KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Helemnejse
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Helemnejse » 17 maj 2026, 10:43

Nista nisam slagao.

Kk Bosna je trebala biti partner Dubaiju, zajednicki omladinski pogon, najbolji treneri finansirani od strane Dubaija.

Najbolji bi bili prodavani u Dubai a manje dobri bi bili Bosni da ih razvija dalje.

Akademija planirana.

Dejo kad se poceo pitati poceo srati

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 17 maj 2026, 11:58

hamzaTM87 je napisao/la:
17 maj 2026, 09:47
Da je to bila opcija prije par godina kad smo mrcvarili po domacim ligama, rekao bih treba prihvatiti odmah.

Ali sada kada smo se sami izborili da budemo gdje jesmo, nema nikakvog smisla da postajemo razvojna ekipa bilo kome, a pogotovo ekipi koja igra istu ligu i cak isti playoff kao i mi. To bi znacilo da bi Bosna bukvalno bila FMP…
Ovo je bio ples jedne sezone, sljedeca je ekstremno upitna i pitanje sta ce se desiti i ko ce dati novac uopste.

Ne bi se ja iznenadio da svega bude na kraju.

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 17 maj 2026, 12:39

DirkNowitzki je napisao/la:
16 maj 2026, 19:55
Dubai vrlo vjerovatno ulazi u saradnju sa Vojvodinom. Zele klub da im razvija igrace, tj. da ima prostor da mlade razvijaju. Bosna je 99% otpala, sto je kako god se okrene jos jedna velika katastrofa.
Kakva katastrofa? Da budemo bosanska Mega? Neka, hvala.

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 17 maj 2026, 15:13

17 maj 2026, 11:58
hamzaTM87 je napisao/la:
Da je to bila opcija prije par godina kad smo mrcvarili po domacim ligama, rekao bih treba prihvatiti odmah.

Ali sada kada smo se sami izborili da budemo gdje jesmo, nema nikakvog smisla da postajemo razvojna ekipa bilo kome, a pogotovo ekipi koja igra istu ligu i cak isti playoff kao i mi. To bi znacilo da bi Bosna bukvalno bila FMP…
Ovo je bio ples jedne sezone, sljedeca je ekstremno upitna i pitanje sta ce se desiti i ko ce dati novac uopste.

Pogurace opet kanton i opstina, plus mora se izvuci vise iz privatnog sektora.

Duplo manji budzet od ovogodisnjeg je dovoljan da se igra ABA i bude ravnopravan u borbi za opstanak. ABA se rezultatski izborila i samo tako se smije i ostati bez nje, sve ostalo je glupost i Dubravkov ego
ZELJEZNICAR 1921!

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 18 maj 2026, 07:54

Kad sve saberem i oduzmem, najviše bi volio da se KK Bosna okrene razvoju omladinskog pogona i da u prvom timu gledamo našu djecu. Takva ekipa može igrati PL + ABA2, da bude vrhunska platforma za razvoj igrača koji će sutra biti nosioci reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ovaj ABA1 nivo traži ozbiljan budžet a kod nas društvena zajednica slabo pokazuje interesovanje, da ne govorim o sportskoj infrastrukturi koja se raspada. Većina nas bi voljela da Bosna razvaljuje sve redom, ali ako se isključe emocije i situacija posmatra kroz neke realne osnove, ne znam da li je ovo nivo na kojem bi mogli dugoročno opstati.

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 18 maj 2026, 09:28

Ma ne može me vala niko ubjediti da ne možeš do kraja ove sedmice u Sarajevu naći 10 firmi koje će dati po 50 hiljada KM za godišnje sponzorstvo, i izvući pola miliona maraka koje će recimo BH Telecom uskratiti za iduću sezonu.

Ali veći je problem što je čini mi se prošle sezone Dubravko rekao da je to ponižavanje Bosne da neko da samo 50 hiljada da bi bio sponzor, već je htio pola miliona u komadu, što je uspio izmusti od BH Telecoma i vlade FBiH sa onim blefom o neigranju ABA lige.

Što se mene tiče, neka dresovi budu kao pokretni bilbordi, ali ABA liga se mora igrati
ZELJEZNICAR 1921!

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 18 maj 2026, 09:59

16 maj 2026, 19:55
Dubai vrlo vjerovatno ulazi u saradnju sa Vojvodinom. Zele klub da im razvija igrace, tj. da ima prostor da mlade razvijaju. Bosna je 99% otpala, sto je kako god se okrene jos jedna velika katastrofa.
Zajebaće njih 100%. Izuzetno je teško raditi sa arapima, ovo je za nas puno bolje. Vrijeme će pokazati.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 18 maj 2026, 10:28

17 maj 2026, 11:58
hamzaTM87 je napisao/la:

Ići će još jedna sezona sigurno jer pare će obezbijediti aktuelna vlast uz Dubravka. Kao i sada.
Dalje će ovisiti od tog kako će proći izbori u oktobru.
Ako stara garnitura dođe ponovo na vlast ide Bosni propadanje. :thumbup:

