mnon46 je napisao/la: ↑19 apr 2024, 20:32
Šta je izjavio Akrap Brunović?
Žestoka reakcija Brune Akrapovića nakon poraza u Posušju: Ovo je skandal, uzeše nam i pare i bodove
Fudbaleri Željezničara doživjeli su šokantan poraz u današnjoj utakmici 27. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine.
Plavi su poraženi od Posušja rezultatom 1:0 u utakmici koju su mnogi očekivali da će pobijediti s obzirom na informacije o namještanju iste.
U pobjedu je bio siguran i trener Bruno Akrapović koji je u izjavi nakon utakmice potvrdio da je utakmica bila dogovorena i da mu nije jasno kako je došlo do toga da njegov tim završi kao poražen.
- Ovo je sramota, uzvikivao je Akrapović u izjavi za Arena Sport, a onda otkrio i na šta tačno misli:
- Sve je bilo dogovoreno, nakon višesatnog ubjeđivanja smo postigli konsenzus i isplatili Posušju 35.000KM umjesto 70.000 koliko su prvobitno tražili. Nismo potpisali ugovor, ali u mom svijetu i u svijetu odraslih ljudi data riječ trebala bi da se poštuje. Kako onda objasniti Željinoj djeci da oni sa kojima se dogovarate kažu jedno, a urade potpuno drugo, rekao je Akrapović, ali nije se zaustavio na tome:
- Znate li kako je igračima reći da je pobjeda osigurana, a onda ih pogledati u oči, vidjeti njihova izbezumljena i uplakana lica, a ne znati šta da im kažete, kako da ih utješite? Osjećam da sam ih izdao i kao trener i kao osoba, navodi Akrapović.
Na pitanje kakve su tačno bile pojedinosti dogovora, trener Željezničara je objasnio:
- Reći ću vam samo nekoliko osnovnih. Da svaki šut koji budu imali šalju preko ili pored gola, dakle da nikako ne šutaju na gol budući da je mali Muftić premoren nakon sjajnog izdanja u derbiju i da nema potrebe rizikovati. I šta se desi, iz prvog šuta u stilu Messija Rozić pogađa malu mrežicu. Dogovor je bio i da, kada bude penal za nas, golman Posušja suptilno pokaže Krpiću u koju stranu će se baciti. To je i uradio, a onda se bacio u onu gdje je Krpić šutirao. Ima li to ikakvog smisla, imaju li ti ljudi imalo ljudskosti, pita se Akrapović koji je nagovijestio da će putem nadležnih organa tražiti povrat novca i sankcije za Posušje.
- Dio novca sam dao ja iz svog džepa i to mi najteže pada, kroz suze je poručio nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine.