killafrommanilla je napisao/la: ↑09 apr 2024, 14:19
Eo ja cu te pitat, iskarikirati malo, kad narkoman izbode narkomana, je li ti ga isto zao kao kad narkoman izbode dijete ili normalnog covjeka koji je bio na krivom mjestu u krivo vrijeme? :mrgreen:
Narkoman je odabrao da bude dio te price a dijete/covjek nije. Tako da ne moze biti isto, i ne moze se bas tako paralela povuci kao sto trenutno pokusavate.
Recimo, taj momak je bio sudionik svih nereda Ultrasa u zadnjih par godina, znaci odabrao da zivi taj zivot i naravno da ce naletiti kad tad na istog ili goreg. Ybg.
Normalno, zao ce mi bit djeteta. A u ovoj konkretnoj temi, nikog iz navijackog svijeta mi nije zao.
Ali evo pitam ja tebe, znamo li mi sa stopostotnom sigurnoscu sta je posrijedi kod onog napada..znamo li da nemaju apsolutno nikakve veze sa grupom, znamo li da nije mozda u pitanju nesto drugo nevezano usko za zrinjski/velez.
I samo da kazem, dvojicu od trojice privedenih znam i svaka im je za degeneka, ali zasto smo sigurni da svi znamo sta je bilo?
Nemoj molim te i ti sad okrenut sve ovo da opravdavam..povraca mi se od pomisli kako su se pretuceni osjecali u tom haosu, zivot ti preleti pred ocima, ali me samo zanima tako nekih par detalja. Jer sve sto sam procitao mi tolko zbrda zdola izgleda, da ne znam sta je istina sta ne
Ovaj drugi incident jeste u kategoriji "navijacki", ali takodjer nije bila tuca dvije navijacke grupe, nego jedna osoba u haustoru pretucena od vise "nepoznatih" lica. Nije isto, ali da ne bude ni rijeci o tome od nadleznih..malo je glupo zar ne