Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

NoName
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la NoName » 30 jan 2011, 17:37

_dreamer_ je napisao/la:
NoName je napisao/la:Srećom, Džeko je prekinuo ovaj predugi niz od 2 utakmice bez pogotka. Pobojao sam se da bi, ako nastavi igrati katastrofalno kako igra, mogao da prestigne Rooneya koji je uspio da 145 dana i bogzna koliko utakmica ne pogodi gol, iako je njegov tim nabijao protivnike sa 4-5 golova razlike.
Pa sta ako je zabio, opet je KLOC! :roll: :P

Paznja: ovaj komentar moze sadrzavati vecu dozu ironije!
Ma znam je, ali ovako bi eventualno mogao i prevariti nekog, posebno navijače City-a. Naravno, nas ovdje ne može prevariti, mi znamo da je on kloc od prvog dana pa sve do danas. Ali, kad ih je već prevario sa 35 miliona EUR neka onda zabije i poneki gol (koji svakako nije bio njegov nego onog Richardsa), možda oni pomisle da se radi o dobrom igraču.

Neka, treba ljude pustiti da kritikuju ovdje, naš je Džeko, mi ćemo mu oprostiti, samo nek ne idu da ga kritikuju na engleskim forumima.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Analiticar=Ahmo
Kontakt:

Post Postao/la Analiticar=Ahmo » 30 jan 2011, 17:37

NEPROCJENJIVO :) !
R.I.P VEDRAN PULJIC

Lesinari plus Novosadjani tople su bratske grupe.....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jan 2011, 17:40

slika
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 30 jan 2011, 17:41

Počelo je počelo... 8-)
FK Pjetlovi

harinjo
Kontakt:

Post Postao/la harinjo » 30 jan 2011, 17:42

jao šta ima ove djece što seru,kad igra normalno --nevaljava traže milion mana--kada zabije naš i na face profilima svaki drugi edin džeekooo to je naš mentalitet...samo nastavi edine ;)

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 30 jan 2011, 17:43

Cestitke Edinu,nisam znao da i na nasim podrucjima ima Australopithecinesa,kakvih samo likova ima koji pisu gluposti po brojnim temama evo sad primjetih i na ovoj, koristeci pritom nekakve izraze za koje ni sami ne znaju sta znace pa se tako trude da nas dodatno impresioniraju :arrow: fools ...iz dana u dan sve vise shvatam onu recenicu da se kod nas sve prasta osim uspjeha :!:
Dzeko samo naprijed,bitno je da je probio led a dusmana je uvjek bilo i biti ce al isti mogu samo da te kissnu u guzicu ili kulturnije straznjicu.
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 30 jan 2011, 17:44

harry_90 je napisao/la:Ovaj City je taraba od ekipe,ni jedne prave sanse da naprave,gube od Countya :lol: Dzeko,kao citav ekipa nista,ako ovako ostane,tesko ce Dzeko poceti naredni mec Citya,mozda se Manici osloni u narednom mecu na ekipu koja je krenula od starta sampionata,al ostaje da vidimo.. Sad ce njima Dzeko jedan uvalit..
Predvidio sam ovo :D
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 30 jan 2011, 17:45

slika

Red hat, oooo nanny, Red hat, ooooo nanny nanny

Red hat for Edin Dzeko :lol:
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 30 jan 2011, 17:45

Bice vrlo naporan sledeci mjesec za Dzeku.

2/2 Birmingham - Manchester City
5/2 Manchester City - West Bromwich
8./9.-2 Manchester City - Notts County
9/2 Meksiko - BiH
12/2 Manchester United - Manchester City
15/2 Aris Saloniki - Manchester City
24/2 Manchester City - Aris Saloniki
28/2 Manchester City - Fulham

Interesanto ce biti dali ce Dzeko uopste putovati u atlantu i igrati protiv Meksika?

