KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

DirkNowitzki
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la DirkNowitzki » 26 maj 2026, 17:41

CAZIN je napisao/la:
26 maj 2026, 16:08
Široki bi se ove sezone u ABA ligi žestoko borio za opstanak. Podatak koji ide u tu korist je taj da su se mučili u dvije utakmice protiv TFT - a (kod kuće jesu pobjedili ubjedljivom razlikom ali su tu prednost stekli na kraju utakmice) kojeg je Borac rasturio u playout fazi.
ABA liga je svijet za sebe u odnosu na ABA2, a pogotovo u odnosu na nase prvenstvo.

Nikad gora Igokea zadnjih 10 godina je prelagano rijesila Siroki u oba meca, Bosna odigrala rekreativne utakmice protiv Slobode, razbila Borac u finalu Kupa.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 26 maj 2026, 17:51

bordobijeli je napisao/la:
26 maj 2026, 17:25
Amirutah1988 je napisao/la:
26 maj 2026, 16:23
CAZIN je napisao/la:
Široki bi se ove sezone u ABA ligi žestoko borio za opstanak. Podatak koji ide u tu korist je taj da su se mučili u dvije utakmice protiv TFT - a (kod kuće jesu pobjedili ubjedljivom razlikom ali su tu prednost stekli na kraju utakmice) kojeg je Borac rasturio u playout fazi.
Široki sigurno nije gori tim od Splita,Zadra,Ilirije,Mege,Krke,Borca,FMP-a.
Ne razumijem zasto negativno se odnositi prema klubu koji treba da predstavlja našu ligu,želiti mu da bude los itd.
Zar nije bolje imati 3 učesnika ABA lige,nego npr kao Hrvatska jedan,Makedonija nijedan ako se ne varam.
Kada Bosni nije islo,kad je bila do guše u 💩,plafon je bio igrati i Košarkasko Prvenstvo BIH,i sad kada je klub se podigao,treba druge klubove ponižavati i omalovažavati.
Pa nemojte,vrati se to.
Nije ni sudbina Bosne izvjesna,sto se tice budzeta....
Siroki s ovim sastavim sto trenutno ima bio bi zadnji ove godine u ABA ligi. Moraju pojacati znatno tim za iducu sezonu.
Ne bi vjeruj,Split-Zadar-Borac--FMP ne bi mogli pobjedizi na Pecari.
To što je Igokea prilično lagano ih dobila ne umanjuje njihov kvalitet,i uspjeh koji su ostvarili osvajanjem ABA2 lige.
Ako budu igrali ABA ligu,logično je i da ce raditi na jačanju rostera,iako Široki ima 4-5 solidna igraca koja mora na sve načine pokušati sačuvati,uz dodatna pojačanja,mogu biti sasvim solidna ekipa koja moze težiti sredini tabele.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 26 maj 2026, 17:53

DirkNowitzki je napisao/la:
26 maj 2026, 17:41
CAZIN je napisao/la:
ABA liga je svijet za sebe u odnosu na ABA2, a pogotovo u odnosu na nase prvenstvo.

Nikad gora Igokea zadnjih 10 godina je prelagano rijesila Siroki u oba meca, Bosna odigrala rekreativne utakmice protiv Slobode, razbila Borac u finalu Kupa.
"Nikad gora Igokea"neka ne zavara Bosnu;ako budu tako usli u finale ,od titule nece biti nista.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 26 maj 2026, 19:00

26 maj 2026, 17:53
CAZIN je napisao/la:

"Nikad gora Igokea"neka ne zavara Bosnu;ako budu tako usli u finale ,od titule nece biti nista.
Nema sta da zavarava Bosnu, jer vecina igraca Bosne jedva ceka da se zavrsi sezona, oni su u mislima vec na odmoru ili drugim klubovima. To ne umanjuje cinjenicu da je Igokea po rosteru nikad siromasnija u odnosu na proteklih 10 godina.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 26 maj 2026, 19:28

26 maj 2026, 19:00
26 maj 2026, 17:53

Nema sta da zavarava Bosnu, jer vecina igraca Bosne jedva ceka da se zavrsi sezona, oni su u mislima vec na odmoru ili drugim klubovima. To ne umanjuje cinjenicu da je Igokea po rosteru nikad siromasnija u odnosu na proteklih 10 godina.
Ja sa tom etiketom nikad siromasniji roster Igokee,ne bih volio da Bosna na takav način osvoji titulu

Najvažnije je da ih skinemo sa trona,a to kakav je u koga roster,da li su jači,slabiji,nije naša stvar.
Bitno je da se osvoji titula prvaka :bih:

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 26 maj 2026, 19:32

26 maj 2026, 15:52
TETRAPAK je napisao/la:
26 maj 2026, 15:45
Ghuraba je napisao/la:
26 maj 2026, 15:39

Evo, da ne bude da lazem, mada ga inace ne bih citirao za dukat. :mrgreen:
Hvala ti sto sad i ja znam ovo. Bolje mi je bilo je kad nisam znao. :urnebes: :urnebes:
Sta je tebi smijesno,zivota ti,mislim da i sam ne znas,vec treba prikupiti koji poen na forumu i uvuci se u :guz:
Kako sta je smijesno. Pa ovo sto pises mjesecima. :urnebes:

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 26 maj 2026, 21:08

Mislim da će u finalu biti svega i svačega a najmanje kvalitetne košarke. Igokea ide da spasi sezonu i ima da ginu, ne znam kako Muhamed može naše motivisati da grizu kao nikad. Najviše me brine onaj njihov namazani trener, zna košarku a lukav i prgav do bola, on je po meni 50% kvalitete Igokee, znači lik doslovno svaku sekundu vrši neki pritisak uz teren, ali baš ono perfidno namazano, kvarnjak pravi. Ja ga ovako “počasti” epitetima različitim, ali zapravo je to danas sve velika prednost kad se igra za rezultat. Kunem se sad bi platu halalio samo da uznemo titulu, nadam se da će Atić gristi kao lud, on bi mogao prelomiti utakmice.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 26 maj 2026, 21:45

Adnan33 je napisao/la:
26 maj 2026, 21:08
Mislim da će u finalu biti svega i svačega a najmanje kvalitetne košarke. Igokea ide da spasi sezonu i ima da ginu, ne znam kako Muhamed može naše motivisati da grizu kao nikad. Najviše me brine onaj njihov namazani trener, zna košarku a lukav i prgav do bola, on je po meni 50% kvalitete Igokee, znači lik doslovno svaku sekundu vrši neki pritisak uz teren, ali baš ono perfidno namazano, kvarnjak pravi. Ja ga ovako “počasti” epitetima različitim, ali zapravo je to danas sve velika prednost kad se igra za rezultat. Kunem se sad bi platu halalio samo da uznemo titulu, nadam se da će Atić gristi kao lud, on bi mogao prelomiti utakmice.
Vise puta smo pricali, znas moj stav. Sone Jovanovic je ozbiljan trenerski kapacitet i samo je pitanje trenutka kada ce zavrsiti u boljem klubu nego sto je Igokea. On je najveca prednost Igosa u odnosu na Bosnu.

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 26 maj 2026, 22:05

26 maj 2026, 21:45
Adnan33 je napisao/la:
26 maj 2026, 21:08
Vise puta smo pricali, znas moj stav. Sone Jovanovic je ozbiljan trenerski kapacitet i samo je pitanje trenutka kada ce zavrsiti u boljem klubu nego sto je Igokea. On je najveca prednost Igosa u odnosu na Bosnu.

Sve si bio upravu, ovaj trener izvlači 200% iz trenutnog rostera Igokee, mlad a puno iskustva. Biće žestok fajt to sam siguran sto posto.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 26 maj 2026, 22:40

Dubravko odbio 200K eura od Medicane za sponzorstvo. Prvo su pokusali sa Zeljeznicarom i Sarajevom, a onda je na red dosla Bosna i Dubravko je odbio taj iznos.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 maj 2026, 22:44

Pa nije bas Igokea siromasna rosterom Lazic,Milosavljevic, Jeremic prekaljeni igraci imaju i ovih par stranaca . Po meni za Bosnu Plumer moze biti prevaga ako bude pravi , a tu je to negdje po kvalitetu.

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 26 maj 2026, 22:50

bordobijeli je napisao/la:
26 maj 2026, 22:44
Pa nije bas Igokea siromasna rosterom Lazic,Milosavljevic, Jeremic prekaljeni igraci imaju i ovih par stranaca . Po meni za Bosnu Plumer moze biti prevaga ako bude pravi , a tu je to negdje po kvalitetu.
ma Lazić ih je popravio haos, dobra su ekipa nema šta ali trener je opasan lisac… budem tačno iza klupe kad su utakmice pa ga onako analiziram, baš je nekakav namazan i non stop razgovara ili sa sudijama ili zapisničkim stolom

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 26 maj 2026, 23:23

26 maj 2026, 22:40
Dubravko odbio 200K eura od Medicane za sponzorstvo. Prvo su pokusali sa Zeljeznicarom i Sarajevom, a onda je na red dosla Bosna i Dubravko je odbio taj iznos.
Pa sta bi on, 2 miliona? Za te pare se moze platiti odlican igrac za aba okvire, samo treba znati ubosti takvog igraca. Imas li kakvih informacija, je li pokvario odnose s Kamenjasevicem?

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 26 maj 2026, 23:25

Ghuraba je napisao/la:
26 maj 2026, 23:23
Pa sta bi on, 2 miliona? Za te pare se moze platiti odlican igrac za aba okvire, samo treba znati ubosti takvog igraca. Imas li kakvih informacija, je li pokvario odnose s Kamenjasevicem?
Puklo je na relaciji Dubravko - Kamenjasevic. Ali kada se sezona zavrsi, napisat cu nesto vise na tu temu.

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 26 maj 2026, 23:31

Zatjero Dubravko cetnika u krasni ****?

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 27 maj 2026, 00:14

26 maj 2026, 23:25
Ghuraba je napisao/la:
26 maj 2026, 23:23
Puklo je na relaciji Dubravko - Kamenjasevic. Ali kada se sezona zavrsi, napisat cu nesto vise na tu temu.
Iskreno, iznenadilo me da su i ovoliko 'trajali'. Buduci da obojica jedva disu od egoizma, dugo je to i izdrzalo. Bas me zanima sta se tacno desilo, ali eto kad se zavrsi ovaj dvomec (osvojenom titulom, insallah), napisi nam o cemu se radi.

Sto se tice utakmica s Igokeom, i nisam bas neki optimista. Da su igrali ovo u periodu kad je Bosna igrala bas dobru kosarku - ne bih se ni sekunde dvoumio, ali ovako... Gotovo svi igraci su van forme (mozda jedino Kovacevic pokazuje neku energiju, ali on ionako previse oscilira). Plummer i Young kao dva glavna skorera glavama su vec negdje na plazi, Atic kao najkompletniji igrac ni protiv Slobode ne moze da pokaze kvalitet, a i ovi ostali su bas tanki. Muhamed se gubi s rotacijama, ne pokazuje da ima autoritet nad igracima i da u svakom trenutku vlada situacijom na parketu, ne znam kako ce ih motivisati da dobiju ovo. Sto se tice Igokee, Lazic je ispao iz forme u zadnje vrijeme, ali su zato sva tri Amerikanca pocela igrati bolje. Trener je definitivno njihov najveci plus, ali i dalje mislim da Bosna ima jaci roster i da su blagi favoriti u ovom okrsaju (55-45 u koristi Bosne). Odbrana od pocetka meca mora biti na top nivou, jer Igokea osim Jeremica nema prefinjene sutere koji trpe agresivnost (a i ovaj igra losu sezonu). Halilovic pod kosem mora uzeti taj matchup s Gavrilovicem, jer je ovaj gabaritima cak i nesto losiji od njega. Cinjenica je da ima dobru sezonu, ali Miralem takav profil igraca sigurno moze cuvati i nadam se da ce to i pokazati.

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 27 maj 2026, 00:25

Tuzlanski hamelj ce biti pojeden od Gavrilović pastete nažalost

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 27 maj 2026, 17:57

Prvi duel finalne serije između Igokee m:tel i Bosne BH Telecom igrat će se u četvrtak, 28. maja 2026. godine, sa početkom od 19 sati u Sportskoj dvorani Laktaši.Za delegata utakmice imenovan je Slavenko Babić, dok će funkciju kontrolora suđenja obavljati Siniša Jakovljević.

Pravdu na parketu dijelit će glavni sudija Dragan Porobić, uz pomoć Nermina Nikšića i Zeničanina Ernada Karovića.

I sudije su protiv k.k.Bosne

Bit će teško

Mislim da će nas pokrasti u tim Laktašima tako da će revanš bit formalnost

Užas

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 27 maj 2026, 21:06

svrakino1921 je napisao/la:
27 maj 2026, 17:57
Prvi duel finalne serije između Igokee m:tel i Bosne BH Telecom igrat će se u četvrtak, 28. maja 2026. godine, sa početkom od 19 sati.
I sudije su protiv k.k.Bosne
Bit će teško

Mislim da će nas pokrasti u tim Laktašima tako da će revanš bit formalnost
Miletova prćija pada baš kao što je i on. Gotovo je.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 27 maj 2026, 21:20

Da li će MyTV prenositi barem finalne dvije utakmice?

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []