San Antonio Spurs

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 feb 2021, 15:13

Ne mijenjam ja nista, samo pisem cesto svoje zelje vs realnost.

Nemamo mi problema sa skokom toliko.Ekipa je u top 10 po Def reb%.

I nije smisao da ta petorka napravi 40 pobjeda ove godine. ;)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 feb 2021, 15:24

NEZALAGANJE je napisao/la:
02 feb 2021, 15:13

Nemate problema sa skokom :o dopustite najvise skokova U ligi.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 02 feb 2021, 16:12

02 feb 2021, 14:25
Da se ja pitam, sutra bih gledao da trejdam trojku DDR-Gay-LMA.
Millsa bih ostavio.

Startao bih petorku Murray-White-Vassell-Keldon-Poeltl.Ova petorka bi cuda cinila defanzivno.

S klupe Mills i Lonnie.Za pocetak.
:salut:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 feb 2021, 16:34

lumani je napisao/la:
02 feb 2021, 15:24

Gdje je ta statistika?? Da vidim. Protivnici protiv nas imaju SVEUKUPNO vise skokova, ali to nema veze sa off.skokom.Tu nam ne skacu puno(a to je ono sto je bitno), To. sto skacu ljudi dobro i u odbrani protiv nas, to nema veze.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 feb 2021, 18:38

02 feb 2021, 16:34
lumani je napisao/la:
02 feb 2021, 15:24

Gdje je ta statistika?? Da vidim. Protivnici protiv nas imaju SVEUKUPNO vise skokova, ali to nema veze sa off.skokom.Tu nam ne skacu puno(a to je ono sto je bitno), To. sto skacu ljudi dobro i u odbrani protiv nas, to nema veze.

slika

Lijevo poeni,Desno skokovi .Moguce je da imate od pojedinih 1 tekmu vise,a od nekih manje.27 poena prosjecno primite U 4 dionici a prosle godine 30 ,znaci napredak je tu.Field Goal % 51 isto jako slabo.92 pokusaja svaku tekmu ,skoro sami vrh. U odbrani pravite najvise Faul.. U ligi.Kada sve pogledas igra se brzo i agresivno.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 feb 2021, 19:01

Ima i do tekmi, ali ti moras malo bolje da prostudiras statistiku, druze.

Ako kazes da neko ima problem sa skokom, onda se valjda misli na to da mu protivnik skace u napadu i da ne mogu zagraditi.SAS nemaju taj problem jer su u top 10 po Def reb %.

Udji i na tradicionalnu statistiku i vidjeces da je SA kao tim 11.u ligi po broju skokova.

Razlog zbog kojeg protivnici u ukupnom broju utakmica imaju veci broj skokova od SA je opstepoznata taktika SA da se rijetko kad ide na ofanzivni skok vec se brani tranzicija, sto dokazuje i statistika odbrane u tom segmentu.
Na to sve, SA je poprilicno losa ekipa gledajuci EFG% i TS% i uopste su suterski dosta skromni.Kombinujuci pace tj.stil sa igre sa vecim brojem posjeda sa svim pomenutim, dolazi se do toga da ekipe sveukupno nadskacu SA u direktnom duelu, ali to rijetko, rijetko ima veze sa ofanzivnim skokom, vec vise sa cinjenicom da protivnik obicno bolje sutira od SA dovodeci do toga da protivnik ima vise skokova na x utakmici. Akumuliraj to sa 20 tekmi i dobijes sta dobijes, ali opet ponavljam, meni je "problem sa skokom" kad si slab u def.skoku, a ne sto ekipe imaju veci broj skokova u tvojoj tekmi i to u 99% situacija zbog veceg broja defanzivnih skokova.

P.S.I jedna ispravka. U odbrani, u cijeloj ligi, pravimo NAJMANJE faulova sto je odlicno.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 feb 2021, 19:19

Ovo zadnje je do mene :salut:

Ne znam ,kod vas nema laganih poena....Jocob ili in ili Out,ali lagani poeni su potrebni..

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 feb 2021, 19:41

lumani je napisao/la:
02 feb 2021, 19:19
Ovo zadnje je do mene :salut:

Ne znam ,kod vas nema laganih poena....Jocob ili in ili Out,ali lagani poeni su potrebni..
To si upravu.Moralo bi biti mnogo vise tih poena, jer imamo poteskoca kad napadamo postavljenu odbranu.

