i čaršija pomirila sa smrću Slobode? Bezbroj pitanja, a malo odgovora. Sloboda je na samrti. Ne danas, ne jučer, nego godinama. Dugi niz godina novinari su upozoravali da će odnos prema Slobodi rezultirati crnim scenarijem. Niko im nije vjerovao. Ne vjeruju im ni danas kada je Sloboda na umoru, a niko joj neće da pruži slamku spasa.

Ako neće Kanton, šta je sa Općine? Zar sada nije prilike da se preuzme vlast, zar se sada ne može oformiti Skupština, Upravni odbor. Ranije to navodno nije bilo moguće jer su klubom vladali Šabovići. Šta je sada kada nema Šabovića, zašto sada općinari ne preuzmu vlast. Možda će preuzeti ako se FK Sloboda ugasi poput KK Slobode. Ako se krene od nule. No, je li to rješenje. Je li gašenje jedini izlaz za Slobodu ili ima još snage u "slanom gradu" koja će pomoći klubu svjetle i duge tradicije. Subota je sve bliža!
FK Sarajevo <3<3
R.I.P.VEDRAN PULJIC:((

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 28 mar 2012, 13:35

Io_Sono_Interista je napisao/la:ma Sloboda je zrtva yebene politike,gdje je preko njenih ledja se lomilo,na vlasti uvijek crveni a u klubu vazda zeleni,Jasminova je greska sto nije postavio svoje ljude u Slobodu,sto od ovih raznoraznih trgovackih lanaca i ostalih nije pribavio neke trajne sponzorske ugovore za Slobodu,ali s druge strane gdje i ti ljudi da posalju svoje pare kada racuni su blokirani,nema kod njih davanja ispod tezge...
moze i Davud nabavit ove pare i sta dalje,cekat opet neki novi dug pa to krpit,koliko nije uplacivano socijalno i zdravstveno,a to svake godine po ovim strozijim pravilima se mora rjesavati,a nove obaveze i placanja se samo gomilaju,sada svi moraju sjesti i vidjet prvo kakvo je stanje i kako postepeno rjesavati dugovanja,koliko je ko napravio duga,gdje su pare od prodaje pojedinih igraca,jer nece opstina dati milion a da je neko taj milion duga zavrno u dzep...
Sloboda se ne smije ugasiti,i zato moraju svi sjesti i Davud i Jasmin i kanton i da se vidi koliko ima duga,kako ga rjesiti,ali se mora i utvrditi kako je dug nastao i ko ga je napravio,kako god ovako vise ne moze,nikakvog sistema nema,niko ne radi nista i svako radi sve u klubu...
a i opstina i kanton moraju pomoci finansijski,pa yebem mu majku nisu to njihove pare koje su dali iz svojih dzepova,to su nase pare i pare nasih roditelja i zato se mora naci rjesenje za Slobodu...

mozda i jeste rijesenje krenuti od nule(mada iskreno to i nije neko rijesenje bacati pod noge 93 godine postojanja),
dok se taldzije dogovore ostacemo bez Slobode(samo ako ima oko cega da se rastale spasice je....)

Sve u svemu pozdrav za sve navijece Slobode
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 28 mar 2012, 13:36

slika slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 28 mar 2012, 13:46

Jedini covjek u ovom trenutku koji moze izvuci Slobodu je Davud Zahirovic,covjek koji nije rodom iz Tuzle,vise se bori za nju da opstane,nego neki rodjeni tuzlaci.

Slazem se sa Kovacevicem u svemu sto je izjavio.. Svi vole Slobodu,pa je poslije tuze,zalosno..

Pare od Saidovog i Bekicevog transfera mogli su sva dugovanja rijesiti,pa i dug saveza prema Slobodi,ali gdje su to pare ??? Podjelili Sabovici i podobni njima izmedju sebe ;)
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 28 mar 2012, 15:51

Znao sam da ce se neki javit u vezi mog posta :D pogotov komsije, da se razumijemo bio sam 3 puta u gradaccu i gledao kantonalni derby, niste me skontali sta sam htio reci, mozda sam se ja pogresno izdrazio ali nisam bas mislio bukvalno da su sklepali tribinu na Banja Ilidzi, mislim svaka cast sve to stoji da je uredjeno kako treba. al poredit Tusanjski projekat i ovaj u Gradaccu nebo i zemlja. i kad se sve to pogleda ova Sjeverna tribina kosta vise nego cijeli stadion u gradaccu al bez uvrede da se razumijemo. A sto se tice naseg stanja u klubu nadam se da ce naci izlaz u klubu kao sto su to uvjek radili, Sabovic (giprom ) je uhakao Slobodu pa sam dokaz kako posluje je ona zgrada na Brcanskoj Malti i preko puta Hotela Tuzla, gledam sad malo prije na portalu tuzlanskom fale nam 4 igraca protiv Sirokog znaci nemamo i to Cejvanovic i Salihovic nece igrat dva stopera plus Mujkic ajd dobro Divkovic moze ovog zamijenit al ko ce ovu dvojicu, znaci u tu nam ne gine poraz al jbg ja se nadam ce nesto Vojvodic iskombinovati, meni stvarno nije jasno zbog cega rasprava oko navijaca, sta mene boli racku ako iz Zivinica, Lukavca ,Kalesije ne navijaju za Slobodu to je njihova stvar , a znam ih dosta iz tih mjesta koji navijaju za Slobodu. Nema od toga nistaa ljudi dragi, yebes vise pricu u prazno .
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 mar 2012, 15:52

Ima li kakvih vjesti sta ce biti sa Slobodom, blizi se 31. ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

nekad^navijac
Kontakt:

Post Postao/la nekad^navijac » 28 mar 2012, 15:55

Elegant je napisao/la:Ima li kakvih vjesti sta ce biti sa Slobodom, blizi se 31. ?
ima moj babo para, samo da ga nagovorim bubreg jos jedan da proda da mozemo podjeliti igracima plate (trenutnim) ;)

salim se ja malo, sjedit cemo i cekat da se nadje rjesenje, akciju neku da pokrenemo nema smisla jer 90.000 ljudi nece dati po 1km za Slobodu, ja bi prvi od sebe odvoio, al nas je 100 ljudi i nek daju po 20km ne mozemo nista napraviti ;)
3 vjere 1 nacija .. Tuzla !
Fk Sloboda
Okk Sloboda

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 28 mar 2012, 15:55

Elegant je napisao/la:Ima li kakvih vjesti sta ce biti sa Slobodom, blizi se 31. ?
Igrat cemo kao i dosad druze, svi jedva cekaju los scenarij u nasem klubu to se oduvjek zna, al opstat cemo mi nista se ti ne brini :)
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 28 mar 2012, 16:07

Vjerujem da ce Vojvoda naci rjesenja na stoperskom mjestu ;) jos kad sam saznao da nemamo svoj omladinski pogon,da je sad on u vlasnistvu Bajramovica,sve mi je jasno :roll: lik obavljao 3-4 funkcije u klubu i jos tuzio Slobodu za neka dugovanja :evil: haman je uzeo 9000 maraka od kluba ccc..

