Ivica Osim Svabo - hvala ti za sve!

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

BaDa12
Kontakt:

Re: Ivica Osim Svabo - hvala ti za sve!

Post Postao/la BaDa12 » 08 apr 2014, 10:45

aleksandar_veliki je napisao/la:Spomenes li jos jednom miseve ides trajno. Gadi mi se ta rijec, cuj misevi...
Ja sam već jednom, čini mi se na nekoj temi, predlagala da se stavi kakva cenzura na ovu riječ ili banovi da se dijele. Otkako je neko provukao to kroz medije, neprestano se koristi i dobila je na ogromnom značaju. A, ljudi kao da se otimaju da je što češće upotrijebe, kao da ne vide kakvu sliku donosi sa sobom. Otkako se te interesantne životinje protežu po medijima i forumima, odjednom se navijači dijele na ove i one, igrači na fine momke, buntovnike i one naivne koje buntovnici zavedu, a ništa to nije potrebno u ovom vremenu.

Što se gospodina Osima tiče, kod njega je svaka pametna i odmjerena. Bilo bi sjajno da igrači i selektor imaju neki alert svaki put kad se Ivičina izjava pojavi na portalima. Njegove izjave i "uplitanje" mogu samo da pomognu timu, mada se on, kako neko već napisa, trudi da izgleda hladno. Zna on vrlo dobro šta radi. Hvala mu na svemu.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 08 apr 2014, 11:07

drummer je napisao/la:Osim trazi castan izlaz za Safeta i pokusava postici da se ratne sjekire zakopaju privremeno i da u Brazil idemo koliko toliko kompaktni.Pri tome svjesno proziva igrace za neke stvari,sporost,stopanje lopte itd.pokusavajuci izvuci kod njih inat,da ih razdrma i da daju 200%(stari je to macak,to je psiholoska igra,psiholoski šok koji treba izazvati da igraci eksplodiraju u Brazilu).

A Susic je definitivno bivsi selektor,gledam veceras i Vedu,citam Pjanu,vidi se da imaju otklon ali pozivaju da se zbiju redovi i pokusa se odigrati najbolje moguce.
Ali vidi se iz aviona da je tu tikva pukla i nisu u pitanju samo Dzeko i Spaha nego svi igraci.

Nek nam je Bog na pomoci.
@mozambik nikad ti Švabo neće kritikovati trenera kad ostale stvari o kojima on priča nisu ok, a suština je ovo što je @drummer napisao. NIko ne manipuliše njime nego je jako bitno stvoriti od repke i saveza ozbiljnu instituciju a ona to nije ako otjeraš trenera koji te odveo na SP prije tog istog SP. Repka koja nema para ozbiljne trenere može privući samo ako je ozbiljna u svim segmentima, a to nije tjranje Papeta i titranje po mudima igrača. Vidi se isto tako da su u prvi plan iskočili Vedo, Pjana i sl. Momci koji su primjeri ponašanja i svega u repci. Taktiku je glupo kritikovati (Švabo će to i uraditi pomalo ako ga pitaju) kad si ostvario cilj, a pozivanje igrača koje se Safetu spočitava (i koje je realno) Ivica nikad neće kriikovati jer se i on sam borio za svoju slobodu izbora igrača pa je on sigurno neće nikom nametati. Čovjek se borio i borio da u bivšoj Jugi dođe u situaciju da mu od 20 igrača 7-8 budu iz klubova u BiH jer je on tako mislio da vrijede po kvaliteti kao što i jesu vrijedili i sad da nekom on sam sugeriše. Nigdje veze. MOže samo reći svoje mišljenje ako ga Safet pita.

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 08 apr 2014, 12:07

Ako nista Osim je bar imenovao ove klosare u Savezu, nije dvolicno rekao neki ljudi vec ih prozvao imenom i prezimenom. Sljedeci korak bi trebao biti pritisak medija i navijaca da se ti uhljupi izbace iz Saveza.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 08 apr 2014, 13:39

Vidim da cesto nasi ljudi vole svojatati Ivicu Osima i cijeniti njegova dijela kao probosanska, prohrvatska i prosrpska. Tako cesto cujem da neko kaze, kako su Ivicu Osima kritikovali zbog pozivanja igraca iz bosanskih klubova. Tu stvar treba pojasniti, jer se daje veci znacaj od onog sto je istina.

Te kritike koje je dobivao Osim za pozivanje "bosanskih igraca" su dolazile od strane ljudi koje je vecina vec zaboravila i koji danas nepredstavljaju nista u svijetu fudbala. I kritike nisu bile na poziv igracima koji su igrali u bosanskim klubovima, nego igracima koji su rodom iz BiH ili su ponikli u BiH-klubovima

Danas neki hvale Osima, jer je pozivao igrace iz bosanksih klubova, ali to nije istina. To su vec bili bivsi igraci bosanksih klubova ili su vec dugo godina bili clan reprezentacije Jugoslavije.