15.-16. smo u ligi po poenima iz protivnickih izgubljenih lopti.To bi mogla i moralo bolje, ali je tesko kad imas probleme da branis ono sto je esencija NBAa, a to je pik i LMA. Zato Poeltl treba biti starter cim prije, iako je katastrofa sa bacanjima, ali mislim da bi i to bilo bolje da igra vise.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 02 feb 2021, 19:48

kad stvari gledaš realnim očima,puno je lakše ne doživljavati razočaranja. Mislim da nema pretjerane potrebe nakon svakog meča imati krajnje zaključke ovisno o izvedbi, roze ili crne.

P.S. Keldona na 4,Vassella na 3 odmah u startu karijere,pa to ti je maltene isto ko što sad forsiraš veterane samo su oni eto rookie i sophomore. Pragmatizam i kopiranje modernih tokova. Ti igrači moraju što više igrati s loptom,griješiti, biti van komfor zone ako želiš od njih izvući max. mogući napredak.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 feb 2021, 20:18

Felixians4 je napisao/la:
02 feb 2021, 19:48
kad stvari gledaš realnim očima,puno je lakše ne doživljavati razočaranja. Mislim da nema pretjerane potrebe nakon svakog meča imati krajnje zaključke ovisno o izvedbi, roze ili crne.

P.S. Keldona na 4,Vassella na 3 odmah u startu karijere,pa to ti je maltene isto ko što sad forsiraš veterane samo su oni eto rookie i sophomore. Pragmatizam i kopiranje modernih tokova. Ti igrači moraju što više igrati s loptom,griješiti, biti van komfor zone ako želiš od njih izvući max. mogući napredak.
Nijedan veci zakljucak ne izvodim nakon par tekmi.To je valjda jasno.

Mladi moraju imati vece uloge, ali posto Pop i FO imaju za cilj PO, onda se veteranima daju vece uloge, posebno ako govorimo o napadu.

Primjera radi, zna se da LMA moras startati i da je igrac ritma otkako je usao u ligu.On kad je "vruc"-"vruc je".Kad nije, to je ogroman problem u ovoj fazi karijere, iako ga se, evo sve vise bencira kad ga ne ide. Zna se da ce Gay forsirati kad udje s klupe, iako je jedan od najlosijih sutera u ekipi. Mills isto tako, ali Mills je fantastican suter, pa ces nekako sazvakati njegov usg.

DDR je na nestvarnom nivou ofanzivno, ali isto tako koci razvoj mladih igraca svojom ofanzivnom "potrosnjom", a slab je defanzivac.Za sada je potreban jer je i dobar primjer i sve, ali se dugorocno ne uklapa sa njima.Vjerovatno od ovih mladih na bekovskim pozicijama niko nece biti nivo njega, ali gledano cisto ovako-Whiteu treba lopta, Walker je mnogo, mnogo bolji igrac kad ima loptu u rukama i priliku da vise puta pogrijesi sa istom. Murrayu treba lopta.Pisao sam vec, bez DDRa u 2 tekme, hladno u b2b tekmama Walker zabi 25+ poena. Kad je DDR tu, pa Murray, pa evo sad i White, on coskari.Igra floor spacera jer ima dobar sut, ali to je neiskoristavanje njegovog potencijala. Keldon zabija 15p u prosjeku bez ijedne jedine akcije za njega.Vassell, koji je vec sad igrac sa ozbiljnim uticajem na parketu i sa fantasticnim sutem za 3p ce se boriti za minute, jer Gay mora imati svoje, DDR mora imati svoje itd.To mi se ne dopada, ali izgleda da cemo morati cekati jos jednu sezonu da se sve to promjeni, kao sto smo cekali da Forbes i Belinelli odu.Cisto sumnjam da ce iko od veterana biti trejdovan, a dok su tu, igrace i imati vece uloge, jer samo napad i znaju igrati.Ako im oduzmes i to, neupotrebljivi su.

