Memphis Grizzlies

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Amagelos
Kontakt:

Re: Memphis Grizzlies

Post Postao/la Amagelos » 14 jan 2013, 23:26

Ne da bi bio dobar trade, ali evo odmah je Beal-ov agent izjavio da nemu istine u tom ni sekunde.

Veceras nema Rudy-a zbog sahrane, i s obzirom da je Q jos od ranije povrijedjen znaci da nemamo nikog na trici. Vjerovatno ce Ellington upast u prvu petorku i klupa koja nam je ocajna bit ce jos gora :lol:

Ali izgleda da i CP3 nece mozda igrat sto bi svakako puno znacilo.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 15 jan 2013, 17:57

Sramota! Valjda ce ubrzo Hollins otici. Ne mogu vise da gledam njegovu dosadnu strategiju.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 16 jan 2013, 21:38

Nevjerovatno, igri u ove zadnje dvije utakmice bi im pozavidili i Grizliji iz Vankuvera :lol:

Koliko su samo mrtvo i nezaintresovano izgledali to je strasno. Znam da je bilo stvarno puno utakmica u kratkom periodu ali ovo je bilo zalosno.
Ako nista barem se mali Wroten pokazao. I to u ove dvije utakmice sto je igrao protiv Kingsa i Clippersa vise je pokazao nego Selby za dvije godine. Nadam se da ce dobit kad kvalitetne minute a ne samo u garbage time-u.

Nemoj mi druze Hollinsa. Jest da je tezak i tvrdoglav covjek ali je ipak nas najbolji trener sto smo imali, uz svo postovanje prema Hubie Brown-u. Jedan je od najzasluznih sto smo uopste prosli nekog u play-offu i sto je ekipa tu gdje jeste. Slazem se da mu je Napda slabije strana ali je odbrana sve bolja i bolja svake godine.

Sumnjam da ce se ekipa plaho nesto mijenjat u ovoj sezoni, ali zato od slijedece cemo gledat nesto drugo...ubijeđen sam. Mora se neko tradeovat, Hollinsu istice ugovor a mislim da ga nece produzit, ne zato sto je Hollins los trener nego zato sto novi vlasnik i uprava vjerovatno hoce nekog ''svog'' trenera. Ali opet sve to zavisi sta ce se napravit u play-offu.

Veceras se ocekujem poraz pa nek me iznenade 8-)
Samo da ne budu opet produzetci :lol:

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 16 jan 2013, 23:12

Ma vidi se da znas znanje. :)

Ne znam. Ja mislim da je potrebno da dodje novi trener vec sada. Svakako ne vidim da ova ekipa moze nesto znacajnije napraviti ove godine, pa je bolje dovesti novog covjeka da se malo privikne.
Inace, ovaj Levien mi je malo sumnjiv. Nisam bas siguran da ce donijeti pravu odluku. Nije mi jasno sto je Pera, kao prvi covjek tima, ovako malo ukljucen u sve to. Al eto, valjda ima obaveza oko vodjenja organizacije.

Veceras ocekujem da niti jedna ekipa nece dati vise od 100 poena. :lol:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 21 jan 2013, 21:47

Valjda ce neko htjeti uzeti Gaya. :x
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 24 jan 2013, 18:47

Ja budala stavio dvicu na Lakers-e haj reko moraju nekad nekog dobit jos mi bez klupe kako treba. Ali nista, klupa nam bila fenomenalna :lol:

Arthur i Wroten sjajni, koliko su samo energije unijeli. Wroten nam komotno moze imat rolu Bledsoa u Clippers-ima. Bayless pokazao opet znakove zivota, posto on nije trejdovan mora puno bolje igrat da bi bili dobri. I dosta bolje izgleda kad igra na dvici...kroz citavu sezonu.
Starteri; tj ustvari Rudy, Z-bo i Marc su nam u toliko losoj formi da je to nevjerovatno. Onaj poraz protiv Indiane mi je bio najgori u citavoj sezoni, uzas. jer su svi osim Allena izgledali toliko nezaintresovani i spori isto kao da su oni tu ekipu razvalili prije dvadestak dana.

Trejd napravljen da se kupi vremena do slijedece sezone. I tek kad se vidi koga cemo jos potpisat znacemo jeli bio dobar ili los.

