Vidio sam joj ovu sliku na insti.kraljttbvb je napisao/la: ↑28 avg 2021, 11:14
Ovako se prima vakcina![]()
Skines se u grudnjak i junacki je primis![]()

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Vidio sam joj ovu sliku na insti.kraljttbvb je napisao/la: ↑28 avg 2021, 11:14
Ovako se prima vakcina![]()
Skines se u grudnjak i junacki je primis![]()
Zasto vec nisi cipovan? Nekoliko sedmica ima kako ih ugradjuju u svakoga ko zeli. Cekas Pfizer?Captain4 je napisao/la: ↑29 avg 2021, 01:37Bio u kontaktu s djevojkom koja je imala određene simptome korone, a i bolovala je u februaru. Testirala se onim nazovimo ih kućnim testovima, bila negativna. Evo meni se danas blago začepio nos, polumiris imam, malo grlo nabada i kosti me poprilično bole, pogotovo ove prsne hajmo reći.
Ne znam je li korona ili nešto treće, nemam temperaturu, samo sitne glavobolje. Moguće da sam i s nogu navukao, a i da malo umišljam.![]()
Ide vakcina inšala čim se ispiti završe, pozdrav za sve antivaxere.![]()
Ja kad sam imao koronu imao par dana malo temperature, ništa posebno. Ko kad se prehladis.Captain4 je napisao/la: ↑29 avg 2021, 01:37Bio u kontaktu s djevojkom koja je imala određene simptome korone, a i bolovala je u februaru. Testirala se onim nazovimo ih kućnim testovima, bila negativna. Evo meni se danas blago začepio nos, polumiris imam, malo grlo nabada i kosti me poprilično bole, pogotovo ove prsne hajmo reći.
Ne znam je li korona ili nešto treće, nemam temperaturu, samo sitne glavobolje. Moguće da sam i s nogu navukao, a i da malo umišljam.![]()
Kako rekoh, ne razumiješ pročitano. Niko ne negira da se vakcinisani mogu zaraziti nego se navodi da će dobiti lakši oblik bolesti. Takav oblik neće moći prenijeti na vakcinisane, ili će slijedeći zaraženi biti sa još lakšom slikom. Kako rekoh, ti si kao youtube mama koja traži simptome po netu i onda dođe i pametuje ljekaru, a veze nema šta je pročitala.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑28 avg 2021, 17:28Kao sto rekoh, napises kilometarski post, a pojma nemas da koronu sire i vakcinisani.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑28 avg 2021, 08:00Ma koja zvanična informacija?? Ko je izvor te zvanične informacije??? Pa to ni jedna stručna osoba ne bi izjavila. To izjavljuju nadriljekari i penzionisani stručnjaci željni pažnje. Kao ona Makedonka što je za bolesti afričke djece optužila vakcine, a izbačena iz svih medicinskih udruženja i izgubila licencu zbog neznanja i experimentisanja nad djecom, zaboravio sam kako se zove.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑27 avg 2021, 19:01Ja rekoh da govorim samo o koroni.
Da li si ti svjestan da je ZVANICNA informacija da koronu prenose i vakcinisani?? Molim te se informisi.
Ti uopšte ne razumiješ kako djeluje vakcina. Pretpostavljam da nisi medicinar pa ti je i nejasna sfera.
Pfizer i Astra koriste DNK virusa koji se uz transmitere veže za DNK organizma. Na taj način, organizam prepoznaje DNK strukturu virusa i sprječava da se bolest pojavi. Sinofarm unosi mrtve "pocijepane" dijelove virusa. Količinu nedovoljnu da za oboljenje, ali dostatnu za reakciju organizma na živi virus. Suština vakcine jest da sprječi razvoj bolesti, odnosno da reaguje brže nego što se virus razvije i dosegne kritičnu količinu dovoljnu za oboljenje.
Možebit da si negdje nešto pročitao, ali nisi razumio pa prezentiraš na pogrešan, ili sebi razumljiv način.
