verona je prije ove utakmice primila 11 golova u 13 utakmica sto je bila druga najbolja odbrana lige (bolja od nase ili recimo od intera koji je prvi na tabeli), a mi smo im uspjeli utrpati 3 komada. po kisi. u gostima!
eh sad, daleko od toga da je ovo bila idealna partija i da smo sve vrijeme kontrolisali situaciju s obzirom na to da je utakmica bila dosta blize 2:2 rezultatu nego ovom 1:3. vezni red ovaj put nije bio na nivou kao ni bekovi, pa je verona prelahko dolazila do gola i to je nesto sto inter nece propustiti kazniti tako da se nadam da cemo uspjeti eliminisati te propuste do iduceg vikenda. jednostavno se ne smije desiti da nas igrac igra presing na protivnickog par metara i onda ga pusti da neometan nastavi trcati kao sto su to pellegrini i dzeko uradili kada smo primili gol. isto tako se ne smije dopustati da lopta prolazi kroz nas 16erac ili pada u isti a mi kao dizemo ruke za ofsajd, potencijalni prekrsaj i slicno. izbiti loptu sto dalje pa se onda raspravljati sa sudijom. takodje, raduje povratak zaniola jer cengiz koliko god bio ofanzivno dobar, toliko defanzivno ne pomaze beku pa je sinoc jadni santon svako malo bio ostavljen sam i izigravan kao na treningu.
u svakom slucaju ima dosta prostora za napredak, ali treba biti realan i priznati da je ovo tip utakmice koji roma manje vise po defaultu gubi, a sinoc je uzela tri boda. dakle, sta god da radi fonseca ocigledno radi dobro i nadam se da ce nastaviti u ovom ritmu jer ne treba nam toliko posjed lopte, jalova dominacija i lazni presing samo statistike radi. uvijek cu radije prihvatiti 3 boda protiv protivnika koji je imao posjed, a mi ga trkom, zalaganjem i iskoristenim sansama dobili kao sinoc.
Admir_Sa je napisao/la: ↑01 dec 2019, 22:42
Ma stas pisati više o ovoj ligi i klubu, sve isto, jedan klub privilegovan kao i uvijek, a roma treba dnk kluba promjeniti da se možeš nečemu nadati
dodjes, upises se, popljujes inter juve, odes. svi sretni