Premijer liga BiH - aktuelno

19vendetta87
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la 19vendetta87 » 09 apr 2024, 14:16

tutankamon1905 je napisao/la:
09 apr 2024, 14:01
19vendetta87 je napisao/la:
09 apr 2024, 13:56
09 apr 2024, 13:34
I dok u Bosni i Hercegovini nasilje nije stran pojam i treba ga osuditi tko god bio počinitelj ili žrtva, ovog puta smo svjedoci kako osuda nasilja ipak jeste stran pojam, ovisno o "čijim" žrtvama se radi.

:kafa:
Ma pusti se toga, reci ti nama jel udarni jos u tvojim rukama? Kako je protekla noć?
Poprilicno mirno. Tu je jos iako je bilo svega nocas. Veceras ce se tek znat konkretni koraci sta i kako dalje.
Ziv je tuta, umro nije

sent from Poco F3, Virgin Islands
Idi u Stolac kod Hahara, tamo si najsigurniji od RA :rol:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Licniznanstvenik
Kontakt:

Post Postao/la Licniznanstvenik » 09 apr 2024, 14:18

ček, zar stvarno postoje Hahari Stolac!? :rol: :rol: :rol:
zar i ti sine Ivane!?

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 09 apr 2024, 14:19

09 apr 2024, 14:12
Eo ja cu te pitat, iskarikirati malo, kad narkoman izbode narkomana, je li ti ga isto zao kao kad narkoman izbode dijete ili normalnog covjeka koji je bio na krivom mjestu u krivo vrijeme? :mrgreen:

Narkoman je odabrao da bude dio te price a dijete/covjek nije. Tako da ne moze biti isto, i ne moze se bas tako paralela povuci kao sto trenutno pokusavate.

Recimo, taj momak je bio sudionik svih nereda Ultrasa u zadnjih par godina, znaci odabrao da zivi taj zivot i naravno da ce naletiti kad tad na istog ili goreg. Ybg.
ali ono u cemu bih se slozio s vama je da je Sanel Kajan zreo za degeneka nakon one objave o ovom incidentu.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Kenozoik87
Kontakt:

Post Postao/la Kenozoik87 » 09 apr 2024, 14:20

nokee je napisao/la:
09 apr 2024, 14:10
Zar udarni transparent ne treba da se okaci na svakoj utakmici na kojoj prisustvuje ta nazovi je grupa?
Kako ce neko oteti transparent kad ga ne nosite nigdje? Ja ne znam jel se taj "udarni" pojavio na 2 utakmice Zrinjskog?
Bar bi to trebao biti slučaj kada su u pitanju domaće utakmice.
Međutim, problem je i sama veličina transa, npr. kod Hordi i Manijaka gdje se glavni trans prostire preko većeg dijela tribine kada je veliki broj navijača prisutan. Takav trans ne možes nositi na gostovanja jer i fizički nema prostora za njega pa se nose manji.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 09 apr 2024, 14:23

samo se traze izgovori da nisu ugaseni :urnebes:
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 09 apr 2024, 14:30

Navodeno, igrači mlađi od 23 godine imat će mogućnost za svojevrsnu "dvojnu registraciju". Tako bi svaki premijerligaš mogao dogovoriti saradnju sa jednim klubom iz Prve lige Federacije BiH ili RS-a, u koju bi mogao poslati po najviše 10 igrača ove uzrasne kategorije.
Tako registrovani fudbaleri tokom sezone mogli bi nastupati i u dresu kluba elitnog razreda bh. fudbala, ali i za ekipu iz drugog ranga. U slučaju da premijerligaški trener u jednom kolu ne računa na takvog igrača on bi mogao nastupiti u nižem stepenu takmičanja, a već narednog vikenda ponovo bi mogao igrati u eliti.

Na taj način u FSBiH žele doprinijeti razvoju mlađih igrača, posebno onih koji su izašli iz juniora i kucaju na vrata prvih timova. U cijeloj priči svi bi imali korist - klubovi PLBiH i prvih liga, a najviše mladi fudbaleri.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 09 apr 2024, 14:31

nokee je napisao/la:
09 apr 2024, 14:06
09 apr 2024, 13:41
Nije isto, slicno je. Momak kakve je god price dio, pretucen je na pragu svog doma od strane vise lica.

Dan nakon napada na mladića u Mostaru još uvijek nije stigla niti jedna javna osuda bilo kojeg javnog dužnosnika kao niti bilo koje institucije. Ovog puta izostale su reakcije brojnih veleposlanstava, općinskih odbora stranaka, parlamentarnih zastupnika, a federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak ovog puta javno nije osudio napad niti ponudio podršku svog ministarstva MUP-u HNŽ-a.

Samo ljubav, samo suživot :bih:

Veceras ce se dosta toga vise znat. Derbi ce vjerovatno bit bez gostujucih jer da ih puste unutra to bi bilo ratno stanje. Bit ce i ovako svega, ali to bi bas bio haos
Evo ovo je samo jos jedan dokaz i primjer relativiziranja i izjednacavanja stvari.

