RK Čelik
Re: RK Celik
...da malo pokrenemo ovu temu....vidim dosao Kadic i odma u prvoj tekmi 11 golova....nesto me samo strah kako ovo sve kao perfektno do sada funkcionise i sa vizijom i sa svim u klubu a znam da je Pane blizu svega...nekako mi sve to ne prilici njemu....
Nema vise :P
12. PRVENSTVENA POBJEDA ,,ČELIKA'': RK ,,ČELIK'' – RK ,,KAKANJ'' 39:22 (18:9)
Sinoć je RK ,,,Čelik'' ostvario 12. prvenstvenu pobjedu za redom. Pred svojom publikom (prisustvovalo oko 800 ljubitelja rukometa), savladana je trećeplasirana ekipa Prve lige Federacije BiH – RK Kakanj, ubjedljivim rezultatom 39:22 (poluvrijeme 18:9). ,,Čelik'' je vodio svih 60 minuta sa 9 više golova razlike.
Za ,,ČELIK'' su nastupili: Starčević (20 odbrana), Hodžić (4 odbrane), Derve-nčić (postigao 9 golova), Ekinović, Ćosić (3 gola), Karahasanović, Begović (4), Bajramović (7), Šahinović (10), Bečić (1), Vidimlić (1 odbrana), Aldin Begagić (3), Adnan Begagić (3), Kobilica, Tahmišdžija.
RK ,,KAKANJ'': Šestović (17 odbrana), Adnan Fejzović, Šljivo, Halilbegović (3), Tukulić (1), Kukić, Kenan Zaimović (1), Semir Fejzović, Hrgota, Maslo (3), Delić (3), Kahvedžić, Sabljaković (3), Nedžad Zaimović (8).
Sudije: Kadić i Tursić (Zavidovići). Delegat: Vladimir Jović (Tuzla).
Penali: za ,,Čelik'' 2, za ,,Kakanj'' 4. Isključenja: ,,Čelik'' 10 minuta, ,,Kakanj'' 6 minuta i jedna diskvalifikacija (golman Šestović).
U ekipi ,,Čelika'' bilo je dosta tehničkih grešaka, čak 15 promašenih zicera, grešaka u vođenju lopti i od iskusnih igrača. Takođe, rezultat bi bio mnogo veći u korist ,,Čelika'' da trener Filipović u drugom poluvremenu nije uveo i dao šansu mladim igračima: Hasi Ćosiću, Karahasanoviću, Bečiću, golmanima Hodžiću i Vidimliću, Adnanu Begagići i drugim. Šansu je iskoristio jedino Adnan Begagić, koji je za desetak minuta postigao tri gola, dok je dobro u odbrani odigrao i Haso Ćosić.
Inače, i pored svega, u ekipi ,,Čelika'' su se istakli Mirza Dervenčić i kapiten Emir Šahinović, te golman Dragan Sarčević koji je dok je stajao na golu za 50 minuta imao čak 20 obrana. U ovoj utakmici podbacio je iskusni pivotmen ,,Čelika'' Aldin Begagić, koji nije bio na nivou svojih ranijih partija.
U ekipi RK ,,Kaknja'' najefikasniji je bio bivši ,,Čelikov'' igrač Nedžad Zaimović, kome su sudije tolirisale stalne prigovore i nedsiciplinu na terenu.Solidan je bio i golman gostiju Selmir Šestović, koji je opravdano diskvalifikovan, pošto je van golmaskog prostora oštro pokosio igrača ,,Čelika'' Begovića.
- Na našu igru odrazila se činjenica da smo dan prije utakmice saznali da naš novi igrač i reprezentativac Davor Kadić, na kome smo već mjesec dana gradili igru, neće moći igrati na ovoj utakmici. Imajući sve u vidu mislim da je RK ,,Kakanj'' i pored toga što smo ih pobijedili sa 17 golova razlike – dobro prošao. Igrali smo dobro u odbrani, istina propustili smo dosta zicera, igrali smo bez bolesnog Gušića i Kadića na kome se baziraju naše kontre i kad se sve sabere i oduzme – ja sam zadovoljan i igrom (posebno u odbrani) i rezultatom - rekao nam je trener ,,Čelika'' Ljubomir Filipovć.
Inače, igrač Davor Kadić će, zbog aljkavosti i sporosti administracije Rukometnog saveza BiH za ,,Čelik'' moći nastupiti tek u narednoj utakmici, protiv Lukavca u Lukavcu. Uprava ,,Čelika'' s toga traži odgovornost administracije tog Saveza.
Sinoć je RK ,,,Čelik'' ostvario 12. prvenstvenu pobjedu za redom. Pred svojom publikom (prisustvovalo oko 800 ljubitelja rukometa), savladana je trećeplasirana ekipa Prve lige Federacije BiH – RK Kakanj, ubjedljivim rezultatom 39:22 (poluvrijeme 18:9). ,,Čelik'' je vodio svih 60 minuta sa 9 više golova razlike.
Za ,,ČELIK'' su nastupili: Starčević (20 odbrana), Hodžić (4 odbrane), Derve-nčić (postigao 9 golova), Ekinović, Ćosić (3 gola), Karahasanović, Begović (4), Bajramović (7), Šahinović (10), Bečić (1), Vidimlić (1 odbrana), Aldin Begagić (3), Adnan Begagić (3), Kobilica, Tahmišdžija.
RK ,,KAKANJ'': Šestović (17 odbrana), Adnan Fejzović, Šljivo, Halilbegović (3), Tukulić (1), Kukić, Kenan Zaimović (1), Semir Fejzović, Hrgota, Maslo (3), Delić (3), Kahvedžić, Sabljaković (3), Nedžad Zaimović (8).
Sudije: Kadić i Tursić (Zavidovići). Delegat: Vladimir Jović (Tuzla).
Penali: za ,,Čelik'' 2, za ,,Kakanj'' 4. Isključenja: ,,Čelik'' 10 minuta, ,,Kakanj'' 6 minuta i jedna diskvalifikacija (golman Šestović).
U ekipi ,,Čelika'' bilo je dosta tehničkih grešaka, čak 15 promašenih zicera, grešaka u vođenju lopti i od iskusnih igrača. Takođe, rezultat bi bio mnogo veći u korist ,,Čelika'' da trener Filipović u drugom poluvremenu nije uveo i dao šansu mladim igračima: Hasi Ćosiću, Karahasanoviću, Bečiću, golmanima Hodžiću i Vidimliću, Adnanu Begagići i drugim. Šansu je iskoristio jedino Adnan Begagić, koji je za desetak minuta postigao tri gola, dok je dobro u odbrani odigrao i Haso Ćosić.
Inače, i pored svega, u ekipi ,,Čelika'' su se istakli Mirza Dervenčić i kapiten Emir Šahinović, te golman Dragan Sarčević koji je dok je stajao na golu za 50 minuta imao čak 20 obrana. U ovoj utakmici podbacio je iskusni pivotmen ,,Čelika'' Aldin Begagić, koji nije bio na nivou svojih ranijih partija.
U ekipi RK ,,Kaknja'' najefikasniji je bio bivši ,,Čelikov'' igrač Nedžad Zaimović, kome su sudije tolirisale stalne prigovore i nedsiciplinu na terenu.Solidan je bio i golman gostiju Selmir Šestović, koji je opravdano diskvalifikovan, pošto je van golmaskog prostora oštro pokosio igrača ,,Čelika'' Begovića.
- Na našu igru odrazila se činjenica da smo dan prije utakmice saznali da naš novi igrač i reprezentativac Davor Kadić, na kome smo već mjesec dana gradili igru, neće moći igrati na ovoj utakmici. Imajući sve u vidu mislim da je RK ,,Kakanj'' i pored toga što smo ih pobijedili sa 17 golova razlike – dobro prošao. Igrali smo dobro u odbrani, istina propustili smo dosta zicera, igrali smo bez bolesnog Gušića i Kadića na kome se baziraju naše kontre i kad se sve sabere i oduzme – ja sam zadovoljan i igrom (posebno u odbrani) i rezultatom - rekao nam je trener ,,Čelika'' Ljubomir Filipovć.
Inače, igrač Davor Kadić će, zbog aljkavosti i sporosti administracije Rukometnog saveza BiH za ,,Čelik'' moći nastupiti tek u narednoj utakmici, protiv Lukavca u Lukavcu. Uprava ,,Čelika'' s toga traži odgovornost administracije tog Saveza.
Lukavac - Čelik 23 :56
ovo je baš pokazatelj stanja u rukometu. koliko god da je Čelik "superioran" u ovom rangu, opet je upitno da li bi opstali u Premier ligi...

ovo je baš pokazatelj stanja u rukometu. koliko god da je Čelik "superioran" u ovom rangu, opet je upitno da li bi opstali u Premier ligi...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
BAKIR BULJUGIJA U ČELIKU?
Specijalni gost RK ,,Čelika'' na utakmici u Lukavcu bio je tuzlak Bakir Buljugija, inače član dobojske Sloge (odnosno Bosne BH Gasa) i član državne BiH rukometne reprezentacije. On se pred početak ,,Čelikove'' utkamice susreo sa predsjednikom RK ,,Čelika'' Panetom Škrbićem. Razgovaralo se o angažovanju ovog iskusnog reprezentativca (bek i krilo) za ekipu ,,Čelika'', nakon palasmana ,,Čelika'' u Premijer ligu BiH narednog ljeta.
- O ekipi ,,Čelika'' sam čuo sve najbolje: odlična organizacija, atmosfera u klubu, odlični rezultati, izvrsni uslovi za rad u Gradskoj areni, korektan odnos prema igračima. Zato za sada mogu reći da sam zainteresovan za angažovanje u ekipi ,,Čelika'' i da sam nakon razgovora sa predsjednikom Škrbićem blizu zeničkom Premijerligašu – izjavio je Bakir Buljugija.
Predsjednik RK ,,Čelik'' Pane Škrbić, nakon razgovora sa Buljugjom kaže:
- Mi nastavaljamo sa realizacijom klupske politike da, pored stvaranja vlastite ,,proizvodnje'' igrača, gdje sada imamo u prvoj ekipi 10 igača mlađih od 20 godina, kod angaživanja igrača sa strane idemo samo na one najbolje, na igrače reprezentativnog kalibra. Bakir Buljudiga je reprezentivac BiH, dobar igrač i dobar čovjek i zato je za ,,Čelik'' veoma interesantan. Smatram da smo sve načelne uslove dolaska Buljugije u ,,Čelik'' dogovorili, sada treba utvrditi i riješiti samo neke sitne detalje ovog transfera i nadam se da je Buljugija od jula ove godine(u prelaznom roku) naš igrač. On će se već sada priključivati nekim trenizima naše ekipe u Zenici, kako bi se navikao na atmosferu i ekipu – kaže predsjednik Škrbić
Specijalni gost RK ,,Čelika'' na utakmici u Lukavcu bio je tuzlak Bakir Buljugija, inače član dobojske Sloge (odnosno Bosne BH Gasa) i član državne BiH rukometne reprezentacije. On se pred početak ,,Čelikove'' utkamice susreo sa predsjednikom RK ,,Čelika'' Panetom Škrbićem. Razgovaralo se o angažovanju ovog iskusnog reprezentativca (bek i krilo) za ekipu ,,Čelika'', nakon palasmana ,,Čelika'' u Premijer ligu BiH narednog ljeta.
- O ekipi ,,Čelika'' sam čuo sve najbolje: odlična organizacija, atmosfera u klubu, odlični rezultati, izvrsni uslovi za rad u Gradskoj areni, korektan odnos prema igračima. Zato za sada mogu reći da sam zainteresovan za angažovanje u ekipi ,,Čelika'' i da sam nakon razgovora sa predsjednikom Škrbićem blizu zeničkom Premijerligašu – izjavio je Bakir Buljugija.
Predsjednik RK ,,Čelik'' Pane Škrbić, nakon razgovora sa Buljugjom kaže:
- Mi nastavaljamo sa realizacijom klupske politike da, pored stvaranja vlastite ,,proizvodnje'' igrača, gdje sada imamo u prvoj ekipi 10 igača mlađih od 20 godina, kod angaživanja igrača sa strane idemo samo na one najbolje, na igrače reprezentativnog kalibra. Bakir Buljudiga je reprezentivac BiH, dobar igrač i dobar čovjek i zato je za ,,Čelik'' veoma interesantan. Smatram da smo sve načelne uslove dolaska Buljugije u ,,Čelik'' dogovorili, sada treba utvrditi i riješiti samo neke sitne detalje ovog transfera i nadam se da je Buljugija od jula ove godine(u prelaznom roku) naš igrač. On će se već sada priključivati nekim trenizima naše ekipe u Zenici, kako bi se navikao na atmosferu i ekipu – kaže predsjednik Škrbić
Pasha je napisao/la:Lukavac - Čelik 23 :56![]()
...ova ekipa Celika sasvim sam siguran osim Bosne,Borca i Izvidjaca moze da dobije sve jednu ekipu iz Premier lige....najbolji pokazatelj je prijateljska s Gracanicom koju smo razmontirali s 20 razlike u Areni....
Možel neko postavit kad završava Federalna i jesmol' sigurno obezbijedili ulazak u Prvu?
Čelik Zenica 1945
- RoB_Do_BaGrO
- Kontakt:
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45
- neutralan__
- Kontakt:
Ja mislim da ste oborili sve rekorde.RoB_Do_BaGrO je napisao/la:Mi smo vec u Prvoj ligi a obezbjedili smo ulazak u Premier ligu BIH....
Rezultati i Tabela
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988
Joj brate, kako je ovo smiješnoRoB_Do_BaGrO je napisao/la:Mi smo vec u Prvoj ligi a obezbjedili smo ulazak u Premier ligu BIH....
Rezultati i Tabela

Nadam se iduće sezone u Prvoj BiH

Čelik Zenica 1945
velika je razlika izmedju prve lige i premijer, trenutna ekipa celika bi opet igrala samo jedno ljeto...
imperator, prodavac magle
Misliš? Il se nadaš?imeime je napisao/la:velika je razlika izmedju prve lige i premijer, trenutna ekipa celika bi opet igrala samo jedno ljeto...
Čelik Zenica 1945
Nisi u pravu, Celik ima odlicnu ekipu, u pola utakmica do sada odigranih su dali 35 golova i vise, imaju odlicnu ekipu, a sigurno ce tu biti i jos pojacanja tako da ocekujem siguran ulazak u Premijer ligu BiH, i dok klub imao para i dobru organizaciju celik ce igrati u najjelitnijem rangu
-
- Kontakt:
ne znam jel odete kad pogledat koju tekmu...ja sam bio proslu polusezonu redovan al mi se neda vise, zalosno kolika je razlika izmedju prve i druge lige...recimo gledao sam bas ovu protiv Lukavca, pa za njih igraju sve neka djeca al bukvalno ne znam dali je iko kod njih punoljetan, malo jaci start(sto je normalno u rukometu) djeca odmah zaplacu, i onim nasim igracima cudno igrati...sve u svemu ne podcjenjujem ove nase rezultate al treba bit oprezan sa ocekivanjima u premijer ligi jer ova "cvajta" nije nikakvo mjerilo...flash je napisao/la:Pasha je napisao/la:Lukavac - Čelik 23 :56![]()
...ova ekipa Celika sasvim sam siguran osim Bosne,Borca i Izvidjaca moze da dobije sve jednu ekipu iz Premier lige....najbolji pokazatelj je prijateljska s Gracanicom koju smo razmontirali s 20 razlike u Areni....
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"
To sve stoji, al' isto tako je cinjenica da je Celik u svakoj utakmici (osim ove u Maglaju gdje su dobili "samo" 4 razlike) igrao sa dva razlicita tima ; prvo poluvrijeme 1 tim, drugo poluvrijeme momci od 17-19 godina . Vec sada je celik osigurao 2 reprezentativna pojacanja za sljedecu sezonu, a u potrazi su za jos 2-3 kvalitetna igraca . Tako da sljedece sezone sigurno nece ispasti u nizi rang cilj ce biti gornji dio tabele, eh sad cemo vidjeti kako ce to izgledati..neroazzurni je napisao/la:ne znam jel odete kad pogledat koju tekmu...ja sam bio proslu polusezonu redovan al mi se neda vise, zalosno kolika je razlika izmedju prve i druge lige...recimo gledao sam bas ovu protiv Lukavca, pa za njih igraju sve neka djeca al bukvalno ne znam dali je iko kod njih punoljetan, malo jaci start(sto je normalno u rukometu) djeca odmah zaplacu, i onim nasim igracima cudno igrati...sve u svemu ne podcjenjujem ove nase rezultate al treba bit oprezan sa ocekivanjima u premijer ligi jer ova "cvajta" nije nikakvo mjerilo...flash je napisao/la:Pasha je napisao/la:Lukavac - Čelik 23 :56![]()
to ste pricali i prosle godine... pa svi znamo kako je zavrseno... valjda ce sad biti bolje, svaka skola se placa
najbitnije je da se prve sezone ostane, poslije ide lakse...

imperator, prodavac magle
To se govorilo, al' tada je svima bilo jasno da bi ostanak u ligi bio uspjeh, jer je ekipa bila sto slaba, sto neiskusna . Vec sad je celik jaci nego sto je bio tada u prvoj ligi, plus 3-4 provjerena pojacanja (nikakavi polovnjaci, koji su prosli put dosli) i gornji dio tabele je zagarantovan..imeime je napisao/la:to ste pricali i prosle godine... pa svi znamo kako je zavrseno... valjda ce sad biti bolje, svaka skola se placa![]()

Jeste "razmontirali" kad je Gračanica igrala sa drugim sastavom. Najbolji igrači Salkić,Hurem itd. su bili na poštedi. Upravu su oni koji kažu da sa takvim sastavom bi opstali u Premijer ligi samo jednu sezonu. Imate iskustvo od prošle sezone kad ste ušli i expresno ispali iz te ligeflash je napisao/la:Pasha je napisao/la:Lukavac - Čelik 23 :56![]()
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna
http://****/sport/zeniki-klub ... encem.htmlimeime je napisao/la:koja su to pojacanja, sem bubija?
Bakir Buljugija, neko od golmana Sabanovic/Perisic i ovaj Sarenac...a ne treba zaboraviti da su Dervencic i Bajramovic sada vec stasali u solidne/vrlo dobre igrace, sto nisu bili kada je celik prosli put bio u prvoj ligi...a tu su naravno bubi i ovaj Kadic

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.