Na svijetskom prvenstvu 1990 nije bilo nijednog igraca iz BiH-kluba. Od 22 igraca pozvani su bili Refik Sabanadzovic, Faruk Hadzibegic, Davor Jozic, Safet Susic, Mirsad Baljic, Fahrudin Omerovic, Zlatko Vujovic (rodjen u Sarajevu, inace dalmatinac) koji imaju neku vezu sa BiH. Mehmed Bazdarevic je bio suspendovan, ali je i on bio reprezentativac prije Osima.

Jedino su Refik Sabanadzovic, Mario Stanic i Radmilo Mihajlovic debitirali kod Osima kao igraci Zeljeznicara. Mihajlovic koji je kasnije bio kapiten Dinama i igrac Bayern Minhena.

Ivica Osim je stvaralac lijepog fudbala, nikako stvaralac neceg nacionalnog.

mujezin
Kontakt:

Post Postao/la mujezin » 06 maj 2014, 00:08

Sretan rodjendan legendo naša, ziv i zdrav nam bio, stoju preletio.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 06 maj 2014, 09:04

Legendo sretan rodjendan i hvala za sve sto si uradio i sto radis za nas fudbal.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 06 maj 2014, 09:10

Svabo gigante sretan rodjendan, da nam pozivis jos i docekas naredno EP i SP.
Da nam nadjes novog selektora i da prestanes pruzati podrsku ovoj ublehi kojem si spasio stolicu a nije te poslusao niti u cemu, sto si ga savjetovao.
Prestani ga braniti legendo jer on to ne zasluzuje!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 06 maj 2014, 09:59

Nek si ziv i zdrav gospodine Osim. Podsjeti me na stara vremena.

Evo dvije muzicke u cast tebi i drugu.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jun 2014, 21:35

Osim: Samo mi je Jugoslavija u glavi
Nekadašnji igrač i selektor reprezentacije Jugoslavije Ivica Osim otkrio je u intervjuu za portal '4-4-2' o koje dve stvari razmišlja pred spavanje.

Osim je 16 puta nastupao za 'Plave' i upisao osam pogodaka, dok je na klupi nacionalnog tima sedeo od 1986. do 1992. godine.

"Kada legnem da spavam, dve stvari su neizostavni deo mog razmišljanja. O tome da sam odbio Real Madrid, dva puta, i o generaciji Jugoslavije iz Italije 1990. godine", rekao je Osim.

Engleski portal opisao je spomenutu generaciju kao neverovatno nadarenu, savršeno tehnički potkovanu, posebno apostrofirajući reakciju ekipe posle poraza od Zapadne Nemačke u premijernom susretu.

"Tim je bio daleko, daleko bolji od zemlje. Ne znam koliko je dobro porediti te dve stvari, jer fudbal je fudbal, a život je život. Lepa je igra, ali nije veća od života", kaže Ivica Osim. "Ne bi bilo u redu da pričam o generaciji igrača, a da ne govorim o tome šta se zbilo posle. Mnogo ljudi je ubijeno. Zemlja je uništena. Jedna stvar je sigurna, da su igrači bili na mestu političara, ništa ne bi bilo ovako".

Potvrdu da se radi o odličnoj reprezentaciji ceo svet je dobio posle meča sa Špancima u osmini finala, kada je blistao Dragan Stojković Piksi sa dva gola.

"Kada vidite rezultat odmah pomislite da je to najbolja utakmica na šampionatu. Ali ono što je bilo važno je da smo uspeli igrački da pariramo velikoj Španiji, poznatoj fudbalskoj sili. Takvi mečevi izbace velike igrače, ali smatram da to nije bio razlog za veliku karijeru Dragana Stojkovića, on je bio preodređen da postane veliki", jasan je Osim.

Usledio je duel za polufinale sa Argentinom i velikim Dijegom Maradonom. Jugoslavija je veći deo meča bila lišena pomoći prestrogo isključenog Refika Šabanadžovića, ali je poražena tek posle jedanesteraca.

"To je trebalo da bude najveća utakmica, ali je odigrana u pogrešno vreme. Tim je razmišljao o svemu što se događa u državi, koncentracija nije postojala. Samo nekoliko sati pred meč prišao mi je Srećko Katanec i zamolio me da ga ne stavljam u tim. Rekao mi je da ne može da misli na fudbal jer je dobio pretnje iz Ljubljane, gde mu se nalazila porodica. Kako možete da igrate fudbal u takvim okolnostima?", zaključio je Osim.

Poraz od Argentinaca i splet daljih okolnosti u državi doveli su do toga da se Robert Prosinečki, Dragan Stojković, Davor Šuker, Darko Pančev i Dejan Savićević i Alen Bokšić nikada više ne nađu u istom timu.

Slična sudbina zadesila je i generaciju Zapadne Nemačke, koja je bila prvak sveta 1974. godine, ali i SSSR i Čehoslovačku.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 21 jun 2014, 14:56

Švabo izdominiro u današnjem intervjuu..

Ne zaslužujemo ga majke mi!!!!

Sent from my Home using fingers

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 21 jun 2014, 15:04

Batko je napisao/la:Švabo izdominiro u današnjem intervjuu..

Ne zaslužujemo ga majke mi!!!!

Sent from my Home using fingers
gdje je intervju

JerryLouis
Kontakt:

Post Postao/la JerryLouis » 01 jul 2014, 13:42

Upravo imao poslovni sastanak sa jednom firmom, u cije ime je dosao i Mario Posch, nekadasnji igrac SK Sturm Graza.
I tako dok smo imali malo "lufta", upitah ga za tu slavnu generaciju na celu sa IVICOM OSIMOM.

Covjek se izgubi, kaze takvu velicinu i takvog strucnjaka nikad vise nece biti u Austriji, nevjerovatno sta je uspio sa Sturmom. Tek je kasnije saznao da sam iz BiH, zna da je bio Predsjednik komiteta itkd. Nevjerovatno zaista koliki utisak je ostavio Svabo ovdje. A ja sav ponosan. Hvala ti Ivica za sve sto si ucinio za (bh.) nogomet!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 06 maj 2015, 00:05

Sretan rođendan Ivice, živ i zdrav nam bio još mnogo godina. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 06 maj 2015, 00:55

samoposmatram je napisao/la:Nek si ziv i zdrav gospodine Osim. Podsjeti me na stara vremena.

Evo dvije muzicke u cast tebi i drugu.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
slika
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
--------------------------------------------------------------------------
Nekad bilo "Druze Tito"
A sad "Druze Mito"
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 06 maj 2015, 10:53

Sretan rodjendan babuka! Zivio nam jos 100 godina :bow: :bow: :bih: :bih:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 06 maj 2015, 17:33

Knjiga o životu ovog čovjeka mi je postala jedno od omiljenih štiva od trenutka kad sam je pročitala.
Sretan rođendan, veliki čovječe! Još te trebamo! :salut:
slika
" onclick="window.open(this.href);return false;
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Ivica Osim Svabo - hvala ti za sve!

Post Postao/la Goalgetter » 06 maj 2015, 17:35

Nek je sretan legendo, ziv i zdrav bio. :salut:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 04 feb 2021, 12:32

Novinar N.H. protiv incijative da se ulica nazove po Osimu.
Osim što je debeli populizam, dnevna politika i izjava za skupljanje poena, odnosno lajkova, dvije su sitnice najveći problem u toj inicijativi. Prva je ta što je Osim, hvala Bogu, živ. Ivan je, a ne Josip pa da se po njemu za života imenuju ulice i gradovi.

Druga je sitnica ta što poslanici opozicije na svim nivoima, kada ovih dana traže izmjene naziva ulica i škola, insistiraju na moralnoj čistoći i blistavom liku onih po kojima ulice nose ili trebaju nositi imena. A tu onda, ma koliko se šutjelo o tome i to guralo pod tepih, nema mjesta za Ivicu Osima.

Bit će zanimljivo vidjeti Srdićevo obrazloženje zbog čega traži da se imenuje jedna od najdužih sarajevskih ulica po čovjeku koji je učestvovao u kriminalnim radnjama, namještao utakmice i zbog toga bio kažnjen jednogodišnjom zabranom igranja fudbala.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 04 feb 2021, 14:13

To je tzv "Afera Planinić" iz 1965.

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 06 feb 2021, 08:23

Sama cinjenica da je pored bezbroj namjestenih utakmica u bivsoj drzavi, jedino Osim, uz ostale iz te afere, ukljucujuci Zelju i Hajduk kojima su oduzeti bodovi sljedecu sezonu, kaznjen neigranjem jednu godinu upravo govori u korist njega, te koliko je velik bio i kao igrac, a kasnije kao trener. Opet je nekoliko godina kasnije proglasen najboljim fudbalerom Jugoslavije, a zbog njegove povrede protiv Engleza ostali smo bez osvajanja evropskog prvenstva izgubivsi od Italije u finalu nakon ponovljene utakmice. Namjestanja utakmica su bila cesta pojava u bivsoj drzavi, ali neki klubovi su bili zasticeni i to je opce poznato svima koji su tada pratili fudbal, sto nije bio slucaj sa Zeljom i Hajdukom 1965. Pored svega sto je uradio kao fudbaler, kao trener, a zadnjih 10 godina za nas fudbal, neko je morao iz ko zna kojeg razloga spomenuti nesto sto su u bivsoj drzavi nakon odradjene kazne vec zaboravili. Pa ne bi ga proglasili najboljim fudbalerom drzave i pozivali u reprezentaciju da je ta kazna ostavila toliko negativnog traga koliko bi neki voljeli da jeste.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.