Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Vucevich

Re: Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Post Postao/la Vucevich » 09 sep 2018, 11:45

MortemHz je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:Dilavera iz dinama treba završit za desnog beka, čini mi se da je momak rekao da bi htio igrat....
Opcija je i Dragan Mihajlovic, desni bek iz Lugana. Sasvim pristojan desni bek + ima nase drzavljanstvo.
Mihajlović je lijevi vezni, ofanzivni igrač.

Ove sezone je odigrao sve utakmice za Lugano na desnom beku.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 09 sep 2018, 11:46

Zagor je napisao/la:Ev sve prilike i golovi iz malo drugog ugla ;) (naidjoh na ovaj video slucajno)
4:42 - GORAZDE
8:22 - JESUS CHRIST

:lolno: :lol: :lol: :lol:

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 sep 2018, 11:56

Ovako cemo dobiti Austriju:

Kad pomislis, ovo je slicno kao i mi protiv Sjevernih Iraca jucer, samo sto su oni imali 26 prilika a ne 23 :lol:

slika

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 09 sep 2018, 12:26

Rokoko87 je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:Dilavera iz dinama treba završit za desnog beka, čini mi se da je momak rekao da bi htio igrat....
Nije rekao da bi htio igrati.
A uz to, momak nije desni bek više, tu poziciju mu je ogadio Zoran Kokot.
I ne spominjite više polovnjaka koji se sa 27 godina nećka u vezi reprezentacije.
https://www.****/sport/reprezentaci ... h/1199590/

niko se ne nećka ljepoto nama defanzivaca treba ;) :bih:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 09 sep 2018, 12:30

MortemHz je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:
Opcija je i Dragan Mihajlovic, desni bek iz Lugana. Sasvim pristojan desni bek + ima nase drzavljanstvo.
prirodni dešnjak igrao bočnog veznog sad igra nazad a to ofanzivno si u pravu, tanka mu defanziva...ali opet bi ga trebalo pogledat, za prijateljsku bar isprobat...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 09 sep 2018, 12:48

xavi26 je napisao/la:
ronaldo99 je napisao/la:Jel izvlacenje grupa za Svjetsko u decembru?
Vjerovatno, samo pitanje koje godine!?
Mislio za europsko pisem svjetsko :), kvale za europsko, al vec sam nasao info da ce biti u decembru ove godine u Dublinu.

Miske01
Kontakt:

Post Postao/la Miske01 » 09 sep 2018, 12:49

Vucevich je napisao/la:
rope11 je napisao/la:Danas sam slično pričao i opet ponavljam, ma ko smo bolan mi pa da očekujemo da nadigramo Irsku i lagano ih dobijemo?

Jest, bilo je loše, vjerovatno jedna od gorih naših utakmica otkako pratim reprezentaciju i generalno se može bolje, ali nismo mi bolan ništa igrački bolji od njih. Onaj mrtvi prosjek, da nema Pjanića i Džeke bili bi na još nižem nivou jer neki prosječan poznavaoc fudbala ne bi ni znao nabrojati ostalih 9 igrača koji su danas igrali. Plus na sve to, bili smo desetkovani povredama. I opet nekako uzmemo 3 boda i to na njihovom terenu što ni puno boljim reprezentacijama nije uspjevalo.

Mi sebe stvarno precjenjujemo. Nismo loši, nismo nivo Farskih otoka, Kazahstana ni Moldavije, ali nismo baš toliko ni igrački jaki da očekuješ da razbiješ irce u Belfastu, iste one sj. irce koji su izborili EP pretprošle godine i došli čini mi se do šesnaestine finala gdje ih je za dlaku dobio Vels.
Mi smo u evropskim okvirima jedna prosječna reprezentacija, valjda je to svima jasno. Mislim da i veliki fudbalski entuzijasti vjerovatno nisu čuli ni za jednog našeg igrača osim Džeke i Pjanića.

ALI, niko ne očekuje da ćemo S. Irce srušit rezultatom 0-6, ali takođe ne očekujuju da će oni imati 67% posjeda lopte, da će nam stvoriti 26 prilika, 18-1 u kornerima... tako nas nisu karali ni Francuska, ni Španija, ni Argentina...
26 prilika? 26 suteva brate, cemu preuvelicavanje... tri ili cetiri ozbiljnije prilike su imali
BHF

NiftyDribbler
Kontakt:

Post Postao/la NiftyDribbler » 09 sep 2018, 13:08

Miske01 je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:
rope11 je napisao/la:Danas sam slično pričao i opet ponavljam, ma ko smo bolan mi pa da očekujemo da nadigramo Irsku i lagano ih dobijemo?

