NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑14 mar 2024, 19:53
Cattivo je napisao/la: ↑13 mar 2024, 22:57
NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑13 mar 2024, 19:50
Populisticki potez koji za cilj ima da se skrene paznja sa losih rezultata i opsteg rasula u klubu. Tuzno mi je vidjeti koliko je navijaca palo na ovo.
Napadajte me koliko hocete, ali vidjecete da sam u pravu. I ovo kazem kao neko ko je hiljadu puta pisao protiv Vice, saveza i prodanih balijandera u njemu.
Toliko.
To što te kradu na Koševu al ono baš te kradu i sprdaju se s tobom, a prije toga ko zna koliko puta tako, je nebitna stvar jel? Treba šutit i trpit, onako Bošnjački jelde? Eto ti si pametan samo ti vidiš širu sliku, vidiš ti moj ****
Vidim da mi je dosta raje odgovorilo na post, neki i psovkama, ali evo tvoj komentar mi je nekako najzgodniji za repliku.
Niti sam nesto specijalno pametan, niti kazem da treba sutiti i trpiti. Ja sam, uz @mosarajvosa, zauzimao mozda i najradikalnije stavove prema NSBiH, to je lako provjeriti. Pisao sam uvijek da je nemoguca misija osvojiti titulu "posteno" i cisto igrom dok je ovakav odnos snaga u savezu. Istog sam misljenja i sad, ali ovdje se ne radi o tome.
Mi igramo katastrofalno i opet smo kao klub u rasulu. U poziciju da uopste igramo sa Borcem smo dosli zbog neregularnih odbrana naseg golmana protiv drugoligasa. I gurani smo i ostecivani kroz sezonu. Ne znam da li se treba vracati na protekle, na korona sezonu, onaj kup s Borcem i slicno. Onda sinoc, u utakmici u kojoj jeste siljeno protiv nas ali ni blizu kako zna biti (u nju smo usli nervozno i seljacki, digli tenzije sami), povucemo ekipu duboko u nadoknadi. Ako nije populizam, onda je potez ocajnika u afektu. Nista se konkretno ovime nece postici, niti mi imamo kredibilitet za ovakve poteze. Do sad tisina, limvo te Vico, ali sinoc povuci ekipu, zovi tuzilastvo. Zasto? Jer je sezona izgubljena i s ogromnim sredstvima je napravljen smijesan rezultat, pa daj da malo sebe rasteretimo. Jedino sto ce se postici je da se skrene paznja sa gorucih problema, a koji bi vrlo lako mogli rezultirati time da sezonu zavrsimo na sredini tabele.
Slozio bi se sa ovim sto @osttribine pise iznad, manje-vise.
Ti unaprijed navijaš da budeš upravu i šta imaš od toga? Al na stranu to sada. Naravno da je potez očajnika pa šta drugo možeš u ovoj situaciji? Ostat nijem, šutit i trpit biće bolje. Uzdat se u nekakve izbore i raditi stvari od početka, na pošten način kroz svoje ljude u savezu - što je opet smiješno po sebi, kao da neće doći slične ljige od ljudi na iste pozicije a mišljenja sam ako ne digneš hajku sada da će tako i biti. Ja lično ne želim da Sarajevo ima "svoje" ljude u savezu i da se na bilo kakav način gura FKS, mene zanima samo teren jer samo tako svaka pobjeda i trofej vrijede. Neka se neko sjeti izjave Pedraga Pašića "Sarajevu to ne treba" ili tako nešto - bitna je poenta. Meni je smiješno i neprihvatljivo da ulažeš tolike pare u ekipu, a neko ti otima bodove i ti kao od starta trebaš da prihvatiš da ne možeš da pretenduješ na trofeje.
Mislim da će stvari biti iste sa bilo kojim novim trenerom dok se stvari u savezu ne postave kako valja i tjeranje Rožmana neće donijeti ništa dobro.
PeppermintSA je napisao/la: ↑14 mar 2024, 00:49
Ma ovo je grabljenje love. Na to se sve ovo svodi. Propozicije euro takmičenja su se do te mjere izmijenile da uz malo sreće, svaki prvak može zaigrati grupnu fazu gdje su pare za naše uslove ogromne. Borac se kao režimski projekat gura, **** se njih za titulu kao titulu države koju ne priznaju. Samo lova. Isto tako, gura se Sloga u Evropu iz istog razloga. Beusov Zrinjski se namirio pa je sad red na Borac. Zna se kako to ide.
Trn u oku svima smo mi, jer jedini imamo pare da pariramo i mimo Evrope. Zato se ubjedljivo najviše mi koljemo od nazovi bošnjačkih klubova. Samo da vas podsjetim ključne mahinacije ove sezone: pet do dvanaest je promijenjeno pravilo o broju stranaca, što je bio direktan udar na nas. Tad smo se morali riješiti Muse kao najboljeg beka + propala su još dva transfera. Pravilo je doneseno da direktno nama naštetiti jer smo jedini mi bili u stanju da dovodimo skupo plaćene strance.
Pogledaj omladinsku premijer ligu BiH i sastav klubova, a zna se koliko dobiju ekipe za učestvovanje. Pogledaj opet pišem ko ti održava nove terene sumljive kvalitete koji su projekat saveza, gdje nemaš pravo na izbor izvošača/firme za održavanje istog nego moraš potpisat višegodišnji ugovor sa firmom koje sasvim slučajno ima sjedište tamo gdje ima.
Ovim putem bih da podzdravim svakog novinarčića Bosne i Hercegovine i da se ne griješim ramazan je šta imam reći sve o njima, koji ne znaju ništa drugo napisat, kritički posmatrat, analizirat nešto ili ne daj Bože iznijeti svoj vlastiti stav. Sve što znaju i što ih je naučilo je "evo koliko će Sarajevo zaradit od Europe". Ne znaju napisat koliko je uloženo u sport; koliko druge države, gradovi ulažu u svoje gradske klubove; koliko se treba uložiti kroz vremenski period da bi se izašlo u Europu (grupna faza). Fuj znači najmrža profesija su mi postali. Ista stvar i za sinoć "evo koliko će se Sarajevo dobiti kazne". Pa je li vas stid? Ima li iko kičmu? Đe su ti privatni/slobodni mediji? Fuj. Ne daj Bože da zakucaju na vrata i postave pitanja Pilavu, Čolpi i ostalim ljigama kako to da su sudijske greške normalna i česta pojava, bez ikakvih konsekvenci. Šta treba se desit da sudija dobije lošu ocjenu, da bude suspendovan.