Ivica Osim Svabo - hvala ti za sve!

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

storm_raider
Kontakt:

Ivica Osim Svabo - hvala ti za sve!

Post Postao/la storm_raider » 01 nov 2012, 14:05

Kod: Označi sve

Ivica Osim odlazi iz bh. fudbala
Legenda bh. fudbala Ivica Osim krajem godine odlazi sa funkcije predsjednika Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH.
Ivica Osim
Ivica Osim
Osim također neće imati neku drugu funkciju u strukturama nogometne organizacije. Ovu odluku Osim je saopštio u intervjuu Radiju Bosne i Hercegovine.

Prije godinu i po dana, kada su bili suspendovani Savez, klubovi i reprezentacija, FIFA i UEFA su imenovale Ivicu Osima za predsjednika Komiteta za normalizaciju NS BiH.

"Smatram da je učinjeno ono što je trebalo učiniti. Skinuta je suspenzija, uspjeli smo omogućiti reprezentaciji i klubovima da se takmiče. Također smo uspjeli da stabilizujemo finansijsku situaciju u Savezu“, istakao je Osim.

Reprezentacija BiH je uspješno startala u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i ima šansu za odlazak u Brazil 2014. godine.

Prilikom nedavne posjete NSBiH Michel Platini, predsjednik UEFA-e, odao je priznanje i podršku Komitetu za normalizaciju, kao i njegovom prvom čovjeku Ivici Osimu. Platini je rekao da je nogometna organizacija Bosne i Hercegovine spašena od propasti.

Skupština NSBiH, na kojoj će biti izabran predsjednik i dva potpredsjednika te Izvršni odbor, bit će održana 13. decembra ove godine. Osim se nije kandidovao ni za jednu od ovih funkcija. Hvala mu za sve što je učinio za fudbal u našoj zemlji. 
Izvor: kli.x.ba
Nadam se nadleznima nece smetati sto sam otvorio novu temu, ali mislim da Ivica zasluzuje toliko. Odlazi iz fudbala jedan od najvecih fudbalskih imena s Balkana. Covjek koji je fudbal i filozofiju ujedinio. Veliki igrac, veliki trener, a jos veci covjek.

Ivice, hvala ti za sve sto si ucinio za bosanskohercegovacki fudbal, za Bosnu i Hercegovinu i za svoje Sarajevo. Ko god dodje, nadam se da ce ga dostojno zamjeniti, mada ce biti vrlo, vrlo, tesko. Negdje sam citao da Hadzibegic zeli da ga zamjeni, sta vi mislite o tome?

S posvetom:

[youtube][/youtube]
Sport je lijek za tijelo i duh.

FCS
Kontakt:

Re: Ivica Osim Svabo - hvala ti za sve!

Post Postao/la FCS » 01 nov 2012, 14:09

Hvala ti za sve legendo, da poživiš još dugo godina.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 01 nov 2012, 14:11

FCS je napisao/la:Hvala ti za sve legendo, da poživiš još dugo godina.
Željeznicar za život cijeli !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 nov 2012, 14:16

Treba li napomenut da nije ovog Gospodina fudbal u BiH bi bio ugasen, najvise bi ispastali navijaci i reprezentacija !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 01 nov 2012, 14:26

Mnogi su zabrinuti zbog pitanja ko ce biti buduci predsjednik. Koliko sam vidio jos se tu vrti Dominikovic i dio kompanije, ali mislim da ce Svabo to pametno odraditi. Ne treba se plasiti.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 01 nov 2012, 14:28

storm_raider je napisao/la:Mnogi su zabrinuti zbog pitanja ko ce biti buduci predsjednik. Koliko sam vidio jos se tu vrti Dominikovic i dio kompanije, ali mislim da ce Svabo to pametno odraditi. Ne treba se plasiti.
Ja sam licno za Ljubojevica,ali o tom po tom jos je rano.

Hvala gosp.Osime za sve!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 01 nov 2012, 14:31

Jutros sam slusao ovaj intervju i kad se zavrsio razmisljam i kontam koliko su ljudi licemjerni. Ivica Osim je najveca legenda bosanskohercegovackog fudbala. Jbga neki to ne shvataju danas, na zalost shvatit ce za 20-tak godina. Povezao sam ovaj otkaz i pricu u sred Beograda o opkoljenom Sarajevu i utakmicu Levski - Sarajevo na Kosevu. Toliko sam ponosan na ovaj intervju Ivice Osima U Beogradu da kada se govori o ljudskom ponosu, dostojanstvu, mud.ima, mangupluku cesto se sjetim ovog otkaza. I onda vjerovatno najbolja utakmica FK Sarajeva u Evropi poslije rata na kosevu s Levskim. Sarajevo razbilo Levski, na nekoliko dana vratilo vjeru u fudbal, u talenat nase djece itd... A Ivica vam je omogucio tu radost.
Katastrofalno loseg zdravlja odluci za svoj narod i svoju zemlju da uradi jos nesto i ucini da se ukinu sve suspenzije, da skloni Ilje, Uslje, itd iz fudbala, da izvuce savez iz finansijskog gubitka, da sudijama uvede rezim tako da za godinu dana sude u Ligi Uefa, za godinu dvije i grupu Lige prvaka vjerovatno. Da BHF gledaju utakmicu, da Dzeko i drustvo krenu na veliko evropsko takmicenje, da Sarajevo ode u evropu i razbije Levskog..... I onda taj Ivica kao steli Zelji pobjede, faule, penale..."Ima sina kojem je glava velika a otac mu slagiran". Covjeka koji ima nadljudsku cast valjda odlucio da je okalja na koncu zivota. Drugi nisu bitni, drugima sve sto je BiH ne valja, navijacima Sarajeva svaka cast. Komitet za nenormalizaciju, hahahahha.... Cast izuzecima, za ostale, najblaze, mogu reci NASA POSLA

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 01 nov 2012, 14:31

Osimu hvala za sve, a papci sto ga prozivaju slagirani sirom drzave nek se stide i crvene.
Ko god da ga zamijeni nece biti ni deseti dio Svabe.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

defender
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la defender » 01 nov 2012, 14:45

Legendo, hvala ti !

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 01 nov 2012, 14:49

Za godinu i pol je uradio nevjerovatan posao, a zamislite samo da je 15 godina bio na ovoj poziciji. Bilo bi lijepo kada bi tema bila u Sticky, pa makar na par dana... Svabo je toliko zasluzio.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 01 nov 2012, 14:54

bistrikboy je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Mnogi su zabrinuti zbog pitanja ko ce biti buduci predsjednik. Koliko sam vidio jos se tu vrti Dominikovic i dio kompanije, ali mislim da ce Svabo to pametno odraditi. Ne treba se plasiti.
Ja sam licno za Ljubojevica,ali o tom po tom jos je rano.

Hvala gosp.Osime za sve!
Ne znam dal Ljubojević ima dovoljno autoriteta za tako odgovornu poziciju. Koliko ima podrške uopće?
Vjerujem da će se sad isplivati mnoštvo pirana koje su čekale u zapećku Osimov odlazak, sigurno neki i pripremali teren, skupljali podršku.

Vidjećemo šta će se izdotiti iz svega ovoga.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 01 nov 2012, 15:06

Ja se samo bojim da poslije odlaska Osima sve se vrati na staro i da dodu opet u savez ljudi koji ne znaju kako lopta izgleda tipa Dominikovic Colakovic i ostala bagra i opet ce biti SAVEZ NAPOLJE ITD NISTA STO JE DOBRO KOD NAS NETRAJE DUGO NAZALOST PO NAS LJUBITELJE NOGOMETA OVAJ LIJEPI PERIOD NSBIH BLIZI SE KRAJU :( :(

Nisam optimista nimalo sto se tice buduceg rada NSBIH tj novih ljudi (politicki podobni koji ce doci tj grobara BH fudbala) koji pojma nemaju o nogometu koji ce sigurno uci u organe saveza samo se bojim da kad smo ustabilili Repku sad sve ne padne u vodu :oops: :oops: :( :(
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 01 nov 2012, 15:07

Ivice, hvala ti za sve i kao igrač i kao trener i kao još štošta što si obavljao u korist našeg fudbala i FK Željezničar !
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 01 nov 2012, 15:19

Dok je Osim bio na celu, mnogi su gladni ostali i do prosijackog stapa dosli. Uh, sad ce te vidjeti hijene na dijelu, bice svega 13.? Decembra... Valjda Osim barem sredi nekoga ko ce biti prije svega karakteran, posten i na kraju strucan .. Prihvatljiv za sve strane. Misljenja sam da ce kandidat biti neko iz Komiteta, Hadzibegic sve vise postaje birokrata, cini mi se. A, i ne bi bio slab. Darko je jos uvijek mlad za nesto tako .. Malo me ...eba ova vijest ..

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 01 nov 2012, 15:27

Legendo,hvala ti za sve sto si ucinio za BIH fudbal,nadam se da ce posteni ljudi doci nakon tebe i da ce se ugledati na tebe.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 01 nov 2012, 15:32

Iskreno mi i ne zasluzujemo gospodina Osima, ali opet veliko hvala na svemu ljudino!
Don't hate what you don't understand.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 01 nov 2012, 15:33

zaista je Osim legedna i svaka mu čast za uradjeni posao mogao se jednostavno izmaknuti i niko mu ništa nebi rekao on se uhvatio posla i sjajno ga uradio. medjutim sa druge strane je imao da kažemo obavezu da kao najveći živi bivši fudbaler i nešto odradi za svoju državu i fudbal kod nas. i on je tu obavezu odradio jedino je šteta što nije došao ranije i zadržao se duže.

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 01 nov 2012, 15:35

čovjek koji je spasio bh fudbal

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 01 nov 2012, 15:46

Tesko je naci rijec kojom se mu mozemo zahvaliti,jer da nije Svabe bilo ne bi dozivjeli divne trenutke kao sto su trijumf nad Bjelorusijom,sjajna partija u Parizu ili sada ove kvalfikacije.Legendo hvala za sve.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 nov 2012, 16:12

storm_raider je napisao/la:. Negdje sam citao da Hadzibegic zeli da ga zamjeni, sta vi mislite o tome?
Ja nemam ništa protiv, Hadžibegić je ipak ime u svijetu fudbala, ako ode Ivica, neka ga Faruk naslijedi.

Samo neka ne bude niko od bivših funkionera, iako teško da će odustati oni tako lahko od fotelje, Iljo će se ponvo vrzmati tu, Muhidin Raščić je najavljivao da će se kandidaovati za predsjednika saveza jedno vrijem, ne znam kako sad ima mišljenje :|
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 12 gostiju.