Schlager je napisao/la:Svidjelo mi se ovo sto sam danas vidio.Pod uticajem prethodnih sezona,danasnji Velez nikad nisam dozivljavao kao nastavak onog svima omiljenog predratnog Veleza,ves sam ga vise dozivljavao nesto kao Orasje,Leotar i slicne siledzijske klubove koji kod kuce primitivno otimaju na silu i tuku a na strani odmah skidaju gace....Cak sam ga percipirao kao fundamentalisticki klub gdje oficijelni spiker najavljuje utakmicu sa "Alahu ekber..."...Prvo me Velez pozitivno iznenadio kad je od pocetka poceo igrati na gol vise,da bi dodatno plus u mojim ocima dobio dobrovoljnim ulaskom u projekat "Derbi kola"....Ti pozitivni utisci su od danas jos jaci kad vidim ovakav pristojan stadion,pa lijepu ofanzivnu igru bez pritiska na sudije iako je u 75 minutu 0-0,pa korektno navijanje bez ijedne uvrede,bravo,samo tako nastavite i dabogda povratili slavu nekadasnjeg Veleza,nemojte dozvoliti da sve ostane na jednoj pozitivnoj sezoni....
Uglavnom,dobrodosli u Banjaluku sledece subote,ako budete bolji pobjedicete,jer svi gostujuci treneri su uvijek izjavljivali da vole doci u Banjaluku jer se u "Banjaluci moze igrati",a dobro znamo koliki je to raritet u Premier ligi BiH....Ako budete bolji i pobjedite,ja cu vas prvi ispratiti aplauzom,a ako sudije budu siljile za Borac,prvi cu to ovdje javno osuditi,vise volim po treci put ispasti iz lige nego pobjedjivati na silu....
Jedino ce mi biti zao ako zbog sarajevskog derbija ne bude prenosa nase utakmice na tv,jer mislim da ce to biti pravi spektakl koji ce zavrsiti 2-2,ili necijom pobjedom 3-2 ili 2-3.....
Pozdrav....
dosta se toga o Velezu nije znalo upravo zbog neobavijestenosti ljudi.Drago mi je sto se Velez vraca na TV ekrane,sto pobjedjuje bez pritiska na suce kao kod nasih susjeda
btw spiker nije rekao allahu ekber vec esselamu aleikum.ja sam bio bas ispred stadiona kad se to desilo i gledam okolo da nije neki mevlud ili teferic.. elem to nije naislo na odobravanje navijaca..
sto se tice sljedece tekme realno je da se prenose obje utakmice jer su to sve klubovi s tradicijom,a i 1.,2., 5. i 6. ekipa prvenstva ..tako da... SAMO HRABRO U BL,I POSTENO! pozz