Ne mozes reci da je korektno igrao. Ima li broja prilika koje je upropastio nerezonskim sutevima sa 20+ metara kada je imao otvorene saigrace? Je li se ijednom u svojoj karijeri u FKS vratio da pomogne odbrani? Koliko puta je mlatarao rukama kad krene sam kroz trojicu pa mu oduzmu loptu, umjesto da se vrati i pomogne? Da mu otac nije bio na klupi, ne bi se on mako s te klupe zbog toga, a ne pocinjao haman svaku. Jeste, klub je zaradio na transferu, ali koliko je izgubio bodova zbog njegove nonsalantnosti i nepotizma? Koliko je to u evropskom koeficijentu, koliko u parama za klub od Evrope?jurisicduska je napisao/la: ↑26 jan 2024, 13:23Upravu si 100%. I ovo svođenje na "dao go", ne nije. Ja ne volim kao čovjek napravdu. Dalova jedina greška je što se rodio u familiji u kojoj se rodio i to je to. Sve ostalo korektno. Korektno igrao, korektno zaradili, korektan i dan danas ima odnos, voli i poštuje klub. Sve ok. Sad to što je i za nas bolje da nije kod nas to bi se dalo diskutovati i ok pronaći argumente. Ali treba poštovati učinak od 9 golova i 3 asistencije u 22 tekme u debitantskoj sezoni igrača od 22 godine. Mnogo veći i bolji igrači kad tek negdje dođu nemaju to ni u snu.nokee je napisao/la: ↑26 jan 2024, 11:52jurisicduska je napisao/la: ↑26 jan 2024, 07:56Nije Dal zabio go.
Dal je zabio na 22 tekme tamo 9 golova i 3 asistencije ima.
Na zadnjih 10 tekmi 7 golova 2 asistencije.
Nije to gol.
Skauti će gledati to na način da je dečko iz Bh lige došao sa 21-22 godine i ispucao u debitantskoj sezoni 10+ golova sa krila. Nije on špic. I to za osrednji klub turske lige. To je u prevodu 5 miliona eura.
Ključne rijeci su debitant, 22 godine, ne bas jak klub, krilo , 10+ golova i 5+ asistencija.
Ego pojedinih pisaca gluposti ovdje je veci od bilo kakve "ljubavi" prema klubu. Jednostavno njemu je draze da on bude "u pravu" za nesto, vise od nekakvog prosperiteta kluba.
Nama itekako znaci ovo kako Dal igra. Ni ja ga nisam nesto plaho volio dok je bio kod nas ali pljuvati ga i dalje i cak ti smetati kad se spomene ovdje dovoljno govori o tim "pisacima gluposti". Morbidno!
Bitno je samo sto ga pisac ne voli, to sto klub sto procentom sto reklamom za ostale igrace moze izvuci milione, jjebo to.
**** mu mater, nek ode u Real, al sto dalje od FKS, i on i klosar mu od oca.