Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Virtu4l
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Virtu4l » 30 jan 2015, 16:09

Novak pokopan dva dana prije finala, hajde neka sam i to vidio na ss.ba forumu.
MaGiCa je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Ipak, kladionice ne dijele naše mišljenje. Pobjeda Đokovića se plaća koeficijentom 1,45.
Zato igrati lagano dvicu i u mom sluchaju to je win-win situacija.
Pa dobro sad, gledajući iz kladioničarskog ugla ako postoji value bet, onda je igranje na Endija idealan primjer za isti.

Sa druge strane, znamo šta obično biva kad smo svi ovako složni.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 30 jan 2015, 16:22

Virtu4l je napisao/la:Novak pokopan dva dana prije finala, hajde neka sam i to vidio na ss.ba forumu.
MaGiCa je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Ipak, kladionice ne dijele naše mišljenje. Pobjeda Đokovića se plaća koeficijentom 1,45.
Zato igrati lagano dvicu i u mom sluchaju to je win-win situacija.
Pa dobro sad, gledajući iz kladioničarskog ugla ako postoji value bet, onda je igranje na Endija idealan primjer za isti.

Sa druge strane, znamo šta obično biva kad smo svi ovako složni.
ma vidiš da nasjecamo... :lol:
Šalu na stranu,Andy je stvarno fit igra dobro,spreman je,relativno lako je riješio Berdiha a što je najvažnije Novak nije u vrhunskoj formi tako da...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 30 jan 2015, 16:26

formance je napisao/la:
Ublehe. Vidjeli smo koliko je bolji i prošle godine na istom ovom turniru, kao i ove kada se Stan držao pomenute taktike. Tenis je puno više od isključivog napada i isključive defanzive i sličnih jednodimenzionalnih varijabli. Stan snagom svojih udaraca čini Novaka nervoznim i nesigurnim. Kada miksuje igru i drži intezitet, Novak mora mijenjati nešto. To je radio prošle godine ofanzivnijim pristupom i izlascima na mrežu, što je proizvelo i više grešaka. To je radio i ovog puta i ponovno je pravio više grešaka, no ovog puta Stan nije u potpunosti ispratio svoju taktiku, te ih nije materijalizovao. Brejk lopta u petom setu recimo, umjesto da produži poen, on ide na BH paralelu i griješi.
Fakat ne razumijem o cemu pricas.

U tom duelu Vava je imao 51 viner i 60 neforsiranih gresaka.
Djokovic je imao 45 vinera i 60 neforsiranih gresaka.

U ovom duelu Vava je imao 42 vinera i 69 neforsiranih gresaka.
Nole je imao 27 vinera i 49 neforsiranih gresaka.

Iz prilozenog je evidentno da je Vava igrao isto kao u prethodnom duelu, dok je Djokovic igrao neuporedivo defanzivnije. Dakle, Djokovic je promijenio taktiku a ne Vava.

Vava je zakazao ofanzivno i to ga je kostalo. Nije bilo strasnog forhenda i maestralnih poena iz bekenda koji su u proslom duelu lomili psihu Djokovicu.

Igra sa duzim razmjenama vise odgovara Djokovicu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jan 2015, 17:18

Priča o petom setu, gdje je Stan odstupio od taktike koja mu je do tada davala rezultat. Plus ovaj statistički podatak, po meni do sad neviđen u muškom polufinalu jednog slama,

Stan Wawrinka
2nd serve points won - 0/9 (0 %)
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 30 jan 2015, 19:56

@ Valencia

Ne bi ti bilo loše da ponovno pregledaš njihove mečeve sa AO-a i USO-a 2013 i uporediš sa mečevima iz Melborna 2014 i ovog danas. A ne da ko grom iz vedra neba upadaš sa suvom statistikom koja ne uzima u obzir jedan od najznačajnijih faktora, a to su iznuđene greške protivnika, pa na osnovu toga baziraš svoje mišljenje. Onda ćeš možda razumjeti ono o čemu pričam. Možda. ;)

Nije Novak prošle sezone na meč loptu igrao volej zato što je to htio, već zato što je uvidio da mora skratiti poene, jer ga je sa osnovne Stan ubijao. Međutim, nije ga ubijao totalno agresivnom igrom kao recimo na AO-u 2013, već kontrolisanom agresivom zasnovanom na taktici miksanja i držanja tempa sa osnovne. Dok se danas držao pomenute taktike, imao je i rezultat, kada je odstupio od iste, bio je u zaostatku.

Ako ti to ne vidiš, ne mogu ti pomoći.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jan 2015, 20:35

Njihov meč sa USO iz 2013. je po meni jedan od najkvalitetnijih mečeva u nekoliko posljednjih godina. To je početak Wawrinke vol 2.

[youtube][/youtube]
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 30 jan 2015, 21:00

A obrati pažnju na ovo, počni od 9:55
[youtube][/youtube]
Wawrinka je napravio brejk i u sljedećem gejmu Novak prijeti da dođe do višestrukih brejk šansi. Rezultat je 15:30, igra se razmjena od 29 udaraca, koja završava Novakovom iznuđenom greškom iz forhenda.

