neroazzuro je napisao/la:Doduse, mozda ima i onih koji misle da covjek navija za Sarajevo od malih nogu.

Što se tiče tvog posta uopšteno, slažem se u potpunosti i ja sam mislio nešto slično napisati ali si me preduhitrio.
Jest dosadna ova pauza

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
neroazzuro je napisao/la:Doduse, mozda ima i onih koji misle da covjek navija za Sarajevo od malih nogu.
Hvala što si umjesto mene razložio kolegi na proste faktore, mada ja nisam ni imao namjeru, ali najjače je ovo ljubomorni ccc. Sto posto sam ljubomoran. Samo mi nije jasno što nas ljubomorne oni pokušavjau ubjediti da je njihov princio prodaje kluba uspješan. Žele nam dobro tj prijateljski nas savjetuju a svi bi volili da sutra proglasimo stečaj. Da je obratna sitauacija ja se ne bi uopšte trudio da ubjeđujem njih da je ovo dobro. Ako budemo mislili da je princip Sarajeva dobar za Želju lako je kopirati. Ali ja ne mislim tako i zbog toga i govorim argumente koji potvrđuju moje mišljenje.neroazzuro je napisao/la:as_Roma,
Ja npr. nisam nimalo ljubomoran na vas. Ni jedne sekunde. Iz milion razloga. Vjeruj da niposto ne bih volio da se Zeljo nadje u vasoj situaciji gdje ce bogata fudbalska neznalica imati jedinu rijec kad je moj klub u pitanju.
Pisao sam vec par puta da zeljo ide polako naprijed,doduse presporo,ali naprijed. Ono sto nam najvise fali su ti tereni i novac za bogatiji omladinski pogon. Time bi Zeljo relativno brzo krenuo naprijed i tako relativno lako rijesio sva dugovanja,a kasnije i stadion i sve ostalo. Imali smo sad i malo pehova sa povredama najskupljih igraca,pa sa tim Mersinom i tajmingom prodaje Adilovica ali to se mora nekad vratit.
Ali ono sto definitivno daje osnov za optimizam je fudbalsko znanje koje je za BH uslove najvece. To nam garantuje relativno redovno kvalitetne mlade igrace od kojic ce klub prosperirati i sam sebe finansirati.
Ta vasa (buduca) akademija bi mogla biti najveca prepreka za nas,ali ne mogu svi ni u njoj igrati. Znaci, opet ima dovoljno djece od koje i Zeljo moze izgraditi igrace i zivit od njih.
A onda dolazimo do te prve ekipe koja treba da vam donosi rezultate. Cini mi se da vas vecina sanja o Grenieru, Delafoueu i ostalim budalestinjama kojima cete pokoriti pola evrope,a nekamoli BiH, a cinjenica je da je rejting bh lige los i da te neke (potencijalne) skupe zvijezde o kojima vi sanjate, bez obzira na sventualne dobre uslove koje vam Tan napravi, opet ,moraju otic na travnicku,trebinjsku ili lukavicku oranicu i s.ebat koljeno kao sto je i Kvesa s.eb'o. Daj boze da se varam, ali cisto sumnjam. I ako mislis da ce taj brkica placat vase (potencijalne) zvijezde po 100 mjesecno znajuci da je prosjek lige (lupam) 1000 km onda vam se divim.
I kad, na kraju price, mi stanemo na svoje noge (a krenuli smo,fala Bogu) onda smo svoje gazde i sav svoj prihod mozemo uloziti u dalji razvoj kluba.
A vi? Vas je covjek ipak kupio da on zaradjuje,a ne klub. Doduse, mozda ima i onih koji misle da covjek navija za Sarajevo od malih nogu.
SarajlijaTM je napisao/la:@as_roma - Ne da je gazda, vec je babo kineski na kosevu, sa 51% dionica koje kostaju 2.5 mil maraka. Svi ostali koji su kupili uloge i dionice, mogu sa njima guz obrisati dok nekad ne dodjete na nivo da cjena klub poraste sa 4.5 mil km, pa onda da prodaju po vecoj cjeni i to je to.
Covjek je kupio drugi najveći klub u bih za sicu, ako se uzme da ga je Dubrovnik odbio...
Jedina stvar koju ste vi uradili za ovu ligu je ta da ste postavili neki orjentir cijene kluba u pl bih. Vecinu ste dobro zajebali s tim, jer jedan siroki, zrinski, borac i zeljo, koji nesto i osvajaju u ovoj ligi i imaju osim imena i imovinu da ponude, sad moraju kuburiti s likovima koji ce se hvatati za bjednih 2.5 mil, koje je dao utrpani.