Veceras se rezerve na all-staru objavljuju a iskrena da budem, volio bi i nadam se da nece nijdan od nasih biti pozvan samo da ih malo dodatno motivse taj period. A ako i ko bude pozvan bit ce to Z-bo vjerujem.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 24 jan 2013, 21:58

Amagelos je napisao/la:Ja budala stavio dvicu na Lakers-e haj reko moraju nekad nekog dobit jos mi bez klupe kako treba. Ali nista, klupa nam bila fenomenalna :lol:
I ja sam. :lol:

Jesi vidio samo kako Wroten igra? Kako "izblokira" Bryanta. Strasan potencijal.
Postava Conley-Wroten-Allen-Arthur-Gasol, ne postoji bolja defanzivna petorka. 8-)

Izgleda da nece biti tradea. Steta, nadam se da ce doci neki talenat i pickovi za Rudya.
Griz CEO Jason Levien to media after practice: 'It's more likely than not that we do nothing (with core by Feb21). We really like our team.'
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 31 jan 2013, 11:18

Grizzlies acquire Tayshaun Prince, Austin Daye, Ed Davis and 2013 second round draft pick in three-team deal.

MEMPHIS, January 30, 2013 – The Memphis Grizzlies acquired forwards Tayshaun Prince and Austin Daye from the Detroit Pistons and Ed Davis from the Toronto Raptors in a three-team trade that sent forward Rudy Gay and center Hamed Haddadi from Memphis to Toronto and guard Jose Calderon from Toronto to Detroit, Grizzlies General Manager and Vice President of Basketball Operations Chris Wallace announced today.

Memphis also acquired a 2013 second round draft pick from Toronto.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 31 jan 2013, 11:54

Nije Mephis lose prosao u ovom tradeu,rijesili su se Gaya koji je prelos u zadnje vrijeme,dobili malo napadackog ucinka u Ed Davisu i Dayeu,zadrzali odbranu sa Princeom...Samo me buni zasto su onda tradeovali Speightsa koji je jako dobar igrac u Cavse kako bi smanjili cap a sada ga dodatno rasteretili odlaskom Gaya...U svakom slucaju,Memphis iskoristio slabost Lakersa i Utaha da udju u PO,nabili pobjede,tamo su sigurni,karte rasprodate a porez ne placaju,extra za jednu "osrednju" franchisu kakav je Memphis...PS Toronto opet najgore prosao :D
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 31 jan 2013, 14:28

Slatinash_7 je napisao/la:Nije Mephis lose prosao u ovom tradeu,rijesili su se Gaya koji je prelos u zadnje vrijeme,dobili malo napadackog ucinka u Ed Davisu i Dayeu,zadrzali odbranu sa Princeom...Samo me buni zasto su onda tradeovali Speightsa koji je jako dobar igrac u Cavse kako bi smanjili cap a sada ga dodatno rasteretili odlaskom Gaya...U svakom slucaju,Memphis iskoristio slabost Lakersa i Utaha da udju u PO,nabili pobjede,tamo su sigurni,karte rasprodate a porez ne placaju,extra za jednu "osrednju" franchisu kakav je Memphis...PS Toronto opet najgore prosao :D
Jos su nam poslali i pick prve runde za 2015. godinu uz cini mi se lottery protekciju da uzmemo Speightsa, Ellingtona i Selbya.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 31 jan 2013, 14:39

Nekako su mi bili dark horse ak ose tako moze nazvati zapada.Ono kao mogu iznenadit, ali sada sam siguran da nista od toga.Po meni spusili su u trejdu.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 31 jan 2013, 14:44

ipak su ostali izgleda glupa ekipa, nevjerovatno, ni gasol situacija ih nije opametila :(
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 31 jan 2013, 14:54

Vidjet cete da ce igrati cak i bolje sada. Jedino ako se igraci ne okrenu protiv tima, zbog trejda najskupljeg igraca u Toronto. Na papiru sada izgledaju i jaci, a Prince je neko ko moze igrati ledjima prema kosu, zabiti tricu, asistirati, imati mismatch na SF, a u odbrani je 5 puta bolji sigurno. Isti slucaj je i sa Dayeom, jer lik ima visinu centra, a brz je kao gazela i ima dobar sut. Ed Davis je maldic koji moze izrasti u All-Star igraca, a vrijeme ce pokazati. Na kraju su dali jednog covjeka a dobili toliko toga dobrog, ako nista, barem je klupa mnogo sira. Sada ce vjerovatno drugi igraci vise pogadjati, jer je Gay bio glavna napadacka opcija. Ne smijem ni zamisliti odbranu sa Allenom, Princeom, Gasolom, strasno!