Jest, bilo je loše, vjerovatno jedna od gorih naših utakmica otkako pratim reprezentaciju i generalno se može bolje, ali nismo mi bolan ništa igrački bolji od njih. Onaj mrtvi prosjek, da nema Pjanića i Džeke bili bi na još nižem nivou jer neki prosječan poznavaoc fudbala ne bi ni znao nabrojati ostalih 9 igrača koji su danas igrali. Plus na sve to, bili smo desetkovani povredama. I opet nekako uzmemo 3 boda i to na njihovom terenu što ni puno boljim reprezentacijama nije uspjevalo.

Mi sebe stvarno precjenjujemo. Nismo loši, nismo nivo Farskih otoka, Kazahstana ni Moldavije, ali nismo baš toliko ni igrački jaki da očekuješ da razbiješ irce u Belfastu, iste one sj. irce koji su izborili EP pretprošle godine i došli čini mi se do šesnaestine finala gdje ih je za dlaku dobio Vels.
Mi smo u evropskim okvirima jedna prosječna reprezentacija, valjda je to svima jasno. Mislim da i veliki fudbalski entuzijasti vjerovatno nisu čuli ni za jednog našeg igrača osim Džeke i Pjanića.

ALI, niko ne očekuje da ćemo S. Irce srušit rezultatom 0-6, ali takođe ne očekujuju da će oni imati 67% posjeda lopte, da će nam stvoriti 26 prilika, 18-1 u kornerima... tako nas nisu karali ni Francuska, ni Španija, ni Argentina...
26 prilika? 26 suteva brate, cemu preuvelicavanje... tri ili cetiri ozbiljnije prilike su imali
Meni nikako nije jasno što je tolika negativa medju forumašima? Meni je ovo bila jedna od najzrelijih utakmica reprezentacija od kako je pratim!

Treba u grotlu Windsor Parka i nasrnulih irski pobunjenika preživjet. Pa oni lete ko sršljenovi na čovjeka. Vjerujte da jučer ni mnogo veče reprezentacije ne bih baš tu prošle nonšalantno.

Ne znam što se ljudi hvataju tih udaraca. Ako pogledaš udarce na gol, to već mal drugačije izgleda, a o prilikama da ne pričam. A ono najvažnije, da smo realizirali šanse, i čak iz nikakvih šansi (Elva majstor :bow: ), to se slabo navodi. Taj gol je karakterističan kako se moraš borit protiv ovih grmalja.

Meni ovo nije bilo nikakvo iznenadjenje, i ja sam jako ponosan na momke :bih:

Kako je samo skrpljena odbrana sa Zukom i Šunjom na čelu sve čistila, kako su svi pomagali u odbrani, Džeko, Višća...to je tim!

A kompleksaši će nastaviti svoje...

Jedino ko je skoro sjebo sve, to su Zakarić, koji je sve pušto pored sebe što je pošlo i Bajić koji je već notorni mrljo koji hoda ko prebjena mačka. Tu bi koštunjavi Kodro-Maksumić više postigo.
"Ti si mali ovdje zalutao." Pape

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 09 sep 2018, 13:28

u biti priča o šutevima sve govori

njihovih 26
blokiranih 10
pored gola 8
u okvir 8
kornera 18
golova 1

naših 5
blokiranih 0
pored gola 2
u okvir 3
stativa 1
kornera 1
golova 2

bolno je bit ovako neefikasan , ko Sarajevo pod Čalom lani :facepalm:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 sep 2018, 13:30

DenchiNL je napisao/la:u biti priča o šutevima sve govori

njihovih 26
blokiranih 10
pored gola 8
u okvir 8
kornera 18
golova 1

naših 5
blokiranih 0
pored gola 2
u okvir 3
stativa 1
kornera 1
golova 2

bolno je bit ovako neefikasan , ko Sarajevo pod Čalom lani :facepalm:
Ma buraz samo nek' smo mi pobijedili.. i ja sam pisao jučer o tome koliko smo bili izdominirani ali 3 boda se pikaju i hajmo dalje..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

tobaccos
Kontakt:

Post Postao/la tobaccos » 09 sep 2018, 14:12

Moraju se malo one kontre uigrati bolje. Par puta imamo odličnu šansu, Dulja i Višća se već ispalili, ali lopta se Džeki i Pjaniću dodaje neprecizno ili iza leđa.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 09 sep 2018, 14:30

Miske01 je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:

Na pregledu je prikazano slijedeće:
U prvom poluvremenu onu situaciju iz prve minute gdje su tražili penal, šansu kad je neko šutirao iskosa sa desne strane a Šeha odbranio..
Mi šansu Džeke i gol Duljevica..

Drugo poluvrijeme situacija kad Besic kasni ne baš dobar šut od zemlju koji Šeha izbacuje u korner, zatim naš gol, i situacija kad Lafferty sa par metara pogađa Šehu..

Na skraćenom pregledu ima ta njihova šansa iz prvog poluvremena, i golovi..

Loše smo izgledali.. Ljudi dominirali.. Ali iz te dominacije nisu stvarali sto postotne šanse.. Branio se cijeli tim, Džeko blokirao suteve, Višća čistio sa peterca..

Može i mora bolje, ali pljuvati ovako i selektora i igrače je van svake pameti..

A pogotovo je van svake pameti uvijek imati spisak onih koji bi "sigurno" odigrali bolje od onog koji je tu..
Zaboravili Spahina dodavanja protivniku i očajne partije..
Zaboravljaju se očajne partije i Kolasinca na lijevom beku, i pljune po kapitenu mlade reprezentacije..
Garant je i Vinko menadžerski jer mu je u našim najboljim u21 kvalifikacijama dao kapitensku traku.. Da ga proda..
Katastrofalno je Civic odigrao jučer, al polako majku mu..

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 09 sep 2018, 14:32

Kad bi svaku onako igrali, a pobjeđivali bilo bi odlično. Jbo ti posjed i šuteve bez izrađenih akcija. U prošlosti smo lijepo igrali i gubili ili bilo neriješeno. Imali po 15-20 kornera i pi.di materinih i šta je bilo. Plakali kako nemamo sreće i sl. Grčka na odbranu i jedan go osvojila EP, e volio bih to vidjeti sa BiH kad bi poslije 100 godina sra..i kako smo igrali. Mante se Barcelone i Guardiole i posjeda. Realno Irci su imali 3-4 prilike ali prave, ostalo je bilo sviranje ku...cu. Trčali jesu, borili se jesu, imali posjed i Go je za malo Šehić odbranio. Ostalo je odbrana radila i čistila.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 09 sep 2018, 14:44

Šta ste zapeli za Čivića,momak je nespreman bio,povrijeđen... šta smo sve preživljavali od braće Vranješ,pa sad Ognjen postade haman najbolji u odbrani... trebo je eto Avdiju zvat pa da glat dobijemo i Sj.Irsku i Austriju,steta pa Tine isto nema,to bi nam dalo krila...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 09 sep 2018, 14:49

kad se pogleda snimak i malo hladnije glave promisli, rezultat je dobar, igra može bolje, treba dobiti austriju i idemo u ligu a, a onda baraz pa sta bude. :bih:
CPOJ

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 09 sep 2018, 14:52

Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 09 sep 2018, 14:55

DenchiNL je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:
Nije rekao da bi htio igrati.
A uz to, momak nije desni bek više, tu poziciju mu je ogadio Zoran Kokot.
I ne spominjite više polovnjaka koji se sa 27 godina nećka u vezi reprezentacije.
https://www.****/sport/reprezentaci ... h/1199590/

niko se ne nećka ljepoto nama defanzivaca treba ;) :bih:
Bespotreban lik skroz po meni. Usao lik u 28u godinu zivota a nista se pokazao nije. Dok on dobije priliku u nekoj laksoj utakmici i za probu to je vec kasno. Pa da ne pricam onda sto se treba uigravati pa ovo pa ono a plus nije neki igrac za kojeg si siguran da bi dobro igrao. A da ne pricam sto bi trebalo proc sigurno jedno godina dana dok sredi papirologiju.
Imamo todorovica i memiju koji su mladji 6g od njega. Todorovic nije standardan u dobrom salzburgu medjutim kerim memija je standardan u danskoj ligi tako da ono, makar igra. Nisu oni nista losiji od njega. A tu je i vrsajevic koji nije bog zna kakav igrac ali i dalje je bolji od dilavera. Dok todorovic i memija imaju makar priliku da napreduju a sumnjam da dilaver u tim godinama ce nesto mnogo napredovati.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 09 sep 2018, 15:05

MortemHz je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:
Ma ja, **** mlade domaće bekove koji dominiraju u U21 reprezentaciji, treba iskopati nekog dijasporca iz Lugana. :zzz:

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 09 sep 2018, 15:14

Jest Civica je trebalo pustiti da igra jer smo merhametli i oprastamo. Ako igra sa povredom vadi ga, ako mu nije dan vadi ga. Trebao je izaci sam nakon pola sata jer ono je bilo goli ocaj i samo zbog puke srece i neznanja protivnika nismo primili 3 komada u prvih pola sata. Robi ga je izvukao tek u drugom ali se opasno igra sa srecom i zivcima navijaca.

Opet kazem , konju se ne gleda u zube, pobjeda stoji, ko nije zabrinut za narednu utakmicu onda ili nezna puno o fudbalu ili ga boli khurac za repkom.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 09 sep 2018, 15:19

Steta sto nemamo neki medij kao index. hr pa da neko otvoreno postavi pitanje kako je moguce da u prvih XI reprezentacije nastupa igrac koji nema mjesta ni u drugoj ekipi Sparte Prag
Don't believe the hype.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], greenwood i 18 gostiju.