Ovo je jedan od sigurno 6,7 servis gejmova gdje se Wawrinka vraćao od 00-30 ili 15-30.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 30 jan 2015, 21:12

Nije Stan mentalno bio spreman za ovaj meč. Sam je to priznao...vjerovatno bi više vjerovao u pobjedu da je Novak do 1/2 barem u nekom od svojih mečeva izgubio set i pokazao slabost...ovako je Wawrinka išao previše agresivno, jer je mislio da sada nema šanse u razmjenama...

Da je odigrao taktički kao prošle godine, ne bi se igrao 5. set sigurno...lagano bi došao do pobjede

Baš kao što bi i Novak, da je bio na nivou...baš loš meč danas...ali barem neizvjesan do samog kraja

Andy ima baš veliku priliku za titulu, stvari na turniru se odvijaju baš kao na GSovima na kojima je dolazio do titula

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 30 jan 2015, 21:14

Andyu je suđeno da velike titule preko Novaka osvaja. :mrgreen:

Profesionalnitenis.com

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 30 jan 2015, 21:16

Ne bi me čudilo da na RGu kompletira slemove, preko Novaka koji bi u polufinalu dobio RAfu, a ne bi imao snage za finale :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jan 2015, 21:18

@formance

Razumijem šta hoćeš da kažeš. Prije svega, Novak je ovdje igrao svoj vrhunski tenis, Stan ga je natjerao da igra najbolje što može i po meni je Wawrinka ovdje igrao bolje nego na AO 2014 i 2015. Posljedice ovog meča su se najbolje vidjele u Novakovom finalu protiv Rafe.

Meč koji vrijedi pogledati ponovo, ja sam ga gledao 3-4 puta.
Voli te tvoje Sarajevo.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 30 jan 2015, 21:22

Ne može on dobiti meč protiv Novaka tako što ga razbije vinerima, tako da je AO 2014. sigurno najbolji u seriji ovih sa Novakom...jer je taktika bila prava, a i ispoštovana je do samog kraja

Baš bih volio vidjeti njihov meč na šljaci

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 30 jan 2015, 22:38

formance je napisao/la:Andyu je suđeno da velike titule preko Novaka osvaja. :mrgreen:
i da gubi na AO od njega
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 30 jan 2015, 22:43

Ma ne može Marej pružiti otpor ni približan Novaku kao Stan danas.Niti će Novak igrati ovako loše protiv Mareja kao danas.Možda može do seta više ne sigurno.Ipak 3-0 za Novaka ladno.Kvota od 1.45 na Novaka na kladionici je neralna .Mislim nerealno velika...1.25 realno...Živi bili pa vidili... ;)

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 30 jan 2015, 22:45

1,07 :roll: :roll: :roll:

Nije Novak fizički dovoljno spreman ovdje, samo niko to prije Wawrinke nije mogao pokazati...danas se vidjelo i samim tim Andy ima veliku šansu...rekao bih da je i favorit

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jan 2015, 22:48

Na 4-5 posljednjih mečeva kvota na Đokovića je bila 1,35 i manje.
Voli te tvoje Sarajevo.

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 30 jan 2015, 23:01

Dobro ne bih baš rekao da neko ako nije fiizički spreman može doći do finala grand slema.Trenutno najviše problema od svih igrača u svjetu tenisa po mom skromnom mišljenju Novaku može napraviti upravo Stan.I on je po meni trenutno,možda griješim,puno bolji igrač od Endija.Ovo je ipak Novakov turnir realno tu je najjači .br. 1 je ,i realno priznao to neko ili ne bolji je teniser od protivnika s kojim igra finale,u svim segmentima ove igre.Iznenadjenja se dešavaju ,ali opet po mom skromnom mišljenju proglašavati Škota za favorita je malo neozbiljno za bilo koga ko je ikada pogledao jedan teniski meč,a ne za ljude koji kao dobri poznavaoci bjelog sporta na visokom nivou diskutuju ovdje... :D

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 30 jan 2015, 23:07

To jeste slučaj kada imaš ozbiljne protivnike do 1/2...ali on je u 4. kolu imao Mullera, a u 1/4 Raonića...igrače protiv kojih nemaš izmjena i trošenja...sve se svede na servis, na obje strane

danas je na kraju 4. seta šetao po terenu, nije bio u stanju izdržati trčanje sa jedne na drugu strane više od 2 puta...a na kraju je i sam priznao da se nije osjećao dobro

Andy je bolji teniser od Wawrinke, bez obzira što mi je Stan omiljeni igrač...i sigurno neće napraviti greške koje je Stan napravio...cijedit će Novaka maksimalno, jer se danas vidjelo da nije spreman

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 30 jan 2015, 23:11

Virtu4l je napisao/la:Na 4-5 posljednjih mečeva kvota na Đokovića je bila 1,35 i manje.
Imaće njih dvojica ove godine najmanje još jedno GS finale.
Marejeva igra nikako ne leži Novaku i kada bih mogao birati protivnika u finalu nekog turnira Škot bi bio na zadnjem mjestu.
Novakova prednost je u "glavi" ,do Novaka je sve on se pita i to Marej zna zato će prvi set biti veoma bitan.
Ponavljam još jednom ,ukoliko Novak bude na svom nivou Marej će teško do trofeja
Ukoliko Novak bude kao danas biće pometen.Brutalno

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jan 2015, 23:16

U današnjem tenisu se Novak uvijek pita
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.