Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Mozambik
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Mozambik » 06 feb 2014, 14:21

Virtu4l je napisao/la:
NoName je napisao/la:Vidim na zadnjih par strana ste se ušutili o Gudelju i Arslanagiću, jel' riješeno šta oko njih?
I ti si primijetio da su se ušutili. Doći će na okupljanje za narednu prijateljsku utakmicu, kada će se konkretno dogovoriti šta i kako dalje.
Normalno da se ne prica kad vi planirano prebacite diskusiju na neke druge teme.

Oko Arslanagica i Gudelja smo se svi, osim tebe, ti se nisi izjasnio, slozili da su prioritet i da treba uciniti sve da dobiju papire i zaigraju na SP.

Bakovic je u izjavi rekao kod koga je loptica i ko je na potezu - Pape je na potezu. Ne znam sta se oko toga ima vise raspravljat.

Ako Pape zeli, oni ce igrat, ako ne zeli nece i tacka. Sto se toga tice sacekat cemo okupljanje u martu i vidjet kako stvari stoje.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 feb 2014, 14:21

NoName je napisao/la:Vidim na zadnjih par strana ste se ušutili o Gudelju i Arslanagiću, jel' riješeno šta oko njih?
Rijeseno jeste sa strane saveza. Kontakt.
Ali ne zele namecati te igrace Susicu. A Pape se jos savjetuje sa nekim ljudima.

Sa ovim:
slika
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 feb 2014, 14:28

Principatus je napisao/la:
Rijeseno jeste sa strane saveza. Kontakt.
Ali ne zele namecati te igrace Susicu. A Pape se jos savjetuje sa nekim ljudima.

Sa ovim:
slika
Po najjeftinijoj tarifi.
http://www.vidovitadzemila.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
DRUG NEBI TI PUNCA

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 feb 2014, 14:30

dubrovnik je napisao/la: Sa spahinim starim sam pricao u vezi Kolasinca i mislim da su oni dvojica jako zasluzni za njegov dolazak a ja sam sada u Spanjolskoj i bit cu tamo jos neko vrijeme. Znao je Spaha sve u vezi Kolasinca i Hajrovica i mislim da zna i u vezi ovih sada.
Pa neki ne zele ovdje shvatiti sta je Spahic pored borbe na utakmicama radio za ovu reprezentaciju, to jest koliko mu je bitna repka, jer pojma nemaju. Tako i sto se tice novih igraca. Nazalost kod jednog nije uspio, ali taj nek sad uziva gdje jeste i nek peva. :mrgreen:
dubrovnik je napisao/la:Pa kako nam na kvaliteti ne donose nista ponajbolji srednjak Svicarske lige ili isti takav iz Nizozemske ili kapiten U21 Belgije ili najbolji strijelac Engleske u21 lige ..... ili najbolji igrac Madjarske lige to nikako ne razumijem.
Vidis to isto i ja pokusavam da razumijem. No mislim da sam pronasao nacin. Dobro glavom u zid, mozda nam shvacanje tako dodje kad razum ode. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 06 feb 2014, 14:31, ukupno mijenjano 1 put.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 06 feb 2014, 14:31

Kazu da je zvao te neke ljude da se raspita o njima ali se nisu javljali na telefon? :mrgreen:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 06 feb 2014, 14:34

E tu i jest najveci problem Bosanske repke strah da igrac ne pregori. Kako Hrvatsku nije strah da li ce Halilovic pregorit koji usput receno nije ni blizu da pregori vidjet ces mu transfer na ljeto. A tako je i sa Tankovicem sta i ako je nas pa pregori pricamo o trecem napadacu ne zoves ga vise.A tako smo mislili da ce i Ibra pregorit teze je pitanje sta ce biti ako ne pregori pa za par godina bude negdje na netu pisalo oprosti voljena zemljo niste me htjeli a ja samo radim svoj posao kad nam u kvalifikacijama za nesto i negdje zabije 3 komada u dresu Svedske. Ja cu mu oprostit a ti :D

Za Salatica sam siguran da mu srce ne tuce za Bosnu ali sam siguran da ne tuce ni Ibri za Svedsku i siguran sam da bi Salatic na terenu dao 110 posto svojih mogucnosti jer se samo tako ostaje u timu.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 06 feb 2014, 14:37

Plasman repke na SP treba da bude mamac da se pojedini igrači dovedu u našu repku, a hoce li onda ti isti ići na SP to je već manje više bitno!! Ali mi bosanci uvijek izigravamo dobrice i na kraju nahebemo!!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 06 feb 2014, 14:40

dubrovnik je napisao/la:E tu i jest najveci problem Bosanske repke strah da igrac ne pregori. Kako Hrvatsku nije strah da li ce Halilovic pregorit koji usput receno nije ni blizu da pregori vidjet ces mu transfer na ljeto. A tako je i sa Tankovicem sta i ako je nas pa pregori pricamo o trecem napadacu ne zoves ga vise.A tako smo mislili da ce i Ibra pregorit teze je pitanje sta ce biti ako ne pregori pa za par godina bude negdje na netu pisalo oprosti voljena zemljo niste me htjeli a ja samo radim svoj posao kad nam u kvalifikacijama za nesto i negdje zabije 3 komada u dresu Svedske. Ja cu mu oprostit a ti :D

Za Salatica sam siguran da mu srce ne tuce za Bosnu ali sam siguran da ne tuce ni Ibri za Svedsku i siguran sam da bi Salatic na terenu dao 110 posto svojih mogucnosti jer se samo tako ostaje u timu.

Ma Hrvaska je druga prica, naceo sam samo primjer Halilovica. Evo u Njemackoj je dugo ignoriran Götze ili Draxler sto se tice repke (svjetski talenti). Nebi imo nista protiv da se povede na SP da osjeti malo atmosferu, ali pomoci nam taj igrac nemoze. Naravno se treba potruditi oko njega.

Nebi isto imo nista protiv i da Salatic i Gudelj zaigraju za nas (upravu si sa poredjenjem sa Ibrom). Tu je selektro da odluci. Sto se kvaliteta fudbala tice tu su ono obadvojica neupitni. Pitanje je dali ce se uklopiti u ekipu. To mora Pape odluciti i on ce nositi konsekvence ako pogrjesi.

Krivaja
Kontakt:

Post Postao/la Krivaja » 06 feb 2014, 14:42

MaksuzBaksuz je napisao/la: Salatic je taj tip igraca, ali izgleda da ga Pape nece zvati zbog nekih nama (manje vise) nepoznatih razloga.

Cini mi se da nece da narusi atmosferu u timu sa tim igracem, posto je ovaj ostavio dojak da je se javio samo radi interesa i putovanja na SP (inace ga boli k. za Bosnom). Dodatno mozda nezeli jos nekoga u ekipi ko bi se suprostavio Spahic-Dzeko-kompaniji i time ugrozio strukture u ekipi (ipak ce se Salatic tesko pustiti poklopiti i biti doljni kao jedan iskusan igrac). Radije znaci nekoga mladjeg ko ce lakse dopustiti da bude donji u hirarhiji...ovo je moje misljenje!
Ima logike u tvom mišljenju, ali ne smije niko biti sujetan i sve se mora podrediti uspjehu i što boljem rezultatu repke. I Pape je prevazišao svoj sukob sa Misketom zbog reprezentacije iako bi ga 90 % trenera prcrtalo po cijenu otkaza. Mislim da i reprezentativci su svjesni manjkavosti reprezentacije i mogli su uvidjeti da protiv Argentine nemamo nikakve šanse ako se nešto radikalno ne promjeni. Papetova teorija da su nam falila 3 igrača ne pije vode jer Argentini je falilo više. Jeste da oni imaju širinu, extra igrače i na širem spisku za razliku od nas, ali Pape se svesrdno trudi da mi kakvu-takvu širinu u repki, nemamo.
Nije istina da je Salatić "juče iskočio". "Avazov Sport" je pisao o njemu još prije nekoliko godina kao potencijalnom reprezentativcu. Sad su svi to naprasno zaboravili pa i novinari istog lista.
I ja sam za mlađe fudbalere, ali mlađeg DM mi nažalost nemamo. Nadam se da ćemo Gudelja uzeti, ali on je ofanzivniji. Nadam se da će taj Hadžić ili Tino biti riješenje, ali i oni su ofanzivniji igrači od te pozicije koja je nama rak-rana.

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 06 feb 2014, 14:46

I TAKO TO DANIMA :D A SAMO GUDELJ NAŠ PO ZASTAVAMA :D
slika

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 06 feb 2014, 14:51

Krivaja je napisao/la:
MaksuzBaksuz je napisao/la: Salatic je taj tip igraca, ali izgleda da ga Pape nece zvati zbog nekih nama (manje vise) nepoznatih razloga.

Cini mi se da nece da narusi atmosferu u timu sa tim igracem, posto je ovaj ostavio dojak da je se javio samo radi interesa i putovanja na SP (inace ga boli k. za Bosnom). Dodatno mozda nezeli jos nekoga u ekipi ko bi se suprostavio Spahic-Dzeko-kompaniji i time ugrozio strukture u ekipi (ipak ce se Salatic tesko pustiti poklopiti i biti doljni kao jedan iskusan igrac). Radije znaci nekoga mladjeg ko ce lakse dopustiti da bude donji u hirarhiji...ovo je moje misljenje!
Ima logike u tvom mišljenju, ali ne smije niko biti sujetan i sve se mora podrediti uspjehu i što boljem rezultatu repke. I Pape je prevazišao svoj sukob sa Misketom zbog reprezentacije iako bi ga 90 % trenera prcrtalo po cijenu otkaza. Mislim da i reprezentativci su svjesni manjkavosti reprezentacije i mogli su uvidjeti da protiv Argentine nemamo nikakve šanse ako se nešto radikalno ne promjeni. Papetova teorija da su nam falila 3 igrača ne pije vode jer Argentini je falilo više. Jeste da oni imaju širinu, extra igrače i na širem spisku za razliku od nas, ali Pape se svesrdno trudi da mi kakvu-takvu širinu u repki, nemamo.
Nije istina da je Salatić "juče iskočio". "Avazov Sport" je pisao o njemu još prije nekoliko godina kao potencijalnom reprezentativcu. Sad su svi to naprasno zaboravili pa i novinari istog lista.
I ja sam za mlađe fudbalere, ali mlađeg DM mi nažalost nemamo. Nadam se da ćemo Gudelja uzeti, ali on je ofanzivniji. Nadam se da će taj Hadžić ili Tino biti riješenje, ali i oni su ofanzivniji igrači od te pozicije koja je nama rak-rana.
Slazem se da i reprezentativci se moraju podrediti uspjehu, ali znas da to u realitetu nije uvjek lahko. Treba imati cistu glavu dabi rezultati dolazili, ali to nije lahko dobiti. Zate zadatke imamo Papeta, i mislim da je on na tome dosta napredovao.

Ma dobro Salatic se je mogo i prije nuditi, sad ispada malo drugacije iako to mozda tako i on sam nije namjeravo (mozda je mislio sad kad Zahirovic propada, Rahimca nigdje nema, ja Imam sansu a dosad je nisam imo). Mi mozemo samo ovdje nagadjati otome svemu.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 06 feb 2014, 16:33

Vala nakon izjave Susica da navija za Sarajevo nek ide na SP, sve mu je oprosteno :P
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 06 feb 2014, 16:36

19risha88 je napisao/la:I TAKO TO DANIMA :D A SAMO GUDELJ NAŠ PO ZASTAVAMA :D
slika
I Tinket odrastao u Belgiji sa Hrv. drz ili je ovo posle :? previse stranaca u Hajduku :lol:
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 06 feb 2014, 16:42

Čitam članak " DINO ARSLANAGIC SE POIGRAO SA PITONOM" svasta mi je kroz glavu proslo :lol: :lol:

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 06 feb 2014, 17:04

SVI ĆE ONI BITI NAŠI AKO BOG DA ;)
slika

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 06 feb 2014, 17:17

19risha88 je napisao/la:SVI ĆE ONI BITI NAŠI AKO BOG DA ;)
slika

Upravo skonto kako cu i ja za Brazil....odoh sutra mjenjati prezime :D
Rijesen problem avionski karti, smjestaja, hrane i ulaznica...
To finish first, first you have to finish.

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 06 feb 2014, 17:19

sead_f1 je napisao/la:
slika

MA MALO SE ZEZAM :D HAJDE BA KO GOD BUDE IGRO,NE MOZEMO DALEKO :D

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 06 feb 2014, 17:29

19risha88 je napisao/la:
sead_f1 je napisao/la:
slika

MA MALO SE ZEZAM :D HAJDE BA KO GOD BUDE IGRO,NE MOZEMO DALEKO :D
Ma i ja se zezam. Briga me da li je jedan, 11 ili ni jedan Susic na terenu, na selektorskoj klupi ili bilo gdje ili nigdje. Samo da nam je proci tu grupnu fazu. Bilo bi naravno lijepo kada bi svu ovu omladinu dobili.

Ali sam na prvi trenutak procitao samo "Emir Susic - Austria Vienna, Bundesliga" i stvarno pomislio da ima jos neki novi kandidat. Tek kad sam vidio Salaticevu facu i prezime, skonto... :roll: :idea: :lol:
To finish first, first you have to finish.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 06 feb 2014, 17:32

slika

Sent from my iPhone using Tapatalk

Krivaja
Kontakt:

Post Postao/la Krivaja » 06 feb 2014, 18:20

slika
Imaju tri varijante za dobijanje poziva pa neka se odluče za jednu:
- da se prezivaju Sušić kako si stavio;
- potpišu za menadžersku agenciju "Germania Sportagentur GmbH" da ih zastupa ili
- da daju novac.

Pošteno i od Papeta, dao im je 3 opcije što je stvarno mnogo za naš stepen demokratske svijesti.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, hurem, Muumii, Sheyi i 34 gosta.