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 28 mar 2012, 17:28

SaltCityAttack je napisao/la:
Prvo,intelektualac,u Gradačcu nije sklepana nego se jos sredjuje itekako lijepa tribina od 2500 mjesta sa svim sadrzajima.
Sto se tice Slobode i navijaca,sjecam se nekad utakmice sa Lierse-om,netom nakon rata... Dosli momci iz Gracanice navijat za Slobodu (logicno),a Fukare njima: "Seljaci,seljaci..."
Za onog TK,ili kako vec, nije predjednik (Salih) bio menadzer, nego brat mu il sta vec (Adem).
Ove dugove prema Raci,Gavaricu i co. su oni i napravili i ne vidim zasto bi opstina ili kanton vracali te pare. Bolje im je da se zapitaju dje je lova od npr. Huseinovica i sl.
hajde mars odavdje svasta upravusi sta covjek moze procitat..ljudima iz gracanice govorili seljaci?...pa haloo ta ekipa iz gracanice je sa nama isla i prije toto kupa i ti ljudi sto su dosli znamo ih odlicno jer su isli jos na par gostovanja sa nama...sta ba luprtas tu pa kao da mi nismo bili na utkamici jel?...idi ba ubi se covjece nepisi nesto sto nemas pojma ....svima smo govorili seljaci, ali njima nismo 100%
Ako je iko ovdje laprdao ovo si ti sad uradio i to da valja...da si rekao da smo nekom drugom to govorili pa hajde, ali njima ljudima koji su dolazili i na finala kupa i na druge utakmice nakon rata stvarno si me nasmijao.
Momak,cacu ti svog marskaj,a ne mene!
Ne bih nesto napisao da ne znam je li tacno. A na kraju krajeva,to nije ni bitno. Sustina je stav Tuzlaka prema stanovnicima susjednih opstina i ja sam o tome pricao. To si i sam napisao,ovim drugim boldiranim dijelom.
Tu vam je i odgovor zasto vecina momaka iz TK zavija za npr. Zeljeznicar. Zato sto ih ti navijaci cijene puuuuuno vise nego oni za koje oni pretstavljaju "seljake" (iako je Tz leglo seljacina,ali to je druga tema).

P.S. Malo pismenosti ne bi bilo na odmet!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

classic
Kontakt:

Post Postao/la classic » 28 mar 2012, 17:54

U subotu igramo u Sirokom, na put ne idu Mujkic, Salihovic (kartoni), Cejvanovic, Jahic vjerovatno Mandzic (povrede).
Mislim samo se treba nadati minimalnom porazu, jer ides na put bez klasicnog stopera, bez prvog golmana...tesko
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 28 mar 2012, 19:58

neroazzuro je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:
Ne bih nesto napisao da ne znam je li tacno. A na kraju krajeva,to nije ni bitno. Sustina je stav Tuzlaka prema stanovnicima susjednih opstina i ja sam o tome pricao. To si i sam napisao,ovim drugim boldiranim dijelom.
Tu vam je i odgovor zasto vecina momaka iz TK zavija za npr. Zeljeznicar. Zato sto ih ti navijaci cijene puuuuuno vise nego oni za koje oni pretstavljaju "seljake" (iako je Tz leglo seljacina,ali to je druga tema).

e nek si ti jazavac doso da nam objasnis kako stoje stavri sa tuzlom i seljacima...hajd sad sabane furaj sa teme...
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

Fkr.87
Kontakt:

Post Postao/la Fkr.87 » 28 mar 2012, 21:36

VolimTz je napisao/la:
neroazzuro je napisao/la:

Majmune prvo on za tebe nije "momak" nego gospodin i ustani kad mu se obraćaj mu se sa "Vi" pokaži malo te svoje "kulture".

Drugo, zašto jednostavno ne prekinu sa navijanjem za Slobodu, da li si kojeg to upitao ? Ti ne znaš šta znači termin "seljak", i biti će da je sarajevo stub BH kulture, pa pogledaj "kulturnu scenu" (ako to tako mogu nazvati) u Tz i sa, svaka čast Imamoviću za to, Tuzla je milion puta kulturniji grad od sarajeva, pa jbt, skoro vam se sve pogasilo od kulturnih ustanova po gradu. :lol: :lol: :lol:

Da li mi govorimo o istoj Tz !?

