07.09.2010 Bosna i Hercegovina - Francuska

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

dinoze
Kontakt:

Re: 07.09.2010 Bosna i Hercegovina - Francuska

Post Postao/la dinoze » 08 sep 2010, 11:12

Mene bas interesuje kako izgleda jedan radni dan neseg selektora i njegovog tima. Dali oni provode vrijeme uopste zajdeno, dali imaju uopste radni dan ili se vide samo kratko prije utakmice na par dana.
Oni nisu ni jednog igraca posjetili od kada su na tim pozicijam, niti su nekoga igraca otkrili pa da ga prate.
Ja neznam dali su ih pare pokvarile ili su postali previse profesinalni pa im je svejdeno, znaju sada su tu a sutra u drugom nekom timu.
Citao sam neki dana interviju sa B. Stange to je Nijemac trenira Bjelorusiju. Kaze on da zivi u Minsku u hotelu pored igralista gdje trenira reprzentacija. Uslovi i nesu neki posebno dobri sto se tice opreme, ali je on skupio donacija iz Njemacke pa tako da sada ide. Tu zivi sa pomocnicima koji su takodze Nijemci, jednom mjesecno na 5 dana idu u Njemacku da vide porodice. Vrijeme provodi tako sto gleda kasete od 2001 pa na ovamo reprezentacije Bjelorusije, proucava taktiku protivnika gledajuci isto njihove kasete, trazeci igrace po evropi koji imaju korijene u bjelorusiji i skupljajuci donacije.
Sve u svemu pa nije ni cudno sto su timovi iz Bjelorusije napredovali tako Bate Borisow i Dinamo Minsk.
Pa pogledajte kako ljudi rade.
Ja znam da mi imamo samo 3 miliona stanovnika i da nemozemo stastaviti neku super repku, ali ima taktika valjda, danas je taktika 70 posto igre. Kod nas samo kao da maloumni sjede na svim polozajima u drzavi.
Ja mislim da bilo kod od obicne raje preuzme repku vise bi se brinuo od njoj i sa vise emocija bi to sve dozivljavao.

armageddon666
Kontakt:

Post Postao/la armageddon666 » 08 sep 2010, 11:17

Misimovic je sinoc sve rekao ; Ne mozemo ovako :D :D
-Ronaldo Luís Nazário de Lima-

jordan 23
Kontakt:

Post Postao/la jordan 23 » 08 sep 2010, 11:21

sve tekme od kada nas susic vodi ,pokazale su nasu nemoc i slabosti.ono sinoc bio je vrhunac sramote.pa mi smo vise sansi imali protiv portugala ili spanije u zenici i lisabonu,nego u svim njegovim utakmicama zajedno.malo mi je krivo sto niko ne spomene i onaj kurcev potez francuza,pricaju o fair playu,a ne izbacise loptu kod drugog gola.
ja garantujem da francuzi nece uraditi nista posebno opet protiv nekih drugih.sa samo jednom stvari blan je unistio papetovu igru.presing,ne dozvoliti da primimo loptu.
zelio bih uraditi neku analizu nasih igraca cisto iz razloga da se neki igraci ,ali samo neki ne bi napadali zbog papetove krivice.
hasagic-bio je on dobar,mada ima on svojih bubica

nadarevic-svaka njemu cast za borbenost,ali mi je drago da konacno islazi na vidjelo njegova prosjecnost.jedan od najvecih krivaca za dar mar francuza u odbrani.kriv je za 2 gol,svi su izasli on je zaspao u sesnestercu .a i kod prvog nije bolje reagovao.

mujdza-meni se svidja kako je igrao ,mada imam osjecaj da on i lulic vise teze kao ofanzivi ,nego defanzivi.

lulic-isti komentar kao za mujdzu

rahimic-svaka cast za sve,ali sinoc katastrofalan,pojeoli ga dijabi i dijara.

pjanic-jedan od gorih,ne znam ali pjana nekako se lose snalazi malo defanzivnije,pogotovo u reprezentaciji.slicno on igra u lionu,tj slicnu poziciji,ali valjda tamo ima nekoga da mu pomogne u defanzivi.

ibricic-ljudi moji,bilo bi glupo tako dobrog igraca kuditi,tako da necu,ali moram dati komentar vezano za njega.mi robujemo misimovicu i pjanicu,i onda ibricic popunjava neke opcije u vezi i po bokovima,zato sto je dobar.valjda je neka logika njima bolje ibro nego neko drugi.ibricic je katastrofalan u defanzivnim zadacima,ljudi katastrofalan.to se vidjelo protiv portugala ,kada smo gol primili,protiv njemacke,kada nam je lam zabio.sinoc sanja i valbuena radili sta su htijeli.on ne prati i kada prati kasno pocne.on je igrac da igra poziciju misimovica,samo to i nista drugo.ali ko ce misketa ostavit na klupi,bolje ovako ..

misimovic-ma on je za mene jedan veliki igrac,ali u defanzivi on ne moze dati puno,ali za to je kriva taktika,jer on nije igrac za takvih taktika.

ibisevic-nekako sam uvijek bio tolerantan za vedu,nadajuci se staroj njegovoj formi,ali ovo sinoc ne zasluzuje komentar.mada opet kazem vise je kriva taktika.

dzeko-price da on ne igra srcem za reprezentaciju,su najveca sranja koja sam procitao.sta bolan vi hocete da dzeko sam uzme loptu i prodje sve i zabije gol.pa to ni mesi na svjetskom nije mogao ,a ne dzeko .dzeko je klasa ,a velika vecina vas na forumu,pacenici,uhljupi,paraziti koje bog nije ni za sta drugo stvoio ,nego da prodajte muda za bubrege.sinoc sam prvi popljuvao fanatikose,ali svi ljudi kopji ovdje blate dzeku,a do juce ga izdizali niste nista bolji od fanatikosa sinoc.

spahic-njega sam ostavio za kraj.uvijek sam postovao barbareza,ti si spaha barbarez ove generacije.

samo na kraju moram istaci,nije mi jasno ,nikako mi nije jasno imati ovakve individualce,a igrati onako sramotno,to je katastrofa.sta je razlog...
rumuni ,bjelorusi,slovenci..slovaci..pa ljudi nemaju 2 igraca da se izdvajaju,da znamo za njih,a rade dobore stvari,eto izuzmio rumune,njih am naveo jer ce nas i oni dobiti zbog papeta.
Zadnja izmjena: jordan 23, dana/u 08 sep 2010, 11:26, ukupno mijenjano 7 puta.
VOLIM TE ŽELJO

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 sep 2010, 11:21

Grandmaster je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Pitam se jednostavno sta se onda u covjeku odigrava.
Gines oduvjek za reprezentaciju i za dres, igras i povrijedjen, zrtvujes se, ma zivis za reprezentaciju. I onda tako nesto moras slusati. Od poluobrazovanih, primitivnih, retardiranih majmuna, rasista, zaostale stoke.

Neznam dali sam vec rekao: Fuj stoko.

Laku noc.
Hajde ne lupaj.
Ah jesi li ti to bio jedan od onih "navijaca" tamo? Svaka cast.
Ah da morao sam te prijaviti zbog tog "ne lupaj", jer nemam nervi da se sa nekima ovdje svadjam, sigurno ne sa nekim koji jedva recenicu sastave.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 08 sep 2010, 11:23

Dobro je ipak smo igrali kod francuza pred njihovom publikom ...
Tako da ne bih trebali biti zabrinuti..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 sep 2010, 11:26

avenija je napisao/la:Dobro je ipak smo igrali kod francuza pred njihovom publikom ...
Tako da ne bih trebali biti zabrinuti..
Kao sto neko rece, nasi gledaoci, jer navijaci nisu bili, su Francuski 12 igraci.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 08 sep 2010, 11:26

Evo ga.
I Bosna i Hercegovina je dobila svog Raymonda Domennecha. :mrgreen:

