FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

KosevskoHill
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la KosevskoHill » 01 sep 2013, 01:39

PROŠLA SEZONA(ova sezona)
Borac-Željo 2:0 (2:1) ; Zrinjski-Željo 1:0 (2.1) ; Željo-Radnik 1:1 ( 2:2).. što se tiče bodova znači IDENTIČNO, što se tiče igre isto tako kilavo kao i prošle sezone što se tiče ove tri utakmice ! Još smo prošle sezone imali uigraniji stoperski par i bez povrijeđenih igrača ;) Pametnom dosta kontam..

Mene jedino brine što neko spomenu ova nedorečenost oko Amara, nije mi baš jasno šta je tu posrijedi i šta treba da se postigne al eto, sabura riješiće se i to..

Biće ovo bolje, pauza je još tu, imam nadu da će se srediti neke stvari i posložiti ekipa kao i uvijek kada smo bili u silaznoj putanji !
Željezničar za život cijeli !

amer_zeljoo
Kontakt:

Post Postao/la amer_zeljoo » 01 sep 2013, 01:45

stvarno ne znam sta su neki ocekivali sa ovakvim sastavom.. :D

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 01 sep 2013, 01:49

jug-onostalgicar je napisao/la:kerli raskid ugovora zahvalit se i pustit ga da ide kud god hoce
Ovaj Kerla, REALNO, da je q r cu valj'o, ne bi se nakon onih stotinu izleta i izrada vratio opet k nama (ne podcjenjujuci ovime nas klub, vec svi znamo gdje smo realno). Ja mogu razumijeti kad igrač ispadne 2-3 utakmcie i poslije se dohafiza, ali on je daleko od toga... Nisam nimalo zadovoljan sa njim, ali nemaš kud! Ili dovedi štopera nekog da igra umjesto njega ili igraj bez jednog štopera! Bolnica nam je. Vraćaj se Škaljiću brate, valjda si zdrav ako si večeras ulazio...
Nisam uspio odgledati čitavu utakmicu ali ono što jesam - najbolji komentar je: onako... Više loše nego ikako dobro.
Ovo je crvena linija, glavni prekidač, svi alarmi su upaljeni. Amare vrati se što prije na klupu jer ovako ne može i ne ide...
I nemojte spominjati trenere tipa Odovića, pogledajte samo koji klub sada vodi, u kojoj ligi, i kakve ima rezultate!!! Da išta valja ne bi bio tu i vozdra!
Osim - drugo ime za Želju !

k3lla
Kontakt:

Post Postao/la k3lla » 01 sep 2013, 02:33

TMmanija2012 je napisao/la:Meni nikad nece biti jasno kako ljudi tako lako padaju u ocaj..pocetak prvenstva,6 utakmica od toga 4 gostovanja,zijanili dvije gdje realno tesko se uzimaju bodovi..ja jedino mogu reci kiks je bio u Dolini protiv Radnika..i ja priznajem zadnje tri tekme igra nam je losa,u BL i Mostaru imamo igraca vise u drugom poluvremenu i nismo znali iskoristiti taj visak,steta mozda nas to kosta na kraju prvenstva,a mozda zaboravimo ovo za dva mjeseca.Sto se tice Brke i ja sam da se izjasni sta zeli u buduce da radi,koji god potez napravi ja njemu nemam sta zamjeriti,al vakat je da znamo na cemu smo i kako dalje.Ne treba sad osipati paljbu po Brki,Dini i igracima..kad je tesko svi trebamo da budemo ko jedan.Lijepo je uzivati kad nas ide i kad uzimamo titule,treba imati snage i za teske trenutke.Zato PLAVA NACIJO pocetak je prvenstva ima jos da se igra ,a nase je da damo podrsku nasem voljenom klubu.
Prvaci: 1946;1971/72;1997/98;2000/01;2001/02;2009/10;2011/12;2012/13
Kup: 1999/00;2000/01;2009/10;2011/12;2012/13
Super Kup: 1998;2000;2001

Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom svog neprijatelja ili bez svoje! Paolo Di Canio

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 01 sep 2013, 07:04

Zalosno je bilo gledat juce naseg Zelju ,nigdje igre bez imalo zelje i zalaganja ,ne zna se ni ko pije ni ko placa. Jeste brate ukleti smo sa mnogim povredama,sto je puno ,puno je jbga.
Ali i vi serendate sa nekim glupostima ,sad odjednom nista nevalja i svi su krivi.
Bice bolje malo sabura nije na odmet.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 01 sep 2013, 09:25

U sustini,ovdje par ljudi prave dramu Realno,prepali ste se komsija,halabuke koju prave u posljednje vrijeme.Sta god da je,pljuvenje po klubu i ljudima nije nacin za pomoci,a vjerujem da vam nije cilj odmoci.
Previse dezinformacija se vrti po forumu i to je vrlo opasno po klub,a posebno sto,ponavljam jos jednom,vjerujem da ima i onih koji nisu dobronamjerni na forumu.Za kruzenje velikog broja dezinformacija u dobroj mjeri je kriva politika kluba,prije svega ona operativna,dnevna koju vodi direktor i sportski direktor.Zasto to tako rade ne znam,Ali evo da forum ne ispadne samo mjesto za "mlacenje prazne slame",probacu napisati jedan rezime onoga sto vrtimo ovdje i sutra poslati u klub.Vrtice se to u sljedecih par teza:
-kadrovska politika(stuka,igraci),kontinuitet,odgovornost
-operativno rukovodjenje
-stadion(odrzavanje,imam informaciju da je direktor stadiona e.hadziabdic,jos uvijek,i da ne dolazi na posao danima,nece da rdi ama bas nista a prima platu,ceka penziju i mahala.Ocigledno je da klub moa naci drugi nacin za zahvaliti se zasluznima)
-necu pomenuti nijedno ime ni u kom kontekstu,pokusacu principijelno argumentirati ono scim se ne slazem a za sta mislim da je realno moguce popraviti.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 01 sep 2013, 09:35

Stanje na tabeli nije katastrofalno, ali kad vidimo koga smo pobjeđivali i na koji način i od koga smo gubili i na koji način, nema tu previše pokazanog u ovih 6 kola da se ne lažemo.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

al_akhisari
Kontakt:

Post Postao/la al_akhisari » 01 sep 2013, 09:43

...sveukupna situacija u i oko kluba ne miriše na dobro :cry: rezultati koje trenutno ostvarujemo samo dodatno "dolijevaju ulje na vatru"; ne sviđa mi se sve ovo, nimalo; poraz je sastavni dio sporta, no situacija u klubu+ovi i ovakvi porazi+izostanak amara s klupe, jednostavno ljude obeshrabruju i plaše; nadam se da će se situacija s u klubu relaksirati, i da će se status amarov brzo razjasniti; ova pauza dolazi kao poručena

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 01 sep 2013, 09:44

Hajmo onda bit iskreni i reci ovako.Sta radi Muharemovic,sta radi Gredic a sta Buki.Ako nerade svoj poso dati ovlasti sve Osimu i otjerat ih iz kluba,dakle ko god neradi dobro odma otjerat.Dalje kojeg god naseg igraca ko vidi da kasno cuga javit Osimu odma kaznit pa da je najbolji hajmo tako krenut pa ces vidjet rezultata.Ja koji gledam Zelju vec skoro 35 godina nemogu dozvolit ni prec preko toga da igrac koji igra za moj voljeni klub cuga a ja da ga gledam i znam da je to radio nemogu to podnijet.Dakle Osime reci ko zajebaje sve cemo otjerat dovedi ti ko mislis da je dobar i bice sve kako treba.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 01 sep 2013, 10:03

Kako kažu "jutro je pametnije od noći". Normalna je rezigniranost navijača poslije loših rezultata i igara tima. Najgore u ovome trenutku bilo bi to da okrenu leđa klubu i da kao znak tihog protesta ne dolaze na utakmice (bilo je dosta komentara kako "ove igrače" više ne treba gledati). Crvena zvezda i Hajduk već godinama su u rezultatskoj i finansijskoj krizi. Šta rade njihovi navijači? U velikom broju dolaze na utakmice, u mnogo većem broju nego navijači Dinama i Partizana i na taj način pokušavaju podići svoj tim. Po depresivnom raspoloženju dijela navijača Želje (barem po forumu) najgore što se može desiti da u narednom periodu na utakmicama bude 1.000-2.000 navijača. Čitam na pitarskom forumu kako najavljuju 10.000-ak hiljada navijača na utakmici protiv Mladosti, što me nebi ni čudilo s obzirom na euforiju koja ih je zahvatila. Mi svoje igrače ne možemo (barem trenutno) mijenjati. Šta možemo: u narednom periodu naročito pred utakmice stvarati pozitivnu atmosferu i u mnogo većem broj nego do sada podržati tim na Grbavici.

Za kraj jednostavno ne mogu a da još jednom ne prenesem izjavu Dine Đ. poslije utakmice: U drugom poluvremenu utakmice vidjelo se da smo u svim elementima fudbalske igre nadigrali našeg protivnika. Vidjeli se da dobro kombinujemo, da smo spremniji i fizički jači ali jasno je da je realizacija naša stara boljka“ .
O dali ovo treba komentarisati, pa ovakva izjava ne ide samo njemu na obraz, nego i nama navijačima.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 01 sep 2013, 10:15

boccaccio je napisao/la:Nas Zeljo je uvijek bio radnicki klub,klub koji kroz istoriju nikada nije imao para,ali klub koji je svojim igrama i srcanoscu uvijek plijenio simpatije publike sirom tadasnje drzave,cak i mnogo sire.
Kao siromasan klub,ja nisam bas siguran da li je Zeljo kroz cijelu svoju postojanost kupovao igrace,igrao se ciframa i obestecenjima.Uvijek su se pojavljivali anonimni igraci,kao Fico Bahtic iz Pofalickog ako se ne varam,Paprica iz Sutjeske iz Foce,Haris Skoro iz Unisa i slicni,Brane Jelusic iz Ilijasa itd itd...i mnogo mnogo nase djece koji su postajali igraci iz one poznate sljake,gdje su gutali prasinu i gdje je svaki klizeci start znacio i ranu na nozi,ali su ta djeca postajali veliki igraci.

Sjecam se one utakmice tadasnjeg prvenstva,Zeljo - C.Zvezda,kada je bilo 3-0 za Zelju,kada su same velicine igrale za protivnika,a nasa ekipa pomijesanog sadrzaja,od onih mladih gdje je tada pripadao i nas Amar Osim,pa do starog lisca Nikica.Na golu stajao dijete od 17 godina,Zeljko Pavlovic.
Naslov sutrasnjeg teksta u oslobodjenju je glasio "PRICA O TRI JUNAKA" . Pricalo se o toj utakmici i o sjajnim stvarima koje je nas tim napravio,i o tri junaka na terenu,Pavlovic,Nikic i trener Miso Smajlovic.Dobili su ocjenu 10 za svoje nastupe.Igrali su za Zeljeznicar.Igrali su za ljubav.Igrali su za publiku. I igrali su velikog srca,hrabro.

Zelju je uvijek to krasilo,ta neka posebnost,onaj šarm koji ti pruza citava atmosfera.Zivjelo se samo za takve stvari.

Zivi se i danas.Jeste malo drugacije,jer nas je rat odvojio od nekih lijepih prica,i Zeljo se kao klub urusio zbog visestrukih protivnika.Onih vanjskih i onih unutrasnjih,gradskih.Prezivio je to nas Zeljo.Nije bilo prvi put da nas se pokusava srusiti,da nestanemo.Srce je branilo da se to desi i danas je Zeljo na naslovnoj najavi kvalifikacija za ligu sampiona.

Kao i uvijek,sa siromastvom se borio,nekada znao doci i do polufinala velikog takmicenja,sa igracima iz Pofalickog,Sutjeske,sa omladincima koji su izrasli iz prasnjave sljake.Nikada Zeljo nije imao uslove za dobar rad.Nikada.

Zadnjih nekoliko godina mi zivimo pricu jednog Zelje koji ce kroz istoriju ostaviti trag i u ovoj drzavi.Opet se nema para,opet se nema uslova,opet dolaze igraci iz Banovica,Kalesije,Srebrenika.Anonimusi.I opet u sklopu sa nasom djecom,koji postaju igraci sa istog sljakastog terena koji je sada prekriven vjestackom travom,gdje trenira vise ekipa istovremeno,gdje nema uslova...postaju igraci.Kao i kroz cijelu istoriju,i nemamo para da placamo obestecenja,da nam dolaze visokorangirani igraci.Ali imamo onaj šarm Amara Osima koji je i sam prolazio kroz tu utakmicu sa C.Zvezdom,zivio je "PRICU O TRI JUNAKA",dok je njegov otac prije toga napisao najzlatniju istoriju naseg kluba kroz uspjehe srca,a ne bogatstvom nekog Seika koji mu je davao novac da kupi Mihajlovica iz Foce.