Znaci slicno ili isto:

Kad grupa huligana prebije nekakvu djecu ni krivu ni duznu koja niti imaju kakve veze sa ultras furkom cak ne znam ni sa Velezom, i
Kad ultras grupa napadne sjediste druge ultras grupe radi u tom svjetu najpoznatije stvari oduzimanja transparenata.

Zanimljivo dadasve :hmmmmm:
Sjediste druge grupe..izgleda da si ti jos na pocetku citave price. Aj kad uradis update, nastavit cemo.

Jedni huligani, a drugi fini momci. :lol:
Izvini sto nisam upratio tacno gdje nema ni potrebe za update, dovoljna je ona slika da vidim tu bruku.
Ali evo da ja tebe uputim da ovo dvoje nije ni SLICNO. Nemoj se tjesiti bezveze, popusili ste ga dobro i poklopi se.
A de mi reci pojavi li se gdje "udarni" transparent? Ili je to samo mit?

Kulesza
Kontakt:

Post Postao/la Kulesza » 09 apr 2024, 14:33

killafrommanilla je napisao/la:
09 apr 2024, 14:19
ali ono u cemu bih se slozio s vama je da je Sanel Kajan zreo za degeneka nakon one objave o ovom incidentu.
Šta je objavio? On je svakako jedan lažov kome sve živo smeta, i onda nađe obraz prigovarati nekome drugom
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★

9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️

SK Stolac Hercegovina

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 09 apr 2024, 14:33

09 apr 2024, 14:01
19vendetta87 je napisao/la:
09 apr 2024, 13:56
09 apr 2024, 13:34
I dok u Bosni i Hercegovini nasilje nije stran pojam i treba ga osuditi tko god bio počinitelj ili žrtva, ovog puta smo svjedoci kako osuda nasilja ipak jeste stran pojam, ovisno o "čijim" žrtvama se radi.

:kafa:
Ma pusti se toga, reci ti nama jel udarni jos u tvojim rukama? Kako je protekla noć?
Poprilicno mirno. Tu je jos iako je bilo svega nocas. Veceras ce se tek znat konkretni koraci sta i kako dalje.
Ziv je tuta, umro nije

sent from Poco F3, Virgin Islands
Ne prilici ti ovo. Ti si se na Zapadu uzdigao iznad ovoga. Civilizirao. Koliko toliko.
A budi realan zar se nije bolje ugasiti i osnovati novu grupu,nego biti za podsmijeh i sprdnju zauvijek. Ovo se na Ex Yu prostorima nije nikad desilo. Ovo je sramota epskih razmjera. Djeca vam se smiju. I smijace se decenijama. :urnebes:

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 09 apr 2024, 14:51

Misli li se neko oglasiti iz nultrasa?

ElimGarak
Kontakt:

Post Postao/la ElimGarak » 09 apr 2024, 14:53

Zaista sve mogu shvatiti ali ovu bolest ne. S HB foruma vezano za posljednje navijačke sukobe u Mostaru i otimanje svih transparenata. Temu su zaključali za nečlanove pa nije više vidljiva, ali je bila otvorena i neko je najzanimljivije upise spasio. Kad mi je brat poslao samo sam zinuo.Nadam se da MUP radi svoj posao ovo je strašno čitati. Horor svih horora.

slika

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 09 apr 2024, 14:55

HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAH de bolan nek se ugase i nek ne seru
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 09 apr 2024, 14:55

ElimGarak je napisao/la:
09 apr 2024, 14:53
Zaista sve mogu shvatiti ali ovu bolest ne. S HB foruma vezano za posljednje navijačke sukobe u Mostaru i otimanje svih transparenata. Temu su zaključali za nečlanove pa nije više vidljiva, ali je bila otvorena i neko je najzanimljivije upise spasio. Kad mi je brat poslao samo sam zinuo.Nadam se da MUP radi svoj posao ovo je strašno čitati. Horor svih horora.

slika
Jao zatvorenog odjela sta je ovo :urnebes: :urnebes: :urnebes:
19V22

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 09 apr 2024, 14:56

Nakon gašenja Ultrasa: Veliki broj navijača Zrinjskog učlanio se u FK Velež

Nakon što su sinoć u spektakularnoj akciji oduzeli gotovo sve transparente navijačima Zrinjskog, nekadašnjim Ultrasima, Red Army je stekao poštovanje cijelog tifo svijeta.

Ultrasima je oduzeto čak devet transparenata, ali ono što posebno može zabrinuti čelnike Zrinjskog jesu najnovije informacije koje pokazuju da bi aktuelni prvak BiH mogao ostati i bez velikog broja običnih navijača.

Naime, Rođeni su ovog jutra ostvarili rekordan broj novih članova, a 95% njih čine doskorašnji navijači Zrinjskog koji su odlučili da ostatak svog navijačkog života podrede Fudbalskom klubu Velež.

Ispred prostorija Rođenih primjetni su ogromni redovi, a ono što je reporterima najviše zapalo za oko jeste da većina navijača nosi dresove Veleža iz jugoslovenskog perioda, koji su, pretpostavljamo, pripadali njihovim očevima.

U razgovoru sa nekolicinom navijača saznali smo da su imali želju doći sa transparentom:'Povratak korijenima', ali su se u posljednji čas predomislili bojeći se da bi im Red Army i njega mogao oteti.

Pojedinci su otišli toliko daleko da su ponijeli papiriće sa Kelime i Šehadet rečenicom iskazavši spremnost i da pređu na islam samo kako bi bili registrovani kao navijači Veleža, ali iz mostarskog kluba su ih uvjerili da pripadnost islamu ili bilo kojoj religiji nije nikakav uslov niti prepreka za članstvo u klubu.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 09 apr 2024, 14:56

ElimGarak je napisao/la:
09 apr 2024, 14:53

slika
ma je li to moguce?
Ovdje im balijanderi trcali u zagrljaj poslije plasmana u ligu konferencije, izlivi emocija na sve strane. Glupa klapa, riblje pamcenje.
NEMA NAZAD

Veeemooo
Kontakt:

Post Postao/la Veeemooo » 09 apr 2024, 14:56

Kenozoik87 je napisao/la:
09 apr 2024, 14:20
nokee je napisao/la:
09 apr 2024, 14:10
Zar udarni transparent ne treba da se okaci na svakoj utakmici na kojoj prisustvuje ta nazovi je grupa?
Kako ce neko oteti transparent kad ga ne nosite nigdje? Ja ne znam jel se taj "udarni" pojavio na 2 utakmice Zrinjskog?
Bar bi to trebao biti slučaj kada su u pitanju domaće utakmice.
Međutim, problem je i sama veličina transa, npr. kod Hordi i Manijaka gdje se glavni trans prostire preko većeg dijela tribine kada je veliki broj navijača prisutan. Takav trans ne možes nositi na gostovanja jer i fizički nema prostora za njega pa se nose manji.
Da, na svako gostovanje se i ne moze nositi udarni naravno, sto zbog velicine sto zbog brojnosti jer ne bi ni izgledalo to lijepo. Medjutim, na domacoj utakmici bi trebao biti uvijek (ako ne uvijek onda bar vecinu utakmica) sto kod ultrasa nije slucaj, ne pamtim kad su ga zadnji put okacili na domacoj utakmici. Uzeto im je sve sto je bilo na ogradi, od toga jedan dosta "jak" trans (19Z05) koji je vise puta bio na ogradi nego i sam taj udarni. Kada ti se desi ovo sto se njima desilo, ne preostaje ti nista drugo nego ugasiti se (naravno ako postujes kodeks).

ElimGarak
Kontakt:

Post Postao/la ElimGarak » 09 apr 2024, 14:59

Još...

slika

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 09 apr 2024, 15:01

Dobro momci, 2024. je godina, nije valjda da ste tek sad otkrili bolesnike sa HB foruma :rol: :rol:

Pa ti ljudi su predmet sprdnje i ismijavanja decenijama. Šašava ekipica.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 09 apr 2024, 15:04

killafrommanilla je napisao/la:
09 apr 2024, 14:19
Eo ja cu te pitat, iskarikirati malo, kad narkoman izbode narkomana, je li ti ga isto zao kao kad narkoman izbode dijete ili normalnog covjeka koji je bio na krivom mjestu u krivo vrijeme? :mrgreen:

Narkoman je odabrao da bude dio te price a dijete/covjek nije. Tako da ne moze biti isto, i ne moze se bas tako paralela povuci kao sto trenutno pokusavate.

Recimo, taj momak je bio sudionik svih nereda Ultrasa u zadnjih par godina, znaci odabrao da zivi taj zivot i naravno da ce naletiti kad tad na istog ili goreg. Ybg.
Normalno, zao ce mi bit djeteta. A u ovoj konkretnoj temi, nikog iz navijackog svijeta mi nije zao.
Ali evo pitam ja tebe, znamo li mi sa stopostotnom sigurnoscu sta je posrijedi kod onog napada..znamo li da nemaju apsolutno nikakve veze sa grupom, znamo li da nije mozda u pitanju nesto drugo nevezano usko za zrinjski/velez.
I samo da kazem, dvojicu od trojice privedenih znam i svaka im je za degeneka, ali zasto smo sigurni da svi znamo sta je bilo?
Nemoj molim te i ti sad okrenut sve ovo da opravdavam..povraca mi se od pomisli kako su se pretuceni osjecali u tom haosu, zivot ti preleti pred ocima, ali me samo zanima tako nekih par detalja. Jer sve sto sam procitao mi tolko zbrda zdola izgleda, da ne znam sta je istina sta ne

Ovaj drugi incident jeste u kategoriji "navijacki", ali takodjer nije bila tuca dvije navijacke grupe, nego jedna osoba u haustoru pretucena od vise "nepoznatih" lica. Nije isto, ali da ne bude ni rijeci o tome od nadleznih..malo je glupo zar ne

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 09 apr 2024, 15:04

joj sta im uradi RA

pocese se preispitivati ko je koliko hrvat ahaahhahaahahahahahhahha
a ovo ljudi moji nema ni u Tadzikistanu
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.