Po ovoj schemi Dzeko ce igrati utakmicu svaki treci dan, u predpostavki da igra svaku tekmu, ali to sigurno nece jer nije fizicki moguce.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 30 jan 2011, 17:47

8./9.-2 Manchester City - Notts County

Ovo je netačno. Igraju 19. ili 20.02. u 16:00

Analitico
Kontakt:

Post Postao/la Analitico » 30 jan 2011, 17:49

a jest im ga valjukno.... :D :D :D

al ko ganja loptu, zna koliko je milimetara ovdje falilo da ovo profula, a je je ne daj Boze fulao bilo bi svega i bilo bi zanimljivo i na forumu... :D

vako odoh radit sta pametnije i kontakt kako investirat ove pare sto mi je moj jaran Dzeko zaradio... :D :D

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 30 jan 2011, 17:53

Bošnjo ce oprostiti sve sem upjeha, to je tako - jednostavno :( ...pogan narod kojeg ni rat nije dozvao pameti.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 30 jan 2011, 17:55

kimbo je napisao/la:Smijesan forum smijesan djecica sa foruma. Zamisljam vas kao onu malu cigancad poslije kung fu filmova kada izlaze iz kina.

Zelio bih isto da navedete cime je to Dzeko briljirao u ove tri utakmice da bi zasluzio etiketiranje kao jedan od najbolji napadaca svijeta. U kom dijelu kritike "negativci" nisu u pravu. Ne interesuje me igra ostalih City igraca posmatram Dzeku sa svim njegovim manama i vrlinama.

Ja sam ukazao na par stvari kod Dzeke u ranijim postovima: nezgrapnost i sporost u duelima, primanje lopte, nedostatak koncentracije u svim fazama igre . Iskreno, u poredjenju sa ostalim igracima i danas mi je izgledao kao recimo Kerla u onom debiju za repku. Visok , spor nezgrapan u duelima, zapetlja se oko lopte i danas pogotovo u pravilu gubi duel uz ovacije domace publike. Po meni je direktni krivac za primljeni go.

Pozitivno:Postignuti go nije bio bas takav cizer , tebalo je ono istrcati i spremiti onako ostru loptu na pravo mjesto.
Ako je ovo smijesan forum tj ako ti je ispod nivoa da komuniciras sa nama, ja onda stvarno ne znam sta jos uvijek radis ovdje? Sam si sebi kontradiktoran.

Kakav si ti kriticar i objektivni posmatrac (a vjerujem da tvrdis za sebe da to jesi), ako u startu pravis jednu kardinalnu gresku, toliko kardinalnu da te covjek ne moze uzeti za ozbiljno, i to uprkos solidnoj sposobnosti izrazavanja...
Prvo: Dzeko nije jedan od najboljih napadaca u Evropi analizom zadnje tri utakmice, vec zadnje tri godine. Ti mi nesto te analize plaho updateujes, kao da si kakav broker na berzi...
Drugo: Da si pratio kretanja Dzeke u citavoj utakmici, shvatio bi da je Dzeko jos uvijek neuigran i da njegovi saigraci njega ne razumiju u potpunosti. Bilo je barem 5-6 situacija gdje mu je Milner ili neko drugi mogao dati loptu u prostor, znaci na njegovo utrcavanje, ali se to nije desilo, jer dobar broj igraca City-ja za razliku od Dzeke gleda u pod dok vodi loptu i gleda kako napraviti potez viska, a ne kako ce zaposliti svog najopasnijeg igraca na terenu.
Trece: Ako ti tvrdis da Dzeko ne zna da primi loptu, ti onda stvarno nemas veze sa zivotom. Desilo mu se doduse da je u ovoj utakmici par puta pobjegla lopta, ali mi je zapanjujuce da momak momak poput tebe na osnovu jedne utakmice donosi kompletnu analizu slabosti i snage jednog igraca.
Cetvrto: Dzeko nije direktni krivac za gol, vec sukrivac. Ako nisi primjetio, momak koji je se pojavio ispred dzeke je tu doletio iz guzve, te je sigurno imao svog cuvara, kojem je pobjegao!
Peto: Prestani covjece da kontriras ljudima i da sebe diskreditujes do mjere kada ces postati vic na ovom forumu. Imam osjecaj da namjerno to radis, a to ti je bezveze. Naravno da Dzeko nije nikoga zadivio u ove tri utakmice, no Dzeko nije C.Ronaldo da igra sam, on ovisi od ostatka ekipe, a ako ekipa igra lose, onda ni on kao pojedinac ne moze napraviti ogromnu razliku. On je jedan od najboljih u onome sto radi. Ali, prije svega, njegovi saigraci moraju shvatiti sta i kako on moze, te ga na odgovarajuci nacin podrzati na terenu.

