FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Lištica - Sloboda 0:0 
Danas iako nepovoljne vremenske prilike bilo ugodno na Hasetu za gledati
Momci odradili posao taktički vidi se to, nema više peljanja. Dobili utakmicu nekako opušteno, pao i rekord, najbrži gol
Pobjeda veoma važna pred derbi, svima pohvale, Ješa nekoliko puta zagalamio ali Dulja danas prvo ime
Idemo sad da na arheološku iskopinu da im zakopamo i poslednju nadu
Evo i Sloboda uze bod. ZVANIČNO smo 2 ( za ove sumnjičave )
Evo i Sloboda uze bod. ZVANIČNO smo 2 ( za ove sumnjičave )
NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA !!!
Pozdravlja te @zagorskihifans je napisao/la:Pozdrav za sve one koji su se oprostili od titule poslije poraza od Slavije
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
nevjerovatno kako dobro izgleda ovo klasicno 4-4-2 nakon one patnje koju smo morali gledati sa Dzenanom. sad se tek vidi koliko nas je kostalo insistiranje na 3 igraca u sredini nakon sto su otisli Cimi i Stojcev. nama trebaju dva jaka defanzivna vezna, sto trenutno Kova i Rustem fantasticno odradjuju. Mihojevic je savrsena izmjena za ovu dvojicu. Radovac u ovoj formaciji uopste nema mjesta, ne samo zato sto je u losoj formi, vec i zato sto se njegov profil igraca ne uklapa u ovaj koncept.
Uz dva klasicna spica, brze bekove i krila, i tranziciju kojom svaki put natrpamo protivnicki sesnesterac sa 5 igraca, umjesto da Benko sam ceka centarsut... jednostavno, ovo je pravo sarajevo i pravi fudbal, zbog kojeg vrijedi potrositi popodne svaki vikend.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Uz dva klasicna spica, brze bekove i krila, i tranziciju kojom svaki put natrpamo protivnicki sesnesterac sa 5 igraca, umjesto da Benko sam ceka centarsut... jednostavno, ovo je pravo sarajevo i pravi fudbal, zbog kojeg vrijedi potrositi popodne svaki vikend.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Oj dali gol nakon kornera . Smak svijetova a ne svijeta .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Drugo kolo u nizu dajemo gol poslije kornera. 
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
Auuu fino fino. 
-
bordobijeli
- Kontakt:
eh sad utakmice polusezone gostujemo glavnom favoritu za titulu
,al sad ozbiljno nece biti lako ,njima gori pod nogama ,ginut ce ,udarati sve raditi da se izvade iz provalije . na nasim je da budu pametni ,motivisani ,borbeni i nece biti problema kvaltetni smo sigurno ,treba to na terenu pokazati

Polahko ljudi,nemojmo sada padati u neku euforiju i ponovo (po ko zna koji put) najavljivati setnju ligom,poigravanje protivnicima itd.
Zar nismo dosada naucili kako nam se takva prica obije o glavu,kao da tim stavom izbaksuziramo sebi 'zlu kob'
I pred derbi treba biti vrlo oprezan,derbi je to ipak.
Mada imamo zaista razloga za optimizam,mozda vise vec ikada do sada,ipak malo opreza i realnosti nece nam biti na odmet
Zar nismo dosada naucili kako nam se takva prica obije o glavu,kao da tim stavom izbaksuziramo sebi 'zlu kob'
I pred derbi treba biti vrlo oprezan,derbi je to ipak.
Mada imamo zaista razloga za optimizam,mozda vise vec ikada do sada,ipak malo opreza i realnosti nece nam biti na odmet
Ocigledno je Jesa Hurti dao upute i ovo sto smo igrali u zadnje vrijeme je bila njegova zamisao i taktika?
Samo nek jesa odrzi igrace sad cvrsto na zemlji pred derbi. Nas navijace puca opet euforija i tako i treba, da se raja pred tekme digne i dolazi u sto vecem broju. Igraci su druga prica, ali tu trener treba da odigra glavnu ulogu u smirivanju strasti, motivaciji itd.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Ti se bas meni natovario na kostiMCMXLVI je napisao/la:Pozdravlja te @zagorskihifans je napisao/la:Pozdrav za sve one koji su se oprostili od titule poslije poraza od Slavije
A slusaj,da je Dzeno ostao ove dvije utakmice do Jesica (borac i radnik) bili bi mi sada u znacajnoj dubiozi
i danas im je bila takva utakmica pa su dobili ddvva komada
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Jedna stvar. Korner za Vitez, Benko se vratio u 16 a Okic stoji na centru. Izlazi Jesa sa klupe i dere se Benko naprijed Sele nazad. Tako njih dvojica zamijenise pozicije, poslije tog kornera trcimo kontru, Puza duga lopta za Dulju, on prolazi golmana i asistira Benki. 
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
Izgleda da ce nama Sloboda biti glavni konkurent za titulu.Rezultati su nam su se poklopili,sad ni remi sa konama nije los. 
-
samosarajvo
- Kontakt:
Na derbiju početi sa Barbom desno, zadnji vezni Rustem i Kovacevic (ako danas nije bilo nista strasno).Ikande (ako je zdrav i on) treba dobiti priliku nekih 20-25 minuta.Neozbiljno ga je staviti odma u prvu postavu poslje tolike pauze.
U napadu Benko i Krste, krila Dulja i Sevko.
Prve izmjene mogu biti upravo Ikande umjesto Kove, Amer Bekic umjesto Okica/Dulje i Hebibovic isto tako.
naravno zavisno od toga utakmice...
U napadu Benko i Krste, krila Dulja i Sevko.
Prve izmjene mogu biti upravo Ikande umjesto Kove, Amer Bekic umjesto Okica/Dulje i Hebibovic isto tako.
naravno zavisno od toga utakmice...
Delač
Barbarić
Tatko
Puzi
Hebib
Radovac
Kovačević
Dulja
Okić
Velkoski
Benko
Bolesnici po kiši
Samo je jedan problem prije naredne tekme, a to je da je Vitez napravio i previše zrelih šansi na AFH. Navedeno se mora smanjiti na minumum.
Barbarić
Tatko
Puzi
Hebib
Radovac
Kovačević
Dulja
Okić
Velkoski
Benko
Bolesnici po kiši
Samo je jedan problem prije naredne tekme, a to je da je Vitez napravio i previše zrelih šansi na AFH. Navedeno se mora smanjiti na minumum.
SRETAN BROJ - 1725
-Utakmica vrh,za to zasluzne obje ekipe,dugo vise sansi se nije napravilo i dugo otvorenija utakmica nije bila nego danas,steta sto nije prenos bio svi bi uzivali
-Odbrana uzasna,Delac spasio 4-5 100% sansi
-Baric je nas najbolji bek,Hebibovic nesmije ni biti u konkurenciji za tu poziciju,u prvom je desna strana bila kao na treningu Vitez da vjezba ubacivanja,sreca pa Fajic nije poceo od pocetka vjerujem da bi ufatio bar neki centarsut.
-Stepanova sto prije u konkurenciju,Barbaric i Tatko nikako da spoje dobru utakmicu,il ovaj prvi ispada ili ovaj drugi.Ovo je druga losa zaredom Ivanom partija
-Kovacevica nikako ne dirati sa ove pozicije,on je nas najbolji igrac u zadnjih 5-6 utakmica,danasnji gol iz udzbenika za njegovu poziciju,uzimanje lopte,trk u prazan prostor,odlicno otvaaranje,i vrhunska realacizacija
-Imamo problem pri prenosenju lopte fali igrac izmedju zadnjeg veznog i ove gore cetvorke naprijed koji ce povezati to,rijesenje Ikande sve ima sto fali tu
-Skok igru smo popravili od kako je Hurtic dosao,neznam kako ali eto i danas smo dali gol na prekid,mada me zanima zasto Tatomirovic nije isao na vecinu prekida iako je jedan od boljih skakaca u ekip.Imali smo slican problem i kod Dzene kad Kovacevicu cesto nije dao da ide na skok iako je isto vrhunski skakac kao sto znamo
-Dosta smo igru preskakali ali to je plod toga sto sam napisao gore kako nam fali taj jedan igrac u prenosu lopte
-Rezultat je previsok realno prema prikazanom,Vitez je mozda i najbolja ekipa koja je do sada ovdje igrala i napravit ce ta ekipa mnogima probleme
Sve u svemu rezultat je najbitniji,ali moze ovdje mnogo toga da se popravi.Idemo dalje,opet nam se sve poklopilo,a nama je raspored to 18-tog kola vrhunski tako da na pauzu aBd sa vrha
-Odbrana uzasna,Delac spasio 4-5 100% sansi
-Baric je nas najbolji bek,Hebibovic nesmije ni biti u konkurenciji za tu poziciju,u prvom je desna strana bila kao na treningu Vitez da vjezba ubacivanja,sreca pa Fajic nije poceo od pocetka vjerujem da bi ufatio bar neki centarsut.
-Stepanova sto prije u konkurenciju,Barbaric i Tatko nikako da spoje dobru utakmicu,il ovaj prvi ispada ili ovaj drugi.Ovo je druga losa zaredom Ivanom partija
-Kovacevica nikako ne dirati sa ove pozicije,on je nas najbolji igrac u zadnjih 5-6 utakmica,danasnji gol iz udzbenika za njegovu poziciju,uzimanje lopte,trk u prazan prostor,odlicno otvaaranje,i vrhunska realacizacija
-Imamo problem pri prenosenju lopte fali igrac izmedju zadnjeg veznog i ove gore cetvorke naprijed koji ce povezati to,rijesenje Ikande sve ima sto fali tu
-Skok igru smo popravili od kako je Hurtic dosao,neznam kako ali eto i danas smo dali gol na prekid,mada me zanima zasto Tatomirovic nije isao na vecinu prekida iako je jedan od boljih skakaca u ekip.Imali smo slican problem i kod Dzene kad Kovacevicu cesto nije dao da ide na skok iako je isto vrhunski skakac kao sto znamo
-Dosta smo igru preskakali ali to je plod toga sto sam napisao gore kako nam fali taj jedan igrac u prenosu lopte
-Rezultat je previsok realno prema prikazanom,Vitez je mozda i najbolja ekipa koja je do sada ovdje igrala i napravit ce ta ekipa mnogima probleme
Sve u svemu rezultat je najbitniji,ali moze ovdje mnogo toga da se popravi.Idemo dalje,opet nam se sve poklopilo,a nama je raspored to 18-tog kola vrhunski tako da na pauzu aBd sa vrha
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Navikni se tako do kraja sezone, Mr. No Titlezagorski je napisao/la: Ti se bas meni natovario na kosti
A slusaj,da je Dzeno ostao ove dvije utakmice do Jesica (borac i radnik) bili bi mi sada u znacajnoj dubiozi
Ovi danasnji rezultati kao da su nas pitali.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
Trenutno korisnika/ca: mosarajvosa83, MSOZ101 i 21 gost.