FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
48%
Prolazak u Play off
41
23%
Grupnu fazu
52
29%

Ukupno glasova: 180

Pitar6785
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitar6785 » 02 apr 2024, 13:52

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
02 apr 2024, 13:26
MortemHz je napisao/la:
02 apr 2024, 13:15
02 apr 2024, 12:08

Bas bi Zeljkana od svih klubova pustali :crazy: Ljudi nas nadigrali posteno, mi izasli kao zadnje picke na teren i tjt. Hajde da ovaj put bude obrnuto. S kakvom lakocom pisete stvari koje bi bile medju vecim skandalima u istoriji kluba, neshvatljivo.
Tako je, mrtva nas Zvijezda dobila, imali 50 poraza zaredom i ogromne turbulencije u klubu. Ništa tu ne smrdi nego su dobili na pošten način, više jer smo mi bili katastrofalni nego oni dobri ali pobjeda je pobjeda kako god.
Moze bit da je problem to priznati, pa zato teorije zavjere. Ali opet mi ne ide u glavu da neko javno pise, pa makar i anonimno, da mu klub prodaje ili pusta najvecem rivalu. Ja ne mogu zamisliti goru optuzbu od te, a nekome je to napisati kao reci dobar dan.
Meni je izgledalo da je pustano, sad jel mozda za 12 duluma zemlje ili na kredit isplata 50 godina po milion maraka godisnje neznam, il je mirvic postao vlasnik upravljacki prava.HAVERU ONO AKO NIJE PYSTENO SRAMOTA,

E posto smo postali vlasnici zelje, sad ce nam bit lakse da pobjedimo i zelju pretvorimo u filijalu u federalnoj lizi… HEHEHE

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 apr 2024, 13:57

MortemHz je napisao/la:

Bas bi Zeljkana od svih klubova pustali :crazy: Ljudi nas nadigrali posteno, mi izasli kao zadnje picke na teren i tjt. Hajde da ovaj put bude obrnuto. S kakvom lakocom pisete stvari koje bi bile medju vecim skandalima u istoriji kluba, neshvatljivo.
Tako je, mrtva nas Zvijezda dobila, imali 50 poraza zaredom i ogromne turbulencije u klubu. Ništa tu ne smrdi nego su dobili na pošten način, više jer smo mi bili katastrofalni nego oni dobri ali pobjeda je pobjeda kako god.
Moze bit da je problem to priznati, pa zato teorije zavjere. Ali opet mi ne ide u glavu da neko javno pise, pa makar i anonimno, da mu klub prodaje ili pusta najvecem rivalu. Ja ne mogu zamisliti goru optuzbu od te, a nekome je to napisati kao reci dobar dan.
Siguran sam da ne postoji neka zla namjera sa njihove strane, i sam imam veoma bliskog prijatelja koji kaže ma pustili bodove u 80% utakmica kad izgubimo i on je uvjeren u to. Redovan na Koševu, uvijek član + sezonska. Jednostavno nedostatak razuma kad je voljeni klub u pitanju, eventualno loše rezonovanje. U ovom konkretnom slučaju pričamo o Željezničaru, oni su kući realno solidna ekipa. Nas je pobijedila ekipa koja je tad imala kući skor od 7 2 2 uz gol razliku od 16:8 što je izuzetno dobro kad skontaš da trenutno ispadaju + taj famozni 0 0 12 omjer u gostima.
Znači da su domaćinska ekipa dok su u gostima kanta za napucavanje i najveća bruka u historiji, to je fakt koliko god se to nekome svidjelo ili ne.
Ne treba nikoga potcjenjivati, konačno smo se vratili u život nakon ove dvije fenomenalne utakmice i to treba nastaviti i u subotu da onda maximalno spremni idemo na Grbavicu gdje iskreno očekujem pobjedu. Samo je bitno da budu na nivou i ništa više.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 02 apr 2024, 14:00

plisek je napisao/la:
02 apr 2024, 11:48
Igman pada pred 10 milja na Kosevu, i onda idemo gurbete gurnuti u federalnu. Ako opet odigraju kao prosli derbi znamo da nesto smrdi tj da im se pusta za opstanak iz nekog razloga. U svakom drugom slucaju, nasa tekma da im bude prelomna za federalnu, nama za put u evropu. Svi na Kosevo!
Ako pobijedimo Igmana i poslije polufinala kupa bude evidentno da su osvajači kupa lažni ili čete, mi bez imalo grča i pritiska možemo ući u derbi. Njima će da gori pod nogama, jer im to može biti zadnji voz, a nama remi pa ni poraz neće toliko značiti.

Ući jako u derbi ali ne pristati na to da se napumpa atmosfera kao da nam je biti ili ne biti (kao što je njima).
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 02 apr 2024, 14:26

Maroon1946 je napisao/la:
02 apr 2024, 13:36
Nema besplatnih karti za dan grada Sarajeva?
Amin da nikad ne budu besplatne
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 02 apr 2024, 14:28

mnon46 je napisao/la:
02 apr 2024, 14:26
ne treba da budu nikad besplatne. Jedino neki popust uz clansku
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 apr 2024, 14:30

slika

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 02 apr 2024, 14:33

FCUM je napisao/la:
02 apr 2024, 14:28
mnon46 je napisao/la:
02 apr 2024, 14:26
ne treba da budu nikad besplatne. Jedino neki popust uz clansku
Sto posto, popust da, džaba ne
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 02 apr 2024, 14:41

NajvecaRadosti je napisao/la:
02 apr 2024, 13:20
pjankesarajevo je napisao/la:
02 apr 2024, 12:57
NajvecaRadosti je napisao/la:
02 apr 2024, 12:37

Ne bi se slozio
Pare ti nisu nikad garancije uspjeha nego sistem i zdrava svlacionica.A zadnji rok nisu se nikakva mega giga imena dovodila nego mladji igraci.Na ljeto isto Durakovic,Zeljkovic,Beganovic,Kapetanovic,Julardzija,Djurickovic nisu zvucna imena.To sto ih mediji nahajpuju i predstave ko Ronalda ne znaci da svaki ima 10k eura platu.Bas je onaj Nedo pricao nedavno o tome,svaki igrac koji dodje u Sarajevo bude propracen medijski samo tako i ocekuje se od njega odma da pokaze 200% vise nego u prethodnom klubu.
Kad na to dodamo Borac i Vicu koji ti je bolji od bilo kojeg pojacanja.Da Quaresmu dovedes u ovu ligu nemas garanciju uspjeha,ako imas sudije ti si na konju.

Jedino da budes 300% jaci od svakoga kao Zrinjski sa Jakirovicem a za to ti treba sistem koji mi nismo mogli imati jer smo u prosjeku svaki 5 mjeseci mijenjali trenera.Ako Rozman ostane do ljeta,odradi ljetni rok i pripreme eh onda smo zreli za titule

Zakljucak:Ove sezone nije se moglo vise od Evrope uzimajuci u obzir sve okolnosti,Evropu cemo izboriti.Sljedece sezone titula se mora uzeti jer 2.5 roka i 2 pripreme+5 rep pauzi su dovoljno da napravis sistem po svojoj zelji.Ako nije onda ti nisi za trenerskog posla.Bar ne na nivou FKS.
Ako ostane Rozman+Ibricic i opet ne osvojimo titulu sljedece sezone nek se onda Mirvic zapita oko svoji odluka i ostanka.
Imat cemo top terene+VAR i nema izgovora.
Neka si vala majstore ti dao ultimatum Mirvicu, sve ceka da ga neko trzne stvarno se ubezobrazio.
BTW, Rozman je tu tek 1 rok. A da je dovoljno za ekipu 2.5 roka…to je tvoja procjena, ja se ne slazem sa tim. Sta je 0.5 prelaznog roka?
Pola ljetnog roka,citav zimski i citav ljetni nadolazeci.
Jok treba 10 godina da se napravi sistem u yebenoj bh ligi.Jakirovicu nije trebalo ni toliko da popisa ligu.Ako znas znas.Covjek sa jednim ljetnim rokom sve odradio,vidio ko mu ne treba ko mu treba i eto rezultata
Ne bih da ulazim u daljnju diskusiju, jednostavno se ne slazemo. Nisam siguran ni da bi Jakirovic kod nas nesto napravio za 2-3 prelazna roka. Mi smo u svemu drugaciji tim od Zrinjskog. Protiv nas svi drugacije igraju nego protiv bilo koga. Taj pritisak nema nijedna ekipa u ligi.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 02 apr 2024, 15:17

MortemHz je napisao/la:

Nije to pasa da smo im pustili jer smo dobre komsije, sta mi levati ovdje znamo kakvi talovi se godinama vuku u nasem gradu? Kad su svi mislili da cemo im pustit bodove za titulu, mi ih uzmemo na Kosevu i poseremo se na sve sto su radili citavu sezonu. Ja samo necu da priznam ni sebi ni drugima da smo uspjeli primiti 3 gola od ekipe koja ce 99% ispasti iz lige, bez da ih ugrozimo ijednom. I dzaba jace je od mene to nego da priznam da su nas nadigrali, zato i ove “teorije”. Al svakako, prvo Igman odraditi, onda se baviti tekmom sa gurbetima, nadati se raspletu u kupu da bi bez pritiska usli.
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 02 apr 2024, 15:39

Pa što te ima čuditi što smo bili bezidejni na Grbavici kada smo dobar dio gostovanja upravo takvi i bili. Dodaš tome još voljni momenat, dobar ambijent Grbavice, odsustvo naših navijača, dva vezana poraza i dobiješ taj debakl. Bili smo isti i protiv Širokog na Koševu, a još gori protiv fenjeraša Zvijezde.

