FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

BeSha1992
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BeSha1992 » 31 avg 2013, 22:51

newBot je napisao/la:Daj ba kakva je to glupa prica sa koliko para raspolazemo. Sa koliko to para raspolaze Zrinjski pa doveo par igraca, sa koliko to para raspoloze Sarajevo pa dovelo par igraca. To su price za malu djecu. Ne trazi se Ronaldo, a ni Kuyt vec da se dovede par normalnih slobodnih igraca za nas hebenu ligu.

Do kad vise ...
Sarajevo raspolaze sa miliona samo da napomenem :D
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

adi11
Kontakt:

Post Postao/la adi11 » 31 avg 2013, 22:52

Nije Dino kriv sto ima ogranicene igrace.

newBot
Kontakt:

Post Postao/la newBot » 31 avg 2013, 22:54

BeSha1992 je napisao/la:
newBot je napisao/la:Daj ba kakva je to glupa prica sa koliko para raspolazemo. Sa koliko to para raspolaze Zrinjski pa doveo par igraca, sa koliko to para raspoloze Sarajevo pa dovelo par igraca. To su price za malu djecu. Ne trazi se Ronaldo, a ni Kuyt vec da se dovede par normalnih slobodnih igraca za nas hebenu ligu.

Do kad vise ...
Sarajevo raspolaze sa miliona samo da napomenem :D
Raspolazete vi s virslama ali vidjet ces to za par mjeseci...
Nikola Tesla!

111
Kontakt:

Post Postao/la 111 » 31 avg 2013, 22:55

adi11 je napisao/la:Nije Dino kriv sto ima ogranicene igrace.
Jamak, Svraka, Stanić, Tomić, Selimović, Kerla - sve igraci koji su prije pola godine osvojili titulu i sad odjednom ne valjaju :lol: :lol: :lol: a Dino nije kriv :lol: :lol: jok, eto ja i ti smo krivi, mi ih treniramo svaki dan....samo nekako ovaj kvazitrener nije kriv :lol: :lol:

po pola sata imaju igraca više na terenu i protiv Borca i protiv Zrinjskog, a šanse ne znaju napraviti veceras....i nije Dini kriv :lol: :lol:
Zadnja izmjena: 111, dana/u 31 avg 2013, 22:56, ukupno mijenjano 1 put.

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 31 avg 2013, 22:56

rezultati su i dobri kakva je neozbiljnost i zayebavanje u i oko kluba. Ponasanje kao da se igra napretkov malonogometni turnir a ne sezona premier lige...

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 31 avg 2013, 23:01

Do kad vise ...
bez uvrede (a i sa uvredom, zaboli me) tebe ne shvatam za ozbiljog covjeka (bolje receno djete) i trojal, pljuj, prvociraj i dalje. mene isprovocirati neces. blago tebi pa obraza nemas, te ces lahko prezivjeti i preboliti povratne provokacije navijaca klubova po kojim si srao i provocirao, a sad ti je preostalo da pljujes po svom klubu, jer argumenata protiv drugih nemas
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 31 avg 2013, 23:04

starigrad je napisao/la:

Do kad vise ...
bez uvrede (a i sa uvredom, zaboli me) tebe ne shvatam za ozbiljog covjeka (bolje receno djete) i trolaj, pljuj, prvociraj i dalje. mene isprovocirati neces. blago tebi pa obraza nemas, te ces lahko prezivjeti i preboliti povratne provokacije navijaca klubova po kojim si srao i provocirao, a sad ti je preostalo da pljujes po svom klubu, jer argumenata protiv drugih nemas

newBot
Kontakt:

Post Postao/la newBot » 31 avg 2013, 23:07

Ovo je javni forum na kojem se mogu iznijeti stvari onako kako ih ko vidi. To sto ti nemas sta odgovoriti je tvoja stvar, pa pokusavas da budes vidovit znajuci da li sam ja dijete ili ne, a to koristiti kao argument na moje postavljeno pitanje je smijesno.

Mogao si samo ignorisitati nemoj trositi tastaturu na dijecu, ali nam nemoj prosipat suplju pricu.
Nikola Tesla!