Ove utakmice lige prvaka,koje danas i u danasnjem vremenu igra nasa svetinja je vrijeme u kojem trebamo biti maksimalno ponosni.Na sve.Na Zelju,na Amara,na igrace,na titule,na trofeje.
Tacno je da nismo dobro prolazili.Tacno je i to da je danas neko novo vrijeme u svijetu fudbala i da se sve gleda kroz novac.Tacno je i to da puno kasnimo za fudbalskom revolucijom u svijetu.Ali najtacnije je da je Zeljo ostao Zeljo,siromasni radnicki klub,koji ce uvijek igrati srcem,pa makar primio 10 golova.Ljubav nikada nece prestati,a proci ce i ovaj period kada pricamo koliko ce nam golova neko dati u evropi.

Neka Zeljo odigra danas hrabro,srcem,za klub,za navijace,neka se stisnu i neka trce.Neka vjeruju u sebe.To je sve sto zelimo.Doci ce kroz koju godinu i momenat radovanja u evropskim utakmicama.Doci ce jer sam siguran da ce "PRICA O NOVIM JUNACIMA" uskoro biti pricana i u novijim generacijama.To je jednostavno ZELJO!

SRETNO PLAVI !
Meni ovog posta nikad dosta..

I DA GUBIS 10-0 S JUGA BI SE PJESMA CULA MI TE VOLIMO, MI TE VOLIMO!!!
BUDI ŽELJO !!!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 01 sep 2013, 10:27

Amar Osim protiv Slavije 100 % na klupi kao sef strucnog staba 8-)

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 01 sep 2013, 10:49

Ponekad nešto napišem jer smatram da palamuđenje na forumu ne donosi baš neku korist. Uglavnom čitam šta jedno 10-15 ljudi koji su aktivni pišu.
Ali poslije svih reakcija na jučerašnju utakmicu, upitah se kako bih reagovala u jednoj hipotetičkoj situaciji. Naime, svi znamo da je naš Željo udruženje građana, pa je samim tim i svačiji i ničiji.Pošto sam ove godine kupila člansku kartu, smatram se članom tog udruženja. E sad, zamišljam da je klub u takvoj situaciji da od članova zatraži dobrovoljni prilog od 100,00 KM, naravno ko je u mogućnosti.Da li bih dala taj prilog? Ne da bih dala, nego bih poduplala cifru. Sa halalom, što ono kažu. I nikad to ne bih spomenula. Kao što dajem najmilijim osobama u svom životu.
Malo odužih, ali poenta je da se svako od nas zapita šta bi uradio u ovom slučaju. Jer lako je pričati uprazno, to ništa ne košta. Na ovakvim stvarima se vidi da li Želju voliš ili samo navijaš za njega.
Mi smo Željini, Željo je naš !
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 01 sep 2013, 10:59

Realno, mi smo isto igrali i prošle godine! Loše da lošije nije moglo, patili se svaku utakmicu, pobjeđivali 1:0 u 90% utakmica. Imali smo koliko-toliko čvrstu odbranu i zahvaljujući njoj smo (svih ovih sezona) dolazili do titula. Naša taktika je, ne primiti gol a u napadu šta uradimo (ako primimo 2 gola onda smo 90 % gubili utakmice)! Uz to, fizički smo spremniji od pola ekipa u PLBiH i kada oni padnu pred kraj utakmice mi onda stisnemo i utrpamo neki "ćorak".

Sada nam takva igra ne donosi rezultat (obzirom da nam je odbrana loša) i skoro u svakoj tekmi primamo dva gola koja napad (bar sa ovakvom formacijom tj. sa "sidrašem" u napadu) ne može nadoknaditi, a nemamo više ni Zebe i sl. da ga zabiju iz prekida ili iz polu šanse. Kao što je neko već napisao, iste ove utakmice smo "kiksali" i prošle godine (Borac - Željo 2:0. Željo - Radnik 1:1, Zrinjski - Željo 1:0) tako da ovo i nije neko čudo, pogotovo sa ovakvom odbranom. Sva teža gostovanja smo uglavnom gubili i prije, gubiti ćemo ih uvijek, sve dok ne budemo imali kvalitetniji tim ili dok ne promjenimo formaciju tj. dok se ne budemo pokušali nadigravati sa takvim timovima jer ne možeš ići u goste snažnijim ekipama, "braniti se" (a nemaš ekipu za to) i očekivati rezultat (takvi timovi će uvijek iskoristiti taj način igre).