Virus mutira, upamti to. Uloga vakcine je da suzbije njegove mutacije sa letalnim ishodom. Virus će uvijek mutirati da bi preživio. Kod patogena se to zove mutacija, a kod nas evolucija. Nije cilj virusu da ubije domaćina nego da što duže poživi i razmnožava se. Pobogu, to su osnove preživljavanja i održanja vrste. Korona je obični rinovirus (ako znaš šta je to) koji je maligno alterirao iz razloga preživljavanja. Budući da ima način prelaska sa životinja na ljude i obratno, mišljenja su podjeljena, ali smatra se da je "skočio" sa životinje na čovjeka da bi preživio. Opet ima stručnjaka koji tvrde da je rinovirus potpomognut vanjskim faktorom alterirao kod čovjeka. Vjerovatno su u pravu i jedni i drugi. Trenutni virus je mutirao tako da je opasan po čovječiji organizam. Tada nastaje borba. Masovna zaštita se sprovodi vakcinom. Za virus, stvara se nepovoljno okruženje i on počne mutirati jer neće da umre, ali neće ni da ubije domaćina jer bi opet umro. Dakle, traži simbiozu. Mutirat će dok je ne nađe. Koliko god se činilo zastrašujuće, mutacije su dobre, jer slabe virus. Ako čovjek i oboli, što će biti rijetko, obolit će od blaže kliničke slike koju će vrlo lako prevladati.
Naravno, nisu svi ljudi isti. Neko je sklon infekcijama, gripama, temperaturama... Neko može pušiti 40+ cigara na dan, neko može plivati 5km bez prestanka itd.
Vakcina je jedini način za postizanje kolektivnog imuniteta. Prirodni imunitet, sam po sebi, nije dostatan.
O cemu dalje raspravljati s tobom?
Usput,
"Grupa od deset izraelskih znanstvenika objavila je tzv. preprint vrlo velikog istraživanja u kojem su usporedili prirodni imunitet nakon infekcije SARS-CoV-2 virusom u odnosu na imunitet induciran cijepljenjem („Comparing SARS-CoV-2 natural immunity to vaccine-induced immunity: reinfections versus breakthrough infections“).Iako se radi o preprintu te stoga istraživanje još uvijek ne može služiti kao osnova za donošenje epidemioloških odluka, uvjerljivost rezultata tog istraživanja, koje je obuhvatilo vrlo veliki broj slučajeva, ukazuje kako je prirodno stečeni imunitet puno jači i dugotrajniji u odnosu na onaj stečen cijepljenjem cjepivom Pfizera/BioNTecha. To nipošto ne znači da se oni koji nisu prethodno bili inficirani SARS-CoV-2 virusom ne trebaju cijepiti."
Toliko o nedostatnosti PRIRODNOG IMUNITETA. Al polako, docemo i do toga.
Hahahaha... Baš će tebe neko čipovati. Gejtsu je vrlo važno jesi li danas išao na šišu i u kladionicu i je li bio grah ručku.Justin je napisao/la: ↑29 avg 2021, 05:20Zasto vec nisi cipovan? Nekoliko sedmica ima kako ih ugradjuju u svakoga ko zeli. Cekas Pfizer?Captain4 je napisao/la: ↑29 avg 2021, 01:37Bio u kontaktu s djevojkom koja je imala određene simptome korone, a i bolovala je u februaru. Testirala se onim nazovimo ih kućnim testovima, bila negativna. Evo meni se danas blago začepio nos, polumiris imam, malo grlo nabada i kosti me poprilično bole, pogotovo ove prsne hajmo reći.
![]()
Nadat se da ce do tada krenuti sa davanjem trece doze i da cemo biti zasticeni.BosniaBoston je napisao/la: ↑30 avg 2021, 15:05Sad otkriven, poslije zime ce nas krenut guzit dok delta i skijaska sezona malo prodju
Treba da ti bude drago jer to znači da imaš jak imunitet. Što čovjek ima jači imunitet, ima i jaču reakciju na vakcinu.majestic24 je napisao/la: ↑29 avg 2021, 23:13Da sam znao ne bih se vakcinisao nema sanse. Yebena vakcina me bila toliko oborila,2 dana nisam mogao ustati iz kreveta. Temperatura je isla do 40,bolovi u svakom dijelu tijela a najvise glava. Ruka gdje sam primio vakcinu me i sad boli na dodir i to jako.
Primio sam pfizera,samo jednu dozu jer nemam potrebe za drugom jer sam prebolio covid.
Covjek ima strasan imunitet, da je pametan uzeo bi sve tri doze...Marsal je napisao/la: ↑30 avg 2021, 15:42Treba da ti bude drago jer to znači da imaš jak imunitet. Što čovjek ima jači imunitet, ima i jaču reakciju na vakcinu.majestic24 je napisao/la: ↑29 avg 2021, 23:13Da sam znao ne bih se vakcinisao nema sanse. Yebena vakcina me bila toliko oborila,2 dana nisam mogao ustati iz kreveta. Temperatura je isla do 40,bolovi u svakom dijelu tijela a najvise glava. Ruka gdje sam primio vakcinu me i sad boli na dodir i to jako.
Primio sam pfizera,samo jednu dozu jer nemam potrebe za drugom jer sam prebolio covid.
Da sam na tvom mjestu ne bih propustio ni drugu dozu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.