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 18 maj 2026, 12:05

Adnan33 je napisao/la:
18 maj 2026, 07:54
Kad sve saberem i oduzmem, najviše bi volio da se KK Bosna okrene razvoju omladinskog pogona i da u prvom timu gledamo našu djecu. Takva ekipa može igrati PL + ABA2, da bude vrhunska platforma za razvoj igrača koji će sutra biti nosioci reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ovaj ABA1 nivo traži ozbiljan budžet a kod nas društvena zajednica slabo pokazuje interesovanje, da ne govorim o sportskoj infrastrukturi koja se raspada. Većina nas bi voljela da Bosna razvaljuje sve redom, ali ako se isključe emocije i situacija posmatra kroz neke realne osnove, ne znam da li je ovo nivo na kojem bi mogli dugoročno opstati.

U pravu si za platformu. A naravno da se ne može dugoročno opstat ovako. Već sljedeća sezona je upitna. A poslije izbora mrka kapa. Dok se nova društvena zajednica sjeti Bosne i mala Skenderije će biti prevelika.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 18 maj 2026, 13:36

hamzaTM87 je napisao/la:
18 maj 2026, 09:28
Ma ne može me vala niko ubjediti da ne možeš do kraja ove sedmice u Sarajevu naći 10 firmi koje će dati po 50 hiljada KM za godišnje sponzorstvo, i izvući pola miliona maraka koje će recimo BH Telecom uskratiti za iduću sezonu.

Ali veći je problem što je čini mi se prošle sezone Dubravko rekao da je to ponižavanje Bosne da neko da samo 50 hiljada da bi bio sponzor, već je htio pola miliona u komadu, što je uspio izmusti od BH Telecoma i vlade FBiH sa onim blefom o neigranju ABA lige.

Što se mene tiče, neka dresovi budu kao pokretni bilbordi, ali ABA liga se mora igrati
Ne mozes naci 2, a ne 10. Vjerovatno nemas predstavu kakva se kampanja “kupi” za 50.000 KM. Firme ulaganje u kosarku posmatraju kao bacen novac, pogotovo od “stranih” firmi ne mozes izvuci taj novac, jer se sve mjeri do sitnih detalja.

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 18 maj 2026, 13:55

Adnan33 je napisao/la:

:rol:

Tek smo se vratili poslije toliko godina, igramo odličnu sezonu, a ti bi nas opet vratio nazad u drugu ligu. Nevjerovatno razmišljanje.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 18 maj 2026, 15:29

Ma raja prati Bosnu samo kad se bori za nesto, to je tako. Bosna treba imati kakav ozbiljniji razvojni tim za te stvari. Mala dvorana, gostovanja na YouTube, taman za nas sladokusce. :mrgreen:

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 18 maj 2026, 17:34

Madafaka je napisao/la:
18 maj 2026, 13:55
Adnan33 je napisao/la:

:rol:

Tek smo se vratili poslije toliko godina, igramo odličnu sezonu, a ti bi nas opet vratio nazad u drugu ligu. Nevjerovatno razmišljanje.
Razumijem ja zašto mi to govoriš, voliš Bosnu, grad Sarajevo i Domovinu, pa si stava da treba od ove priče praviti još bolju. Međutim, realna slika burazeru moj je da nema dovoljno dobre podrške da bi se KK Bosna održala na ovom nivou, kako javnih struktura tako i društvene zajednice. KK Bosna je ove sezone u Zetri pratilo ukupno 34227 gledaoca, da su svi platili kartu 35KM, to ti je ukupno 1.197.945KM bez ikakvih troškova. Dakle, ne možemo generisati dovoljno novca kroz publiku sve da je Skenderija puna svaku utakmicu sljedeće sezone ako nemaš jaku podršku javnog sektora, privrednika i drugih sponzora. Jednostavno nema interesovanja, neće niko da ulaže ozbiljan novac, sve je to neka sića, da ne kažem mizerija.

Znači burazeru, nije da ne želim jaku Bosnu, nego PREZIREM mogućnost da se Bosna zbog dugova i problema vrati u ponor gdje je bila ne tako davno. Ako već nema dovoljno podrške javnog sektora, privrednika i sl., zar nije bolje domaćinski upravljati sa onim što imaš pa napraviti jak omladinski pogon iz kojeg ćeš puniti prvi tim (uz 2-3 iskusna igrača), pa da Bosna uvijek bude u borbi za prvenstvo i kup, a da dugoročno pravimo novog Musu, Kamenjaša, Gegića, Lazića, Vrabca i slične njima, da praviš igrače za repku i da im Bosna bude odskočna daska za dalji razvoj.

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 18 maj 2026, 18:07

I zato ti cilj da budes mega seks, i da te dajdze i cete seksaju stoka razlikomt.

Kakav mentalni sklop, samo ovo Bošnjaci ovako mogu.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []