phillies je napisao/la: ↑26 feb 2020, 00:45
Jbg, ti kao da ne znas gdje zivis i ko se pita za pare iz budzeta. 2/3 ruku nece biti podignuto za nesto sto bi znacilo dizanje rejtinga drzave, pa makar to bilo kroz reprezentativni nogomet.
Ako sta moze Savez preko UEFE iskamciti, pa sa lokalnom zajednicom nesto dogovoriti, dobro i jest. Na nasu drzavu u ovakvim stvarima nazalost ne mozemo racunati.
razmijem sta govoris druze ali ko je za Bosnu znao prije i poslje SP, Reprezentacija je nas najveci platform(reklama) za drzavu, hocu da kazem nismo mi glup narod ako mogu Albanci da dignu novi stadion sto nebi mi mogli? Svaka drzava ima svoj dio budget gdje ide naprimijer u zdravstvo, infrastrukture itd.. tako da i sport bi trebao svoj dio dobiti, ja licno bi poklonio Zelji ili Velezu 5 mill Eura kao nagrada, kad gledamo sta su ljudi napravili od nista to je bajka.
Pa jbt nek izaberu jedan stadion da li je to BP ili Grbavica i nek uloze 15 - 20 mill Eura i eto vam najmanje cat 4 stadion, nek trazu sponsore, eto vlasnika Sarajeva je najbogatiji covjek haman u aziji, kad se avaz tower mogao dici sto nebi mogli uloziti u stadion, ja sam pozitivan da ima ljudi koje zele investirati u Bosni ali kako ce kad drzu KM na isto, u normalnim drzavam kad ekonomija pada ljudi ruse svoju valutu da bi privukli investitori, a mi ni to neznamo.
Sve informacije budget itd mozete naci na internet.
Ja se jako izvinjavam na gramatiku, otisao sam Iz Bosne 93' i imao 3 godine, tako da znam govoriti i citati na nasem perfektno samo gramatiku nisam znao i sam ucio kroz forums kako pisati na nasem, tako nemoj te zamjeriti ako nesto nije ispali kako treba.
Hajmo mi kao ljubitelji naseg fudbala otvoriti Kickstarter da bi se donacije mogle dati u projekat juzne tribine Grbavice.
http://www.fbihvlada.gov.ba/english/min ... _sport.php
Scope of Work
Federal Ministry of Culture and Sport carries out the administrative, expert and other tasks as laid down by the legislation related to the competencies of the Federation of Bosnia and Herzegovina in the areas of: researching-scientific activity in the field of safeguard and use of cultural-historical heritage; museums, archives, libraries, publishing, theater, music, fine arts, film and show business activities,
activity of organizations and associations of citizens in the field of arts, culture, sport and youth; improvement of sport and physical culture; establishes development strategies in area of culture, sport and youth, as well as other tasks laid down by the legislation governing this field.
Budget & Spending
According to the FBiH 2013 budget, the Ministry of Culture and Sports was allocated BAM 17.9 million (USD 12.7 million) to je bilo u 2013, sa inflacijom sad je najmanje 17 million USD, Pa eto nek uloze 5 million USD na jedan stadion, Grbavica, BP nije bitno koji ali barem jedan pravi nacionalni stadion.
Nasa valuta nevrijedi nigdje osim u Hrvatskoj gdje se moze promjenuti u Eure, u drugim drzavama nemoze zamjeniti za drugu valutu, i to da se drzi 1 Euro = 1.95BAM godinama je nenormalno i to nema nigdje u svijetu.
Uglavnom nama netreba "Nov" stadion vec samo rekonstrukcija, srediti juznu tribinu na Grbavici i ispuniti sve katergorije za cat 4 isto za BP srediti/expanziju juzne i sjeverne tribine, i ispuniti sve uslove za cat 4.
Za Kosevo treba da novi vlasnik digne stadiona iz pepela.
That's one reason he's worth $1.3 billion Nguyen Hoai Nam. Eto covjek multi millionair, sta njemu fali uloziti 10 million Eura u klubu u kojem je vlasnik....
Obala Maka Dizdara No.2
Sarajevo
Telephone: +387 33 25 41 00; 25 41 03
Fax: +387 33 22 66 75
Web:
www.fmks.gov.ba
E-mail:
[email protected]
Minister: Zora Dujmović