Dakle, ti ne mozes reci da je Dzeko odigrao dobro ili lose, a da pri tome ne posmatras igru ostalih igraca, a upravo si to rekao da radis. Ovo nije individualni sport, vec timski, i ako hoces da kazes da je Dzeko odigrao lose, onda trebas fino da kazes da on kao napadac prije svega nije dobio 3 upotrebljive lopte u danasnjem mecu. Trebas da spomenes da je igrao po losem terenu, protiv ekipe koja je parkirala autobus pred svojim golom vecim dijelom meca, itd itd. Tada se dobija malo relevantnija slika njegove ucinkovitosti, a ne da ko kakav pubertetlija zbrajas njegove izgubljene lopte...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 30 jan 2011, 17:57

[youtube][/youtube]
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 30 jan 2011, 17:59

Mandrak je napisao/la:Bošnjo ce oprostiti sve sem upjeha, to je tako - jednostavno :( ...pogan narod kojeg ni rat nije dozvao pameti.
iako sam pripadnik tog naroda, citas mi misli, tacno 100% ;)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 30 jan 2011, 18:01

_dreameru_, nemoj bolan maksuma dirati :lol:

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 30 jan 2011, 18:08

Ja zaista ne mogu da shvatih ljude kako pljuju bezze Dzeku,momak u tri utakmice dadne gol,upise asistenciju,odigra sasvim solidno.Ljudi moji uzmite evo primjer Kasana iz Milana,pa ovo sto je Dzeko do sad pokazao je puno vise od Kasanovog,a opet Milan forsira tog Kasana,jer treba vremena na adaptaciu u novoj sredini,a u Dzekinom slucaju i na zemlju i sasvim novi sistem igre.Treba imati u vidu da je on u Wolfsburgu bio igrac u kog su oci bile uprte i samo se cekalo sta ce on uraditi,a City je skup zvijezda slicnih kvaliteta.Ja sam uvjeren da je danasnji gol samo najava onoga sto ce Dzeko raditi u narednom periodu..
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 30 jan 2011, 18:12

Sve je to ok . Ali navijači Milana ali i oni koji ga ne vole nisu dočekali taj transfer kao prelazak nekog predmeta sa Neptuna na zemlju što je bilo u slučaju Džeke i Citya . Svi su poludjeli i već počeli svrstavati Džeka u najbolje napadače svijeta a on djeluje kao da nema osnov nogometa , doslovce .
Zadnja izmjena: Sir Matt, dana/u 30 jan 2011, 18:21, ukupno mijenjano 2 puta.
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 30 jan 2011, 18:20

od danas krece dzeko da rusi vjerujte...samo je ovo trebalo da EDIN PROKINE....
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 30 jan 2011, 18:22

Dzeko svakako spada u najbolje napadace svijeta,sto ce pokazati u narednom periodu.Pa on ima do sad ucinak 100% iz jedine prave sanse je i dao gol.Ima tehniku kakvu ima malo veznih igraca,a kamoli napadaca.Vidjcemo tvoje komentare kada bosanski zmaj od narednog vikenda pocne da sara mreze na ostrvu.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.