Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Baja_Zvjerka je napisao/la:Dajte ispostujte momka, evo ja cu prvi:![]()
![]()
Fidelito je napisao/la:Ma htjeli mi priznati ili ne,ali Jugoslavija je bila velika,moćna sila tadašnjeg svijeta s tim i njena liga,tako se dolazi do zaključka kakva država,takva liga.
Možemo mi pričati šta hoćemo ali svi klubovi iz bivše Juge su svoje najveće uspjehe doživjeli upravo u onom sistemu.
Možda neki ne znaju ali treba napomenuti da jugoslavenski igračima je bio zabranjen transfer u instranstvo dok nebi napunili 27god,zapitajte se kakve su sad šanse da prvak svijeta padne na Grbavici?
zeljocity je napisao/la:Fidelito je napisao/la:Ma htjeli mi priznati ili ne,ali Jugoslavija je bila velika,moćna sila tadašnjeg svijeta s tim i njena liga,tako se dolazi do zaključka kakva država,takva liga.
Možemo mi pričati šta hoćemo ali svi klubovi iz bivše Juge su svoje najveće uspjehe doživjeli upravo u onom sistemu.
Možda neki ne znaju ali treba napomenuti da jugoslavenski igračima je bio zabranjen transfer u instranstvo dok nebi napunili 27god,zapitajte se kakve su sad šanse da prvak svijeta padne na Grbavici?
Jugoslavija nije bila nikakva sila u nogometu a Bogme ni ekonomski!! Ta komunisticka propaganda je nista drugo nego porpaganda. Sama cinjenica da imas svega par stadiona iz tog vremena koji se mogu nazvati stadionima dovoljno govori. Prosjecna plata je bila oko 400 maraka ako me pamcenje ne vara a koliko nasih ljudi je proputovalo svijetom iz tog doba?? Samo onaj bogatiji sloj a obicni ljudi ako skoknu do Italije to bi bilo to. Kao reprezentacija smo postigli sta?? Pa sama Hrvatska ima bolji rezultat nego ex-Yu znaci dovoljno i o tome. Za vrijeme Osima smo imali jaku ekipu i cak se spekulisalo o nama kao buducim sampionima ali onda pogledaj statistiku protiv jacih ekipa iz tog vremena i vjeruj mi nemamo se cime pohvalit.
Ovo sto kazes "kakva drzava takva liga" nazalost ne slazem se opet sa tim. Svedska, Finska su drzave koje su ekonomski jace od nas pa cime se to imaju pohvalit? Brazil je tek u zadnjih 10god. krenuo naprije u ekonomskom smislu ali su uvijek bili sila u ngometu. Bezbroj je stvari koje uticu na rezukltate u sportu a kod nas je ralog velikog razocarenja VELIKA OCEKIVANJA po meni neopravdana. Jednostavno se treba pomirit sa cinjenicom da smo tu gdje jesmo jer bolje ne znamo!!
zeljocity je napisao/la:Fidelito je napisao/la:Ma htjeli mi priznati ili ne,ali Jugoslavija je bila velika,moćna sila tadašnjeg svijeta s tim i njena liga,tako se dolazi do zaključka kakva država,takva liga.
Jugoslavija nije bila nikakva sila u nogometu a Bogme ni ekonomski!! Ta komunisticka propaganda je nista drugo nego porpaganda. Sama cinjenica da imas svega par stadiona iz tog vremena koji se mogu nazvati stadionima dovoljno govori. Prosjecna plata je bila oko 400 maraka ako me pamcenje ne vara a koliko nasih ljudi je proputovalo svijetom iz tog doba?? Samo onaj bogatiji sloj a obicni ljudi ako skoknu do Italije to bi bilo to. Kao reprezentacija smo postigli sta?? Pa sama Hrvatska ima bolji rezultat nego ex-Yu znaci dovoljno i o tome. Za vrijeme Osima smo imali jaku ekipu i cak se spekulisalo o nama kao buducim sampionima ali onda pogledaj statistiku protiv jacih ekipa iz tog vremena i vjeruj mi nemamo se cime pohvalit.
Ovo sto kazes "kakva drzava takva liga" nazalost ne slazem se opet sa tim. Svedska, Finska su drzave koje su ekonomski jace od nas pa cime se to imaju pohvalit? Brazil je tek u zadnjih 10god. krenuo naprije u ekonomskom smislu ali su uvijek bili sila u ngometu. Bezbroj je stvari koje uticu na rezukltate u sportu a kod nas je ralog velikog razocarenja VELIKA OCEKIVANJA po meni neopravdana. Jednostavno se treba pomirit sa cinjenicom da smo tu gdje jesmo jer bolje ne znamo!!
Pa i ja mislim da je prenapuhana i ne zalim za njom ali je u isto vrijeme gigant za ono sto sada imamo.. I ekonomski i na svaki drugi nacin, a pogotovo sto se sporta tice.. Mozes doci do raznih statistika i mislim da bi trebao razmotriti te brojke prije nego sto izneses svoje misljenje kao npr. vanjski dug te drzave u odnosu na danasnje pa i dalje imamo samo ono sto je tada izgradjeno, kakvo god da je..zeljocity je napisao/la:To je bio samo jedan od primjera a mogu ti ih navesti vise. Evo nista dalje da ne idem smatrali smo se silom jer imamo te podzemne aerodrome Zeljavu i dole na Kosovu ne znam kako se zove, jedna "mala" Svedska koja je imala nekih 8 miliona stanovnika tad imali ih je 4-5 i jos toliko u planu. Sila smo jer smo imali Boforse a kupovali ih od Sveda itd.. nije ovdje mjesto za ovakvu raspravu a ako zelis mozemo na pp nastaviti, ovako cemo samo temu pokvarit. Uglavnom prenapuhana ex-Yu nije za zalit.
Champions jarane
Sve je to fino sto ti kazes ali ja stojim iza svojeg misljenja Yuga je prenapuhana, mozemo nastavit sa diskusijom na privat da ne kvarimo temu..
Prenapuhana? Vidi sad predsjednik Federacije pusta krimose za pare iz zatvora,svaki dan neko nekog izbode,upuca nikom nista! Pogledajte uspjehe Zvezde,Partizana,Zelje,Hajduka,Dinama tad u evropi sve ce vam se kazati,to nikad vise ni jedan tim sa ovih prostora nece ponoviti! Nekome su malo polufinala i finala LP,polufinale kupa uefa itd.! Sad se kilometar autoputa pravi 1000 godina al kome je dobro drago mi je zbog njega!invincible1921 je napisao/la:Smijo se ti ne smijo covjek vam je dobro reko,jugoslavija je bila takva zemlja da je neko mogo otic vani prat **** njemcka po wcu i doc vamo sa parama koje doktor nauka ne bi zaradio za 5 godina,naravno da sad nije sjajno ali mislim da ljudi bolje zive,kolko god se neki zalili,fazon je u tome sto sad ima ljudi koji su bogati i za zapadne stanardte sto jeste problem,ali isto tako za vrijeme jugoslavije smo svi bili jednako siromasni.Kolko god sebicno zvucalo meni je smijesna stvar da svi imaju plate u 5 deka.Ja sam zavrsio fakutlet otego svoja damu ti zavrsio tri masisnke i imamo platu u 50 maraka ,jel to posteno,naravno da nije.Sto se fudbala tice liga je bila kvalitetna ali prije svega zbog zakona o 28 godina koji je nesto najbolje sto bi se moglo uvest kod nas.Takodjer bi dodao i da je veliki faktor bila i ujednunja liga puno jakih klubova.Sto se ostalih faktora tice ne vidim neku razliku u odnosnu na danasnji fudbal na ovim prostorima ,i danas ujedini sve klubove u jednu ligu ne daj jednom lazaru markovicu da ode prije 28,jednom joveticu,modricu,mandzukicu,vidicu pa ces vidjet kvalitete.Narano i rat je dosta unazadio.Te price kako je nekad bilo su obicna glupost i price za malu djecu sto bi reko bibier u ranama"ubice vas romantika".
Ww2 zavrsava znas li koliko para Amerika upumpava u Yugu?? I zasto? Koliko stvari smo dobijali od njih?? Idemo na privat i mozemo nastavit ovako samo temu kvarimo!! BIH je 95god. pocela od NULE a stanovnistvo podjeljeno kao nikad ranije i uprkos tome danas je prosjecna plata u BIH veca nego za vrijeme ex-Yu..champions1921 je napisao/la:Pa i ja mislim da je prenapuhana i ne zalim za njom ali je u isto vrijeme gigant za ono sto sada imamo.. I ekonomski i na svaki drugi nacin, a pogotovo sto se sporta tice.. Mozes doci do raznih statistika i mislim da bi trebao razmotriti te brojke prije nego sto izneses svoje misljenje kao npr. vanjski dug te drzave u odnosu na danasnje pa i dalje imamo samo ono sto je tada izgradjeno, kakvo god da je..zeljocity je napisao/la:To je bio samo jedan od primjera a mogu ti ih navesti vise. Evo nista dalje da ne idem smatrali smo se silom jer imamo te podzemne aerodrome Zeljavu i dole na Kosovu ne znam kako se zove, jedna "mala" Svedska koja je imala nekih 8 miliona stanovnika tad imali ih je 4-5 i jos toliko u planu. Sila smo jer smo imali Boforse a kupovali ih od Sveda itd.. nije ovdje mjesto za ovakvu raspravu a ako zelis mozemo na pp nastaviti, ovako cemo samo temu pokvarit. Uglavnom prenapuhana ex-Yu nije za zalit.
Champions jarane
Sve je to fino sto ti kazes ali ja stojim iza svojeg misljenja Yuga je prenapuhana, mozemo nastavit sa diskusijom na privat da ne kvarimo temu..
Moze Vernes u spic, Ara iza njega a Stanic na desno krilo.. A sto je Jamak upitan?RiverPlate je napisao/la:Dosta je Yugoslavije, šta vam je ba, bilo i prošlo, okrenimo se timi, sutra ako ne bude igrao Jamak biće hendikep, nema ga ko zamijeniti, jedino Ara, onda nemamo napadača, osim Brkovića, a pitanje je je li spremen da zaigra?
Pa i Vernes je pod znakom pitanja, nije trenirao ova dva dana!A izgleda da i Jamak ima problema sa preponama!champions1921 je napisao/la:Moze Vernes u spic, Ara iza njega a Stanic na desno krilo.. A sto je Jamak upitan?RiverPlate je napisao/la:Dosta je Yugoslavije, šta vam je ba, bilo i prošlo, okrenimo se timi, sutra ako ne bude igrao Jamak biće hendikep, nema ga ko zamijeniti, jedino Ara, onda nemamo napadača, osim Brkovića, a pitanje je je li spremen da zaigra?
@zeljcity
Ma ne interesuje mene ta teme nesto specijalno.. Sto rekao ovaj kolega "bilo i proslo".. Samo mi je bilo malo cudno poredjenje te i danasnjih drzava s tvog aspekta..
Trenutno korisnika/ca: bvsic, mnon46, NeSamSafetee i 18 gostiju.