Prema tome, raspored kola nas je doveo u situaciju u kojoj smo, nemojte se iznenaditi ako budemo poraženi i u Širokom i protiv kona ako do tad nešto ne promjenimo. Još uvijek sam mišljenja da smo kvalitetniji Adilovim odlaskom i uvjeren sam da ćemo rezultate vidjeti na domaćim tekmama gdje ćemo lakše dolaziti do pobjeda. U gostima kod težih protivnika (bar sa ovakvom taktikom) zavisimo od odbrane koja je nažalost loša ili u lošoj formi (kako vam je lakše) a nema više ni Antolovića koji je priznali to neki ili ne, bio klasa.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 01 sep 2013, 11:35

mamaSmurf je napisao/la:Ponekad nešto napišem jer smatram da palamuđenje na forumu ne donosi baš neku korist. Uglavnom čitam šta jedno 10-15 ljudi koji su aktivni pišu.
Ali poslije svih reakcija na jučerašnju utakmicu, upitah se kako bih reagovala u jednoj hipotetičkoj situaciji. Naime, svi znamo da je naš Željo udruženje građana, pa je samim tim i svačiji i ničiji.Pošto sam ove godine kupila člansku kartu, smatram se članom tog udruženja. E sad, zamišljam da je klub u takvoj situaciji da od članova zatraži dobrovoljni prilog od 100,00 KM, naravno ko je u mogućnosti.Da li bih dala taj prilog? Ne da bih dala, nego bih poduplala cifru. Sa halalom, što ono kažu. I nikad to ne bih spomenula. Kao što dajem najmilijim osobama u svom životu.
Malo odužih, ali poenta je da se svako od nas zapita šta bi uradio u ovom slučaju. Jer lako je pričati uprazno, to ništa ne košta. Na ovakvim stvarima se vidi da li Želju voliš ili samo navijaš za njega.
Mi smo Željini, Željo je naš !
Od donacija nema hajra.. U nasem klubu postoje ljudi koji su placeni da obezbjede finansijsku stabilnost.. Oni nisu sposobni da to urade i tu ti je kraj price.. Dok ne dodju sposobni mi cemo krpiti kraj s krajem i moliti boga da se Dzeko proda te vjerovati i nadati se da Amar moze i dalje praviti cuda kao i do sada..

@Anonimac
Samo mi reci kojom logikom se vodis kada kazes da mislis da smo kvalitetniji zbog toga sto nam je najbolji strijelac zadnjih godina otisao iz kluba :oops: :?:
BUDI ŽELJO !!!

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 01 sep 2013, 11:46

na stranu sve priče, meni samo nije jasno kako smo mi iz godine u godinu sve slabiji i slabiji i zašto? koja je to klupska logika? do sad smo trebali biti neuhvatljivi za sve!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 01 sep 2013, 11:56

inacefindecko je napisao/la:na stranu sve priče, meni samo nije jasno kako smo mi iz godine u godinu sve slabiji i slabiji i zašto? koja je to klupska logika? do sad smo trebali biti neuhvatljivi za sve!
Veoma realno gledano,sa rezultatima koje je Zeljo ostvario unazad par godina se klub kao takav morao se odvojiti od ostatka lige nego jednostavno biti drugi svijet za ostale,kazem s obzirom na mogucnosti koji su mogli izvesti uz sve te rezultate koje je ekipa na terenu osvojila,ocito jednostavno ljudi iz vrha kluba nisu imali dali ideja dali su mislili da ce taj neki eventualni pomak doci sam po sebi,vjerovatno su tapkali u mijestu,mozda ce neki misliti da je moj komentar zloban i da vam doljevam ulje na vatru,**** rezultat trenutni to je smjesno za par utakmica se sve to moze i stici i prestici,ali cinjenica je da klub kao klub nije napravio ni 2% od onoga sto je trebao s rezultatima kakve su imali,dali ce dobiti novu sansu da dokazu da su naucili iz gresaka to nek vrijeme presudi,ali iz mog ugla glede vas je napravljen veliki propust jel se niste odvojili od ostalih sto u finansijskom smislu sto u nekim drugim stvarima od nivoa ove lige a mogli ste jel kazem kad imas rezultat ostalo ces sve lakse i dobiti i privuci,od sponzora itd itd

Opet ponavljam rezultat je u ovom trenutku najmanje bitan to se moze i stici i izgubiti u par kola,ali neke druge stvari su ipak za neku ozbiljniju analizu
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 01 sep 2013, 12:07

miky_hz je napisao/la:
inacefindecko je napisao/la:na stranu sve priče, meni samo nije jasno kako smo mi iz godine u godinu sve slabiji i slabiji i zašto? koja je to klupska logika? do sad smo trebali biti neuhvatljivi za sve!
Veoma realno gledano,sa rezultatima koje je Zeljo ostvario unazad par godina se klub kao takav morao se odvojiti od ostatka lige nego jednostavno biti drugi svijet za ostale,kazem s obzirom na mogucnosti koji su mogli izvesti uz sve te rezultate koje je ekipa na terenu osvojila,ocito jednostavno ljudi iz vrha kluba nisu imali dali ideja dali su mislili da ce taj neki eventualni pomak doci sam po sebi,vjerovatno su tapkali u mijestu,mozda ce neki misliti da je moj komentar zloban i da vam doljevam ulje na vatru,**** rezultat trenutni to je smjesno za par utakmica se sve to moze i stici i prestici,ali cinjenica je da klub kao klub nije napravio ni 2% od onoga sto je trebao s rezultatima kakve su imali,dali ce dobiti novu sansu da dokazu da su naucili iz gresaka to nek vrijeme presudi,ali iz mog ugla glede vas je napravljen veliki propust jel se niste odvojili od ostalih sto u finansijskom smislu sto u nekim drugim stvarima od nivoa ove lige a mogli ste jel kazem kad imas rezultat ostalo ces sve lakse i dobiti i privuci,od sponzora itd itd

Opet ponavljam rezultat je u ovom trenutku najmanje bitan to se moze i stici i izgubiti u par kola,ali neke druge stvari su ipak za neku ozbiljniju analizu
Idi na svoju temu :lol:
Salim se.. Sve si u pravu.. Ali ja ti garantujem da su Zeljine titule natjerale ljude iz uprave kluba za koji navijas da rade i nadju nacin da zaustave Zeljinu dominaciju, bar kada su trofeji u pitanju.. Par godina gledanja u ledja gradskom rivalu koji je kroz citavu istoriju bio trn u oku mladjem sarajevskom klubu je dovoljno dobar motiv.. Nasi se uljuljali i kontaju da ce pare same dodji, sto si ti vec i konstatovao u svom postu..
BUDI ŽELJO !!!

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 01 sep 2013, 12:13

Nema para, to ti je odgovor na sve. Liga velika i loša, sa slabom posjetom. Velika dugovanja, koja gutaju bilo koju zaradu. Sponzora nema, niti imaju interes da daju novac. Timovi, a i igrači nisu interesatni medijima, niti su sami igrači "zvjezde" tako da i to odmaže, jer nisu širim masam interesatni, što se opet odražava na sponzore. Omladinske škole su loše, i samo pukom srećom tu i tamo nekada neko se izdigne iz tog sivila, kao što je bilo sa Džekom. Nema sistema, imaš uvijek jednu struju koja gleda samo svoj interes u klubovima. Igrači ti se hrane u najlošijim restoranima u ovom gradu i to nije samo slučaj sa Željom, tako je sa svima. Rešenje privatizacija i regionalna liga, koliko god se ljudi tome protivili. :)
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 01 sep 2013, 12:14

@champions1921
Daj nemojte da opet povlačimo istu priču ko pokvarena ploča,"najbolji strijelac" i sl. Da se ne lažemo (hvala njemu za sve), lako je golove davati kad te Zeba i sl. pogode u glavu u petercu a ti je uguraš u praznu mrežu! 90% njegovih golova bi dao i Kerla da si ga stavio u napad a kamoli neki prosječan napadač. Pogledaj video sa svim golovima (ima na YouTube) i biti će ti jasnije šta govorim.

Što se tvog pitanja tiče, logika je ta da su Adilovim igranjem (kojeg su konstantno gurali nebi li ga prodali, bio on u lošoj formi ili ne) pokretniji igrači od njega sjedili na klupi tipa Ara i sl. koji mogu napraviti višak dok on to nije u stanju, još uz to, samim tim što se Vernes pomjera na špica otvara se prostor na krilu i za malog Bajića koji je isto tako kvalitetan i može ga zabiti iz polu šanse, pa i za Aru, Bučana i sl. koji mogu svojom brzinom stvoriti višak na krilu za razliku od Vernesa koji više to ne može. Bez obzira na sve to, u par utakmica kada je Vernes igrao špica, igra nam je bila brža i konkretnija, stvarali smo više šansi, bar u onim tekmama koje sam ja gledao. Vrijeme će pokazati dali sam bio u pravu ili ne... vjerovatno se mnogi neće složiti ali to je moja mišljenje. Svako ima svoje!
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.