Mes Que Un Club!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 31 jan 2013, 14:59

za odbranu stoji, moze biti savrsena ali napad sve slabiji i slabiji, treba i zabiti nesto jer se ipak u konacnici ne moze na nulu igrati :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 31 jan 2013, 15:02

Moze li mi neko konkretno odgovoriti zasto pojedinci na ovom forumu nisu zadovoljni igrama Gay-a u ovoj sezoni?
Priznajem, ja to nisam primjetio jer nisam gledao Memphis toliko puno te nemam taj osjecaj :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 31 jan 2013, 20:09

ja sam gledao nekoliko utakmica i ono što sam primijetio je da je nerijetko donosio glupe odluke, nije pogađao ono što inače pogađa, brojke su mu u drastičnom padu i slabije igra odbranu nego, recimo, prošle godine.

i još jedan banalan primjer, u jednoj utakmici su imali šut za pobjedu (čini mi se da je indiana bila u pitanju), on nije uspio ni opucat na koš na vrijeme (iako je, paradoksalno, pogodio taj šut). djelovao je strašno neiskusno.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 31 jan 2013, 21:03

BernardBarnjak je napisao/la:Moze li mi neko konkretno odgovoriti zasto pojedinci na ovom forumu nisu zadovoljni igrama Gay-a u ovoj sezoni?
Priznajem, ja to nisam primjetio jer nisam gledao Memphis toliko puno te nemam taj osjecaj :mrgreen:
Dovoljno je samo da mu pogledas postotak suta. :mrgreen:
Nije Gay los igrac. Samo sto ne vrijedi ni blizu ugovora koji ima. A evo kao sto rece @azter nerijetko donosi glupe odluke. Nikada nece biti franchise player.

@LenBias
Dovoljno je imati Gasola i Randolpha pod kosem. A i Bayless je odlican scorer. Ne vjerujem da ce broj postignutih poena po mecu opasti.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 31 jan 2013, 22:40

PA ovaj trade je uradjen iz samo jednog razloga, finansijskog. Da se izbjegne iduce godine placanje penala na luxury tax.
Postovanje treba zaraditi.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 31 jan 2013, 23:14

kad_kako je napisao/la:PA ovaj trade je uradjen iz samo jednog razloga, finansijskog. Da se izbjegne iduce godine placanje penala na luxury tax.
Na ovaj fazon ce se mnogi trejdovi desiti u buducnosti, vec sada se vidi novi CBA, te ekipe koje budu davale nenormalne plate, doci ce u zajebanu situaciju. Drago mi je sto vise nece biti mnogo igraca koji ce dobijati vise nego sto zasluzuju i sto nece moci biti vise tih supertimova sa po 3 ili 4 All-Star igraca. To bi trebalo doci jos vise do izrazaja u buducnosti. Bas me zanima da li ce vise iko dati max ugovor nekom igracu tipa Gaya ili Hibberta. Mozda ce biti budala, ali ce i one nekada skontati i poceti da trejdaju takve igrace uz pickove kako bi dosli ispod luxury tax.

Mes Que Un Club!

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 01 feb 2013, 02:12

Zao mi je sto je Rudy otisao ali bilo je samo pitanje vremena. Bio sam ubijedjen da poslije onog trade-a sa Cavs-ima nece nista dirat ovu sezonu nego ce to rijesit u off-seasonu , ali eto misljenja su da nece bit boljih paketa za Rudy-a poslije izgleda.
Rudy je igrac koji je odigrao najvise utakmica u Memphisu u historiji, i koliko god sam se nervirao i koliko god on imao los ugovor opet mi je zao. Sve najbolje njemu u Torontu gdje sam siguran da ce postat all-star abd.

Dobili smo zanci Prince-a, Davis-a, Daye-a i pick druge runde, a dali Rudy-a i Hamed-a (koji ce vjerovatno ostat bez kluba sad), po meni dobar trade.
Prince-om smo jos vise pojacali svakako dobru odbranu, Davis je odlicno pojacanje za klupu (za sad, jer je vrlo moguce da i Z-bo bude trejdovan u buducnosti) jer bolje odgovara da on igra sa Arthur-om nego Speights, a sto se tice Daye-a mislim da ce nas on brzo napustit svakako ali ako moze nak nam pomogne sa kojim sutom ili tricom ako moze u medjuvremenu :D
Vazno je isto pomenuti da imamo oko 8 mil Trade Exception.

Veceras idemo na OKC sa 8 igraca najvjerovatnije :lol:
Marc od kako je cuo da nije pozvan na all-star igra fenomenalno, cak je i tricu pogodio proslu utakmicu :D
Ovaj Chris Johnson sto smo ga potpisali na 10 dana (sad je dobio jos deset) je bio nevjerovatno koristan.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.