po'marke je napisao/la:Dervencanin je napisao/la:Cestitke na pobjedi...vidimo se za 14 dana u Derventi...e mi nismo Maglaj...iskreno se radujem klasiku...vazda ste imali vise para i bili ispred Dervente, osim poslijeratne 3-4 godine kad je moja generacija bila ispred...Pozdrav
Hvala komsije! Ja cu probati da dodjem u Derventu sa prijateljima nadam se dobroj utakmici i naravno pobjedi Sloge. Vi ste pokazali kao cvrsta ekipa, jos ste dobili ekstra pojacanje Marcetu, on je inace trebao da potpise za Slogu trenirao je od pocetka septembra i odigrao par prijateljskih, eto vidim da je zavrsio kod vas. Ja sam mladji pa se ne sjecam derbija poslije rata sa vama a i opste!
Nadam se ce Krivajas posto vidim da je gledo utakmicu u Maglaju da napise malo siri izvjestaj!

Ma nema šta posebno da se napiše osim da ste ih izdominirali u svakom segmentu igre.Večeras vam je odbrana naročito bila raspoložena i nije dozvoljavala lake golove, te golman Dejanović koji je bio nerješiva enigma za domaćina, kojima su večeras samo krila zapaženije odigrala,pa su se i nekako držali u životu u prvom poluvremenu.Početak drugog poluvremena Sloge je bio furiozan, i serija mislim 12:3. Ne znam sva imena igrača Sloge ali desno krilo koji je povremeno igrao i desnog beka je strašan igrač, onakav skok i šut imaju rijetki, zatim bolji od ostalih je bio i pivot Manjić koji je s lakoćom dolazio do šuta. Ma jednostavno, nije bilo slabe tačke u redovima Sloge, koja je divljačku publiku u Maglaju utišala i "primorala" ih da napuste utakmicu prije završetka. Zaista, jako dobra predstava Sloge večeras koja je zadnjih 15 minuta sa drugom postavom igrala, inače razlika bi bila izraženija. eto ga, kako sam ja to objektivno doživio