A ti ljudi što navijaju za klubove iz sa neće nikad imati poštovanje od mene, jer oni ne vole svoje gradove i nisu nikakvi ultrasi (Support Your Local Football Club - Mentalita Ultra ). Podsjećaju me na srbe iz RS, entitet im propada a život bi dali za Srbiju. Sad ćeš reći "Pa neka i te Fkr Gračanica navijaju za Bratstvo" i trebaju da navijaju ja nemam ništa protiv da svako voli svoj grad i da se brine o njemu.

PS: Od ovih vrsta "ultrasa" su gori samo oni što kad kažu Barca, Real govore "Mi", kao da imaju neku funkciju tamo.
Slazem se za to zadnje, samo bi dodao zasto se skoluju ovdje ako im je draze Sarajevo? Pa kako da ih ne mrzim haj mi objasni? Svim bi ja tim seljacima zabranio ulazak u grad a da ne pricam o skolovanju. Neka idu fino u svoje Sarajevo pa nek zavrsavaju skole neka tamo njima ulaze u vladu kantona i jebu malo zelju i sarajevo. Za sve sto govore da je Tuzla leglo seljaka evo da vam nesto seljak kaze na seljackom..**** VAM SVIMA KOMPLETNU FAMILIJU !
Za tvoje boje zivim ja, Sloboda Tuzla !!

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 28 mar 2012, 21:43

Samo ces dzaba ban dobiti i jos vise ce vas mrziti.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 28 mar 2012, 21:44

Procitajte intervju Semjona Miloseva na portalu tuzla live.. jedan dio intervjua koji je dao pomenutom portalu..

Ko je trpao sebi u džep, s kim ste razgovarali?

- Kada sam došao u Slobodu, razgovarao sam s menadžerom Ademom Šabovićem. Tražio sam isplatu unaprijed, jer sam znao kako se radi u klubovima. Ispoštovano je sve osim ove plaće, ali čekam godinu. Zdenko Jurić se pravi grbav (bivši direktor – op.tl). Manje sam ih koštao od drugih koji nisu svezali na terenu minute. Tražim samo malo poštovanja, a oni se prave budale…

Neki koji su Slobodi zavili u crno otišli su iz kluba.

- Glavni igrači su, čujem, zbrisali. Kad su dovodili igrače uzimali su sebi, a i kad su prodavali. Znate, slučaj Husejnović i drugi.

Fkr.87
Kontakt:

Post Postao/la Fkr.87 » 28 mar 2012, 21:44

damirfile je napisao/la:Samo ces dzaba ban dobiti i jos vise ce vas mrziti.
Nek cu dobit ban ! Drugacije se ne mozes rijesit provokatora ..
Za tvoje boje zivim ja, Sloboda Tuzla !!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 mar 2012, 22:32

neroazzuro je napisao/la: Momak,cacu ti svog marskaj,a ne mene!

hajde ti si mi nasao pricati o pismenosti?..ti ako si naucio biti pismen po forumu to je tvoja stvar ne moja..i zamolit cu te da mog cacu ne spominjes.
Momak ti nisi pricao o ljudima sa ostalis opstina, vec si spomeno ljude iz Gracanice..kao sto vidis ja sam ti rekao da smo prema mnogim drugim imali takvo misljenje, ali prema njima koje si ti spomeno je najveca glupost koja se mogla procitati ovdje..ti si ovdje dosao da pises kako citas nebuloze koji pojedini pisu...Ti i dalje tvrdis da smo tad ljudima iz Gracanice uzvikivali "seljaci seljaci"?...pa jos ti jednom napominjem ti ljudi sto su dosli isli su sa nama na utkamice godinama, ane samo na tu utakmicu...Bili su i u Ugljeviku portiv Spartaka, isli su na ona sva silna finala kupa , pa i druge derbi utakmice ...napominjem ti te ljude odlicno znamo tako da ono sto si rekao je velika neistina...za druge me nije ni briga jer nisam ni dao komentar za druge, vec zbog tih ljudi iz Gracanice koji su dosli na utkamicu sto je naravno nije istina
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: 7republictz i 1 gost.