Sve sto ste uradili, je to da ce se napraviti akademija i za 5-6g ce hladno kupiti igrace i slati ih u cardiff buduci da im je tamo 50x veca cjena.
A to sto neko misli da je utrpani jednoruki dzek koji samo limune pokazuje, je samo pusta zelja.
Ocekujte pojacanja na standardnom nivou, uz odlaske boljih igraca u kardif, dzabalesku. Jer ko kome tu da plati?
Smjesna je situacija kad se kur. cite, ono mi milioneri, ne jarane utrpani je milioner, a vi navijate za privatnika
Obavezno pogledati prijeratne nadrealiste, ono, nece ni hapa ostati kratkih rukava...
Ima jos toga, sto se moze reci, more, ali vam ne zelim idilu kvariti do celika
HVALA, ALI JA OVO SVOM ŽELJI, NI U LUDILU NE ZELIM!!!
dr. House, posaljem ti veceras na pp
Zaboravio si na kraju uzviknuti:SarajlijaTM je napisao/la:@as_roma - Ne da je gazda, vec je babo kineski na kosevu, sa 51% dionica koje kostaju 2.5 mil maraka. Svi ostali koji su kupili uloge i dionice, mogu sa njima guz obrisati dok nekad ne dodjete na nivo da cjena klub poraste sa 4.5 mil km, pa onda da prodaju po vecoj cjeni i to je to.
Covjek je kupio drugi najveći klub u bih za sicu, ako se uzme da ga je Dubrovnik odbio...
Jedina stvar koju ste vi uradili za ovu ligu je ta da ste postavili neki orjentir cijene kluba u pl bih. Vecinu ste dobro zajebali s tim, jer jedan siroki, zrinski, borac i zeljo, koji nesto i osvajaju u ovoj ligi i imaju osim imena i imovinu da ponude, sad moraju kuburiti s likovima koji ce se hvatati za bjednih 2.5 mil, koje je dao utrpani.
Sve sto ste uradili, je to da ce se napraviti akademija i za 5-6g ce hladno kupiti igrace i slati ih u cardiff buduci da im je tamo 50x veca cjena.
A to sto neko misli da je utrpani jednoruki dzek koji samo limune pokazuje, je samo pusta zelja.
Ocekujte pojacanja na standardnom nivou, uz odlaske boljih igraca u kardif, dzabalesku. Jer ko kome tu da plati?
Smjesna je situacija kad se kur. cite, ono mi milioneri, ne jarane utrpani je milioner, a vi navijate za privatnika
Obavezno pogledati prijeratne nadrealiste, ono, nece ni hapa ostati kratkih rukava...
Calm down m8SarajlijaTM je napisao/la:@as_roma - Ne da je gazda, vec je babo kineski na kosevu, sa 51% dionica koje kostaju 2.5 mil maraka. Svi ostali koji su kupili uloge i dionice, mogu sa njima guz obrisati dok nekad ne dodjete na nivo da cjena klub poraste sa 4.5 mil km, pa onda da prodaju po vecoj cjeni i to je to.
SarajlijaTM je napisao/la:@as_roma - Ne da je gazda, vec je babo kineski na kosevu, sa 51% dionica koje kostaju 2.5 mil maraka. Svi ostali koji su kupili uloge i dionice, mogu sa njima guz obrisati dok nekad ne dodjete na nivo da cjena klub poraste sa 4.5 mil km, pa onda da prodaju po vecoj cjeni i to je to.
Blago Vama,pa ste imali srece,pa Vas je Tan zaobisao.Sad uzivajte i likujte,što je nas preuzeo.
Ulozio covjek tamo neke pisljive milione(odblokirao racun kluba-nije se lahko navici da funkcionises posle 20-tak god.).Pravi neku akademiju (kompleks sa tri terena za trenirenje, hotel za igrace, centralni hol sa recepcijom i internet kafeom, medicinsko - rehabilitacioni sadržaji - ordinacije, kao i prostori za masažu, teretana, spa centar sa saunom, svlačionice, ekonomat itd.itd) da unisti nasu djecu,i odvede iste u Cardif (bolje da igraju po sljaci).Zaveo red u klubu,da tamo neki menadzeri ne trpaju svoje igrace,vec da igraju samo najbolji.Da nova Uprava(koja ce se ubrzo formirati) radi za interes kluba ,a ne ko dosad, za svoje licne. Nije se lahko navici ni igracima,da imaju redovne plate, premije.Treba se igracima navici na pripreme u Antaliji,posle livada po Gabeli.Valja im se patiti u avionu,ljudi navikli autobusima putovati po 20-30 sati.itd.itd.
Halal mu bila svaka marka,koju zaradi u Sarajevu![]()
SarajlijaTM je napisao/la:I sve to za 2 miliona dolara, kako reče kusturica. Interesantno zaista, jedino da to sve ulozite na koeficijent 5 na kladari, pa mozda bude dosta za pocetak vasih fantazija.
Uh greska, ne mozete vi nista uloziti vise, moze samo vecinski vlasnik, utrpani...
Do mene je jbg
I da vise ne off po temi sampiona, ne odgovaram dalje
Pozz tanovci
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
da ne bude da izmisljam, al kako mi rece covjek cija dva sina treniraju u Zelji da je vec sve zavrseno sa Kajkutom al opet ko znaChoks je napisao/la:Saša Kajkut raskinuo ugovor sa Čelikom . Mislim da bi nam bio od koristi jer je majstor i zna zabit gol iz svih pozicija
Sjekirancije ? Sjekira ? Srećna ? odakle si ti, moj pitaruamypitar je napisao/la:SarajlijaTM je napisao/la:I sve to za 2 miliona dolara, kako reče kusturica. Interesantno zaista, jedino da to sve ulozite na koeficijent 5 na kladari, pa mozda bude dosta za pocetak vasih fantazija.
Uh greska, ne mozete vi nista uloziti vise, moze samo vecinski vlasnik, utrpani...
Do mene je jbg
I da vise ne off po temi sampiona, ne odgovaram dalje
Pozz tanovci
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
Pozdrav i tebi,i manje sjekirancije,nije dobro za cir.![]()
I srecna ti nova godina.
Isto kao što su se Zeba, Bogičević vratili. Kakav Kajkut, nemamo mi para na bacanje.MrRiccoli je napisao/la:da ne bude da izmisljam, al kako mi rece covjek cija dva sina treniraju u Zelji da je vec sve zavrseno sa Kajkutom al opet ko znaChoks je napisao/la:Saša Kajkut raskinuo ugovor sa Čelikom . Mislim da bi nam bio od koristi jer je majstor i zna zabit gol iz svih pozicija
ma mislim da ne bude da ja imam informacije ovo-ono. Samo sam prenio sta mi je covjek rekao mada i ja cisto sumnjam al nikad se ne znaTimeLine je napisao/la:Isto kao što se Zeba vratio. Kakav Kajkut.MrRiccoli je napisao/la:da ne bude da izmisljam, al kako mi rece covjek cija dva sina treniraju u Zelji da je vec sve zavrseno sa Kajkutom al opet ko znaChoks je napisao/la:Saša Kajkut raskinuo ugovor sa Čelikom . Mislim da bi nam bio od koristi jer je majstor i zna zabit gol iz svih pozicija
100% tacan infoMrRiccoli je napisao/la:da ne bude da izmisljam, al kako mi rece covjek cija dva sina treniraju u Zelji da je vec sve zavrseno sa Kajkutom al opet ko znaChoks je napisao/la:Saša Kajkut raskinuo ugovor sa Čelikom . Mislim da bi nam bio od koristi jer je majstor i zna zabit gol iz svih pozicija
Osim je htio Kajkuta prije nego otišao u Čelik, a Kajkut nije htio. Znači on će doći 0,5 %.SarajlijaTM je napisao/la:Zeba je htio, brko nije, kraj priče![]()
Kajkut sa svojim zeljama od 6mj ugovora i Zeljo koji na 2g potpisuje igrace su nidje veze kombinacija.
Vodeći se nekom logikom on ce u olimpic...
Šta si ti zapeo da neće doći, neka se piše ionako je dosada do priprema!TimeLine je napisao/la:Osim je htio Kajkuta prije nego otišao u Čelik, a Kajkut nije htio. Znači on će doći 0,5 %.SarajlijaTM je napisao/la:Zeba je htio, brko nije, kraj priče![]()
Kajkut sa svojim zeljama od 6mj ugovora i Zeljo koji na 2g potpisuje igrace su nidje veze kombinacija.
Vodeći se nekom logikom on ce u olimpic...
Edit: Ovi su mi najjači s 100% tačnom informacijom, kad treba napisati ime prije nego neki igrač raskine ugovor, onda se kao čuva u tajnosti. :ugeek: