FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

PL BiH -1
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la PL BiH -1 » 09 jan 2014, 15:43

pile87 je napisao/la:Bas se baziramo na dovodjenje ove djece ovaj mali sto ga spomenuse nije jedini ima ih jos i ovo itekako ima smisla ako budemo u stanju da ih sacuvamo u naredne tri cetri godine.
zuka_TM je napisao/la:Pa stigao je i prosle godine cini mi se momak iz Gradine Irfan Selimovic,ne znam kako se snasao.
Ma kakav nije ba. Za to treba akademija. Za to treba da neko dodje i kupi vecinsko pravo nad upravljanjem Zeljeznicara pa da nam kaze kako da moramo akademiju osnovati, kampove izgraditi. Nije ovo moguce.

Zajebanciju na stranu. Sta je tu cudno? Pa nasa ekipa vrvi od nasih mladih igraca. Amar to skontao jos u prvom mandatu kad je gurao Sehica i Dzeku kojem je sa 17 godina dao sansu protiv MALAGE. Ali cinjenica je da kada imas trofeje nemas potrebu da dizes medijsku pompu kako si za 2 godine u prvi tim Zelje ugurao Zolotica, Sadikovica, Bajica i Hodzica koji nije nas ali je ponikao kod nas. Da ne dodajem Jamaka, Svraku, Colica koji su vec odavno obukli dres prvog tima. I svo to vrijeme si prvi. Sto je za neke naucna fantastika.

Pa onda oni od onoga sto planiraju a neko vec to ima prave vece pompe. A samo im se budala cudi. Oni zive od prica. Oni zive o teorija zavjere. Kaze slino kupio Amar sudije. Kad navijac to kaze i nekako a kad kaze slino koji je nesto u klubu to vec jadno zvuci. Ja sam samo od njih cuo da titule ne znace nista. A kad su pricali o onoj svojoj prije ko zna koliko godina to puna usta. Upljuvase se pricajuci.

I ovakav ce scenario biti. Kad ove sezone ne uzmu titulu rece mi smo nju halali za akademiju nema veze. Kad za 3-4 godine Zeljo ih u titulama ostavi bas svemirski onda ce poceti price yebo akademiju neka Tan i Dino odrijese kese hocemo prave igrace a ne neke neprovjerene iz akademije sto ne mogu ni ligu osvojiti. Zapamtiti ovo dobro.

A jos nesto bitnije u medjuvremenu sve Zeljine titule ce biti kupljene, nastimane i poklonjene jer samo su oni posteni i simbol postenja a Zeljo kupuje.
8-)

Kako ce nam ova titula sa merakom sjesti u vitrine a najzasluzniji za to ce biti upravo oni. A ako se Jarni oklizne i Siroki ga predje golim rukama ce kamp srusiti. :lol:

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 09 jan 2014, 15:53

I jos da dodam dvojicu igraca jednog iz Gradine i jednog iz Viteza za koje se prica da isto tako nisu culi za svemirsku akademiju nego ipak bi mogli u Zeljin podmladak.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 09 jan 2014, 15:56

Da nam je dovesti Purica, dobar je on igrac...

Ovaj Behram je nedavno proglasen za najboljeg igraca turnira u Hercegovini za ove mladje...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

darkangel54
Kontakt:

Post Postao/la darkangel54 » 09 jan 2014, 16:46

Šta mislite: "Harba u Želji"
Željezničar Za Život Cijeli ...

Moja i Tvoja BOSNA!

POTPIS !

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 09 jan 2014, 17:32

Hodjic dvostruku strijelac
Željeznicar za život cijeli !

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 09 jan 2014, 17:41

likusa je napisao/la:Hodjic dvostruku strijelac
Prijateljska tekma protiv rezervi Burnsleya... 3:1, Hodza 2...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 09 jan 2014, 17:43

Nije nam to trebalo haha

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Cautinho
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Cautinho » 09 jan 2014, 18:17

Pozdrav.
Evo htio sam samo pitati ako znaju mozda malo starije generacije,jedan predsjednik Želje mi dođe rod,ime mu je Zdenko Jelić,pa me sad zanima otkad dokad je on bio predsjednik,sjeća li ga se itko,slike,ikakve informacije,recite nešto o njemu...
Keep walking.

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 09 jan 2014, 18:41

Ma Ara je doktor,to sam rekao vec bezbroj puta...
Naš biser.
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 09 jan 2014, 18:49

Kakav je ovo text za Gojaka na sc. , neki Tan neka ulaganje neka omladina iz Zelje u njanjajevu ? Sta se prosipaju dzaba !!!
Ma vi stvarno niste normalni !!!

boccaccio
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la boccaccio » 09 jan 2014, 18:52

Cautinho je napisao/la:Pozdrav.
Evo htio sam samo pitati ako znaju mozda malo starije generacije,jedan predsjednik Želje mi dođe rod,ime mu je Zdenko Jelić,pa me sad zanima otkad dokad je on bio predsjednik,sjeća li ga se itko,slike,ikakve informacije,recite nešto o njemu...
Svakako jedan covjek koji je legenda Zelje u administrativnom smislu,veliki gospodin i covjek koji je sigurno preko 20 godina bio jedan od kljucnih ljudi u funkcionisanju kluba u bivsoj Jugi.On je kao takav na svojoj funkciji vazio za velikog lisca i poznavao je i poznavala ga je cijela fudbalska elita tog vremena i bio je jak kotac po svom polozaju i jako cijenjen kao fudbalski djelatnik u tom predratnom vremenu.

Na pocetku rata,odnosno onaj dio kada je Zeljo ponovo poceo funkcionisati kao klub u takmicarskom smislu,on je bio jedan od trojice ili cetvorice ljudi koji su ostali u klubu,i imao je funkciju direktora kluba,te je sigurno i jedan od najzasluznijih sto je Zeljo opstao u tom razdoblju.Sa njim su u klubu tada bili jos Miso Smajlovic,Ciko Radovic do jednog momenta,Jusuf Sehovic kao trener i malo kasnije i Sejo Tica kao trener...Dino Djurbuzovic kao trener i to je to otprilike.
Kasnije je presao na funkciju u sportskom drustvu i koliko se sjecam cak se i desavao taj famozni spor oko vlasnistva SD i FK,u cemu je Jelic djelovao shodno svojoj funkciji i u interesu SD.Tu su se malo odnosi tada pogorsali.
Jos je jednom,ako se dobro sjecam,Jelic preuzeo funkciju direktora fudbalskog kluba,ali to je trajalo kratko,nakon cega je odlucio otici sa pozicije,i vise se nije vracao kao djelatnik kluba.

U svakom slucaju,za mene ce uvijek ostati veliki gospodin zbog svog dugogodisnjeg djelovanja i to kao vrlo vrlo uspjesan.Covjek koji je tacno znao kako s kim treba razgovarati.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Mirsad94
Kontakt:

Post Postao/la Mirsad94 » 09 jan 2014, 18:57

likusa je napisao/la:Hodjic dvostruku strijelac
Odlican Hodzic! Samo sto ne mogu da nadjem nigdje podatak o golovima na internetu osim SC.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 09 jan 2014, 18:57

Ja sam mislio da je neki anonimus na čelu Želje,nisam našao puno informacija o njemu.Ali izgleda da je bio više od toga.Hvala na informaciji,vidim da ti sve dolazi iz glave,stručnost na nivou,a i usput da se izvinem,nisam te smatrao dostojnim titulom forumaša godine,ovo je bilo klasno razuvijerenje.I usput čestitke na istoj toj tituli.
Keep walking.

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 09 jan 2014, 19:04

Samo cu ti kratko reci da ti je rodjak posline Ivice Osima najveci gospodin kojeg je Zeljo ikad imao. I danas dan je redovan na utakmica. Uvijek u odijelu. Osim, Jelic, Smajlovic, Hadziabdic to je ponos naseg kluba evo 40 godina kasnije.

Sta je ba ovo svecarska lafo skupstina Greda nalijeli Bukija. Aco prati dobro skupstinu hocemo tvoj izvjestaj ne klubski izvjestaj oni fusere.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 jan 2014, 19:51

Zdenko Jelić je veliki gospodin. Nikada nije bio Predsjednik Kluba, ali je dugi niz godina obavljao funkciju Generalnog sekretara, u prevodu - glavni operativac. Sve bitno se vrtilo oko njega i u SD i FK Željezničar.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

BlagojeBratic

Post Postao/la BlagojeBratic » 09 jan 2014, 20:05

Sjedim danas sa legendom komšija, inace familija, i kroz pricu dotaknemo se svega i svacega, nas, komsija, situacije u klubovima, PL. itd.
Kada je čovjek rekao i obrazlozio finansijsku situaciju u oba kluba naprosto nisam povjerovao neke stvari,a to je da je Željo i dalje finansijski stabilniji klub od FKS i pored Tana :shock: :!: :?: te da dolazak pomenutog i nije neki veliki iskorak FKS. u odnosu na Želju i Široki u smislu finansija i same organizacije.
Budžet Želje za 2013. iznosio je nesto više od tri miliona maraka (podatak se moze naci na netu), dok bi budžet za 2014. trebao iznositi nesto više od četiri ipo miliona maraka, u sta su uracunate i sve naplate transfera pocev od Šehića pa do Adilovića, sve ove navode lako je provjeriti na netu.
Budžet FKS. za 2013. iznosio je nesto vise od dva miliona maraka, sto je za milion ipo maraka manje od Želje, po procjenama budzet FKS. za 2014. trebao bi iznositi cetiri miliona maraka u sta je uracunata kupljena upravljacka struktura Tana sa oko milion ipo eura ili ti ga tri miliona maraka, jedina fora jeste sto Sarajevo u ovom trenutku na raspolaganju ima te pare (tri miliona) u komadu a Željo nema, dakle za sezonu 2014. Željo opet ima veci budžet za oko pola miliona maraka od komšija :geek:

Mnogi navijaci kluba sa Koseva misle (rijeci dotičnog) da ce se Tan razbacivati milionima, davati stotine hiljada eura na pojacanja, otplatu dugova, gradnju kampa, place i sve ostalo, ali isti kupovinom upravljackih dionica u iznosu od tri miliona maraka za 2014. planira dati jos lovu za izgradnju akademije FKS. cime bi bilo zaokruzeno Tanovo ulaganje za 2014. godinu u FKS, ipak njegova glavna "igračka" jeste Cardiff u koji je do sada vec ulozio preko sto miliona eura !!

Ipak kada se sve sabere i oduzme oči cijele BH. ali i regionalne javnosti uprte su u FKS. sto je sa jedne strane odličan marketing a sa druge mač sa dvije oštrice jer se mnogo očekuje od igrača, veliki je teret, dok realno Željo taj teret nema, jer evo vec šestu godinu zaredom suvereno i sigurno vlada fudbalom u BIH.

Neki ce zamjeriti sto uopste o ovome pišem na ovoj temi, dok ce drugi odmah osuti paljbu, ipak sve navode lako je provjeriti prvo na netu. Pozdrav !

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 09 jan 2014, 20:10

Samo piši, potrebno je više takvih ovom forumu, onih koji znaju pisati. :mrgreen:
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

kraljlavova
Kontakt:

Post Postao/la kraljlavova » 09 jan 2014, 20:15

Da ti nije mučo komsija možda nije ni blizu tako vjeruj da je Sarajevo u puno boljoj situaciji od ovog sto si ti iznio kupovinu upravljackog dijela nema veze sa budjetom kluba a ekipu će praviti tek od juna2014 a sad će dovesti par odličnih igrača za ove lige da titulu uzme bez problema neka ste vi meni živi dugo pa da vidite kako će ovo sve izgledati

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 09 jan 2014, 20:20

Evo na klixu finansijski izvjestaj.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 09 jan 2014, 20:39

Po Sportu naš junior Kerim Memija potpisao ugovor.
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: N3R3D i 16 gostiju.