Rios

Post Postao/la Rios » 31 avg 2013, 23:13

Bice ovo teska sezona sve mi se cini..Neko gore rece,covjek sve u zivotu pocne cijeniti kad to nesto izgubi..Tako smo i mi pljuvali Zebu ( ne trci ),Vasilic ( star ),Bogi ( kloc ),Adil ( kloc ),Smajic ( promasaj,nije za Zelje.. )..Itd.. Eh eto nema vise tih igraca i gdje smo? Da se razumijemo,neke od nabrojanih sam i ja prozivao..
Sto se tice vecerasnje utakmice,nije to ni bilo toliko lose na terenu,imali smo mozda i blagu inicijativu,ali odbrana koju cine Kerla ( totalno van forme ) i Hasanovic ( covjek nije stoper uopste ) nas je kostala bodova..Nisam ni ocekivao pobjedu,iskreno nadao sam se bar remiju,al eto..
Sta dalje? Prvo Amar se konacno mora izjasniti da li ostaje ili ide..Ovakva situacija ne vodi nicemu.. Drugo,finansijski se moramo stabilizovati i dovesti par pojacanja jer sa ovakvim sastavom bojim se da nismo konkurentni ni za Europu..Koliko su moguce ove dvije stvari-pitanje je..Meni sve ovo lici na pocetak jedne ozbiljne krize,koja ako se ne sasjece u korjenu i na vrijeme,moze izazvati velike probleme..Nesto slicno je izmedju redova rekao i Djurbuzovic na kraju..Bar sam ga ja tako shvatio..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 31 avg 2013, 23:18

newBot je napisao/la:Ovo je javni forum na kojem se mogu iznijeti stvari onako kako ih ko vidi. To sto ti nemas sta odgovoriti je tvoja stvar, pa pokusavas da budes vidovit znajuci da li sam ja dijete ili ne, a to koristiti kao argument na moje postavljeno pitanje je smijesno.

Mogao si samo ignorisitati nemoj trositi tastaturu na dijecu, ali nam nemoj prosipat suplju pricu.
pasa moj solidni, kako da te ignorisem kad si ti meni rekao da supljiram? ok, postujem, ja prosipam suplju. hajd' mi nabroj 3 igraca koje smo mogli dovesti kao pojacanja ove godine, a da smo mogli ispostovati postavljene uslove i time znacajno unaprijedimo igru, a samim tim i rezultate? ali da pricamo bas o pojacanjima, ne prinovama. znaci tri kvalitetna igraca (po meni fali i vise, ali bit ce dovoljno ta tri). daj konkretan odgovor i ja ti se izvinem za prethodno napisano.

newBot
Kontakt:

Post Postao/la newBot » 31 avg 2013, 23:27

Prijatelju, to sto ti trazis od mene ja da znam sigurno sad ne bi bio na forumu sportsport.ba, nego bi vodio Zelju. Nisam upucen u takve stvari ali kad logicki razmislim kad vidim da su druge ekipe mogle dovesti igraca, to znaci da smo mogli i mi.

Da se pametno vodio klub od pocetka do kraja mi sad ne bi bili u situaciji da razglabamo da li ima igraca, da li bi ti igraci bili pojacanja i slicne stvari.

Samo da nismo otjerali Zebu, Bekrica prije svih, da nismo se lahko rijesili nekih igraca tipa Smajic sad bi imali ekipu s kojom bi harali, a ovi ostali sto se pojacavaju bi nam samo mogli gledati u .......

Meni nije logicno da poslije 3 titule ekipa bude sve slabija, valjda bi po logicnom slijedu dogadaja mi sad trebali biti prejaki, ali nismo...

Ok, poremetile nas povrede, ali ovako nece ici...
Nikola Tesla!

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 31 avg 2013, 23:42

newBot je napisao/la:Prijatelju, to sto ti trazis od mene ja da znam sigurno sad ne bi bio na forumu sportsport.ba, nego bi vodio Zelju. Nisam upucen u takve stvari ali kad logicki razmislim kad vidim da su druge ekipe mogle dovesti igraca, to znaci da smo mogli i mi.

Da se pametno vodio klub od pocetka do kraja mi sad ne bi bili u situaciji da razglabamo da li ima igraca, da li bi ti igraci bili pojacanja i slicne stvari.

Samo da nismo otjerali Zebu, Bekrica prije svih, da nismo se lahko rijesili nekih igraca tipa Smajic sad bi imali ekipu s kojom bi harali, a ovi ostali sto se pojacavaju bi nam samo mogli gledati u .......

Meni nije logicno da poslije 3 titule ekipa bude sve slabija, valjda bi po logicnom slijedu dogadaja mi sad trebali biti prejaki, ali nismo...

e vidis, mogli smo i mi tako dovoditi igrace, pa onda kumiti i moliti da potpisu reprogame dugova (ima i kod nas tih situacija, naslijedjenih od ranijih uprava), kako bi mogli dobiti licencu za evropu. Amar je pokusao raditi na drugi nacin, ali nije upalilo, jer priliv novca nije pokrivao rashode. i za adilovica (samo prepisujem ovdje napisano, jer nemam provjerenih informacija) se prica da je kroz transfer otpisan dug prema njemu.

svi mi ovdje naglabamo bez veze, a u sustini znamo 0,5% stvarne situacije u klubu. situacija sa Amarom je dovoljan dokaz ovoj tvrdnji. a od stare slave se ne zivi. fk notingem forest je dva puta bio prvak evrope, a mene taj grad daleko vise asocira na robin huda, nego na taj fk.

mozemo mi sad pricati kako je moglo bolje, ali to je suplja. kako vec napisah, ja sam se nervirao prije dvije godine, kad smo imali znalce u ekipi, a utakmice dobijali na snagu. danas se ne nerviram. veceras pred sebe bokal rakije, meza i laganini. kako da se nerviram zbog onakvih greski kerle, nezalaganja pojedinaca, gluposti koje izvaljuje dino, itd, kad znam da je to nasa realnost u ovom trenutku? a Zelju volim i bodrim isto kao i ranije.

hearts
Kontakt:

Post Postao/la hearts » 31 avg 2013, 23:44

Ako ima istine u priči da je klub prebio kroz transfer dug prema Adiloviću onda ima i prema drugima tako da nije logično to što pišeš
SAMIR NUHANOVIĆ 66'

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 31 avg 2013, 23:46

Amar je ovo odugovlacio pametno do zadnjeg dana prelaznog roka , da makar ispali Adilovica ili Svraku , eto uspio je jednog , vratio je nesto svojih ulozenih para i sad ce fino da se ispari itd ..

Pa ce se vratiti opet za jedno 6-7 godina

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 31 avg 2013, 23:46

Sta reci nakon sest kola, cetiri gostovanja, dvije dobili protiv slabijih ekipa, dvije zijanili od ekipa koje su u pet deka sa nama i ostalim nazovi favoritima i ekipa gdje niko nemoze unaprijed upisati bodove, dvije tekme kuci, dobra protiv Travnika i baksuzna protiv Radnika, kad se u obzir uzmu sve cinjenice i povrede ovih deset bodova nije ni lose a i pauza je tu i nadati se boljem.
A sto ubi mene licno a mislim i jos veliki broj navijaca je ova apatija i melahonija u i oko kluba.Mislim da je krajnje ali krajnje vrijeme da se svi u klubu uozbilje, ako postoje problemi (a ocito postoje) neka se iznesu javno i u lice, neka svi kazu sta ih muci i iznesu imenom i prezimenom ko su ti neradnici i kocnicari napretka pa i sam Amar neka javno kaze sve, pa ako ne zeli vise biti u klubu neka kaze a ako zeli iz kluba istjerati neradnike i one koji k..com ne mrdaju imace podrsku svih onih kojima je Zeljo u srcu ali brate neka ne suti vise, reci istinu pa kud puklo da puklo. Mnogi u klubu su tu reda radi i krajnje je vrijeme da se ostrane, pa niko guz..m da mrdne da namakne neki dinar, klubu trebaju sposobni ljudi a ne sminkeri, sponzora nema, marketing ocajan, pa nas klub po gradu reklamiraju samo djeca koja kupe dresove na pijaci,i ono malo od stadiona sto je ostalo srozase skroz, i ja ne zivim u vili ali odrzavam i popravljam to sto imam.Prije pet godina su nam rekli da ce za nekoliko sezona napraviti Evropskog Zelju, nisu ga napravili i objektivno nisu ni mogli uzimajuci finansijsku situaciju i druge segmente niko objektivan to nece ni zamjeriti,ali ljudi mi smo bolje i ljepse igrali prije pet godina (ona prva titula poslije. povratka Amara i Zuje) nego ove zadnje tri sezone u kojima smo uzeli cetiri trofeja,pa zar je to napredak, sa ovakvim ponasanjem i neozbiljnoscu uprave, nikakavom igrom ostace nas ona 1500 bolesnika koja dolazi bez obzira na sve.
Zasto neko ne animira Bazdarevica, Skoru, Baljica, Sabanadzovica i mnoge druge, sigurno bi i oni nesto dobroga donijeli ako im se pruzi prilika, ali imam osjecaj da se svi oni koji bi mogli pomoci namjerno zanemaruju, iako je klub udruzenje gradjana postoji hiljadu nacina da se novac legalno unese u klub i da onaj ko ga da ostvari profit zajedno sa klubom,trenutna situacija ne vodi nicem dobrom.Izvinjavam se na duzem postu ali dojadilo mi je da nakon cedrdeset i vise godina dolaska na utakmice dozivljam ovakvu neozbiljnost pojedinaca u klubu, ovo nas Zeljo nije zasluzio.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 31 avg 2013, 23:52

http://sportsport.ba/ino_fudbal/bekrice ... ola/112720" onclick="window.open(this.href);return false; :)
04.10.2009 !!

newBot
Kontakt:

Post Postao/la newBot » 31 avg 2013, 23:55

Da me neko pogresno ne shvati kad sam spomenuo na pojacanja to uopce nisam mislio na Sarajevo koje je dovelo ho-ruk sedam igraca, pa kontas mi sampioni svemira, ne to nikako. Vec da ne dovodis Zeljkovica, Skaljica koji nam nece nista pomoci nego da se zakopas malo dublje pa bolje nades nekog crnju da moze trcat, nece biti gori od ovih.

Ove sezone nije kao predhodni da su se igraci dovodili po kvalitetu, ova dvojica su dosla jer ih nije niko htio, realno. Tako ne moze..
Nikola Tesla!

plavetniloo
Kontakt:

Post Postao/la plavetniloo » 31 avg 2013, 23:55

Kako igrači dolaze u Želju, po kojem kriteriju?

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 31 avg 2013, 23:55

hearts je napisao/la:Ako ima istine u priči da je klub prebio kroz transfer dug prema Adiloviću onda ima i prema drugima tako da nije logično to što pišeš
napisah ranije da nisam insajder i nemam pojma kakvo je finansijsko stanje u klubu. isto tako napisah da sam ovdje procitao to za adilovica.

logicno je da uzimanjem igraca za dzaba i njihovom prodajom za znacajniju lovu, dolazis do para. mi ozbiljniju finansijsku injekciju, na taj nacin, nismo dobili od zadnje Dzekine prodaje, a sam Amar je izjavio kako je taj nacin poslovanja najznacajniji za Zelju. kad nemas love za redovne isplate plata i ugovornih obaveza, dodjes u situaciju da ne mozes zadrzati Zebu, Bekrica, Adilovica, Bogija, Vasilica, Smajica... a oni ti okosnica tima. jos im na kraju (ovo je pretpsostavka) imas duzan.

nadam se da ti je sada moja prica logicnija. danasnji fudbal je cista komercijalizacija. kako ono huligani kazu "against modern football"

QWERTZ
Kontakt:

Post Postao/la QWERTZ » 31 avg 2013, 23:58

newBot je napisao/la:Prijatelju, to sto ti trazis od mene ja da znam sigurno sad ne bi bio na forumu sportsport.ba, nego bi vodio Zelju. Nisam upucen u takve stvari ali kad logicki razmislim kad vidim da su druge ekipe mogle dovesti igraca, to znaci da smo mogli i mi.

brate i ja se potpuno slazem sa ovim postom znaci koliko god mi pricali ovako onako Zeljo je morao u 2013-14 godini biti jaci nego svih predhodnih to je jasno ko dan e sto nije i sto imamo ovakvih glupih problema to nismo krivi ti, ja, 5-10 ti kriva je organizacija samog kluba jer glupo je ne iskoristiti priliku koju imamo da dominiras ligom 4- 5 god i da se nisi nikako pomjerio sa ovog sivila, mislim na nasu ligu i ostale klubove i jos uvijek se moras patiti sa nekim Borcem, Zrinjskim, Celikom, Sarajevom itd... cast njima ali brate do sad smo morali ako nista organizaciono biti nesto priblizno, ne slicno ali priblizno klubovima kao Maribor itd...
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, Ferroviere1987, Laudrup, Napaceni87 i 44 gosta.