Strahoba prisjetiti se, nadam se da su te crne rupe iza nas. Nije problem izgubiti, ali ova sezona je za zaborav i lošija je od barem 10 sezona od posljednjih 20.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 02 apr 2024, 16:08

Prošli derbi nije mjerilo ničega, zato što smo imali velikih problema unutar Kluba, zahvaljujući klocu Ziljkiću. Ne samo na derbiju nego i na ostalim tekmama.
Sad je skroz druga priča i ekipi je pao veliki teret s leđa od utakmice s Igmanom, što se odmah i primjetilo. Ne treba žaliti i tugovati, ide se dalje, bitno da su se riješili problemi. Na ovom derbiju će biti druga priča.

Atlanta
Kontakt:

Post Postao/la Atlanta » 02 apr 2024, 16:19

Nadam se da ce sutra Zrinjski i Borac upisati pobjede i jednog nogom zakoraciti u finale kupa
U INAT SVIMA

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 02 apr 2024, 16:31

plisek je napisao/la:
02 apr 2024, 15:17
MortemHz je napisao/la:

Nije to pasa da smo im pustili jer smo dobre komsije, sta mi levati ovdje znamo kakvi talovi se godinama vuku u nasem gradu? Kad su svi mislili da cemo im pustit bodove za titulu, mi ih uzmemo na Kosevu i poseremo se na sve sto su radili citavu sezonu. Ja samo necu da priznam ni sebi ni drugima da smo uspjeli primiti 3 gola od ekipe koja ce 99% ispasti iz lige, bez da ih ugrozimo ijednom. I dzaba jace je od mene to nego da priznam da su nas nadigrali, zato i ove “teorije”. Al svakako, prvo Igman odraditi, onda se baviti tekmom sa gurbetima, nadati se raspletu u kupu da bi bez pritiska usli.
Oni ispadaju iz hiljadu razloga, a najmanje zbog nekvaliteta. Imaju skupu ekipu s dosta dobrih igraca, od kojih bi nekolicina imala mjesta u svakoj ekipi lige. Stipu skretnicarsku socijalu, to kuka jer je naviklo. Kuci, na dobar dan, mogu mlatnuti svakoga. Sto kaze Mortem, i prije ovih pojacanja su kuci imali odlican skor. S druge strane, mi smo u tom derbiju imali uzasnu atmosferu i svakakvi su problemi isplivali na povrsinu, a i Rozman je realno zasrao. Kad je tako ne cudi 3-0, ne ponovilo se.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 02 apr 2024, 16:33

Da se podsjetimo.

Devedesetka
Kontakt:

Post Postao/la Devedesetka » 02 apr 2024, 17:11

Stvarno sve ispod 7,8 je jadno i bijedno.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 02 apr 2024, 17:21

Sta kaze pepeljara mora bit hrvaska..

Mene nebi cudilo da ustase puste Jagodu da udje u finale a vico da izljubi bracu srbe u doboju da im da kup.. tako da ga mi podojkimo.. prem i tabelarno ako bi se desilo da ugrozimo velezje vico je njihov 12 igrac i nece dozvolit..

100% nam nece vratit bodeve, posebno ako konjic i grbavicu oderemo i uzjasemo vicovom pobratimu velezu na ledja

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 02 apr 2024, 17:26

slika
Ti trebas biti na Kosevu!!!
:opaopa:
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 02 apr 2024, 18:08

Respect za simboličnu cijenu :salut:

aBd puno auto s drugovima u subotu

SVI NA KOŠEVO!!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 apr 2024, 18:44

Sjever - 5 KM
Istok - 5 KM
Zapad - 5 KM
Zapad Galerija - 10 KM

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 02 apr 2024, 18:49

slika

Ugovor ističe na ljeto Mirva :kafa:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: adko02, Aduka87, amypitar, BungaBum, Dave, Fudo, Hajdeee, Jadnimi, Pena, TefalTava, Varijantas8 i 126 gostiju.