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 08 sep 2010, 11:36

"Jednima je kriv Pape, drugima igrači, a veoma malo je onih koji će stvari pogledati realno. Zaboga, sinoć smo poraženi od Francuske, svjetske fudbalske velesile, koja doduše jeste imala krizni period, no isti se negdje morao zaustaviti." ss.ba

samo mi nije jasno kako uvjek ljudi izadju iz krize kad protiv nas igraju...i bas me zanima sta ce portal pisat o francuzima onda ako kiksaju u rumuniji, albaniji ili bjelorusiji...
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 08 sep 2010, 11:38

Steta za poraz od malih i slabih Francuza posebno ako se uzme u obzir da smo prije njih pobjedili jednog giganta kakav je Luksemburg. prejak narod smo mi fakat kad vidim sta se sve pise i prica nakon poraza od francuza ne znam bi li se smijao il' plakao.
You are someone else I am still right here

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 08 sep 2010, 11:39

19TM87 je napisao/la:"Jednima je kriv Pape, drugima igrači, a veoma malo je onih koji će stvari pogledati realno. Zaboga, sinoć smo poraženi od Francuske, svjetske fudbalske velesile, koja doduše jeste imala krizni period, no isti se negdje morao zaustaviti." ss.ba

samo mi nije jasno kako uvjek ljudi izadju iz krize kad protiv nas igraju...i bas me zanima sta ce portal pisat o francuzima onda ako kiksaju u rumuniji, albaniji ili bjelorusiji...
pisat ce verovatno da se nova kriza kad tad morala dogodit ;)
Zadnja izmjena: Wolverine, dana/u 08 sep 2010, 11:39, ukupno mijenjano 2 puta.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 08 sep 2010, 11:39

A šta mislite što li je Blanc prije meča sa BiH rekao da smo najbolja reprezentacija u grupi ? Jer je znao da će naši igrači ući sa teorijom " KO JE KO MI, NE MORAMO NI TRČATI, NI TRUDITI SE DOVOLJNO JE SAMO DA SE POJAVIMO NA TERENU I BODOVI SU NAŠI" E u tom je problem. Naš mentalitet je nedovoljno zreo, još smo mi zeleni. Pokupiti sve i početi se baviti ribolovom.

Grandmaster
Kontakt:

Post Postao/la Grandmaster » 08 sep 2010, 11:41

Principatus je napisao/la: Ah jesi li ti to bio jedan od onih "navijaca" tamo? Svaka cast.
Ah da morao sam te prijaviti zbog tog "ne lupaj", jer nemam nervi da se sa nekima ovdje svadjam, sigurno ne sa nekim koji jedva recenicu sastave.
Spahić je jedan od potpisnika famoznog pisma protiv Saveza i jedan je od onih koji je prekršio to obećanje tako da svi ti epiteti koje si mu dodijelio padaju u vodu.

A drugo, čovjek se dovodio u vezu s namještanjem utakmica. Nije to bez neke bilo, tako da on kao takav ne može ništa prigovoriti navijačima pa da gori cijelo Koševo .

I eto treće, niko od njih sinoć nije igrao požrtvovano pa ni taj tvoj Spahić. Popišam im se u usta svima, a Sušića poserem.
Grandmaster.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 08 sep 2010, 11:44

Grandmaster je napisao/la:
Principatus je napisao/la: Ah jesi li ti to bio jedan od onih "navijaca" tamo? Svaka cast.
Spahić je jedan od potpisnika famoznog pisma protiv Saveza i jedan je od onih koji je prekršio to obećanje tako da svi ti epiteti koje si mu dodijelio padaju u vodu.

A drugo, čovjek se dovodio u vezu s namještanjem utakmica. Nije to bez neke bilo, tako da on kao takav ne može ništa prigovoriti navijačima pa da gori cijelo Koševo .

I eto treće, niko od njih sinoć nije igrao požrtvovano pa ni taj tvoj Spahić. Popišam im se u usta svima, a Sušića poserem.
bravo to se trazi,mislis da sa takvim mozgovima oput tvog bolje zasluzujemo?
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 08 sep 2010, 11:46

Zao mi pravo za rezultat i nadam se da ce biti bolje. Sve se ovdje zakomplikovalo i bice jos sansi. Onima s tribina sto prave nerede nek je sram za to sta rade. Nece oni kazniti samo NSBiH vec reprezentaciju i sve nas. Drago mi je samo sto ono nesmiju uraditi na BP i sad se nazalost ispucavaju na Kosevu. U Zenici sigurno nesmiju ono da naprave. Znaju kako u Zenici prolaze. Jedini grad bez bakljade sa repkom. E stisni pa to uradi. Robovi znaju zastititi stadion...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 08 sep 2010, 11:48

Ja mislim da ce taktika za Albaniju da bude:
Savez i Pap(e)ak su poslali 10 skauta da pronađu najbolje mjesto za pojesti burek i baklavu. A igraci ce "profesionalno" odraditi 90 minuta bez udarca na gol.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 sep 2010, 11:51

Grandmaster je napisao/la: Spahić je jedan od potpisnika famoznog pisma protiv Saveza i jedan je od onih koji je prekršio to obećanje tako da svi ti epiteti koje si mu dodijelio padaju u vodu.

1)
Potpisao kao i drugi. Ako ti je to pismo toliko bitno, onda "bojtokuj" reprezentaciju, nemoj je gledati, i postedi nas komentara o doticnoj.

2)
Dovodjen u vezu sa namjestanjem utakmica. Covjek je nevin, jer nije osudjen. A kod nas je veoma lako prosiriti price i lazi, jer nadju veoma pogodno tlo, da ne kazem mozgove kao tvoje, za rast.

3)
Spahic se vjerovatno trebao rascjepati na 4 strane i sa vatrom iz njegove *uzice spaliti Francuze.

A za zadnju recenicu: To nek je tebi na cast. ;)

Bez_komentara
Kontakt:

Post Postao/la Bez_komentara » 08 sep 2010, 11:52

Sve sto trebamo shvatiti jeste da smo jedna osrednja reprezentacija,i to je to.
Da nam je trener i Mourinho,dzaba ti je kad nemamo igraca.
Zao mi vala naroda,izleti tolike pare da vidi jedno veliko nista.
Da su bar PROBALI ZAIGRATI,pa hajde...
Ovako ...
Baš niđe veze.
Boga pitaj šta nas čeka s Albancima...a tek s Bjelorusima i Rumunima.
Jedini moment kada smo dobro igrali s "velikim" ako se u tom momentu mogla zvati Turska (poslije Eura 2008) jeste prvo poluvrijeme u Zenici.
Osjecah se bas ponosno tada.Sve ostalo je za ne prisjecati se.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 08 sep 2010, 11:53

Dobićemo mi Albance i onda ćemo opet pretendirati za prvo mjesto, zavaravati sebe. Navijači će biti divni, igrao kao da možemo Španiju dobiti. Džeko će biti najbolji napadač na svijetu, Safet najbolji trener svih vremena, svi će ga početi gotiviti i tako sve do utakmice kada nas Bjelorusija ohladi.. Takvi smo mi... :|

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 08 sep 2010, 11:57

Trener koji ništa ne mijenja u taktici poslije 20 minuta sinoćnje utakmice za mene nije nikakav trener.Totalni sam laik za fudbalsku taktiku, ali je bilo očito da je naša igra pročitana(što, vjerovatno, i nije baš teško) i moralo se nešto učiniti.Selektoru je posao da za svaku poziciju pronađe makar dva igrača i da uigra tim, a ne da stavlja igrače na neprirodne pozicije.Ali šta očekivati od čovjeka kojem je nadimak PAPE.
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 08 sep 2010, 12:05

Par riječi nakon prospavane noći. Mi moramo znati da otkada se igraju kvalifikacije naša rep. nikada nije dobila ekipu koja je bila prvi nosioc u našoj grupi, nismo čak nikada ni bod izvukli. Pa kako onda možemo nešto biti razočarani porazom od "Galskih pijetlova". Šta u svemu neštima. NEREALNA OČEKIVANJA. Ko ih pravi? Novinari gospodo, novinari. Uvjek igramo neke historijske utakmice i uvjek gubimo. Kakve bolan historijske? Inače Pape je prvi selektor koji ne stavlja igrače po menadžersko-nacionalnoj liniji na čemu mu čestitam. Sjetite se Jakirovića, Grujića, Jolića i inih velemajtora.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.