P.S.Mi smo jedina ekipa u ligi gdje kod 3 od 4 najplacenija igraca ne znas sta ces dobiti svaku noc.E zato i rezultati variraju, a od mladih se ocekuje da igraju i odbranu za ove veterane, jer svaki mladi igrac na rosteru igra u oba pravca i da generalno popunjavaju i ofanzivne rupe kad se ovi "ne pojave" datu noc.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 02 feb 2021, 20:26

ali prije nekidan si pisao da ništa protiv ostanka demara nemaš jer ionako nema u fa ponude. stalno pišeš da protivnici eksploatiraju loše i spore def.veterane. OK, shvaćeno je i uglavnom jest tako pa šta ćeš sad,prihvatiš. ja se slažem sa gotovo svim u tom upisu. i eto,uzeo bih demara prvog za sixerse za ovogodišnji playoffs,vama i nama dobro.

Murraya i Walkera bih ja kao šestog i sedmog koristio i to i kad bih trejdao demara,lma i gaya.

White,Vassell,Keldon... Poeltl --- Dejounte,Walker,Mills + što dobiješ,tu tog PF(zašto ne markannen iako sada neće bit tako dostupan). John Collins nije moj tip, a i teško je skupit ga tradeom zbog s.capa pa da ga se ispita

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 feb 2021, 20:39

02 feb 2021, 20:26
ali prije nekidan si pisao da ništa protiv ostanka demara nemaš jer ionako nema u fa ponude. stalno pišeš da protivnici eksploatiraju loše i spore def.veterane. OK, shvaćeno je i uglavnom jest tako pa šta ćeš sad,prihvatiš. ja se slažem sa gotovo svim u tom upisu. i eto,uzeo bih demara prvog za sixerse za ovogodišnji playoffs,vama i nama dobro.

Murraya i Walkera bih ja kao šestog i sedmog koristio i to i kad bih trejdao demara,lma i gaya.

White,Vassell,Keldon... Poeltl --- Dejounte,Walker,Mills + što dobiješ,tu tog PF(zašto ne markannen iako sada neće bit tako dostupan). John Collins nije moj tip, a i teško je skupit ga tradeom zbog s.capa pa da ga se ispita
Naravno da nemam nista protiv ostanka DDRa na nekom ugovoru od 2 godine, ako na ljeto (koje je siromasno FAovima) ne budes mogao dovesti ikog, ne mozda boljeg od njega, vec boljeg igraca fitom za ekipu.Bilo bi onda nelogicno pustiti ga da ide za dz.Potpisom bi ga imao i kao trade chip (primjera radi S&T za Collinsa), jer je svoju vrijednost igrama ove sezone sigurno vratio.To se zove pametno poslovanje. Tako je GS iskoristio odlazak Duranta, pa doveo Russella, koji im se igracki uopste nije uklapao, ali su ga kasnije pretvorili u igraca koji im se vise uklapa (Wiggins) plus izvukli pik-Pametno poslovanje.

Murray treba ostati starter i igrat s Whiteom.Napredovao je mnogo ove sezone, a White ce ga dodatno rasteretiti kreacijom.Dakle, tu su vec 2 kreatora dugorocno zato i kazem da nam nije potreban jos i DDR kreatorski, vec bi bilo bolje imati igraca poput Vassella tu, koji ce popraviti odbranu mnogostruko, a u napadu nece trebati loptu plus sutira trojku.E onda tu mozes dodati i akcije za Keldona itd.

Lonnie treba biti 6. igrac.Mills nek mu pomaze dok se razvija, ali sam siguran da je to momak koji je sposoban za 15tak poena s klupe, bez ikakvih problema.

U pogledu ponavljanja nekih mojih komentara, to je cisto da se diskutuje na temi sa navijacima SA.Kosarka je dinamican sport, dosta toga se brzo moze promijeniti.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 02 feb 2021, 21:45

da li is onda za trade sada do deadlinea ili čekanje fa? pa naravno da ćeš birati potpis nego ga pustiti samo.

Pa nek i ostane dejounte, al zajedno on i white u petorci,nije mi to preobećavajuće,a vi pucate naravno najviše. kakogod,ni nagodinu ciljevi se ne mijenjaju odveć,nije vam žurno,najbitnije je prirodni razvoj,ono vaše i čekanje prilike.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 feb 2021, 22:56

02 feb 2021, 21:45
da li is onda za trade sada do deadlinea ili čekanje fa? pa naravno da ćeš birati potpis nego ga pustiti samo.

Pa nek i ostane dejounte, al zajedno on i white u petorci,nije mi to preobećavajuće,a vi pucate naravno najviše. kakogod,ni nagodinu ciljevi se ne mijenjaju odveć,nije vam žurno,najbitnije je prirodni razvoj,ono vaše i čekanje prilike.
Naravno da sam za potez sada, ali 99% od tradea nema nista sve dok je ekipa u borbi za PO/Play in, a tu ce biti gotovo sigurno.

O tome ti i govorim za potpis.Svi, makar nama navijacima zanimljivi igraci, su RFA ovo ljeto.Vjerovatno ce se tu ispitati teren i na osnovu toga donijeti odluka i za DDRa.

White i Murray su se pokazali super kombinacijom u balonu, ali sve ce se znati kad konacno pocnu i igrati zajedno u nekom malo vecem uzorku.Mada, sve rejtinge treba uzeti s rezervom dok pored njih starta DDR-LMA kombinacija.
Upravo sam nasao podatak da uz WSH i BKN, SA ima najgoru odbranu od pika u ligi u smislu points per possession.Razlog je sasvim jasan i ova statistika potvrdjuje eye test.

Ovo ujedno govori da ostatak rostera itekako ima kvalitet i prostora za napredak kad sa fakticki najvecom defanzivnom manom imas pozitivan omjer.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 02 feb 2021, 23:15

ali eto,upravo wsh i bkn u tom kontekstu pate zbog beala,hardena i irvinga. da,ddr i lma nisu taj level i samo idu stariji i tromiji, no ako ih zadržavaš,šta ćeš nego prihvatiti to i nadati se da će više dati na drugoj strani. budete li se motali na 50 5 uz postepeno veće role keldona pa i murraya, puna šaka brade.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 feb 2021, 23:38

02 feb 2021, 23:15
ali eto,upravo wsh i bkn u tom kontekstu pate zbog beala,hardena i irvinga. da,ddr i lma nisu taj level i samo idu stariji i tromiji, no ako ih zadržavaš,šta ćeš nego prihvatiti to i nadati se da će više dati na drugoj strani. budete li se motali na 50 5 uz postepeno veće role keldona pa i murraya, puna šaka brade.
Pa nemamo izbora nego prihvatiti, ali kad ti je stalo do ekipe, onda je nekad tesko suzdrzati se i ne kritikovati. ;)

Zbog nevjerovatnog ofanzivnog nivoa se DDR i trpi i razmislja o svim onim opcijama koje vec pomenuh.LMA je do ove sezone bio i solidan defanzivac, a onda su "tockovi" totalno otpali defanzivno.Ofanzivno je i dalje solidan za moderan NBA.

Generalno, ova sezona je svakako plus za nas, kao sto je @Raul vec pisao.Win-win situacija i u slucaju POa i slucaju lutrije.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 feb 2021, 03:38

Eto ga, nema LMAa sutra.Hip flexor je u pitanju.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 feb 2021, 04:53

Jedva, ali svaka cast za neodustajanje i na -15. :clap: :clap:

MIN, kao i MEM neku noc, do zadnje cetvrtine nije promasila sut.

LMA i Gay nisu igrali, a slabe utakmice imali Keldon i Lonnie, zbog cega je pobjeda jako znacajna.

Poeltl pokazao zasto treba biti starter, iako ovamo nije igrao KAT. 19p 8s i 4blk za 32min. :clap: :clap:

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 04 feb 2021, 23:57

Ja ne znam kako je ovo pobjeda na kraju. Gledao sam do sredine trece cetvrtine i iznervirano sve pogasio.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 feb 2021, 00:07

YaSSaL je napisao/la:
04 feb 2021, 23:57
Ja ne znam kako je ovo pobjeda na kraju. Gledao sam do sredine trece cetvrtine i iznervirano sve pogasio.
Znas kako...Uz sve sto je uradio DDR u ofanzivi, toliko su defanzivno sve zatvorili Murray-White i Poeltl.

Bukvalno je to preokrenulo vec izgubljen mec.

White treba sto prije da starta, a Lonnie treba da preuzme situaciju na klupi.

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.